שלח להדפסה  
הגולן והגליל

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט
נחל שניר
סוג הטיול: מים, משפחתי, רגלי, רומנטי
דרגת קושי: קל
משך הטיול: כמה שעות






המסלול


לאורך הגדה הירוקה, על רקע צבעי השלכת ולצליל פכפוך המים המרגיע


היום היה בהיר, מיד אחרי כמה ימים גשומים בצפון, והמראות היו חדים כמו אלה שרואה צלם דרך עדשת המצלמה כשהוא מגיע לפוקוס מושלם. השמיים בצבע כחול עז, עננים צחורים ככנף ברבור תחמו בהם את עצמם, חלקם התחתון כבד, אפור ועמוס מים, משייטים להנאתם. שביל אדמדמם חרץ את ירוק הדשא שגלש עד למים. במזרח נמתחה הגדר של קיבוץ עמיר, ועצי צפצפה גבוהים שניצבו בשלכת שלחו לשמים את ענפיהם העירומים; האדמה לרגליהם היתה מרופדת בעליהם הזהובים.
עצים כבירים קישטו את גדת נחל שניר - הדולב המזרחי, ערבה מחודדת, עצי צפצפה, פטל קדוש. חלק מהעצים עמדו בשלכת, וצבעי עליהם יצרו גוונים חמים של צהוב-שמש וחום-אדמדם. המים תרמו את חלקם בקולות של פכפוך נעים, צבעם מעט עכור מזרימת הנחלים. היה קשה להתאפק ולא לרוץ במורד הירוק שיורד לנחל. שם, בדשא הרענן והגבוה, לשכב, להקשיב למים הזורמים, לבלוע בעיניים את היופי מסביב ולהירגע.


איפה אנחנו?


נחל שניר הוא הארוך ביובלי הירדן, ומשתרע על שטח של 65 ק"מ. הנחל מהווה בית גידול לבעלי-חיים שמוצאים מחסה בשמורה העבותה.מידי שנה מבקרים כ-100,000 איש בפינת חמד זו. המועצה האיזורית הגליל העליון, בשיתוף החברה הממשלתית לתיירות, רשות שמורות הטבע, רשות הגנים הלאומיים וכמובן קק"ל, עוסקת במרץ בהכנת המקום הקסום לטיולים ונופש.
בין השאר, הם הקימו על גדת הנחל טיילת יפהפייה לזכרו של עמי פלד, תלמיד תיכון מחונן שנהרג ב-1994 בתאונת דרכים, שאירעה על גשר החצבאני כשרכב על אופניו מקיבוץ עמיר לכפר-בלום. הדרך הקסומה על גדות הנחל מובילה כעת בבטחה את רוכבי האופניים. בעתיד הקרוב יבנו עבורם עוד טיילות, יוכשרו שטחים נוספים לפיקניק וייבנו פינות שכשוך במים הקרירים.


איך מגיעים


נוסעים לקרית שמונה בכביש 90, ממרכז הקריה מוביל כביש 9779 לכיוון קיבוץ עמיר. מיד אחרי הגשר מעל החצבאני פונים שמאלה למגרש חנייה. מכאן אפשר ללכת דרומה או צפונה.
תוכלו להיעזר בעמותת תיירות גליל עליון, טלפון: 6936751 - 04.


כתב וצילם: דובי זכאי





חזרה