דיגיטל  מגזין
הקוד הפתוח מגיע לכנסת
גל מור
פורסם: 08.07.02, 13:51
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 31 תגובות ב-31 דיונים
1. בקוד פתוח ניתן לתקן כשלים אבל ליצור הרבה יותר !
צ.ל.   (08.07.02)
2. תגובה ל - 1
אלכס ,   נתניה   (08.07.02)
אפשר לעשות המון כשלים, אבל יהיו הרבה עיניים שיסתכלו על הכשלים שעשית ויידעו לתקן אותם. השאלות שהקוד הפתוח עונה עליהן יותר טוב הן : - האם ניתן לעשות משהו עם הקוד במקרה והחברה שכתבה את הקוד, פשטה רגל ונסגרה? במקרה וקיבלת קוד סגור, אכלת אותה. במקרה וקיבלת את התוכנה עם הקוד או קוד פתוח - שמעת על נאוטילוס? חברת איזל נסגרה, אבל התוכנה חיה, נושמת ומתפתחת. - עד כמה מהר מגלים מתקנים כשלי אבטחה או באגים בקוד? במקרה של קוד פתוח, משתתפים בתהליך המון מפתחים והמון בודקים, אז תוך ניהול נכון ניתן לגלות ולתקן בעיות ביעילות גבוהה.
3. הקוד הפתוח מכיל וירוסים מסוכנים
חיים ,   ירושלים   (08.07.02)
אין ספק שהקוד הפתוח הינו פתוח, אבל הקוד הסגור יותר מוגן מפני וירוסים, כיוון שהוא סגור ולא פתוח. הסיסמה פתוח הוא בטוח, הינה שגויה, אז כאמור בחר סגור.
4. ל צ.ל.
ישי ,   ירושלים   (08.07.02)
נכון צ.ל. אבל... מילת המפתח כאן היא מוטיבציה. לצבא יש מוטיבציה ליצור קוד מאובטח, למיקרוסופט לא. למיקרוסופט יש סדר עדיפויות אחר ואפילו שהתוכנות שלהם מקצועיות ונקיות מבאגים (-: הן בנויות לספק את הצרכים המוכתבים ע"י אנשי השיווק והניתנים לבדיקה ע"י הציבור.
5. תגובה לאחד
אלמונימי   (08.07.02)
מה הקשר? גם בקוד סגור אפשר לעשות את אותן הטעויות, ההבדל הוא שבקוד פתוח אתה לא יכול להסתיר את הפשלות אלא הן נמצאות על הרשת וכל אחד ממאות אלפי המתכנתים שמעוניינים בכך יכול לבדוק ולגלות את הפשלות שלך. כמתכנת ותיק, אני יודע שהקוד שאני כותב למחייתי (בד"כ תחת לחץ של לוחות זמנים) הוא לא מה שהייתי רוצה שאנשים ברשת יראו כמייצג את הרמה שלי, אבל אני יכול להעביר את זה בגלל שאף אחד חוץ מהאנשים בצוות שלי לא יכול לראות את הכיעור.
6. תגובה ל 3
pacman   (08.07.02)
אתה מדבר שטויות!!! רואים ש אתה לא יודע מה זה קוד פתוח. קוד פתוח זה לא FAT32 אלא EXT3 OR EXT2 וקובץ הרצה ושל WINDOWS לא יכול לרוץ. תקרא עיתונים
7. תגובה ל 3
linux is here   (08.07.02)
סליחה אדוני המומחה. תזכיר לי איך אתה מתקן באג במערכת קוד סגור מחברה אחרת? מחכה חצי שנה לpath? ואם באמת ספרת, אז כמה וירוסים יש לכל מערכת הפעלה? אני נורא רוצה לדעת :-)
8. אינטרס מסחרי בלבד מנחה את מיקוסופט
אחד העם ,   צפון   (08.07.02)
בקוד פתוח יש לכל מי שמבין, לבחון ולאתר פרצות אבטחה ולתקנן, האחריות על הבטחון עובר לך המשתמש ונותן לך גם את היכולת להגן יותר טוב. חוסר התלות המוחלטת בשיקולים הכלכליים של מיקרוסופט מוסיף לאמינות המערכת ומאלץ את מיקוסופט להגן יותר טוב על מוצריה הנחותים
9. צחוקים עם תגובה מס' 3
סער   (08.07.02)
יפה יפה, צחוקים איתך אחי. בעולם הקוד הסגור, ניקח לדוגמא את מערכת ההפעלה ווינדוס, קיימים עשרות באגים שעד היום לא תוקנו ע"י מיקרוסופט. לא מאמין לי? תתחיל לחפש בגוגל, יש חברת אבטחה ישראלית שמצאה כבר כמה וכמה באגים כאלה שמיקרוסופט לא רצים לתקן. לעומת זאת כשב-PHP ו-Apache מצאו באגים חמורים, הם תוקנו ושוחרר פאטץ' תוך פחות מיממה. איך אפשר להשוות בכלל בין חברה שהאינטרס שלה הוא כסף, לבין קבוצת אנשים שהמטרה שלהם היא אידיאלית - יצירת תוכנה יציבה ובטוחה. אפילו מיקרוסופט הבינו את זה כבר, ואם לא שמעת: מיקרוסופט ישחררו בעוד מספר חודשים את הקוד שאחראי על ההאבטחה ממערכת ההפעלה הבאה שלהם לקהילה כדי שיעזרו להם למצוא בה תקלות. כמובן שאף אחד לא יטרח לעזור להם, אבל העיקרון - אי השיתוף עם הקהילה יהרוג את ווינדוס, ויפיל יחד איתו את מיקרוסופט. חבל שהם קולטים את זה רק עכשיו.
10. תגובה ל 3
שי ,   תל-אביב   (08.07.02)
לא הקוד הפתוח ולא הקוד הסגור מכילים וירוסים. מי שטוען זאת פשוט לא מבין מה הוא וירוס. וירוס הוא תוכנה שיודעת לשכפל את עצמה ממחשב למחשב - עם או בלי גרימת נזקים. יש וירוסים שמדביקים מערכות קוד סגור ויש שמדביקים מערכות קוד פתוח. היתרון של קוד פתוח הוא שאם נמצא כשל כל שהוא הוא מתוקן תוך שעות ולא תוך חודשים. לדוגמא: כאשר מתגלה בעיה בתוכנת שרת האניטרנט של מיקרוסופט ISS (קוד סגור) התגובה הראשונית היא הכחשה, אחרי כמה ימים הם מודים שיש בעיה ואחרי כמה חודשים יוצא תיקון. בשרת הקוד הפתוח APACHE הבעיות מתוקנות תוך ימים ולפעמים שעות. מסקנה: לאורך זמן מערכות מבוססות קוד פתוח בטוחות יותר.
11. ;) תגובה ל 6,7,8...
חיים ,   ירושלים   (08.07.02)
אין באגים בקוד הסגור, יש כשלים בלתי פתירים! בקוד הפתוח, יש וירוסים שתולים! מה כל קוד-פתוח שאתם משתמשים בו אתם עוברים על כל הקוד לפני השימוש? סגור הוא יותר מוגן ובטוח, פתוח הוא חשוף לפגע ולכל רוח.
12. אין הבדל
שאולי   (08.07.02)
אין שום הבדל בין קוד פתוח לסגור מבחינה כספית. את מה שתחסוך ברשיונות תוציא על תכנתים, סביבות פיתוח ומנתחי מערכות ברמה. בלי אלה אין קוד פתוח בבית. וקוד פתוח לא בבית (OUTSOURCING) כמוהו כמו קוד סגור.
13. תגובה ל-11
רק פתוח   (08.07.02)
"סגור הוא יותר מוגן ובטוח, פתוח הוא חשוף לפגע ולכל רוח." תפסיק לדבר בסיסמאות! סוף סוף יבוטל המונופול של מיקרוסופט לטובת תוכנות מתקדמות, נטולות באגים.
14. תגובה ל-3:
Vega   (08.07.02)
If you don't know what your are talking about, don't talk.
15. סוף סוף מבינים את הקוד הסגור הפגום
משתמש לינוקס גאה   (08.07.02)
16. וירוסים?
חץ בן חמו ,   תל אביב   (08.07.02)
וירוסים? מאיפה השטויות האלה חיים? יש לי כאן 4 תחנות לינוקס בבית, ואפילו לא וירוסון קטן אחד, ואין לי אפילו תוכנת אנטי וירוס. ברוך השם אני מקבל וירוסים מכאן עד הודעה חדשה (ה-KLEZ במיוחד) אבל לעשות משהו - הוא לא עושה כלום... קצת יותר עיון בטכנולוגיה לא יזיק לך, חיים... חץ
17. קוד פתוח- קומוניזם!
