אוכל  טעם החיים  מטבח עולמי
מתכונים מעיראק
ynet
פורסם: 06.02.03, 15:44
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 72 תגובות ב-72 דיונים
1. הטביט הכי טעים בעולם
גוגן ,   תל אביב   (06.02.03)
ולהלן מתכון מנצח לטביט, שהוא סינתזה בין המתכון של סבתי לבין כישורי הקולינרים: המצרכים - 6 שוקי עוף 2 כוסות אורז קופסה רסק עגבניות בצל גדול חתוך לקוביות כף בהרת פפריקה מתוקה מלח פלפל שחור אופן ההכנה - מטגנים את הבצל בסיר, קצת לפני שהוא מזהיב מוסיפים את השוקיים ומטגנים גם אותם קלות. מוסיפים בהרת, פפריקה, מלח ופלפל. מוסיפים שתי כוסות מים (רצוי חמים/רותחים), מוסיפים את רסק העגבניות, בוחשים ומוסיפים את האורז. מוסיפים מים עד כדי כיסוי העוף ומבשלים קצת על אש בינונית. כשחצי מכמות המים נעלמת מעבירים לתנור לחום של פלטה (משהו בסביבות 120 מעלות) למשך 14-18 שעות. בדרך כלל אוכלים את הטביט כמו חמין ביום שבת, אך אני נכדה סוררת ומורדת שמכינה את הטביט בדרך כלל ליום שישי בצהריים...
2. "הסעודה האחרונה"
rona   (06.02.03)
3. מחווה?! אפילו בצחוק זה עצוב!!!
אני ,   תל אביב   (06.02.03)
במקום זה צריך לזרוק עליו כל מה שאפשר.
4. בשביל מה הכותרת הטיפשית הזו?
Yogev   (06.02.03)
5. האוכל הכי טעים שיש
רונן ,   קרית אתא   (06.02.03)
אין כמו המטבח העירקי האוכל הכי טוב שיש מומלץ ביותר!!!
6. וויי רמאאד עליך יא סאדאם
פופולסקי   (06.02.03)
שלא תזכה לאכול אוכל כזה טעים בחיים שלך!
7. אוכל פשוט חלום
yossi ,   tel aviv   (06.02.03)
אוכל עשיר ורב טעמים ביותר לעילא ולעילא.
8. זה אוכל יהודי עיראקי!לא סאדם חוסני!
דניאלה   (07.02.03)
סליחה,למי שלא יודע,ולמי שניסח את הכותרת,אכן,זה אוכל עיראקי אבל יהודי לחלוטין.המוסלמים לא בישלו כמו היהודים והם אפילו לא מכירים את הטבית כי זה מאכל שבת. מוצאי מעיראק.
9. בכי עליכום בכה יה וואינט מתכונים אשכנזים
חזקאל ,   בגדד   (07.02.03)
ככה לעולם לא תגיעו לעשירית הטעם העיראקי בזילקום באוכל עיראקי??? אצלנו זה אולי בשמים להבדלה ושוואנדר אין כזה דבר! סלק אדום קוראים לו שמנדר וזה היה התחליף לעגבניות שלא היה בחורף בשביל המרק הקובה של לוקסנבורג מזכיר באופן מחשיד את הנשק הכימי שהכין פה אורן רוזנשטיין לא מזמן וחמאה עם בשר ולחם בתוך הקובה עברתם את הגבול וואינט הכתבה הזו היא אולי בדיחה עצובה על האוכל הכי טעים בעולם רוצים קובה לכו לשוק מחנה יהודה אצל עזורא או אצל מורדוך בהצלחה
10. אחלה אורז
.מעיין ,   כ"ס   (07.02.03)
באמת אורז מצוין
11. כמה שזה כייף
מר X ,   ישראל   (07.02.03)
אזה נוסטלגיה להזכר באוכל של סבתא ואמא. פשוט עשיתם לי את היום.
12. כותרת חסרת טעם
אילנה ,   קרית-אונו   (07.02.03)
הכותרת חסרת טעם בניגוד לאוכל העירקי הרב-טעמים .
13. הפצ'ה שולט!!!!
איתי ,   מודיעין   (07.02.03)
14. נו מה נהיתם לי ריגשים!? איפה חוש הומור שלכם???
סאדם ,   אורשלים אל קודס   (08.02.03)
כולה כותרת קצת שונה וכבר כולכם קופצים בראש! תאכלו ותשתקו :)
15. הלוו אנשים קצת חוש הומור ולא להתלונן
(08.02.03)
16. זכרונות ילדות
טלי   (08.02.03)
אין כמו האוכל העירקי. מי שגדל עליו יודע על מה אני מדברת ויודע למה הוא מתגעגע...
17. חבל שאין מלחמה באיטליה, אולי היה יוצא לנו מתכון לפסטה.
דובי   (08.02.03)
18. הטביט זה גורמה שלנו
מנשי אבנו מל חזקאל ,   בגדד   (08.02.03)
מי שמבין באוכל העיראקי זה בטוח לא האשכנזים הפלצנים. לנו יש עדיין אימא שעושה לנו מידי פעם אוכל מהביל שכבר בשעה 10 בבוקר רוצים לטרוף אותו לידעתכם העלות של הטביט לא זולה כלל וכלל. ארוחה לארבעה אנשים 120"שח
19. מרק קובה
יורם ,   ירושלים   (08.02.03)
בפברואר כל סוגי הקובה במסעדת אמא בירושלים
20. לגוגן תודה רבה עבור המתכון!
שרית   (08.02.03)
21. עוגיות באבא
tzippi   (08.02.03)
יש למישהו מרשם לעוגיות הבאבא עם התמרים הטובים והנימוחים
22. טביט - מאכל מלכים!!!
(08.02.03)
אה, כן, וגם אורז עם עוף, סלט ירקות ועמבה!!!!!!!!!!
23. לציפי - בדאלכ, הרי לך מתכון לבעאבע בתמר
נאג'י ,   פוג אלנח'ל   (08.02.03)
עוגיות ממולאות תמרים - בְּעָאבֵּע בְּתַמִר מתוך "מטעמי עיראק", פסקל פרץ-רובין עוגיות גדולות יחסית וטעימות מאוד, שהכנתן קלה. 150 גרם שמרים 2 כוסות מים פושרים 2 כפות מלח 4 כפות סוכר 1 כף חוואייג' לאפיה 600 גרם מרגרינה, רכה מאוד או מומסת 1/2 כוס שמן 2 ק"ג קמח למלית: 3 כפות שמן 1/2 ק"ג תמרים, טחונים 1 ביצה, טרופה חצי כוס זרעוני שומשום אופן ההכנה הכנת הבצק: בוחשים בקערה את השמרים והמים, מוסיפים את המלח, הסוכר, החוואייג', המרגרינה והשמן. בוחשים עד שהסוכר יימס, מכסים ומשהים לתפיחה במקום חמים, כשעה. מוסיפים את הקמח ולשים לבצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים, שעתיים. הכנת המלית: מחממים במחבת רחבה את השמן ומוסיפים את התמרים, מועכים ומערבבים לתערובת רכה. אם צריך, מוסיפים מעט שמן אן מים. נוטלים מן הבצק ומגלגלים בכפות-הידיים כדורים בקוטר 6-7 ס"מ. צרים גומה במרכז כל כדור, דוחסים כפית מלית, ומהדקים. משטחים את הכדורים בידיים על משטח עבודה משומן לעוגיה בקוטר 15 ס"מ ובעובי 1 1/2 ס"מ. עורכים את העוגיות בתבניות משומנות, ומשאירים רווחים ביניהן. מורחים את הביצה ובוזקים מעל את השומשום. מכסים ומשהים לתפיחה במקום חמים. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). מנקבים את העוגיות במזלג, ואופים בחום בינוני כ10- דקות. מצננים, ומאחסנים בכלי סגור.
24. לציפי
חגית   (08.02.03)
בעאבע ולא באבא
25. ל - 21 - מתכון לעוגיות באבא
גוגן ,   תל אביב   (08.02.03)
שוב מתכון של הסבתא העירקית המוצלחת שלי: בצק שמרים - 1 ק"ג קמח רגיל 1 שקית שמרית (או קוביית שמרים) 1 חבילה מרגרינה רכה קורט מלח כפית חוויאג' בערך כוס מים (עד שהבצק נהיה אחיד) לשים את הבצק ומחכים עד שיתפח (בערך שעה שעתיים) להכנת התמרים - חצי ק"ג תמרים מגולענים חצי כף שמן כפית קינמון מועכים את התמרים בידיים עד שיהיו לעיסה. לא לשכוח לסלק את הראש של התמרים. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, וצרים כדורים קטנים בגודל שזיף. פותחים את הכדורים ומכניסים לתוכם את התמרים, סוגרים ומשטחים במערוך. זורים מעל מעט שומשום. מנקבים חורים במזלג. מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות. בהצלחה!!!
26. לנאג'י - ומה עם זכויות יוצרים?!
גוגן ,   תל אביב   (08.02.03)
27. העירקים אלופים בחצילים!!
עידית ,   ירושלים   (08.02.03)
לעירקים יש את דרכם היחודית לטגן חצילים. האם למשהוא יש מתכון אודה מקרב לב
28. pitot eraqiyot
razali ,   bagdad   (08.02.03)
yes lhem matkon bdalkomliliane
29. מחפש עירקית
אלי   (08.02.03)
אני מחפש עירקית שיודעת לבשל קובות. מי שיודעת אני מוכן להתחתן איתה. בדאלק.... בעבע בתמר..הרגתם אותי. בדאלק אמא, תודה על כל האוכל העירקי שהיא מכינה לי!!!!! קובה במיה, קובה בורגול, קובה ברוז, קיצ'רי, טביט, ועוד ועוד עוד....
30. אין כמו סביח המקורי ברמת-גן
(08.02.03)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה