אוכל  אנה וגנר/ אהבה ואוכל
מטבח ספרדי: מחמון ועד פאייה
אנה וגנר
פורסם: 27.06.02, 13:49
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 43 תגובות ב-43 דיונים
1. !!!!Great Article
Omer   (27.06.02)
It sounds (reads) so good, make me wana pack my bags and go there the only problem however is your attitude towards the Spaniards (I know food should exclude politics, but we can't) Why do you call them "our brothers", I guess that they don't really feel the same way you do Para soleado futuro- hasta luego Omer
2. תודה!
סתם אחד   (27.06.02)
הגספאצ'ו בהחלט נשמע מרענן וטעים. ננסה.
3. אנה וגנר!!!!
אוהד מושבע   (27.06.02)
גדולה מהחיים. אולי בכל זאת תתחתני איתי? שאלה: אני נוהג להכין גספאצ'ו על ידי טחינה נוספת של המוצר הראשון בבלנדר ידני ולסנן את זה למרק סמיך ללא גושים. זה יוצא פחות "אותנטי" אבל מאד טעים. מה דעתך?
4. שאלה נוספת
אוהד מושבע   (27.06.02)
האם תוכלי יקירתי להעניק לנו מתכון שפוי של פאייה? תודה מראש
5. לאוהד המושבע: לא יכולה להתחתן איתך,
אנה וגנר   (27.06.02)
אבל כן יכולה לספק מתכונים שפויים לפאייה. עם בוא הסתו, כי עכשיו חם מדי.
6. אנה ווגנר - פשוט כתבות מצויינות!
קוראת אוהדת   (27.06.02)
7. chorros ?
ההיספנופיל   (27.06.02)
סתם נדמה לי או ששכחת לפתוח את הבוקר בפונדק מדרידאי עם צ'ורוס מהבילים בשוקולדה? חוץ מזה אחלה כתבה :)
8. churros no choros
(27.06.02)
9. connection
ginger ,   scandinavia   (27.06.02)
I did'nt get the sentence about "do'nt go to Sweden".....
10. what about the catalunian cuisine
rap ,   barcelona   (28.06.02)
Try the Butifara - an excellent local sausage. Try the Escalivada - eggplant, peppers and onions with olivr oil. And you do need to try always the local tapasses depending on where you are in Spain. ENJOY
11. מזג-האויר בקיץ
רותם   (28.06.02)
חם, נכון, אבל בניגוד לארצות אירופאיות אחרות, בשורת המיזוג כבר הגיעה לספרד. בערים הגדולות אפילו הרכבת התחתית ממוזגת.
12. אפילו הערבים לא אוכלים חזיר!!!!!!!!
קורין ,   מרכז   (28.06.02)
גואל נפש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אין לנו כבר שום כבוד עצמי של עם יהודי גאה!!!!!!!!!!!!
13. COMIDA ESPANOLA
PHIL.JONES ,   LONDON   (28.06.02)
Anna, great article! I’ve been a Hispanophile for many years to the extent that I married one. I spend a lot of time in Spain and love the people and the cuisine. Someone already mentioned churros, especially after a whole night out in Madrid. I can’t live without Queso Manchego and Jerez, and go to great lengths to secure a decent supply from a London retailer. You touched on other regional dishes, which is really the essence of Spain. Each region boasts a whole array of different delicacies and after 10 years of visiting Spain I still come across new things. I absolutely love the different salchichas (sausages) which again vary from region to region. As a personal footnote, in my opinion, the best paella is Valencian style, with seafood and slowly cooked outside on an open fire. My wife’s cousin makes the best I’ve ever tasted. Gracias! By the way – I do find enormous similarities between the Spanish and the Israelis.
14. 1492
יורם   (28.06.02)
רק ב-1492 עוד אמרו בספרדית "חרז". היום אומרים "חרס", ובמרכז ספרד אפילו הוגים את הס' כמו TH באנגלית. הגיע הזמן לתקן: גונסלס ולא "גונסלז", פרס ולא "פרז" וגם חרס ולא "חרז".
