מבזקים
המייל האדום
התחברות
חודש ראשון ב- 5.90 ₪
ראשי
+ynet
חדשות
24/7
פודקאסטים
ספורט
כלכלה
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
עוד
חיפוש
ynet
אינטרנט
בעלי מקצוע
קניות
ספקים למשרד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
מבזקים
חדשות
דעות
24/7
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
מזג אוויר
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
מנטה
יהדות
הורים
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ynet original
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
אתרים נוספים
כלכליסט
ynet news
ynet espanol
vesty
mynet
יד2
משחקים
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
אוכל
חדשות האוכל
אוכל רחוב
יין, אלכוהול וחיי לילה
צמחוני וטבעוני
מתכונים
חדשות האוכל
אסף גרניט שמר על המישלן: "גאה לקבל בתקופה כזאת כוכב על אוכל ישראלי"
השף אסף גרניט שמר על מעמדו, וקיבל בפעם הרביעית כוכב מישלן למסעדת שבור בפריז. "לפי הפידבק שקיבלנו השנה ממישלן, החל מהשנה הבאה אנחנו יכולים להתחיל לחשוב על שני כוכבים", אמר
תיקי גולן
|
18.03.24
מסעדה ישראלית בניו יורק הושחתה בגרפיטי: "נא לעמוד בתור כאן כדי לתמוך ברצח עם"
הכניסה ל"אפי'ס קפה", ביסטרו ישראלי ותיק באפר ווסט סייד במנהטן, רוססה בכתובות המאשימות ברצח עם ובצבע אדום. הקהילה הישראלית והיהודית בעיר קוראת להגיע לאכול שם כדי להפגין סולידריות, ותושבים הגיעו כדי לסייע לנקות את המקום. הבעלים אפי אלקובי: "זה כואב כמו מכה פיזית"
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
18.03.24
רון יוחננוב מכוון לקהל חדש: "50 שנה לא היה כאן ספר בישול רציני לילדים"
הבלוגר רון יוחננוב הוציא ספר בישול לילדים שמנסה לעשות היום את מה שרות סירקיס עשתה פעם - לגרום להם להיכנס למטבח. "זו עבודה קשה", הוא אומר על ההכנה שלו, "אתה מדבר לידיים תמימות. צריך להסביר הכול מאפס"
תיקי גולן
|
18.03.24
פורים 2024: איפה קונים אוזני המן?
אילו טעמים מיוחדים של אוזני המן מכינים לנו השנה, איפה נמצא גם אוזני המן במילוי מלוח ומה המחיר שנצטרך לשלם? כל הפרטים בפנים
ynet אוכל
|
18.03.24
משתה הודי ומאפה קווקזי: טיול אוכל באזור קסום
פסטיבל האוכל הכפרי של מטה יהודה הוא לא רק הזדמנות נהדרת לחוויה קולינרית ייחודית. המפגש עם האנשים הנפלאים של האזור, היוצרים את המטעמים האותנטיים והמאוד־טעימים האלו - מפיצות טאבון ועד לאוכל הודי - גם ממלא את הלב
אסי חיים
|
18.03.24
אין כיסא, תעמדו: המקום שמנסה לשנות את כללי המשחק
קרוט, שנפתחה ליד כיכר הבימה בתל אביב, היא לא מסעדה טיפוסית. במקום שולחנות וכיסאות יש בעיקר דלפקים, והלקוחות עומדים עם שתייה ונשנוש. אה, וגם אי אפשר להזמין מקום, פשוט באים. יצליח? השפים, שמחזיקים גם במסעדת פרא, מסבירים למה לדעתם הגיע הזמן למקום קליל סטייל פריז: "זה בילוי לא מתחייב. לא בחשבון ולא בלבוש"
תיקי גולן
|
14.03.24
הבעלים של "הסינית האדומה" הלך לעולמו
המסעדן ישראל בויקו, שהקים וניהל את המסעדה הסינית המיתולוגית בתל אביב במשך 40 שנה, נפטר בגיל 75
תיקי גולן
|
14.03.24
בוקר טוב: בראנצ'ים החדשים הכי טעימים בארץ
יש הטוענים שארוחת הבוקר היא הארוחה הכי חשובה ביום. אנחנו לא בטוחים שזה נכון, אבל בהחלט זורמים עם המידע הזה. ואם כבר חשובה, כדאי שהיא תהיה גם טעימה. מקרואסון פרעצל עם ביצים עלומות ועד שקשוקה ירקות שרופים - הנה מקומות ששווה לפתוח בהם את הבוקר
תיקי גולן
|
13.03.24
"היו פיצוצים, יריות, צרחות. בשלב כלשהו שיחקנו טאקי": הברמן ששרד את נובה
שלושה אנשי צוות ממסעדת a יצאו למסיבה בנובה. שניים חזרו. מעיין באר מספר על היום המטורף ההוא - הבריחה מהמקום כשמסביבו הכול תופת, השוטרים שאמרו לא לעצור באדום, והשיחה האחרונה עם הטבח האהוב שנרצח, בר ליאור. בריאיון הוא מסביר למה הוא מרגיש טוב בעיקר כשהוא עובד במסעדת היוקרה שנפתחה רק עכשיו: "אלה החיים הנורמליים שהיו לי, חזרתי לבר, לאנשים שלי במקום שלי. הקשיים הנפשיים עוד כאן, אבל פחות. אני אופטימי"
תיקי גולן
|
08.03.24
"גם אישה וגם חרדית זה יותר מדי בשביל חלק מהאנשים": לאה צרפתי פתחה מפעל לדגים מעושנים
ללאה צרפתי, אישה חרדית ואמא לשישה, לא היו חלומות גדולים. היא רק רצתה לשחזר את טעם הדגים המעושנים שאכלה בילדותה. אחרי ניסיונות מרובים במטבח הביתי היא גם הצליחה - ואז התברר שהיא לא היחידה שמתלהבת מהתוצאה. היום היא הבעלים של מפעל גדול לייצור דגים כבושים ומעושנים שרשימת הלקוחות שלו רק הולכת ומתארכת. "אני נכנסת בבוקר למפעל ולא מאמינה שהוא כולו שלי", היא מתמוגגת
תיקי גולן
|
06.03.24
חייבים להתאוורר: מסעדות ובתי קפה חדשים ברחבי הארץ
בית קפה לרותי ברודו בתל אביב, מסעדה גלילית בזכרון יעקב וכריכי בשר בקריית אונו: מקומות חדשים שווים שנפתחו דווקא עכשיו
רעות סהר, תיקי גולן
|
04.03.24
מוחץ עגבנייה על הפרצוף: איל שני חזר
רץ בטיקטוק: אחרי שנעדר מהרשתות מאז אוקטובר, השף איל שני בסרטון חדש שבו הוא מוחץ עגבנייה על הפרצוף ומשתמש בקולה של אביבית בר זוהר, רק בשביל להגיד - "חזרתי"
תיקי גולן
|
04.03.24
אחרי ההפגנות הפרו-פלסטיניות נגדו: מייקל סולומונוב פתח מסעדת פלאפל חדשה
השף הישראלי-אמריקני מייקל סולומונוב ספג ביקורת על תמיכה בצה"ל, והפגנה גדולה נערכה סביב מסעדת הפלאפל שלו בפילדלפיה. עכשיו הוא פותח סניף נוסף שלה בניו יורק - אבל רק עובדי גוגל יוכלו ליהנות מהאוכל
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
03.03.24
מבית קפה בכפר סבא ל-3 כוכבי מישלן: "הטבחים בישראל יותר מפונקים מהצרפתים"
