אוכל  טעם החיים  מטבח עולמי
שבת אצל סבתא
לידיה נוה
פורסם: 22.05.03, 11:09
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 130 תגובות ב-127 דיונים
1. לידיה, כל הכבוד!
יפנית   (22.05.03)
2. תגובה לחברתי
סאדיק   (22.05.03)
עכשיו את מבינה למה אני צוחק בקידוש? בכל אופן מקווה בעתיד להפסיק לצחוק (את יודעת שאני אוהב להשתכלל עם הזמן). ביי חמודה.
3. לידיה - מקסים. יש עוד מקומות
אשרת ,   תל אביב   (22.05.03)
בהם נשמעת צפירה המכריזה על כניסת השבת? איזו נוסטלגיה.
4. מזכיר לי את סבא וסבתא שלי
עדנה   (22.05.03)
וכמה אני מתגעגעת אליהם ולימים ההם. ממש כך נהגנו בבוקר לאכול את הביצים, החצילים, הסלטים והירק... ובצהריים טבית עם עוף ממולא.
5. דמעות עם געגועים לבית סבתא
מירבלי   (22.05.03)
לידיה הכתבה מהממת ומזכירה נשכחות וגעגועים מבית הסבתא שניפטרה תודה על הכתבה המקסימה חיזקי ואימצי יקירה והביאי לנו עוד כתבות מקסימות כאלה
6. עוד מתכונים, בבקשה !
דפנה   (22.05.03)
הכתבה מקסימה. מה עם עוד מתכונים מהמבטח העיראקי הנפלא ? ממולאים, אורז למיניו, עוגיות תמרים וכו' נראה לי שאת יכולה להרחיב בנושאים אלו, נוכח כשרון הכתיבה הבולט והמטעמים שבאמתחתך. כל הכבוד !
7. צפירה של שבת ניתן עדיין לשמוע
droli   (22.05.03)
במקומות שבהם יש ריכוז גדול של דתיים. גם בנתניה היתה צפירה שהכריזה על כניסת השבת. לידיה כל הכבוד על הכתבה. מתי טועמים?
8. לידיעה - מקסים
prettybaker ,   חיפה   (22.05.03)
וממש ממש מעלה בי בבת אחת את כל זכרונות בית סבא וסבתא - משני הצדדים. אמנם עם פן פולני ואמריקאי מובהק - אבל כמה אני מתגעגעת!
9. לידיה יקרה!
כרמל   (22.05.03)
תודה! תודה,!על רגעי הנוסטלגיה שהפחת לרגע בחיי! נשמח לעוד !
10. לידיה, כל הכבוד
ג'וד ,   עמק יזרעאל   (22.05.03)
גדלתי בעדה אחרת (עם אוכל טעים פחות...) ועם סבא וסבתא בבית. אבל כל התאורים שלך העלו בי נוסטלגיה וגעגועים לילדות שלי שהיתה מזמן. כיף לקרוא אותך. המשיכי כך!
11. שופתה וכופתה
אשתו של   (22.05.03)
סבתו של בעלי עליה השלום היתה עושה את קציצות הבשר והאורז האלה במרק. בעלי זוכר אותן בגעגועים. למישהו יש מתכון?
12. לידיה, נפלא.
קמי   (22.05.03)
כמו תמיד את מפליאה בתאורייך ובמתכונים, מחזירה אותי שנים רבות אחורה לסבא וסבתא ,לבית הכנסת בשבתות,לארוחות השבת העשירות , המשיכי , כי געגועים וזכרונות זה חיובי .
13. אאח יא יומה, יא נאנא
עיראקית מלידה ,   תל-אביב   (22.05.03)
14. למה זה מופיע עכשיו ולא בחורף??? מי אוכל טבית בקיץ?!
(22.05.03)
15. נוסטלגיה
רבקה ,   ירושלים   (22.05.03)
גם בירושלים יש צפירה לקבלת שבת,כל הכבוד על הכתבה כמה אני מתגעגעת לימים ההם.
16. הגעגועים...
(22.05.03)
אני בת 40, גדלנו בפרדס כץ גם כן. אימי עליה השלום היתה מבשלת מדהים ועד היום אני כל כך מתגעגעת לימי השישי כשהייתי נכנסת הביתה וכל הבית היה אפוף מריחות המאכלים של יום שישי. אין, אען כמו הריחות ההם. אני היום מבשלת הרבה מאוד מאותם מאכלים אך אי אפשר לשחזר את הטעם. ממש לא. אוף, ים של געגוע...
17. ברכות ובקשה: ---
ניר ,   תל-אביב   (22.05.03)
ברכות על המתכונים מוכרים ומפתים להכנה. יש לי בקשה: סבתי ז"ל היתה מכינה תבשיל חצילים ועוף נפלא שנקרא "אינגרי" (יכול להיות שאני משבש את השם). מישהו מכיר / יכול לנדב מתכון?
