אוכל  טעם החיים
הכל על שמן טוב
פיליס גלזר
פורסם: 18.09.02, 13:55
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 38 תגובות ב-38 דיונים
1. שמן ארגן?
גלעד   (18.09.02)
מישהו יכול לנדב מידע על שמן הארגן הנפלא של המרוקאים - מהו, למה כדאי להשתמש, איפה אפשר לקנות?
2. ארגן
מירי   (18.09.02)
ארגן אפשר לקנות אצל פרונט בתל אביב .
3. למה אין לזרוק שמן דרך הכיור?? למי תשובה??
בשלנית   (18.09.02)
4. תשובה לשאלה 3
אנונימית   (18.09.02)
כי זה גורם לסתימה בכיור
5. תגובה ל- (3)
הפרעוש על הבריוש ,   הכיור   (18.09.02)
בשלנית יקרה , למיטב ידיעתי השמן מעולל לצנרת את מה שהוא מעולל לכלי הדם (פחות או יותר...) - הוא נצמד (יחד עם חומרים נוספים) לדפנות ויוצר משקעים שברבות הימים סותמים את הצנרת (מדובר בצנרת הביתית). בהמשך דרכו (המעניינת...) הוא גם גורם לנזקים לצנרת הציבורית מפני שאינו מתפרק ונדבק לפילטרים במפעלי הטיהור (וע"י כך מונע פעולתם התקינה), כמו כן כשהוא צף על המים הוא משמש כ"קרום" המונע חימצון והתפרקות של האלמנטים האורגניים בביוב. לא ההסבר הכי מדעי - אבל זה מה יש. ד"ש בפורום הפרעוש
6. תגובה ל1
חיים ,   שדרות   (18.09.02)
שמן ארגן מתאים לסלטים יש עץ שנקרא ארגן ראיתי המון עצים במרוקו אך השמן מופק העזים אוכלים את הפרי אחר כך יוצא מהתחת לוקחים את הגרעין ומפקים שמן השמן האמיתי נמצאה במרוקו אצל הברברים
7. למה לא לזרוק שמן בכיור?
יוחנן ,   המטביל   (18.09.02)
מערכת הביוב שלנו (כמו כמעט כל מקום בעולם) מטהרת את המים בצורות שונות ומוריקה אותו למקומות שונים.לים, למי תהום, להשקיה ועוד רעיונות יותר יצירתיים. מטרת הטיהור היא הפטרות מקבוצת חידקים הנפוצה בביוב ביתי. שמן אינו חידק ואינו מזיק לסביבה אם הוא מגיעה למקום הנכון. בים ובנחלים הוא מזיק מסיבות שונות. ורוב הביוב בארצנו מוצא את דרכו לשם. לכן לא מומלץ לשפוך שמן (הכוונה לכמויות ולא למה שנשאר אחרי ביצת עין) לכיור.הכי פשוט לשפוך על אדמה ללא שימוש או לפח (אם רוצים אז בקופסא).
8. תגובה לפרעוש
עמי   (18.09.02)
וממה יתקימו העכברושים בביוב ?
9. מה עם שמן בוטנים ושמן גרעיני ענבים?
עפרה   (18.09.02)
שמעתי שהם בריאים אך הם לא הוזכרו בכתבה מישהוא יודע משהוא עליהם?
10. מה לגבי שמן מזולה ?
אורנה   (19.09.02)
11. שמן ארגן - מדהים!
אורלי   (19.09.02)
לשמן ארגן מייחסים סגולות מרפא, הוא עשיר בחומצות אומגה 3 הטובות ללב (קיימות גם בדגים), הוא דל בשומן רווי ולכן טוב למניעת כולסטרול. כשאחותי היתה במרוקו המוכר אמר לה שזה יעיל לכאבי רגליים (בעיקר ורידים) בשימוש חיצוני.בכל מקרה ניתן לרכוש את השמן בחנויות טבע או בחנויות תבלינים אותנטיות לדוגמא ביפו,ירושליים,רמלה וכו'(צריך קצת לחפש). יש את חברת מילומור שעוסקת בייצור שמנים שהיתה במו"מ עם מרוקו לגבי יבוא אגוזי עץ הארגן. בנוסף יש חווה חקלאית בדרום שמגדלת את האגוזים האלה. זה כל הידע שלי בנושא :)ודרך אגב, זה שמן מאוד טעים בעיקר בסלט ירקות ערבי.