רפרם ,   ירושלים   (08.07.02)
מה קרה לכם? ממשלה ימנית כזו עוברת למערכת הפעלה כזו קומוניסטית? איפה הערכים? ושח"כ כמו אליעזר כהן עוד יציע הצעת חוק כזו? ממש ימות המשיח, לו רק ידע על תומכי הקוד הפתוח בארה"ב...
18. תגובה ל - 11
איתי ,   חיפה   (08.07.02)
זו שטות גמורה לומר "כשלים בלתי פתירים". אין חיה כזאת. באג הוא באג ולכל באג יש פתרון. חלק מהבאגים מתגלים בתוך החברה והיתר מתגלים ע"י המשתמש. רק מי שעבד גם עם תוכנות קוד סגור וגם עם קוד פתוח יכול להעריך, על סמך תחושה, מה יציב יותר. ולגבי "וירוסים שתולים" - כמה וירוסים אתה מכיר שהתגלו בתוכנות קוד פתוח? התשובה: כמעט ואין כאלו. לעומת זאת, חברות האנטי-וירוס עושות מיליארדים של דולרים מהוירוסים של תוכנות קוד סגור. מאז שהתחלתי לעבוד עם לינוקס, לפני חמש שנים, נעלמה לי בעיית הוירוסים שסבלתי ממנה עוד משנות ה - 80.
19. יתרונות של תוכנה חופשית
Tzafrir Cohen   (08.07.02)
שימו לב שהשתמשתי כאן במושג "תוכנה חופשית", ולא במושג "קוד פתוח". לפרטים: http://www.gnu.org/philosophy/free-software-for-freedom.html בכל מקרה, נראה שכל הדיון כאן נסוב על עניין הבאגים. כדאי לזכוא שאין תוכנה שאין בה באגים. גם בתוכנות חופםשיות מתגלים מדי פעם באגים. מה שכן, יש לחץ די גדול על היצרנים להוציא תיקונים מהר (כולם רואים מה קורה) אבל יש עוד כמה נקודות חשובות. הייתי רוצה להעלות כאן כמה נקודות. אני מפנה אתכם למכתבו של חבר הקונגרס הפרואני (ר' קישור מהכתבה) להרחבה על חלקן. * עם תוכנה חופשית לא ננעלים על יצרן. בפרט אם היצרן פושט רגל, או מחליט להפסיק לתמוך בתוכנה (לדוגמה: רוצה להכריח את כל המשתמשים לשלם על גירסה חדשה). כאשר התוכנה היא חופשית כל אחד יכול לתחזקה בעצמו או לשכור מישהו אחר שיתחזקה. * כאשר משתמשים בתוכנה חופשית יש הרבה פחות הוצאות ליצרני תוכנות מדף. צריכים אולי לשלם יותר לאינטגרטירים מקומיים. אבל בכל מקרה: הכסף נשאר בארץ. * אם המדינה מממנת פרוייקט תוכנה (שאינו חסוי) מן הראוי שכלל הצובור יוכל להשתמש בפירותיו, ולא רק איזו חברה מסחרית אחת. בעזרת תוכנה חופשית אפשר להקטין עלויות פיתוח, מכיוון שקים מאגר גדול של קוד קיים שבו אפשר להשתמש (יתרה על כן: ממשיכים להעשיר אותו)
20. איזה קומוניזם?
Tzafrir Cohen   (09.07.02)
משהו מהאתר של גנו לגבי מכירת תוכנות חופשיות: http://www.gnu.org/philosophy/selling.html זה לא נראה לי בדיוק קומוניזם. יש לזכור שקהילת אנשי התוכנה החופשית (או קוד פתוח) כוללת גם אנשים כגון אריק ריימונד: http://www.tuxedo.org/~esr/
21. לגבי 17, זו אמירה צינית
רפרם ,   ירושלים   (09.07.02)
22. תגובה ל-20 - איזי
סער   (09.07.02)
זאת בדיחה. כבר מזמן אנשים אמרו שהבסיס של הקוד הפתוח דומה לבסיס של הקומוניזם - שיתוף ובעיקר שליטה של המשתמשים באמצעי העבודה שלהם - כלומר שהמשתמש בוחר את כלי העבודה שלו ומהנדס אותו כרצונו (שזה הבסיס של הקומוניזם) - סתם נחמד לדעת :)
23. תשובה לאנשי בקוד הסגור
הראל ,   תל אביב   (09.07.02)
קראתי ולא האמנתי. או שאתם אנשי מכירות של מיקרוסופט, או שאתם סתם כאלו שמפגינים את בורותם ברבים. וגם אם אתם אנשי מכירות של מיקרוסופט. רצוי לדבר אמת. 1. נדיר שיש וירוסים ללינוקס. אני מעולם לא נתקלתי בכך. 2. הקוד הפתוח הרבה יותר יציב ומאובטח. 3. שרתי קוד פתוח עובדים שנים ללא הפסקה. עבד אצלי אחד כמה שנים רצוף. 4. תחנות קוד פתוח חזקות יותר, ולכן דורשות חומרה זולה יותר. 5. גם את האנימציה לסרטים האחרונים עשו בלינוקס. 6. עדיף כי תלמדו לפני שאתם פותחים את הפה.
