אוכל  טעם החיים
מי מפחד מאורז מלא?
רון כהן (שפאץ)
פורסם: 28.10.01, 11:32
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 62 תגובות ב-61 דיונים
1. אפשר לדעת איך מכינים אורז מלא נטו ??
יסמין   (28.10.01)
2. אורז בר
גבי   (28.10.01)
אורז בר (wild rice) נפוץ למדי בארה"ב וטעים מאד במיוחד במרקים. בארץ למיטב ידיעתי ניתן להשיג אותו רק כשמגיע משלוח של אנקל בן כזה "בטעות". נ.ב. כמובן שכבר מזמן לא מדובר באורז "בר" במובן המילולי...
3. דברים בשבחי האורז
shulamit ,   north   (28.10.01)
לבד מהיתרון התזונתי שלו, עם מעט דמיון אפשר להכין ממנו מטעמים. ואני כאן מעידה מניסיון אישי.
4. Answer for Yasmin
Gabi   (28.10.01)
1glass of rice on 2 glasses of water and a little bit of salt you cock on a small flame for about 30 minutes and that is all
5. 2 שאלות
נמרוד ,   ר.ג.   (28.10.01)
1. למה אורז בסמטי נקרא כך ? 2. מהכרותי עם המזרח אין שם שימוש באורז מלא מלבד להאכלת חיות. האם בארצות מולדתו של האורז שוגים ביחס לאורז המלא ? נ.ב. אשמח לראות עוד מתכונים לאורז מלא
6. הכנת אורז מלא פשוט
גלית   (28.10.01)
מומלץ בחום להשרות את האורז לפני הבישול (כמו קיטניות). מקצר את זמן הבישול באופן משמעותי ומונע ריחות לוואי. אשמח לשמוע על מתכונים נוספים!
7. פטנט להפטר מהטעם של התבן
מוטי   (28.10.01)
יש להשרות את האורז המלא למשך 10 שעות כדי שיתחיל תהליך הנביטה ויתחילו להיווצר האנזימים התזונתיים (אורז לבן לא מסוגל לנבוט ןהוא גם מצופה בטלק) כמו כן יש לבשל עם 3 יחידות מים על יחידת אורז בסיר סגור עד שנעלמים המים
8. לת
פרח   (28.10.01)
תגיד לי לת יקר , אין לך חיים??
9. אורז בר אדום
רחל   (28.10.01)
קיבלתי מצרפת אורז בר אדום. בחיים לא שמעתי עליו ואין לי מושג מה עושים איתו. יש עצה?
10. נפלא, אבל מה עושה שם החמאה?
שלומית   (28.10.01)
חמאה ומזון בריאות לא הולכים ביחד. אם מוסיפים חמאה הלכה הבריאות, אז אין כבר טעם לטרוח על אורז מלא וכל השאר. אבל ברכות על המגמה, אולי זה יגרום לעוד כמה אנשים לנסות אורז מלא ומזון בריאות בכלל. יתרון חשוב של האורז המלא הוא - שאפשר לאכול כמויות, בלי חשש לעצירות.
11. תוסיפו חופן גרגרי פשתן לאורז
אלה ,   מודיעין   (28.10.01)
זה נפלא. זה מוסיף מרקם עסיסי לאורז, עושה אותו מנוקד חום, בשביל האסתטיקה, וגם מצויין לעיכול ולעוד כמה דברים ששכחתי כרגע. אני אוכלת את זה עם אבוקדו עם קצת רוטב סויה קיקומן. נהדר!
12. שאלה לגלית
עמי   (29.10.01)
כמה זמן להשרות ?
13. מתכון לאורז מלא נפלא
הילה   (29.10.01)
קודם כל להשרות מספר שעות כדי להמנע מטעם של חציר. 1 כוס אורז 1 כף שמן זית 1 בצל בינוני 2 פלפלים (אדומים/צהובים) תבלינים: בזיליקום, טימין, פלפל, מלח לטגן את הבצל עם הפלפלים עד שכל התערובת מתרככת. להוסיף את האורז ולטגן עוד מספר דקות. להוסיף 2 כוסות מים ולהרתיח. ברתיחה להוסיף את התבלינים ביד רחבה מאוד מאוד. האורז מאוד דומיננטי ולכן רק כמות גדולה של תבלינים תתן תוצאה. על אש נמוכה 20-25 דקות. בתאבון
14. תגובה לפרח
ורדית   (29.10.01)
ל - לת אין חיים הפירוש הוא בסה"כ ללא תוכן, כלומר תגובה עם שם נושא בלבד ללא שום תוכן, כדי לאפשר לנו לחסוך זמן.....