18. תודה
יוסף ,   קריית-אונו   (22.05.03)
כתבה מקסימה ומעלה זכרונות מבית סבא וסבתא (משני הצדדים), ממש מזכיר לי אותם, עם הצניעות, הצחקוקים, המבטים המצמיתים והנהמות באמצע הקידוש אני גרתי בגבעת-שמואל ועד היום אני עוד שומע כשאני מגיע לבקר את הורי את הצפירה מבני-ברק
19. הצלחת להעביר את הריחות והטעמים.
יעלה   (22.05.03)
יופי של כתבה. פעם ראשונה שנתקלתי במתכון לקובה שנראה אפשרי להכנה למי שאינו מהתפוצה. תודה.
20. עשית לי חשק לנסוע לסבתא בשבת
מורן ,   בגדד   (22.05.03)
לידיה החזרת אותי אחורה לילדותי כשהייתי מגיעה לסופ"ש במרכז(גרנו בדרום).הכי אני אוהבת את ארוחת הבוקר של יום שבת,את החצילים והביצה החומה,אני רק לא מבינה איך החסרת את הערוק שאין שולחן עירקי בלעדיו? נ.ב ניר לא טעית בשם ואם תתן לי כתובת מייל אני ישלח לך את המתכון.
21. אוכל ערקי
יחזקאל ,   אור יהודה   (22.05.03)
לידיה אבדלק כממה שחזדת אותי לילדות ולרחות הטובים אבדלול אסמק כפרה ,את צריכה להיתארח אצל יצפאן.
22. תגובה ל-20 (מורן)
רוני ,   פתח תקוה   (22.05.03)
גם אני אשמח לקבל את המתכון של סבתא להכנת עוף וחצילים. תודה: רוני.
23. אין כמו הערקים
אילן (עזרא) דניאל ,   רמת בגדד ג   (22.05.03)
לה יחליקי יא לידיה
24. הארוחות בשבת הן בטעם גן-עדן!
אייל ,   ר"ג   (22.05.03)
25. דמעות בעינים
שרהס ,   פתח - תקוה   (22.05.03)
לידיה אני אשכנזיה ובעלי עיראקי קראתי את הכתבה שלך עם דמעות בעינים
26. ממש כמו אצל סבא וסבתא שלי
רחל ,   מהרצליה   (22.05.03)
תחושות של שבת שלווה, עם סיפורי מוסר השכל, קידוש של שבת עם הרגשת קדושה, ביצים וחצילים עם פטרוזליה ורושד, סבלנות ואהבה אין סופית בלי קשר להתנהגות הנכדים. עוררת בי געגועים לימים טובים.
27. תשואות ותודות ללידיה
יהודית ,   קריות   (22.05.03)
החזרת אותי לשבתות שהייתי עושה אצל הדודים בירושלים שהם פולנים אסלי, אבל שכנים להם עם מרפסת משותפת משפחה עירקית והחזרת אותי לכל הריחות והטעמים שחוויתי אצלם - הם קלטו אותי ותמיד שיתפו אותי בארוחות, והייתי מאושרת, למרות שדודתי נעלבה.... עד היום אני זוכרת בגעגוע למרות שאלה אינם השורשים שלי, רק על יד. תודה לך ויישר כוח- על שהצלחת להעביר טעם וניחוח
28. את הסבתא שלי לא היכרתי
עירקית גאה   (22.05.03)
אבל אמא שלי שתבדל לחיים ארוכים וטובים עד היום עושה לנו את כל הדברים הטובים האלו. גם אני גדלתי בפרדס כץ והחזרת אותי לילדות המקסימה והבריאה במקום המוזנח הזה. בעלי הוא פולני שמתענג יותר ממני על האוכל הכי טוב שאי פעם נברא - האוכל העירקי. המשיכי להחזיר אותנו לנוף ילדותנו. מתגעגעים לימים המתמימים האלו. עם שדות החרציות האין סופיים. ולמשחקים האמיתיים שהילדים שלנו בכלל לא מכירים.
29. תגובה לניר 17
עזרא   (22.05.03)
השם הנכון הוא אנגריי, ואמא שלי ,שהיא אלופת העולם בבישול עיראקי , מכינה אותו עם חצילים ובשר.היא גרה בפרדס כץ,ובכל יום שישי ,משעות הצהרים ועד שמיעת הצפירה וגם לאחר מכן,אני ואחיי וכל משפחותינו נמצאים אצלה,ולא מפסיקים לאכול.אתה מוזמן להצטרף באחד מימי השישי ואולי לקבל אפילו מתכון.
30. לכל הנכדים העיראקיים ללא סבתא
ניר   (22.05.03)
כל מי שעדיין רוצה אוכל עיראקי טוב וסבתו וסבו כבר אינם בחיים כמוני לצערי יכול לעבור במסעדות של אוכל עיראקי באור יהודה כמו "אצל נדרה" שמבשלת מאוד דומה לטעם הביתי שאני מכיר . מדי פעם אני קונה שם ומתענג
תגובות נוספות
חזרה לכתבה