| | |
לכל אחד יש סיבות משלו לדיכאון של החורף, אבל אז מגיע הקרנבל. ערים שלמות מתנערות בבת אחת, שותות אלפי ליטרים של יין חם ויוצאות בריקודים. השנה מרוכזים כל הקרנבלים בשבוע שבין ה-21 בפברואר ל-28 בפברואר. הרעיון פשוט ואחיד בכל העולם הנוצרי; 40 ימים לפני חג הפסחא נמנעים, על פי המסורת, מאכילת בשר. את תחילתו של הצום הזה, שנועד במקורו להביא להיטהרות של הגוף והנפש, מציינים ביום רביעי שנקרא Ash Wednesday. במהלך הימים שלפני אותו יום רביעי חוגגים את קרנבל החורף.
יש כמה קרנבלים מפורסמים במיוחד, חלקם עתיקים בני מאות שנים, אחרים שזכו פשוט ליחסי ציבור טובים וקהל אוהד. אבל דווקא במקומות הקטנים (שם חוגגים ביום שלישי שלפני תחילת הצום, ב-27 בפברואר) אפשר לגלות את החגיגות העממיות והחביבות ביותר (משה גלעד)
| |
| |
|
|
| עם ישראל מחליף את ספרד באיטליה: אוכל טוב, יין משובח, אנשים נחמדים. זאת חופשה | | ראשונה בעולם במגוון של מיני היונקים, הדו-חיים וזני הצמחים שבה, המדינה החמישית | | גוש רוגש של בשר מרוח בקרם שיזוף, כפרי דייגים זעירים, עיירות שבתיהן מסוידים-לבן | | הרי געש, מעיינות חמים ונוף מרהיב, בארץ של פעילות סיסמית מוגברת: העיקר לשמור על | | קרם ברולה וקממבר, מוזיקה ואמנות: החיים הטובים באומה שהעניקה לנו את מגדל אייפל | | מדינה נייטרלית, אך בהחלט לא משעממת: מיזוג תרבויות ונופים אלפיניים מדהימים, |
|
|
| | | |
מורה דרך | |
|
|
|
|
| | |
| |
שימושי | |
|
מסע ברשת | |
| | |
|
| | | |