15. מה עם מתכון לפאייה?
יעל ,   פרדסיה   (28.06.02)
כל כך הרבה מידע על ספרד ובלי מתכון על פאייה? הודה לכם מאוד אם תפרסמו מתכון
16. על גספצ'ו כהילכתו להיות מסונן!ומתקון לגספצ'ו פירות
האיש שלכם באספמיה ,   ברצלונה   (28.06.02)
האורים והתומים של הכתיבה הקולינרית הספרדית, צ'ביאר דומינגו (זכר צדיק לברכה) נותן בספרו המצויין על המטבח הספרדי מתכון דומה למדי למתכון של הכתבה אלא שלהבדיל הוא, כמנהג אנשי אנדלוסיה ממליץ לסנן אותו היטב ולהוסיף כוס מים קרים על כל קילו עגבניות. כמו כן הוא מציין כי המנהג להעמיס על המרק תוספות הוא חדש יחסית ואילו בדרום ספרד נהוג לאכול את הגספצ'ו נקי כמנה ראשונה, כמשקה או כקינוח (כן, כדאי לנסות) ועכשיו מתכון משלי ל"גספצ'ו" פירות: מצרכים: 1 קילו אבטיח 2 תפוזים 2 אפרסקים קלופים 1 מלפפון 1 בננה (לא בשלה במיוחד אחרת הטעם שלה משתלט על כל העניין) 1 תפוח 2 פרוסות עוגה ביתית (עוגת תפוזים או כל עוגה אחרת שלא תהיה עוגת שוקולד) 2 כפות דבש 2 כפות שרי יבש או ברנדי כף נענה קצוצה הכנה: הכל למעבד מזון למשך 5 דקות, לסנן ולמקרר, להגיש עם קוביות פירות ופיסטוקים קלופים
17. טורון
כרמית ,   רעננה   (29.06.02)
שנים אני מנסה למצוא מתכון לטורון, ראיתי פעם תוכנית בטלויזיה זרה עם כמויות והסברים אבל לא הייתי במצב שיכולתי לרשום את המתכון, אם יש לכם אפשרות לתת מתכון ביתי לזה אני אשמח לקבל .
18. זיתים ממולאים באנשובי זה מדהים!!!!!!!!!!!!
גיל ,   דרום ספרד   (29.06.02)
19. תגובה ל-12
אבשלום חום   (29.06.02)
אם את יהודיה גאה כל-כך, איך זה שהעברית שלך נוראה עד בושה? "גואל נפש"? כנראה שאת אכן "יהודיה געה"... אוינק-אוינק בדרך לארוחת חזיר ברוטב שמנת...
20. אל תבנו על ארוחות הבוקר במלון
מיכל ,   תל אביב   (30.06.02)
במרבית המלונות בהם התארחנו, ארוחת הבוקר כללה טוסט וחמאה וקפה דלוח. חוצמזה, האוכל במסעדות טעים ומעניין.
21. שווה להביא
א ,   פ"ת   (30.06.02)
שווה גם להביא כמה בקבוקי ריוחה - המחירים בספרד זולים להפליא ( 2 -10 אירו לבקבוק ). היינות הטובים ביותר נקראים בד"כ גראן רזרבהת אבל כל יין פשוט הוא טעים לארוחות יום יומיות.
22. קורין,לא ה"מורים" ולא היהודים
orchata ,   BCN   (30.06.02)
לא ה"מורים" ולא היהודים אוכלים חזיר,ובאמת גרשו אותם המלכים הקתולים מחצי האי האברי, ובאכזריות רבה אם כבר מדברים על זה...אולי הם לא אהבו את עודף הבריאות ,כי ידוע ששני העמים הללו דומים גם בהתיחסות לאברים מסויימים בגופם.. ANYWAYברומא התנהג כרומאי או שאל תסע לשם בכלל, או שפשוט לא תוכל מה שאתה לא רוצה.אבל אין מה לעשות מאז שלטון המלכים הקתולים, ספרד היא מדינה קתולית .והם אוכלים חזיר על כל חלקיו ולא זורקים כלום .לא טעים, לא בריא ,לא כשר אפילו אבל מה לעשות,הם פחות דומים לנו מהערבים(המורים).....
23. Ginger,let me explain
orchata ,   bcn   (30.06.02)
It's not an insolt! It's just that poeple still think that the swedish being pale and all, don't eat garlic or hot spacy food....but since I know that even the FALAFEL is very good in sweeden probably they are wrong.....
24. תגובה ל מיכל מס'20
שלמה   (30.06.02)
מיכלי, לא יודע באיזה בית מלון היית, אבל ארוחות הבוקר שאכלתי, בכל עשרות הפעמים שנסעתי לברצלונה (אני עובד בחברה שמוצריה מותקנים בברצלונה), לא יכולתי שלא להתרשם מארוחות הבוקר המצויינות. בשרים ונקניקים קרים , גבינות שוות, פשטידות מדהימות, מיצים, פירות, אבל השיא הוא המאפים המצויינים והקפה, (אספרסו או הפוך שמוגש עם חלב עתיר שומן, שמזכיר יותר טעם שמנת מאשר חלב). לגבי ארוחות בחוץ אני ממליץ לאכול במקומות פחות תיירותיים. למרו שאני חושב שהם לא ממש מבינים בבשר (לא מומלץ להזמין סטייק). והכי חשוב לדעת ש לפני כניסת ה"יורו" לספרד, אפשר היה לאכול ארוחה זוגית מלאה שכללה חמישה עד עשרה "טאפאס" ,סיר מולים, מחבת פאיה, וקנקן סנגרייה ב 4000 פאזאטות שזה כ 100 ש"ח. עם כניסת ה"יורו" המחירים קפצו. מכל מקום ספרד היא חוויה, ולא מעט בזכות האוכל שלה.
25. כתבה מהנה מאד - תודה
(30.06.02)
ואנא - מתכון ל]פאייה. מבטיחים לשמור עד החורף....
26. יש לך עוד הרבה מה ללמוד גב' וגנר - הכתבה מאד חלקית ונכונה רק לאיזור הדרום!!!
חויאר   (30.06.02)
27. בספרד האוכל עשר!!
יפית   (30.06.02)
אנה וגנר היטיבה לתאר את האוכל הספרדי במיטבו. ארוחות הבוקר במדריד ובברצלונה יוצאות מן הכלל וחוויית הטאפס ייחודית ונפלאה. גם המסעדות העממיות שוות כל אגורה - ובכלל ספרד ארץ תיירותית אדירה. הייתי רק פעם אחת - ואחזור שוב בקרוב.
28. פאייה
מאיה   (10.07.02)
היכן ניתן למצוא מתכונים של פאייה???. אחלה מאכל ספרדי....
29. TAPAS TAPAS
judith   (10.07.02)
בברצלונה בשדרות passieg de gracia 46 ישנ באר טאפאס נפלא, שאומנם נראה שהוא קורץ לתיירים אך הוא מקסים טעים ומלא אווירה. מתאים במיוחד למי שנבהל מכל מיני טעמים חדשים. שם הכל מוצג לראווה ומעורר חשק. היינו בערך שש פעמים!
30. ומה עם ה- ORXATA ?
גיא   (10.07.02)
ומי יודע איך מכינים אותה? אני יודע שזה על בסיס חלב שקדים, אבל אפילו בקפה-צ'וקלטריה וואלור בראמבלה קטאלוניה לא ידעו להגיד לי איך מכינים את המשקה המצנן האלוהי הזה.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה