|
1. מה התחליף לכוסברה
ארזה , |
מתחם האורז |
|
(18.06.03) |
אני נורא אוהבת אורז ונורא שונאת כוסברה. איזה תבלים ניתן לשים במקום ובאיזה כמויות. ממש אודה למי שיענה לי
|
|
|
2. כחובב אורז אני ממליץ על "טילדה" המיובא חרף מחירו השערוריתי
אנג'ליקה , |
יבנה |
|
(18.06.03) |
|
|
|
תנסי פטרוזיליה, או כוסברה טחונה - הטעם קצת שונה.
ואפשר גם בלי...
|
|
|
חבל לקלקל את הטעם הטבעי הנפלא של הארז הבסמטי, בעקר הטילדה.
|
|
|
אולי למישהו יש מתכון להכנת אורז ירוק ? (כמו שמוגש מסעדת "מיקה")
|
|
|
|
|
7. אין בארץ בסמטי טוב
נאור , |
ירושלים |
|
(19.06.03) |
לא ניתן להשיג בסופרים אורז בסמטי טוב, מלבד הטילדה שכאצור מחירו גבוה מדי. מוכרים באריזות של 2 ק"ג אורז תאילנדי שלא מגיע באיכותו לאורז בסמטי טוב.
האם מישהו מכיר איפה מוכרים בסמטי באריזות גדולות?
|
|
|
8. תגובה ל - 5 (אורז ירוק)
אורז ירוק הוא מאכל בוכרי עממי (שלא לומר טיפוסי) ואני לא יודע אם זו הסיבה אבל המתכון של אהרוני הוא המוצלח ביותר (לדעתי ולדעת הבוכרים שבמשפחה).
שתי שיטות:
1. להגיע לפרג בשוק לוינסקי ולקנות תבלין לאורז ירוק. זה ממש ממש לא יקר והתוצאה מופלאה.
2. לינק לגירסה הפלצנית (לטעמי) של מיקה:
http://www.hashulchan.co.il/Content/Recipes/show_recipe.asp?RecipeID=7187
3. הדבר הכי קרוב לאמיתי:
http://pilpel.iba.org.il/Recipe.asp?recipeId=61
לא לשכוח להוסיף הרבה כמון, כוסברה (אפשר גם זרעים) ושמיר.
4. והגרסה ה-"דלילה" משהו של גיל חובב:
http://www.goodfood.co.il/recipes/get-recipe.php?RecipeID=596
בהצלחה.
|
|
|
9. הכנתי את הפילאף, נחמד, לא יותר.
|
|
|
10. Perliz - בסמטי מעולה!
הבסמטי של Perliz (חברה צרפתית) - הוא אורז מעולה.לפעמיים ניתן להשיג אותו בארץ.
|
|
|
הכוסברה היא אכן מאוד דומיננטית ויש שלא יכולים לסבול אותה.
היתן להמירה בפטרוזיליה שאותה אפשר בהחלט לשים בכמות יפה,בצנאי שהיא ירוקה טריה וריחנית.
אפשר בהחלט להוסיף לאורז גם שמיר טרי קצוץ או טימים טרי-
הכל אך ורקב- 2 הדקות האחרונות של הבישול. בתיאבון!
|
|
|
12. ארזה (2) - אני איתך !!
כשונאת כוסברה וחובבת אוכל אני מוחה על המודה האחרונה לדחוף בכל תבשיל כוסברה. עד לא מזמן אפשר היה להתסדר מצויין בלי זה !!!
|
|
|
13. חנויות הודיות ברחבי הארץ
אינדיאנית מקומית |
|
|
(19.06.03) |
לכל המתענינים לגבי מקומות מכירה של בסמטי טוב,לא יקר וגם במשקל,
יש לי חדשות טובות:
בכל רחבי הארץ ישנן חנויות לממכר מוצרים מיובאים מהודו, מנוהלים לרוב על ידי יוצאי הודו
ושם מוכרים יותר משני סוגי בסמטי,המחיר הוגן ואפשר לקנות במשקל ככל שמתאים לנו.
יש חנויות ברמלה, פ"ת דימונה, ב"ש, אשדוד ועוד.שם עיתן למצא עוד מבחר רחב של מוצרים ותבלינים ייחודיים שחבל על הזמן.שלא לדבר על החוויה המדהימה שבאוירה במקום. מומלץ בחום!
|
|
|
14. טילדה בזול - אפשר להשיג בחצי קופה
לפחות עד לא מזמן הם מכרו קילו ב 11 ש"ח זול לכל הדיעות ועולה על כל היצרנים האחרים של אורז בוסמתי לרבות סוגת או וילגר.
מומלץ
|
|
|
|
|
16. כוסברה=התבלין של השטן אני שונא גם
לואי צייפר , |
קומה 50- |
|
(19.06.03) |
|
|
|
17. תשובה ל-15
אינדיאנית מקומית |
|
|
(19.06.03) |
צר לי, אך מאחר שאינני תושבת פ"ת אני לא יודעת לעדכן אותך לגבי הכתובת המדוייקת אך זכור לי שזה
די קרוב למשרד חברת הסעות בשם "מסלול חן" לא רחוק מהתחנה המרכזית.
עוד עצה:נסי לעצור ולשאול כל ישראלי יוצא הודו(די קל לזהות אותם בד"כ ע"פ מראה) אני כמעט בטוחה שכל הודי מקומי מכיר לפחות חנות אחת להמליץ לך עליה באיזור הכי קרוב לך.
בברכה, הודית במקור, ישראלית כיום.
|
|
|
אני כיליד הודו,יודע מזה אורז בסמתי אמיתי- ואת זה קונים רק בחניות של יוצאי הודו ולא בסופר
|
|
|
19. איך מכינים אורז של סושי ?
זה יוצא דביק רך וטעים רצח . אז איך עושים אותו ???
|
|
|
חנות הודית בפתח תקוה - ברח, פינסקר - הרח' שבו חונות מוניות קו 51
|
|
|
21. זה פשוט טעים!
מיכאלה ויצמן , |
באר שבע |
|
(02.01.04) |
בחיים שלי לא טעמתי כזה אורז!
האורז הזה שינה לי את החיים!
איזה טעם! ממממממ
(לא מומלץ לבעלי קיבה חלשה)
| |