15. אורז אדום
עדה לרחל   (29.10.01)
אני קונה במכולת הסינית אורז בר אדום ומבשלת אותו פשוט במי מלח. אני אוכלת זאת עם מאכלים כגון קרי הודי עם הרבה רוטב או ירקות מוקפצים בסגנון תאילנדי עם יותר רוטב .
16. יסמין - קבלי מתכון משו משו:)
מוני ,   ת"א   (29.10.01)
יחסים - כוס אורז מלא על שתי כוסות מים כל כוס אפשרית מים - עדיף מינרלים למה? כי ככה זה בת"א חוצמזה- את האורז מטגנים ממש בקצרה בבערך 2 כפות שמן - עד שהוא מתחיל לרחוש מוסיפים את המים - אחרי רתיחה אחת - מיד מנמיכים לאש בינונית-נמוכה השתמשי בלהבה בינונית בלבד קחי מגבת מטבח - פרסי על הסיר - ועליה סגרי את המכסה - בכלל אי אפשר להרמין לאורז שיוצא - קריספי, לא דביק ומזין מאד מאד ספרי 40 דקות בדיוק על האש ועוד 5-10 דקות לאחר כיבוי - תני לו לנוח זה חשוב והכי חשוב - לא לפתוח את המכסה יותר מפעם אחת - של בדיקה שהכל בסדר בתאבון
17. healthier tastes better
sid ,   usa   (29.10.01)
I read in the article that brown rice does not taste as good as white rice. To my personal experience this statement is not corect... if you realy want to find out then try fasting for a day or two and then eat a spoon of brown rice - you need to chew it well for its rich taste to come out... you will never find this taste in white rice. enjoy both anyway :-)
18. ליסמין - אורז מלא נטו
נעמה   (29.10.01)
על כל כוס אורז מלא, 23/4 כוסות מים, כף שמן ומלח לפי הטעם (אני שמה חצי כף מלח גס על שתיים שלוש כוסות אורז). להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל 50 דקות בסיר מכוסה. אחרי חמישים דקות להשהות קצת וגמרנו.זה יוצא בסדר גמור ועם רוטב טעים אפשר בהחלט לאמץ אותו כתחליף לאורז הלבן. אם את מעוניינת במשהו יותר מעניין תנסי למלא גמבות באורז מלא (עם תוספות שאת אוהבת - כרפס, גזר , בצל מטוגן....) ובממלואים האלו אני מבטיחה לך שבכלל לא ירגישו בהבדל.
19. האורז הכי טעים הוא בסמטי של הרדוף
חדווה   (29.10.01)
אני מכינה את האורז טעים להפליא . מקפיצים ירקות קצוצים בשמן זית (2 כפות)כולל 4 שיני שום מוסיפים אחד כוס אורז שטוף היטב,מוסיפים 2.5כוסות מים מתבלים במלח,פלפל לבן,פפריקה מתוקה ,אבקת מרק,מלח וקצת כמון לבשל על להבה נמוכה עם מכסה ,בערך שעה .מהמם!!בתאבון
20. בכלל לא דביק
מנחה היקום ,   דרום   (06.01.03)
אורז מלא הוא בכלל לא דביק אם מכינים אותו נכון. לפני שלוש שנים עברתי לאורז מלא וכל הבית עבר יחד איתי בשמחה רבה. אני מתחיל בהכנות כמו שמתחילים האיטלקים בהכנת מרק מינסטרונה : מטגנים בשמן זית בצל אחד, עד זהוב, מוסיפים גזר פרוס, ירקות שורש לפי הטעם, פטריות, וכשהירקות מתרככים להם בשמן בסיר מכוסה, זורקים את האורז פנימה ונותנים לו זמן לקבל "עטיפה " של שמן לכל גרגר. מוסיפים מים כמו שכולם כתבו כאן אבל יחד עם זה ניתן להוסיף חצי קופסה עגבניות קלופות חתוכות לריבועים גדולים. להוסיף עשבים בנדיבות, ויש לכם אורז שלא יחזיק הרבה זמן במקרר כי כולם יטרפו אותו. בריא מזין וטעים.
21. גם עם זרעוני חרדל שחור זה מצויין
השכנה מהצ'יכון ,   באר שבע   (06.01.03)
מטגנים בשמן זית תרמיל הל, מסמר ציפורן, מקלות קינמון, קצת מוסקט, הרבה פלפל שחור וגם זרעי חרדל שחור (כל התבלינים ה'מחממים' הולכים פחות או יותר). כשהזרעונים מתחילים לקפץ מוסיפים את האורז ומים. בינתיים מכינים נזיד עדשים עם קצת עגבניות והרבה כמון (משלים חלבון נהדר למלחכי העשבים שבינינו).
22. להרדוף אין אורז מלא, האורז הוא מוצר מיובא
יעל   (07.01.03)
האורז אינו גדל בישראל, ומיובא ע"י מספר יבואנים. האורזים המלאים הנמצאים בחנויות טבע נארזים ע"י מס' משווקים: הרדוף, אדמה,ליב, טעם-טבע באריזות של 2\1 ק"ג, ובמזון בריאות נטעים גם באריזות של 1 ק"ג שמוזיל מאוד את המוצר, מכיוון שהחנות קונה בשקים ואורזת בעצמה. האורז המלא שקיים: בסמטי, עגול, אדום, ווהני. האורז השחור איננו אורז כלל אלא סוג של דגן שגדל בדרום אמריקה, אבל הוא מעדן אמיתי, ממולץ לערבב אותו עם בסמטי ופטריות שיטאקי.
23. אורז בר אדום
אורז בר אדום- תיקון   (07.01.03)
את מערבבת בין שני סוגים של אורזים: אורז בר, שהוא אינו אורז בכלל אלא סוג של דגן שדומה לאורז ואורז אדום. שניהם מעדנים כל אחד בפני עצמו: את האורז האדום ניתן לבשל כמו כל אורז מלא: 2 מים, 1 אורז, רצוי להשרות כשעה לפני הבישול במים. אורז בר מעולה עם פטריות ובצל. ניתן להשיג אורז זה גם בכל חנות טבע שמכבדת את עצמה. במושב נטעים יש חנות טבע ענקית שמוכרת אורז אדום באריזות של 1 ק"ג, המוזיל מאוד את המחיר. החנות פתוחה גם בשבת
24. בכדי להוציא את טעם התבן חובה ל...
100% כותנה ,   תל אביב   (07.01.03)
לשים את האורז במסננת ולשטוף במים זורמים היטב!
25. איפה אפשר להשיג כאלה?
garfield   (07.01.03)
בתל אביב בחנות טבע גדולה ראיתי רק פרסי מלא (עם שפם) איפה יש עגול ובסמטי?
26. סוד ההכנה הקצר והטעים
מירה   (07.01.03)
הסוד בבישול אורז מלא כל כך פשוט שרק ידיעתו תוסיף מתוסכלים למעגל המשתמשים...את המלח יש להוסיף בדקות האחרונות,שהן כמובן לא 45 דקות,אלא כ25 דקות.המלח מונע את התרככות האורז..זה בדוק..
27. סוף סוף מאכלי בריאות!
S   (07.01.03)
אנא המשיכו לפרסם עוד מתכוני בריאות
28. ולמי שממהר
ללי   (07.01.03)
שוטפים אורז היטב, קוצצים בצל/קישוא/פלפל/ברוקולי. מטגנים בסיר לחץ עם שמן והאורז השטוף מוסיפים יחס כפול של מים ואורז וכפית מלח לכל כוס אורז. סוגרים סיר מבשלים על אש גבוהה עד שהסיר משמיע רעש, מנמיכים להבה ומבשלים עוד 10 ד'. נותנים לסיר לנוח קצת וזהו. (זמן הבישול תלוי באיכות סיר הלחץ)
29. האם אפשר להשתמש באורז בסמטי רגיל למתכון?
שרון   (07.01.03)
30. האם בזמן ההשרייה האורז לא מאבד מערכו התזונתי?
ni   (07.01.03)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה