אוכל  טעם החיים  מטבח עולמי
שבת אצל סבתא
לידיה נוה
פורסם: 22.05.03, 11:09
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 130 תגובות ב-127 דיונים
61. ללידיה, פאדוואה על הראסק.
פואד   (23.05.03)
62. מדהים איך זה דומה
יובל   (23.05.03)
עד היום אנחנו כל יום שבת בבוקר נפגשים לסביח. למרות שעל ארוחת הצהריים ויתרנו כבר מזמן. אין לי מושג באמת איך הצלחנו לדחוס כזאת צהריים אחרי ארוחת בוקר כזאת....
63. התרגשתי
דפנה   (24.05.03)
כתבה מקסימה, החזירה אותי למקום אחר ורחוק ישר כח לידיה.
64. תגובה לכל המגיבים
(24.05.03)
מה כל הרגשנות והדמעות בעיניים. את כל המוצרים לכל המאכלים אפשר גם היום לקנות בחנויות ובשוק. אני אוכל גם היום את כל המאכלים האלו וזה אותו הטעם אז והיום. פשוט צריך להוסיף תבלין שלא קונים בחנות. צריך להכין בבית. קוראים לו נשמה. המהדרים מוסיפים גם קידוש סביב השולחן עם בגדי שבת. תנסו פעם. יוצא בדיוק כמו אצל סבתא... ותגובה גם ל15. אתה בטח לא עירקי אסלי. תבית זה לא מאכל של עונה.
65. יש ספר שנקרא מהמטבח העירקי ועולה בסביבות ה-25 ש"ח ממש מומלץ
רחלי ,   חולון   (24.05.03)
66. איזה כיף
רועי ,   רמת אפעל   (24.05.03)
אכן אין כמו האוכל העיראקי. למזלי אני עדיין יכול להתענג על האוכל של סבתא. כל כך חבל שזהו דור שהולך ונעלם וכל הסודות הכמוסים לא עוברים לדורות הבאים. את האוכל העיראקי האמיתי צריך להכין מהנשמה. יחי החקאקה !
67. אני לא ישלח, אני אשלח
למה?   (24.05.03)
אני לא יביט לך בעינים, אני אביט לך בעינים. ריבונו של עולם איזה מין מורים היו לכם? אין יוד בעתיד יש רק אלף.אין צירוף כזה בעברית.מחר הוא ירוץ ואני ארוץ,רק כך ולא אחרת ושיבוא שלום על ישראל.
68. גם לאחותי קוראים לידיה, ואני מב"ב
דייב ,   מערת המכפלה   (24.05.03)
לידיה יקרה שלי. למה להרוס לאנשים את החיים, רוב רובם של האזרחים חיים בזבל, ואת, מגיעה משום מקום ומספרת להם על חיים שרובם לא יודעים על מה את מדברת. מכיוון שעבדך הנאמן יודע בדיוק על מה את מדברת, את פשוט נותנת להרגיש חוסר מסויים. מכל מקום ולידיעת כל אזרחי המדינה, חשוב שידעו כי העדה העירקית היא העדה היותר נחשבת מכל העדות הזרמים ולבטח יותר מכל אותם יוצאי מזרח ומערב. בעדה העירקית תמצאו אנשים שמחים ועם לב טוב ויד נדיבה, מה שאין אצל אף עדה. ואני לגמרי לא חושב להתנצל על דבריי אלה, גם מן הטעם שאני שיין לאותה עדה נפלאה. לסיום, לידיה , אני מציע לך לכתוב גם על המאכלים של העירקים הנוספים כמו דברי המתיקה לפורים, ושלא יחשבו המרוקאים שהם המציאו את דברי המתיקה. לידיה יקרה, ספרי לנו מה זה מלפוף.
69. ישר כוח
נעם   (24.05.03)
מאכלים עירקיים מצויינים כל עוד לא מדובר ב"שאלראם".
70. דרום אמריקאי מאשר - אין כמו האוכל העיראקי
אבי ,   רמת-גן   (24.05.03)
בתור דרום אמריקאי הנשוי לבת העדה העיראקית, אני מודיע חד וחלק לכל בני העדה העיראקית ולכל אלה שכמוני - אינם משתייכים אליה: אין כמו האוכל העיראקי!!! הקובות: בורגל,אורז,שיפטה/אדומה הטבית,הסמבוסק ועוד - אינם משתווים בטעמם ובפשטותם לכל מאכל אחר. הערה: קביעה זו אינה כוללת ארוחת אסדו / בשר על האש בסגנון ארגנטינאי!!!.
71. יבורכו ידייך על הכנת הכתבה !!