12. לכל הידענים ובשלנים $$
יואב ,   יוון   (19.09.02)
שמן .......... שמן זית....... יוון........ greece .....יודע דבר לילה טוב חחחחחחח
13. שמן בוטנים וזרעי ענבים
תשובה ל 9   (19.09.02)
שמן זרעי ענבים מצוין ובריא שמן בוטנים,כבד,גורם לקנדידה (פטרייה במערת העיכול) כמו כל דבר שעשוי מבוטנים(במבה וכו')
14. אחוז חומציות - עדיף גבוהה או נמוך??
שאלה   (19.09.02)
15. מישהו יכול להמליץ על שמן זית טוב?
(19.09.02)
אני קונה וקונה ומנסה ומנסה ,אבל טרם מצאתי שמן זית טוב באמת, כזה שיהפוך את הסלט למעדן. מישהו מכיר ויכול להמליץ???
16. אולי מישהו יסביר לי איך בדיוק מפיקים שמן מתירס?
א. נונימי   (19.09.02)
אותי לימדו שבתירס יש עמילנים ולא שומנים.
17. הרבה הערות ותשובות .
יהודי ,   ת"א   (20.09.02)
על-פי ידע אישי נרחב: 1. לגבי חמאה/מרגרינה:מרגרינה היא אחד הרוצחים הגדולים בתזונה המערבית (גם סתימת כלי דם וגם עידוד תהליכים סרטניים). ולכן ברור שחמאה עדיפה (רק לא עם בשר...) כאשר את השומן הרווי שיש בה ניתן לנטרל ע"י אכילה עם שמן זית או שום. 2. לעומת זאת - דברי השבח לחומצות הרב-בלתי-רוויות אינם במקום, מכיון שחומצות אלה מתחמצנות במהירות עצומה - ולכן עדיף לא לגעת בשמנים שמכילים אחוז גבוה מהן (סויה,חריע,תירס,כותנה). 3. השמנים האידאליים לאפיה וטיגון - זית וקנולה (עדיף קנולה מהסידרה של "עץ-הזית" שמוזכרת במאמר). 4. שמנים בריאים נוספים: אגוזי-מלך,שקדים,שומשום. 5. כל השמנים, מלבד שמן-זית, חייבים איחסון במקרר. 6. ל -"א. נונימי" :את שמן התירס מפיקים מנבט הגרעין, שהוא עשיר יחסית בשומן. 7. שמן מזולה הוא בסה"כ שם מותג של שמן תירס מסוים, וכמו שהצעתי - לא לגעת בשמן תירס ! 8. לגבי חומציות - בהנחה שהכוונה לשמן זית - יותר נמוך - יותר טוב! 9. שמן זית טוב : כל המותגים הגדולים טובים (778,כרמל מזרחי,אגר,אגריניר וכ"ו). יום טוב.
18. שאלה ליהודי:
דפנה   (22.09.02)
האם אתה יודע איך קוראים לשמן קנולה באנגלית או בגרמנית? תודה
19. הערות נוספות ותשובה לדפנה
יהודי ,   ת"א   (22.09.02)
1. לגבי מרגרינה : ישנו תחליף מצוין (אומנם קצת יקר ואינו מתאים לשימוש בבישול-ע"פ הגדרת היצרן) בשם "ויקול", שקיים משמן קנולה וגם משמן זית (כנראה שגם הם יודעים שאלו השמנים הבריאים ביותר...) ואשר אינו עובר שום תהליכים כימיים שעלולים לשנות את המבנה הכימי שלו - כמו מה שקורה במקרה של המרגרינה. 2. שמן הקנולה הוא בריא כל-כך, מכיון שהתפלגות האחוזים של סוגי החומצות השונות (חד-בלתי-רווי , רב-בלתי-רווי , רווי) היא הדומה ביותר להתפלגות הקיימת בשמן הזית , שהוא - כפי שאני מקווה שכל הקוראים כאן יודעים - הוא השמן האידאלי לגוף האדם , שאפשר אפילו לומר שהוא "תרופה" רבת עוצמה , המשפרת ועוזרת לגוף במגוון עצום של תהליכים ביו-כימיים. 3. כדי שיובן נכון מה שכתבתי בתגובה הקודמת : לחומצות רב-בלתי-רוויות יש אומנם תפקידים חשובים מאוד בגוף , אבל בתזונה המערבית הן ממילא מופיעות בכמויות גדולות מאוד-לרוב אפילו מופרזות. 4. לדפנה : השם האנגלי של השמן הוא "RAPESEED OIL" שמקורו הוא כמובן שמו של צמח הליפתית , ממנו מיוצר השמן. 5. לסיום - המלצה על אתר בריאות מרתק , של פרופסור העוסק בקידום בריאות הציבור באמצעות הפצת מידע על דרכים לשיפור התזונה : WWW.ROTEM.ORG.IL יום טוב.
20. שמן זית כבוש עם לימון
מיכאל ,   ירושלים   (06.10.02)
מי יודע מי מייצר ואפוא ניתן להשיג שמן זית כבוש עם לימון??
21. למי שחיפש שמן זית טוב.
גלילי   (10.02.03)
http://gifs.msn.co.il/msnads/zeta/index.htm
22. כבישה קרה
אסף   (21.12.03)
כבישה קרה - עד 35 מעלות ולא 80 כמו שכתוב למעלה
23. טיגון בשמן זית כבישה קרה
אלי ,   ת"א   (21.12.03)
האם מותר לטגן בשמן זית מכבישה קרה? מהן הסכנות הבריאותיות?
24. שמן ארגן
(21.12.03)
http://www.aicha.com/huilerie-ang/huile-dargan.htm
25. שמן זית הכי הכי
שמטוב   (21.12.03)
יבואן בשם אברמנטו מייבא לארץ שמן זית כתית מעולה (extra virgin( עשוי מזיתי קלמטה - זית נהדר בעל טעם עדין ולא משתלט כמו שמן העשוי מזית סורי שהוא הנפוץ בארץ. סוף הדרך באחריות
26. כמה שמן אפשר לשמור שמן בצ'יפסר
רונית ,   צפון   (21.12.03)
איך אפשר לדעת מתי השמן מתקלקל ? גם אם השתמשתי פעם אחת לטיגון ציפס והוא נשארבצ'יפסר כמה שבועות ,האם כדי להשתמש בו אחר כך או לזרוק אותו (כמובן שלא לכיור) ? שמן זית טוב לקנות רק אצל הדרוזים, נוצרים וכדו'.
27. שמן מעולה
לוז   (21.12.03)
מצטרף ל 25, ניסיתי את כל השמנים ונשארתי אצל אברמנטו. שמן יווני מעולה ולא יקר
28. ל-15 במושב בני דרום עושים שמן זית נהדר מזיתים שלהם
מימי   (21.12.03)
אבל אפשר לקנות אותו רק במרכז המבקרים בבית-הבד שלהם.
29. שמן מעולה בטעם של פעם בגליל
אדווה ,   גליל   (21.12.03)
052844660 אצל מגדלי זיתים פרטיים שמכינים שמן עבורם זה שמן מעולה המחיר הוא 25 ש''ח לליטר אפשר לרכוש בגלון של 16 ליטר
30. שמן ארגן
אריק ,   נתניה   (21.12.03)
ראיתי בערוץ הנשיונל גאונרפיק שאת הגלעינים של הארגן אוספים גם מתוך גללי העיזים האוכלים את פרי הארגן.מעניין אם עובדה זו מקנה לשמן את הארומה המיוחדת שלוואת מחירו הגבוה?
תגובות נוספות
חזרה לכתבה