וסילי קנדינסקי (1866 - 1944), שמו המלא: וסילי וסיליביץ' קנדינסקי. צייר יליד רוסיה, מגדולי החלוצים של הציור המופשט (אבסטרקט) באמנות המודרנית.
קנדינסקי נולד במוסקבה וגדל באודסה. הוריו היו נגנים, ומגיל צעיר נמשך דווקא לעולם המוסיקה. הוא ניגן בפסנתר ובצ'לו, ולמרות שבהמשך דרכו עזב את התחום המוסיקלי לטובת אמנות הציור, ההשפעה המוסיקלית על יצירתו ניכרת ביותר. בבגרותו למד משפטים וכלכלה באוניברסיטת מוסקבה, ועם סיום לימודיו החל לשמש כמרצה בפקולטה למשפטים. אולם משיכתו העזה לעולם האמנות ולחיי הרוח גברה עליו. בשנת 1895, בעקבות ביקור בתערוכת אמנות איפרסיוניסטית צרפתית, החליט לעזוב את מוסקבה ואת הפקולטה למשפטים, לטובת מינכן שבגרמניה - שם החל ללמוד רישום וציור.
קנדינסקי הושפע מהזרמים המודרנים השונים: אר נובו,
פוסט-אימפרסיוניזם,
אקספרסיוניזם,
פוביזם.
את הציור המופשט הראשון שלו צייר ב-1910. זמן קצר לאחר מכן ייסד עם פרנץ מארק
את קבוצת "הפרש הכחול",
במסגרתה יצר סדרות של "קומפוזיציות", "אימפרוביזציות" ו"אימפרסיות" - סדרות שנמנו על ראשוני הציורים המופשטים לחלוטין בתולדות האמנות המודרנית. סגנון ציורו המופשט התאפיין בספונטניות וסימל רעיונות ומצבי תודעה אמורפיים (חסרי צורה מוגדרת).

קנדינסקי (1923), "שחור וסגול"
קנדינסקי עסק רבות גם בתיאוריה של האמנות. ב-1912 פרסם מינשר מפורסם: "על הרוחני שבאמנות" בו הצהיר אמונים לאמנות "לא אובייקטיבית", המבוססת על הרמוניות של צבעים וצורות; הוא שאף להביע רעיונות ורגשות דרך הציור, כמו במוסיקה.
יצירותיו, תערוכותיו וספריו הפיצו את רעיונותיו באירופה ובארה"ב; זאת לצד עבודתו הפדגוגית: ברוסיה (1917 - 1920) הכין תוכנית לימודים לבתי ספר לאמנות, ובגרמניה לימד בבאוהאוס
של ויימר ושל דסאו. ב-1933 השתקע בצרפת והמשיך לפתח את סגנונו הגיאומטרי. לאורך כל דרכו האמנותית זכה קנדינסקי הן להערצתם של אמני הדור הצעיר והן לתגובות נלהבות פחות מצד מבקרי האמנות השמרניים של דורו.