הוא אחד השפים הצעירים והמבטיחים בישראל, אבל בר צנגר, שמוביל את מסעדת ג'יארדינו ביפו, מקפיד לשמור את הרגליים על הקרקע ומוכן להודות גם בטעויות. למשל זו שגרמה לו לעזוב את מקום העבודה הקודם: "התנהגתי בטמטום". בריאיון הוא מספר איך התחיל כשוטף כלים בגיל 14 והגיע למסעדות יוקרה בפריז, ועל הפעם ההיא שבה עבד ברצף במשך 70 שעות
תיקי גולן
|
01.03.24
המסעדן "שבתאי היפה" הלך לעולמו
שבתאי סקנדריון, מסעדן מיפו המוכר בשם "שבתאי היפה", הלך לעולמו בגיל 74, אחרי סיבוך של מחלת לב. "הוא היה איש מיוחד מלא הומור עצמי, ציניות וביטחון", סיפרה בתו, "אם הוא יכול היה לחיות בתוך מעדנייה צרפתית עם כל החמאה והנקניק, אז שם הוא היה חי"
תיקי גולן
|
29.02.24
אחרי הפגיעה הישירה בבניין: המסעדה הוותיקה נסגרת בתום 75 שנה
ב-7 באוקטובר ספגה מסעדת וינה בתל אביב פגיעה ישירה של טיל. בעל המקום, שהוא גם הנכד של מייסדי המסעדה, תכנן בהתחלה לשפץ ולפתוח מחדש, אבל לבסוף החליט לסגור את המסעדה לצמיתות: "המלחמה לא נגמרת ואני כבר לא ילד"
תיקי גולן
|
25.02.24
מותר להרעיש: פסיקה לטובת חיי הלילה בשוק מחנה יהודה
"חזרתי מהמילואים עייף, הוקל לי": בית המשפט ביטל 39 דו"חות עירייה שניתנו לבעל ברים בשוק מחנה יהודה בירושלים בגלל גרימת רעש, והגיעו גם לכתבי אישום. אדיר שוורץ, יו"ר תנועת "התעוררות", שליוותה את המקרה: "הישג ענק שיחזיר את הצבע לחיי הלילה בירושלים"
גלעד כהן
|
22.02.24
"מה זה משנה שהמסעדה כשרה?": השף שפתח ביסטרו בסביון
מסביב מסעדות נסגרות והענף בקשיים, אבל יהונתן שרביט הצליח לפתוח את "מילה" באזור שהופך למרכז קולינרי. "צובט לי בלב על כל מקום שנסגר", אומר בריאיון השף שהשתתף בין היתר ב"משחקי השף", ומסביר איך משלבים בין מטבח מרוקאי לגלידה, למה המשקיעים דרשו כשרות ואיך זה תרם לחיי המשפחה שלו: "עכשיו אני יכול להיות בבית בשישי ובחגים"
תיקי גולן
|
22.02.24
"הלוואי שהרבה מסעדנים בתל אביב יעבדו כמו שאנחנו עובדים"
האחים נדב ונאור הם מסעדנים שמאמינים בצפון. ל"על הנהר" המושקעת שלהם על גדות הירדן, הם הוסיפו לאחרונה גם את הבייקרי "ריבר קפה" ואת מסעדת השף היפני "מיזומי". בריאיון משותף הם מסבירים מדוע אפשר למצוא בתפריט שלהם פירות ים - אבל לא בשר חזיר, ולמה הם לא מעוניינים לפתוח מקום בתל אביב
אמיר קמינר
|
21.02.24
"מסעדות בישראל נסגרות רק בגלל המחיר"
אליעד דנון הוא שף מוכשר שעוד לא שמעתם עליו כי היה בצילם של שפים אחרים - אבל עכשיו יש לו מסעדה משלו ביפו, אחרי ארבע שנים שבהן עבד צמוד לאסף גרניט. "אין פרידות קלות", הוא מודה
תיקי גולן
|
19.02.24
הבייקרי עמד להיפתח אחרי 124 ימים - והציוד נגנב, שוב
הבייקרי בכניסה ליד מרדכי, שנפתח רק בקיץ, נפרץ ב-7 באוקטובר, והיה סגור במשך ארבעה חודשים; עכשיו, משהתקבלה ההודעה שאפשר לפתוח אותו מחדש - הרכב של בעל המקום נגנב, יחד עם כל הציוד שנקנה עבור הפתיחה המחודשת. "אני לא מאמין שהכול נגנב שוב, אני שבור"
תיקי גולן
|
18.02.24
"הם תובעים אותנו בהאג ואנחנו קונים מהם ענבים?"
אחרי סערת העגבניות מטורקיה: השף עזרא קדם בסך הכול נכנס השבוע למכולת השכונתית שלו בירושלים לערוך קניות הביתה, ואז ראה שם על המדף ארגז ענבים מיובאים מדרום אפריקה. "יש מוטו לחסל את החקלאים בישראל, וזה לא התחיל היום"
שרון כידון, ניר (שוקו) כהן, אלכסנדרה לוקש
|
14.02.24
"אין אורחים ואין תיירים – הביקוש אפסי"
השף הירושלמי משה בסון, הקדיש את העשור האחרון לכתיבת ספר בישול באנגלית, שהושק במסעדה שלו שבועיים לפני פרוץ המלחמה, והיה מיועד לקהל האמריקאי; אבל אז, יומים לפני הטיסה שלו להשקה בארצות הברית, הכל קרס, אירועי ההשקה בוטלו והמסעדה נסגרה - והערב (ג') היא נפתחת מחדש
שי שגב
|
13.02.24
"למרות שהיה לי הכל, לא היה לי כלום"
ממסעדת היוקרה לדוכן בשוק הכרמל: השף אייל קיצ'ס ויתר על משרה נחשקת במסעדת יוקרה בתל אביב בשביל למצוא את הנשמה בעשייה שלו, אבל הוא לא האמין שביום אחד הכל יתהפך והוא ימצא את עצמו בלי כלום באמצע מלחמה: "כשהבנתי שכל הכסף נעלם, ידעתי שזה אני כנגד כל הסיכויים"
תיקי גולן
|
10.02.24
"היינו קרובים מאוד לאבד את המסעדה"
השף דור אבן וזוגתו ספרו שקל לשקל, עבדו יומם ולילה והיו על סף פשיטת רגל, עד שהגיע ספק הדגים של המסעדה, זה שאין שף שלא מכיר אותו, והחליט לעזור להם לצאת מהכוך בשוק הכרמל לחלל מושקע בפינה הכי יפה בתל אביב
תיקי גולן
|
08.02.24
מיד אחרי השיפוץ - רקטה הרסה את הפלאפלייה בשלומי
ימים ספורים אחרי שיונתן בללי גמר לשפץ את הפלאפלייה שלו - רקטה של חיזבאללה שנפלה בשלומי בסמוך לעסק שלו, הרסה את המקום: "הצבע על הקיר עוד לא הספיק להתייבש"
גל גנות
|
31.01.24
טופולופומפו של אבי קונפורטי נסגרת לצמיתות
אחרי כמעט 11 שנה של פעילות ואחרי לא מעט שערוריות, מסעדת היוקרה טופולופומפו תיסגר בסוף חודש פברואר
תיקי גולן
|
30.01.24
"שדרות מתה, היא מחוקה": סגר את הירקנייה בשדרות - ופתח מחדש בתל אביב
לצמוח מחדש: אילן איטח, ירקן ותיק משדרות שייצא סחורה גם לעזה, סגר את דוכן הירקות שלו בעיר עם פרוץ המלחמה, והתפנה משם יחד עם משפחתו; עכשיו, הוא פותח מחדש את הירקנייה המשפחתית בלב תל אביב, ומצהיר: "לא עוזב את שדרות"
יעל צ'כנובר
|
29.01.24
אורן אסידו: "בעזה ראיתי יותר מוות מחיים, ואני בוחר לחיות"
מאוכל גורמה למנות קרב: השף אורן אסידו חזר משלושה חודשי מילואים בעזה, ומצא את דלת המסעדה שלו סגורה על מנעול ובריח - לצמיתות; עכשיו הוא מספר לראשונה על המחשבות שליוו אותו, על השינוי שעבר מאז החזרה ועל הפעם ההיא שטיהרו בית שהיו בו כיריים ושם הכין לחיילים פסטה ברוטב נמס בכוס - וקבנוס
תיקי גולן
|
29.01.24
"הצעה שערורייתית": הוסיפו מלח לתה
הגשם עורר בכם חשק לכוס תה חם? אל תשתו לפני שתקראו את זה: מחקר חדש בכימיה של פרופסורית אמריקאית, הממליץ להוסיף קמצוץ מלח לכוס תה, גרם לתקרית דיפלומטית חוצה אוקיינוסים בין ממלכת התה, בריטניה, לבין ארצות הברית
שי שגב
|
26.01.24
"מבצע מנגל": כך הנציחו את הקצין שנפל בעזה
סרן ירון צ'יטיז נפל בקרב בעזה וחבריו הקימו לזכרו מיזם מנגל, שבמסגרתו הם עוברים בין יחידות של לוחמים ומרימים להם ארוחת בשר משובחת, בדיוק כמו שהוא אהב
גל גנות
|
25.01.24
"חזרתי מהמילואים ולא רציתי לצאת מהמיטה"
שבועיים אחרי הפתיחה של המקום שהיה חלום חייו, השף אסף זרוג נקרא למילואים כלוחם בקרקל, והמסעדה נסגרה; 101 יום אחרי הסגירה הוא פותח שוב את המקום ומספר על הקושי להתאקלם בחיים אחרי שלושה חודשים על מדים, על הלילות ללא שינה ועל הפחד שתכף אולי יקראו לו לחזור לתופת
תיקי גולן
|
24.01.24
לראשונה בישראל: שמן שומשום תוצרת הארץ מגידול מקומי
בפעם הראשונה בתולדות המדינה יוצר שמן שומשום ישראלי מתרמילי שומשום שפותחו וגדלו כאן; לשמן יצטרפו גם טחינה וקמח שומשום
תיקי גולן
|
23.01.24
למה נסגרה במפתיע המסעדה במיקום הכי ציורי בתל אביב?
גן השקמים נפתחה במיקום מעולה עם הבטחה גדולה, שפית מוערכת במטבח ורשימת הזמנות ארוכה, אבל אז המסעדה במתחם הבימה בתל אביב נסגרה בוקר אחד במפתיע; השפית דנה-לי ברמן מספרת על הלילות בלי שינה, על הבכי באוטו בדרך הביתה ועל ההחלטה הכי קשה שהייתה צריכה לקבל: "הרגשתי מתה מבפנים"
תיקי גולן
|
22.01.24
"לא ייאמן שאי אפשר להניף כאן דגל ישראל מבלי לחטוף על זה"
הקובה תביא את השלום? דווקא עכשיו, על רקע גילויי האנטישמיות בארצות הברית, יזמו זוג ישראלים סיור בין מסעדות ישראליות בניו יורק - מפורט סעיד של איל שני ועד לקובה מטוגנת במילוי אפונה. אחת המשתתפות: "סיור אוכל זאת עוד דרך מעולה לתרום לעסקים ישראליים"
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
21.01.24
"לוקחת ביס, ובוכה": ספר המתכונים של כפר עזה
סיפורה של קהילה: ספר המתכונים של קיבוץ כפר עזה שפורסם לפני למעלה מ-20 שנה עובר חידוש ועולה לרשת עם סיפוריהם של הקורבנות ששילמו בחייהם; בין היתר, מופיעים בספר המתכונים של הבשלנית גילה פלד ז"ל והאופה תמי פלג ז"ל, שנרצחו באותה שבת שחורה
גל גנות
|
20.01.24
הלוחם במילואים, העסק סגור 3 חודשים והחובות הגיעו ל-50,000 שקל
הלוחם אלעד מלכיאל, בעלים של חומוסייה בתל אביב, גויס למילואים ב-7 באוקטובר; מאז הוא עדיין לא חזר הביתה, ומסעדת החומוס שלו סגורה והחובות מצטברים; עכשיו הוא מבקש את עזרת ההמונים ברכישה של מנות חומוס, אותן יקבלו אחרי שיחזור הביתה וייפתח מחדש את המקום. "אני לא מצטער על כלום. הייתי לוחם בגולני וחזרתי להיות לוחם בגולני"
תיקי גולן
|
16.01.24
מבצע דוגו: אוכלים פלאפל לזכרו של שורד השואה
בכל 18 בינואר נהג שורד השואה דוד (דוגו) לייטנר לאכול פלאפל כאות ניצחון החיים; בקיץ האחרון הוא הלך לעולמו בגיל 93 והשנה עומד "מבצע דוגו" בסימן הצדעה ללוחמי צה"ל; אנו מזמינים אתכם להשתתף בפרויקט ההנצחה לזכרו - הצטלמו עם מנת פלאפל ותייגו אותנו בפייסבוק ובאינסטגרם
איריס ליפשיץ־קליגר
|
16.01.24
כמה עולה צלחת חומוס במסעדה הכשרה החדשה של איל שני בניו יורק?
בצל גילויי האנטישמיות ברחבי ארצות הברית, איל שני פותח את המסעדה הכשרה שלו בניו יורק, ורשימת ההזמנות כבר מלאה. ואיך המחירים? תלוי את מי שואלים. שחר סגל, השותף של שני: "מסעדות כשרות בניו יורק מאוד יקרות, שלנו לא מאוד יקרה"
תיקי גולן
|
15.01.24
"החלטנו שלא ניתן לאף לקוח לגרום לנו לפתח תלות בצ'ק שלו"
הטעמים המסחררים, העבודה הצמודה עם השפים וקבוצת המסעדנים שעצרה את התשלום עם פרוץ המלחמה: מיכל בוטון ואנה שפירו ממאפיית הבוטיק עמיתה ביפו, פותחות את עמיתה ביאליק, ומספרות על הדרך שעשו ממאפייה קטנטנה ורומנטית עם שני תנורים וחמישה עובדים - למפעל
תיקי גולן
|
14.01.24