אוכל  טעם החיים
סלט אטריות
פיליס גלזר
פורסם: 17.10.01, 13:40
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 25 תגובות ב-25 דיונים
1. מסובך מדי
הרב שמשון   (18.10.01)
מה רע בקצת כוסמת ברוטב קצת כרוב מבושל עם לוקשין פיליס גלזר את ממציאה מתכונים לא אכילים. סתם ראוותניים
2. לא עושה שוק עם גיל חובב
אמא ואישה עובדת ,   מרכז   (18.10.01)
כל החומרים ה"יאפיים" במתכונים האלה מדברים לקבוצה קטנה באוכלוסיה.את מדברת על אוכל מהיר ומצפה שאחפש עלי רוקט,סלמון(יקר) אל תשכחי שאנחנו אנשים עובדים ולא עושים שוק עם גיל חובב.
3. סלטי פסטה יותר קלים להכנה
אור   (18.10.01)
יש לפחות שני סוגי סלטי פסטה, שהרבה יותר קלים להכנה: סלט פסטה עם עגבניות מיובשות: חבילת פסטה ביסלי צבעונית. קופסאת עגבניות מיובשות זיתים שחורים ללא גרעינים עגבניות שרי חבילת עירית מבשלים את הפסטה, את העגבניות המובשות חותכים לחתיכות, מוספים את הזיתים החתוכים, את העגבניות שרי החתוכות לשנים את העירית הקצוצה, שופכים את השמן מהקופסא של העגבניות לעוד קצת שמן זית רגיל, מוספים את הפסטה לאחר שהתקררה קצת, ומתבלים במלח גס ופלפל שחור לפי הטעם. סלט פסטה ימי: חבילת פסטה ביסלי צבעונית טונה (הכי טוב טריה אם לא אז את הכי טובה בסופר שווה להשקיע) חבילת אנשובי וסלומון מעושן בצל ירוק אגוזי מלך אגוזי קשיו מבשלים את הפסטה ושמים בצד. חותכים את הטונה, אנשובי, והסלומוןמוספים אליהם את הבצל הירוק והאגוזים (מלך וקשיו) מוסיפים שמן זית. מערבבים עם הפסטה ומתבלים במלח ופלפל (אפשר גם קצת לימון
4. דקות ספורות?
צלפונית ,   רעננה   (18.10.01)
מזה כל הבאלגן הזה? לסלט, לציר, לרוטב, לקישוט מה עוד? ומזה כל התוספות האלה? צלפים? גועל נפש (תסלחו לי כל אוהבי העיגולים הירוקים הקטנים והמזע...) אם יש לך רעיון יותר קצר תציעי, עד אז........
5. קל יותר
סיגל ,   תל-מונד   (18.10.01)
אודה על מתכונים קלים יותר ומהירים להכנה
6. התעייפתי רק מלקרוא את המתכונים
טליה ,   ספרד   (19.10.01)
אני מאוד אוהבת להכין סלטים קלילים ומהירים, אבל כנראה שהתכוונת לקליל ומהיר מבחינת האכילה ולא ההכנה... גם אני בעד מתכונים פשוטים יותר, ואחכה בסבלנות לכתבה הבאה.
7. אור המלך
אדם רעב   (19.10.01)
מעטים מאוד האנשים שבאמת יש להם את האנרגיות להשקיע במתכונים כאלה. ואם הם באמת קיימים, אז הם בטח לא קוראים את הכתבה הזאת, כי הם עסוקים בלבשל... לכן אני מציע להדיח את פיליס ולהחליף אותה באור
8. Response to Or
Yaron   (19.10.01)
By "pasta bisly" you mean Fusili... I suppose.
9. נשארתי וחצי תאוותי בידי
(20.10.01)
אולי תכתבי מתכון עממי יותר.יללא פיליס ,מספיק עם הרושם ,תכתבי בגובה העיניים.לא כולם גרים ברמת השרון עם פיליפנית.