אבי ,   רמת-גן   (24.05.03)
כמו שאומרים בני העדה העיראקית: "לידיה:אשט ידק עלא עהדל כתבה זו". עיראקים זה לא רק יצפאן !!!
72. עראקי
ישראל ,   פ"ת   (24.05.03)
אני מבית ליטאי וגדלתי בר"ג. מעדות ראשונה , היות ואכלתי אצל חבריי , כולם יעני עראקים, אני מתגעגע לאוכל הזה כמו גם לחמין הליטאי. גם ההתנהלות לקראת שבת ובשבת הייתה דומה אצלנו. הכתבה הזו העלתה דמעות בעיניי.
73. ומה עם הקובה הצהובה???
רוני   (24.05.03)
ומה עם הקובה הצהובה? תמיד תמיד כשאני מסיימת לאכול את הקובה הצהובה אני מודיעה כבל עם ועדה "אין מאכל טעים יותר מהקובה הצהובה!!! לא סטיק לא פרגיות לא .......... אני צודקת או לא?
74. תשובה לחידת 59
חזקל נאגי   (24.05.03)
חאקאה זה השרוף של הטיבט מלמטה.
75. אפילו אני הפולני
אהוד ,   הצפון   (24.05.03)
נהניתי לקרוא את הכתבה. יישר כח ותמשיכי לכתוב ואל תתני ל"רעים המלעיזים"להפיל את מצב רוחך
76. תודה
תודה ,   מלכי   (24.05.03)
תודהיש לי דמעות בעיניים בימים טרופים בהם עתונות מופיעים כתבות על מסעדות לא כשרות בהן מגישים נקניק עם חלב אני מתרגשת מקריאת הכתבה
77. תשובה לכל אותם 76 מאושרים
דייב ,   מערת המכפלה   (25.05.03)
אני חושב שהגיע הזמן להעמיד בראש את העדה העירקית. כמו כן, הגיע הזמן (לא שזה לא היה) ללכת בראש זקוף ולהיות גא בעדה העירקית. ולידיעת כל אותם שלא עירקים, עדיין יש לכם את האופציה להכנס למשפחה עירקית, אתם רק תרוויחו. אני באופן אישי (ולא בגלל שאני עירקי) חושב שהעירקים הם העדה הנבחרת והטובה ביותר מכל האחרים.
78. דרוש מתכון ליפראר/מחשה דחוף !!!
אסף ,   ר"ג   (25.05.03)
79. ל-59, אני יודעת!
רינת   (25.05.03)
זה האורז השרוף בקרקעית הסיר :-) יש פרס?
80. לידיה - א-סופט גאה בך !
א-סופט ,   פתח-תקוה   (25.05.03)
81. בדיוק אותו הדבר!
אורנה   (25.05.03)
והטעם...איזה טעם!
82. ל- 42 - רונית מהשרון
(25.05.03)
את תמיד יכולה להשתמש במתכונים של נעמי.... גם היא חלאבית.
83. טיבית
רון   (25.05.03)
לאור הנוסטלגיה שבה את מתארת את הניחוחות של התבשילים העירקיים אני מוכן להרים את הכפפה,ולהזמין אותך לטיבית מעשי ידי וזאת למרות שגדלתי בארץ רון
84. לידיה - מטריקס גאים בך !
מטריקס ,   פתח-תקוה   (25.05.03)
85. תגובה ל- 77
לא עיראקית   (25.05.03)
יש לי חברים עיראקיים שאני מאוד אוהבת והאוכל שלהם מדהים, אבל אתה גזען!!
86. לידיה תודה על הכתבה הנפלאה עם זכרונות של פעם
שרון ,   פתח תקווה   (25.05.03)
87. תודה ללידיה
שחף   (25.05.03)
לא יכולתי לעצור את הדמעות, ואת הזכרונות שזרקו אותי לימים אחרים לאוכל עם הטעם המיוחד, לשלווה לתמימות של פעם. תודה
88. כל הכבוד-אחלה כתבה
עירקי   (25.05.03)
ממש כאילו היית אצלי בבית
89. מצאתי!!!!!
כרים דעבול   (25.05.03)
"מאמא סוהם" - מסעדה עירקית אורגינלית ליד השוק של פ"ת עם הטעם של פעם והריחות שלא נס ליחם. ואחרי האוכל חוצים את הכביש למאפיה העירקית למלפוף ובקלוואה עלא כיפאק.
90. תגובה ל- 52
יוסף ג'נגנה   (25.05.03)
מה זאת אומרת "...משכילה באופן יחסי..."?! תפסיק לחלק ציונים ותתחיל להכיר באמת - זאת הקהילה העשירה והמשכילה שעלתה לארץ מארצות ערב!!!
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה