שתף קטע נבחר

לבקש סליחה מעצמך: מבקשים מחילה בהוואית

יום הכיפורים הוא זמן סליחות ורובנו מנצלים את המועד כדי לבקש מחילה מאחרים, אבל מתי בפעם האחרונה ביקשתם סליחה מעצמכם? ה-הו'אופונופונו היא שיטת ריפוי המגיעה מהוואי ומלמדת אותנו כיצד לסלוח לעצמנו ולמחוק את כל הזכרונות הרעים שתוקעים אותנו בדרך אל האושר

תקופת תחילת השנה שלנו, ויום הכיפורים שבפתח, מעלים, כבכל שנה, נושאים פנימיים וחברתיים ציבוריים הקשורים לחשבון נפש, התבוננות על חיינו, חשיבה על העתיד, תכניות לשנה החדשה וכדומה - אלו מגיעים בדרך כלל יחד עם הרצון להתנקות מהאנרגיות המעכבות שנוכחות לנו בחיים כדי לפתוח דף חדש.

 

 

נתקעתם בדרך

אנחנו נתקעים כשהתדר שלנו נמוך, שזה אומר, כשאנחנו בחוויה של כאב, פחדים, מחסור, אשמה, דאגה, ביקורתיות, שיפוטיות, כעסים, אכזבות, וכל הסבל הנובע מהם ומדומיהם - אגב, גם אם השנה הקודמת שלנו הייתה נפלאה, עדין היו בתוכה את האנרגיות הללו מדי פעם בפעם.

 

בפרוש השנה החדשה, אנחנו רוצים לצייר לנו ציור חדש לשנה שהגיעה אלינו לטובה. מתכווננים שהציור יהיה מוצלח, יפה, ומזמין את תת המודע שלנו לפעול כדי להביא לנו את מה שציירנו לנו בדמיוננו. ומה קורה לנו בפועל? אנחנו מציירים את הציור היפה שלנו, אבל על דף שיש בו מלא חריטות צבע כהות ובלתי מוגדרות. (כך נראות האנרגיות הבלתי פתורות מהשנים הקודמות) ואז הציור נהיה מעורפל, וזו המציאות שאנחנו מקבלים בסוף.

 

דמיינו כד שקוף ובו מים צלולים, טיפה אחת של דיו כחול תהפוך את המים הצלולים לתכלת יפייפה. אם נוסיף עוד טיפת דיו בצבע אחר, המים ישנו צבע אבל עדיין יתכן שיהיו צלולים ויפים. אם נוסיף עוד שלוש טיפות משלשה צבעים שונים, כבר יתחולל שינוי. המים יהפכו להיות בצבע בלתי מוגדר, רוב הסיכויים שיראה עכור. הכד ומצב המים שבתוכו הם הדגמה למה שמתחולל לנו בשדה ההכרה במהלך החיים.

 

עשו תשליך ובקשו סליחה מעצמכם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עשו תשליך ובקשו סליחה מעצמכם(צילום: shutterstock)

הדימויים הללו נועדו להדגים מה קורה בתודעה שלנו, בשכל, במודע ועוד הרבה יותר מזה בתת המודע. כולנו כבר יודעים שבתת המודע מאוחסן כל המידע האינסופי שאנחנו נושאים. אז אנחנו עושים "תשליך" ומבקשים הרבה סליחה ועדיין נשאר לנו הרבה זבל בפנים. זה קורה בגלל הזיכרונות, אלו שאנחנו משחזרים שוב, ושוב, ושוב. אבל רגע, בדיוק עכשיו, כדאי לעצור, לפנות את כל מה שיודעים ולהיפתח לתבונה קדומה שמגיעה אלינו מתרבויות רחוקות זה עידן ועידנים, דרך הקהונות של איי הוואי ועד כאן.

 

מנקים את הגוף ואת הנפש

קוראים לזה HO'OPONOPONO - הו'אופונופונו. משמעות המילה בהוואי היא להביא לידי תיקון על מנת ליצור הרמוניה. ה-הו'אופונופונו הוא במקור שיטת ריפוי הוואית שבטית קדומה, שעל בסיס עקרונותיה פיתחה הקהונהאיאפאאו מורנה נאלאמאקוסימאונה שיטה לתהליך ריפוי אישי הנקראת Self Identity Ho'oponopono .

 

מורנה נאלאמאקוסימאונה (19.5.1913-11.2.1992) היתה מרפאה מומחית בתחומה (=קהונהאיאפאאו). אמה הייתה מרפאה במילים והיא עצמה למדה ועסקה בבודהיזם ובמטאפיזיקה שנים רבות. התהליך שפיתחה מתוך ה-הו’אופונופונו השבטי, נועד לגילוי העצמי האמיתי שלנו המשוחרר מהתניות הזיכרונות והכאב הטבועים בהכרה שלנו.

 

מורנה התחילה ללמד את השיטה בשנות השבעים וב-1983 הוכרזה ע"י מדינת הוואי כ"נכס לאומי",

כהוקרה וכבוד על תרומתה להוואי ולעולם כולו. מורנה המשיכה ללמד את ה-הו’אופונופונו והגיעה איתו גם לאוניברסיטאות הנחשבות ביותר בארה"ב וגם לבתי חולים, בתי ספר, האומות המאוחדות ואונסק"ו.

 

בין תלמידיה בלט רופא פסיכיאטר צעיר, שגם הביא אליה את אחת מבנותיו שסבלה ממחלת עור והילדה נרפאה. לרופא קוראים ד"ר איהליאקאלה הו לן והוא ליווה את מורנה שנים רבות ולמד ממנה את אמנות הניקוי והמחיקה שבבסיס השיטה. לאחר שמורנה נפטרה, התפרסם סיפורו של ד"ר הו לן, שהיה רופא פסיכיאטר ראשי של מחלקת האסירים האלימים ביותר בבית החולים הפסיכיאטרי בהוואי, וריפא מחלקה שלמה רק ע"י שיטת ה-הו'אופונופונו, מבלי לפגוש באסירים הללו כלל. ד"ר הו לן שהה במשרדו ומשם עבד על עצמו דרך עיון בתיקי החולים האסירים.

 

שנתיים לאחר שהתפרסם הסיפור המופלא הזה, ג'ו ויטאלי שהוא גם אחד ממורי הסוד, התחבר לד"ר הו לן - לאחר מסע חיפושים ארוך, למד ממנו את השיטה והוציא ספר משותף שלו עם ד"ר הון לן "אפס מגבלות", המביא סיפורי ומעודד ללמוד את השיטה ולטפח את ניקוי התודעה ביחס לכל חוויה בחייך שתרצה לשנות.

 

משמעות המילה הו'אופונופונו היא לתקן – תיקון טעות מחשבתית שיצרה כאוס. הטעויות המחשבתיות הן שיחזור של זיכרונות הטמונים בתודעתנו. ד"ר הו לן קורא להם מידע מת הנמצא בבסיס הנתונים (הדאטה) המאוחסן בשכלנו.

 

"בעיות, בין אם הן רוחניות, פיזיות, כלכליות, או חומריות, הן למעשה זיכרונות המשודרים שוב ושוב בתת המודע. היופי והפשטות של בניית הזהות העצמית באמצעות ה-הו’אופונופונו, הם היכולת למחוק זיכרונות ולהחליפם בדברים המשמשים השראה לחיים שלמים" (ד"ר איהלאקלה הו לן).

 

מתרגלי HO'OPONOPONO חווים במהלך התרגול מעין לידה מחדש. השחרור מהתנסויות שליליות וכואבות, מטראומות ומתבניות חשיבה הרסניות יוצר חווית חיים מופלאה של חופש ושלווה בלתי רגילה. העיקרון המרכזי הוא לקיחת אחריות מלאה על מה שמתרחש בחוויית המציאות שלנו. בהוואי שלטה הגישה שאומרת שכל בעיה שאנחנו חווים נותנת לנו הזדמנות לנקות ולשחרר את מקורותיה. למחוק את הדף המקושקש ולהפוך אותו חזרה ללבן לפני שמתחילים ציור חדש.

 

עיקרון מרכזי נוסף הוא שאדם יכול לנקות ולמחוק רק מה שיש בו. לכן, בכל מצב שמכניס אותך לאתגר, המחיקה והניקוי הם של החלק בתוכך שיצר או היה שותף, ביצירת החוויה שאתה חווה ביחס לאותו מצב/ אדם/ רגש וכדומה.

 

על פי ה-האו'פונופונו, הזיכרונות הם המידע "המת" שטמון לנו בתת המודע ומנהל משם את חיינו ללא ידיעתנו. ניתן להשוות את זה לווירוס במחשב. התוכנה נתקעת. ואז מה צריך לעשות? להשתמש בכפתור ה-Delete.

 

מחשבים מסלול חיים מחדש (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מחשבים מסלול חיים מחדש(צילום: shutterstock)

 

איפה חי הידע החי?

הידע החי הוא ההשראה, הוא הידע המגיע אליך כשהשתחררת מהתניות ומהשלכות. הוא הידע הבא אליך מהמקור העליון, האלוהי שבך. זה שאיננו מבוסס על מסד הנתונים (הדאטה) החרוט לך בהכרה ואינך יודע אפילו מהיכן הגיע. בכל רגע 11 מיליון השאות משפיעות על חיינו ברמה התת מודעת. מה שיש לנו בתת המודע, רשת המידע המאוחסן הכולל את זיכרונותינו מהעבר, את הסביבה ומי יודע מה עוד, הם אלו המכתיבים מה שנראה ונחווה.

 

השיטה מכירה בהבנה שאיננו יודעים כלום, שאינסוף דברים שאיננו מודעים להם כלל וכלל משפיעים עלינו ועל מה שאנחנו חווים. ההכרה בכך שאין לנו רצון חופשי, וההבנה שיש לנו בחירה לקחת אחריות מלאה על מה שאנחנו חווים ולנקות מעצמנו ללא הרף את הזיכרונות היוצרים את החוויה הזאת, ויותר מזה, למחוק אותם.

 

איך מוחקים מידע מהשכל? "בשביל זה צריך ראשית לשאול את השאלה החשובה והמרכזית ביותר בחיים: מי אני? לרוב האנשים אין מושג מי הם, לכן מתקיים שחזור זיכרונות, שמהווה מידע אוטומטי המדבר במקומך" (ד"ר הו לן).

 

הרעיון של החזרה לאפס (למי שהינך במקור) מתבסס על כך שכשמחקת את המידע, נשאר ה"ריק" (בודהה) או ה"דף חלק" (שייקספיר) וממצב הריקות, מגיעה ההשראה. בפיזיקת הקוונטים זה נקרא "כוח הפנטום של האין". מדהים ששמעון פרס בקליפ האחרון שעשה אומר "כשאין כלום, אפשר לעשות הכל "- בדיוק ה- הו’אופונופונו.

 

באהבה גדולה שנה מופלאה וגמר חתימה טובה.

 

  • נוריאל בהיר , פסיכו אסטרולוגית מומחית ומנטורית לפריצת דרך תודעתית, מתקשרת ומנחת סמינרים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לבקש סליחה גם מעצמך
צילום: shutterstock
צילום: סטודיו רגב
נוריאל בהיר
צילום: סטודיו רגב
מומלצים