10. תגובה לתגובות
טל   (21.10.01)
כמה מסכנות וחולשה אישית עולה מן המגיבים לכתבה! מדור מתכונים מטרתו להרחיב אופקים, לפתוח עולמות קולינריים חדשים. מתכוני סלטי פסטה רבים וטובים - כולנו יודעים להכין. מה הטעם לפרסם מתכונים ידועים? אלא שקוראי המדור מחפשים חיזוקי אגו ופתרון להערכתם העצמית הנמוכה, יותר מאשר הרחבת עולמם. הם היו מאושרים אם היו מוצאים את עצמם ואת המוכר להם במדור, כאישור חיצוני לצדקתם. אין להם קיום ללא אותו אישור. בשל כך - גם כתבה תמימה על פסטה הופכת לדיון סוציולוגי על פערים חברתיים! בעיית הפער מצויה בעיקר בראשם של אלו שמלבים אותו. ובאמת - כיצד יסבירו רכי הלב וחסרי האומץ את אזלת ידיהם אם לא בעזרת רחמים עצמיים?
11. מתכון לספייריבס כמו ביוזי'
אבירן ,   תל אביב   (23.10.01)
למישהו יש מתכון מנצח לספייריבס כמו אמל יוזי' ?
12. פיליס, תודה על המתכונים המעניינים. את הכוהנת שלי!!
אני מקווה שאת מבינה שיש תמיד כאלה המבקשים לעקוץ בתגובותיהם. עבורי את כישרון ענק שמצליח בכל פעם להפתיע אותי במתכונים צמחוניים שלא יאמנו!
13. הודעה לגב. פיליס
מרים דבורה ,   בני - ברק   (10.01.03)
גברת פיליס נכבדה ! קראתי את כתבה שלך על מתכוני האיטריות. למה אתם, השפים הידועים , חושבים שאנחנו הקוראים " מחפסים " מתכונים מוזרים כאלה ??? לכולם יש איזה שהיא מסורת מטבח, ורוב האנשים שמרנים באכילה. לפעמים נחמד קצת חידוש, אבל בין גבולות מסויימים. מתכונים בנוסח יפן הם זרים לספרדים, ולאשכנזים כאחד. אנחנו גדלנו על אוכל אחר, ורגילים לטעמים אחרים. אוכל שאת כותבת הוא יקר, ולא בטוח שטעים לנו. זה אוכל שמתאים לסנובים. היצירתיות של המתכונים אלה היא סתם ראוותנות ולא יותר. מתכונים אלה אינם מתאימים לרובינו. אז למי את כותבת במדור שלך ???
14. response to Yaron - yes
אור   (10.01.03)
15. קראתי, קראתי... דיייי
נמאס אני כבר לא רעב ,   לילה טוב   (10.01.03)
16. לטל - המגיבה לתגובות
אנטי-פיליס   (11.01.03)
מה קרה טל? פגעו בציפור הנפש הסנובית שלך, עד שגייסת את כל ההתנשאות האפשרית על מנת לבוא ולומר למבקרי גלזר שהם מדברים מנקודת הרחמים העצמיים שלהם? מה קרה? פגעו לך בכוהנת הגדולה של הפלצנות - הגב' פיליס גלזר? אסור לומר עד כמה מתכוניה קשים להכנה ומעייפים רק מלקרוא אותם? את מעוררת גיחוך !!!
17. תגובנ לכתבה
שירה   (11.01.03)
פיליס שלום! במתכון השני שהצגת, חלק גדול מהחומרים אינו מופיע ברוב החנויות, אלא בחנויות מאד ספציפיות, ובד"כ מאד יקר. היה יותר שימושי אם היית יכולה להשתמש במצרכים שניתן להשיג בקלות יותר, ויותר זולים.
18. לכל המלעיזים
mayer   (18.08.03)
הנה מתכון קל, זול ונוח שלא דורש קניות מסובכות והכנה בלתי אפשרית: חביתה -------- טרפו 2 ביצים, הוסיפו מלח, טגנו בשמן. להגיש חם. השתגעתם?? מי צריך מדור בישול כדי ללמוד לטגן חביתה?? המתכונים שקיבלתם כאן הם השראה. תעשו עם זה מה שאתם מבינים (כנראה חביתה).
19. לטל (16)
air   (18.08.03)
אני איתך !!! (אביטל)
20. טל - איזה כובד. כמה תאוריות על מתכון. תרגעי בספא הקרוב אליך
(18.08.03)
21. למס. 2 לא רוצה , אל תכיני ואל תתבכייני
א   (18.08.03)
יש כאלה שאוהבים מתכונים מיוחדים וחדישים. חיזרי לשניצל וצ'יפס שלך ואולי במקום לקטר לכי ללמוד לכתוב ללא שגיאות כתיב.
22. איש באמונתו יחיה - תרגעו בבקשה!!!
אזמרלדה ,   מטבח המריבה   (18.08.03)
לא חייבים למצוא בכל מקום סיבה למריבה. אני מסכימה שהגדרתם של המתכונים כקלילים ומהירים אינה מדוייקת במיוחד, ואולי היה נכון להכתירם כסלטי פסטה 'קצת אחרים'. היה גם מקום לצרף לכתבה קישור למאגר המתכונים, למי שמעוניין בסלטי פסטה יותר קונבציונאליים ומהירי הכנה - אבל מכאן ועד להאשמה בהתנשאות ארוכה הדרך. לידיעת כולם: רוקט וסלמון יש בכל סופר, גם ברשתות הדיסקאונט. מוצרים מהמזרח הרחוק ניתן למצוא היום בכל סניף גדול של הקלאב מרקט ובמרבית סניפי שופרסל והקוסמוס. כל המצרכים להכנת הסלט בסגנון היפני נמצאים שם. אני מסכימה עם טל שמטרתם של מדורי בישול היא להרחיב את הדעת, ומבחינתי הם שקולים למדורי התרבות. דבורה מבני ברק - לא מתאים לך, אל תכיני. אם לא תקראי את המתכונים האלה לעולם לא תדעי שיש תרבויות בישול שונות מאלו של "האשכנזים והספרדים" - ואולי זה מה שנכון בשבילך. אבל לא כולנו שמרנים בסגנון האכילה שלנו, כטענתך. חלקנו דוקא מחפשים חוויות חדשות. אולי אם תנסי, תתלהבי גם את (תחשבי על גישתך לאוכל סיני לפני 15 שנה. היום זה מאד מקובל, אפילו בקרב החרדים). ומצד שני, טל: מכאן ועד תגובתך המתנשאת, שלא לומר מתלהמת, יש מרחק רב. אתה חוטא בדיוק באותה צרות מוחין וחוסר סובלנות שאתה מאשים בהם את המגיבים האחרים. איש באמונתו יחיה.
23. פיליס נהדרת כתמיד!!! וכמה מילים למתייסרים מהכתבה.....
רוני   (18.08.03)
מה לעשות, ישנם כאלה המתייחסים לאוכל אחרת מכם. בשבילם אוכל הוא הרפתקה יצירתית ומשחק מעניין. וחלק מהם אפילו קוראים את המדור, תארו לעצמכם... לא רק אתם. במקום ליילל כמה קשים המתכונים, נסו פעם לקנות מצרכים ולבשל אותם. אולי אפילו תהנו מזה... מי שמחפש מתכונים "קלים" בשביל לסתום את הרעב בבטן, מוזמן לעיין ב"בישולה" לילדים. המתכונים שם קלים ומשביעים. לתקוף את פיליס על זה שהיא מכבדת את יכולתם של הקוראים לחרוג ממסגרת החומוס-צ'יפס-סלט זו ילדותיות. ופיליס היא הכל חוץ מפלצנית וסנובית. אתם סתם בכיינים ילדותיים !!!!!!
24. I agree with Tal
yuli   (18.08.03)
I fully agree with Tal. Open all the rest of the recipes in Y-net, and all you’ll find is a bunch of boring recipes that ware taken from low budget magazines. Finally Ms. Glazer brings us some refreshing wind with great ideas. Thanks you Ms. Glazer!!!
25. עשיתי פעם אטריות שעועית וזה דוחה-דומה למדוזה !!
מיצמיצ   (15.04.04)
נדבק גועלי ובלתי אכיל דומה למדוזה ממש !! הלך לפח אל תתפתו לנסות את זה
חזרה לכתבה