24. איך אפשר להשתתף בישיבה?
חן ,   ק. שמונה   (09.07.02)
"הישיבה תועבר במקביל באינטרנט וציבור הגולשים יוכל להשתתף ולשאול שאלות" - איפה? איך? מתי?
25. 120חברי כנסת עם ראש סתום-
קששיבר שמעון ,   חולון   (09.07.02)
ממש מצחיק--120 חברי כנסת עם ראש סתום--דנים בקוד פתוח-מה הם מבינים בזה בכלל
26. ווירוסים תמיד היו ותמיד יהיו
מורפיוסיס   (09.07.02)
כאשר הקוד הפתוח יכבוש את השוק (במהרה בזמננו) ישובו הווירוסים להיות פופולאריים בו.
27. יהודים יקרים, מה זה בכלל קוד של תוכנה?
מתעניין איכפתי   (10.07.02)
מתכנתים יקרים, האם ימצא בינכם יהודי טוב שיסביר לי מה זה בכלל קוד של תוכנה? דבר שני, אמרו לי שממשק המשתמש של לינוק ספרטנית להחריד, משהו במגנון דוס, ולכן לא מתאימה למשתמש בייתי. האם נכון? שאלה שלישית לגבי לינדוס. האם לינדוס נחשבת קוד פתוח או סגור? והערה אחרונה: נראה לי שעדיף שיתחילו עם עיברות מלא של חבילת אופיס XP למק אם רוצים תחרות בריאה למייקרוסופט בישראל.
28. המשיח מגיע
אשר   (10.07.02)
יאללה לעבודה חברה.
29. הקוד הפתוח יותר בטוח
שמעון דודקין ,   ת"א   (11.07.02)
הקוד הפתוח יותר בטוח מהקוד של מיקרוסופט לדוגמא כי אז כולם רואים את מה שכתוב תוכנה ואי אפשר לבסס אבטחה על משהו מוסטר
30. תגובה ל27
מישהו   (11.07.02)
1. תוכנות מחשב נכתבות בעזרת שפת תכנות. המתכנתים כותבים את התוכנה עם פקודות של שפת התכנות בה משתמשים. רצף הפקודות שמרכיב את התוכנה נקרא קוד מקור. כאשר רוצים להשתמש בתוכנה צריך לקמפל אותה (להדר בעברית) כלומר להפוך אותה לשפה שמחשב יכול להפעיל. בתוכנות קוד סגור ניתן להשיג רק את התוכנה לאחר הקימפול וכך לא ניתן לדעת כיצד היא עובדת או לבצע שינויים בתוכנה עצמה מכיוון שאין לך את קוד המקור, לעומת זאת בתוכנות קוד פתוח הקוד של התוכנה מגיע יחד אם התוכנה וכך כל מי שיודע לתכנת בשפה שבה נכתבה התוכנה יכול לדעת איך היא פועלת ולשנות אותה לפי רצונו. 2. בלינוקס הממשק הגרפי (זה אם החלונות) הוא תוכנה נפרדת וניתן להפעיל אותו או לכבות אותו ולהחליט אם להתקין אותו בכלל. בצורה זאת מתקבלת גמישות רבה, למשל מישהו שבונה שרת אינטרנט לא צריך לבזבז משאבי מערכת על גרפיקה. אתה תוכל לבחור שהממשק הגרפי יופעל יחד עם המחשב. 3. לפי מה שאני הבנתי לינדוס היא פרויקט של קוד סגור עם חלקים בקוד פתוח. 4. מכיוון שאופיס היא תוכנה בקוד סגור רק מיקרוסופט יכולה לעברת את אופיס למק. נראה אותך משכנע אותם לעשות את זה. 5. למידע נוסף בעברית על לינוקס נסה את האתר http://www.guides.co.il
תגובות נוספות
חזרה לכתבה