אוכל  טעם החיים
מכונת גלידה ביתית - משתלם?
יהודית יהב
פורסם: 23.06.03, 11:31
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 45 תגובות ב-43 דיונים
1. מישהו יודע איך המכונה של דלונגי?
חובבת גלידות ,   השרון   (23.06.03)
מבחינת מחיר היא דומה לזו של קנווד, מישהו בדק?
2. היא מעולה וקלה להפעלה
maya100   (23.06.03)
3. לי יש דלונגי והיא מצוינת!!!!!!
אוהבת גלידה ,   פה   (23.06.03)
4. מכונה של דלונגי
אני ,   ל   (23.06.03)
נוחה מאוד לתפעול ומבחינת עבודה אני מסכים עם הכתוב לגבי המכונה הפשוטה בכתבה הזו. הוראות ההפעלה בעברית נוחות לשימוש. חוברת המתכונים מומלצת מניסיון. הבעיה היחידה שנתקלתי בה היא של חלק מהגלידה שנדבק לדופן המכונה (אם כי זו לא ממש בעיה, כי אחרי חמש דקות הלקקנים שבבית אוכלים גם את החלק הזה) וזה התחיל לקרות לי רק אחרי שנתיים של שימוש.
5. לדלונגי שני דגמים
אייל ,   ירושלים   (23.06.03)
דגם אחד ישן וקטן, והשני, החדש יותר, דגם 8000, שאני משתמש בו הרבה, הוא ממש בסדר. כל המגבלות של המכונה של קנווד קיימות גם בדלונגי, כי מדובר במכשיר דומה ועל אותו עיקרון, אבל הוא שווה את הכסף בסך הכל והגלידות יוצאות טעימות. חוברת המתכונים שמצורפת עם המכונה ממש מוצלחת, יותר מספרי הגלידות בעברית. ההפעלה כמובן פשוטה ביותר.
6. הצעה: מתכון מעולה לגלידה
יוסי   (23.06.03)
2 שמנת מתוקה להקצפה 15 נשיקות מרנג מפוררות 1 פריגת קפוא מנגו מקציפים שמנת לקצף יציב ומוסיפים נשיקות ומנגו לתערובת אחידה, מקפיאים לשעתיים, וללא מכונת גלידה מקבלים מוצר מדהים
7. מישהו יכול לעזור בקשר לדה-לונגי?
רפי ,   לפיד   (23.06.03)
הגלידות שלי לא מצליחות להגיע למרקם מוצק במכונת גלידה. ואחר כך קופאות כמו אבן בפריזר. יש למישהו פתרון ?
8. מתכונים
שלומית ,   עמק יזרעאל   (23.06.03)
מישהו מכיר מתכונים?
9. תשובה לרפי
טל ,   ת"א   (23.06.03)
התערובת צריכה להיות קרה עוד לפני הפעלת המכונה. גם משך הזמן שהמיכל היה בפריזר, והטמפרטורה בחוץ משפיעים.
10. מתכונים מעולים
טל ,   ת"א   (23.06.03)
http://www.makeicecream.com/sendicecream/recformakice.html
11. ל-7
מקסי   (23.06.03)
כמה דברים: אם הגלידות קופאות ממש כמו אבן, ייתכן מאוד שהמקפיא שלך מכוון לטמפרטורה נמוכה מדי, ואפשר להעלות אותה. בכל אופן, גלידות צריך להוציא מהמקפיא כ-20 דקות לפני האכילה, לתת להן לחזור למרקם של לפני ההקפאה. סורבטים קופאים יותר, משום שהם על בסיס מים, ואותם חשוב במיוחד להפשיר מעט. זה פחות חשוב עם גלידות על בסיס שמנת, שבאופן טבעי קופאת פחות. לבסוף, הגלידה לא אמורה לצאת מהמכונה קשה לגמרי, והקפאה כלשהי נדרשת בכל מקרה.
12. תגובה
שרית   (23.06.03)
שווה לקנות מכונת גלידה ! בגלידות בחנות- מכניסים חומרים משמרים ועוד זבלים !!
13. תשובה לדה לונגי
שרי   (23.06.03)
יש להקפיא את המכונה ליותר מ24 שעות והכי חשוב לקרר לחלוטין את התערובת במקרר עד לקירור מוחלט אחרת הגלידה לא מצליחה
14. תגובה ל 7
שמואל ל   (23.06.03)
אם עוקבים אחר ההוראות של המתכונים אין בעייה בדרך כלל ועצה רצוי להכין את הבלילה יום קודם במקרר לא בהקפאה ואחרי חצי שעה במכונת הגלידה לפני הפסקת הבחישה להוסיף טיפה או שתיים או יותר של ליקר מתאים וזה יבטיח שהגלידה לא תקפא.
15. ומה עם ברד?
נאוה ,   תל אביב   (23.06.03)
מישהו יודע אם המכונות הללו יכולות להכין גם ברד?
16. מאיפה משיגים אבקה לגלידה?
g ,   באר שבע   (23.06.03)
בכתבה צויין כי יש אבקבה להכנת גלידה. היכן ניתן לרכוש אותה? האם היא מוצלחת?
17. פיתרון בעיית הקיפאון המוגזם
איתן ,   צפון   (23.06.03)
שני גורמים יכולים לעזור בהקטנת בעיית הקיפאון המוגזם: 1. הורדת נקודת הקיפאון של התערובת ע"י הוספת רבע כפית מלח. מקובל בהרבה מתכונים ומטרתו הקטנת נקודת הקיפאון. 2. חימום ה"גוש" במיקרו אני הופך את הגלידה ומפעיל במשך 30 שניות על גבוה במיקרוגל. החלק המתחמם בשיטה זו הוא החלק התחתון ,לכן יש להפוך את הקופסה עם הגלידה כדי שהחלק העליון יתרכך. בהצלחה
18. מכונה של KENWOOD, ללחם
ניר ,   הרצליה   (23.06.03)
לא בדיוק הנושא, אבל קרוב. האם מישהו מהקוראים נתקל בבעיות עם אופה לחם אוטומטי של חברת KENWOOD ? במשך חצי שנה החלפתי את מיכל האפיה (לישה, התפחה ואפיה) פעמיים - המיכל פשוט נשבר (פעולת הלישה הנה אלימה למדי). היבואן החליף את המיכל בלי שאלות ועל כך ראוי לשבח, אבל התדירות קצת מדאיגה. לתגובות והתנסויות אודה. BTW, לקרובי משפחה שלי יש מכשיר של חברה אחרת שפועל תקופת זמן דומה ללא בעיות.
19. לרפי
אביטל   (23.06.03)
תנסה לקרר יותר טוב את התערובת (לילה במקרר/שעה שעתיים בפריזר) הגלידה צירכה לפחות עוד שעתיים בהקפה כדי להיות קשה. אחרי שהגלידה מגיעה למרקם הרצוי לך- תשאיר את הקופסא שהיא נמצאת בה לא סגורה לגמרי הרמטית- זה מאט את הפיכתה לאבן... בהצלחה
20. מכונת דלונגי
אלון ,   ת"א   (23.06.03)
בבעלותי כבר שנה, עובדת מצויין ! יוצאות גלידות מצויינות ! מומלץ בקור ! אלון !
21. מישהו יכול להסביר איך המכונות הקטנות מקפיאות? שמים בפריזר?
מישהי   (23.06.03)
22. יש לנו מרפי ריצ'רדס. ב"ה מרוצים מאוד!!
ל- 18   (23.06.03)
גיליתי שהחברה הזו מכניסה את קלווד לכיס הקטן. גם בעמידות המוצרים, וגם בהנדסת אנוש. כך בשואבי אבק, מגהצים, קומקום שלהם עובד לנו כבר 15 שנה!
23. אופה לחם של קנווד
שמעון ,   חיפה   (23.06.03)
יש לי אופה לחם של קנווד ובמשך חצי שנה החלפתי שני קערות וגם המכשיר התקלקל. לדעתי המכשיר באיכות ירודה.
24. מה ההבדל בין 200 גרם ל 200 מ"ל חלב?
רועי   (24.06.03)
200 מ"ל חלב שוקל בערך 200 גרם, לא ?.
25. אפשר להכין ברד, צריך להפעיל את המכונה לפחות זמן
הגר ,   חיפה   (24.06.03)
26. מה עלות החומרים ביחס לגלידות מוכנות?
דולי   (24.06.03)
27. תודה לכל מי שענה לי, וקיץ קר וטעים :-))))
חובבת גלידות ,   השרון   (24.06.03)
28. כך עושים השוואות ???
הגרגרן   (24.06.03)
פשוט לא רציני. ב"השוואה" מהסוג הזה ניתן גם לטעון ש- 2 גדול מ- 3. ממש השוואה "מדעית" !!! הנה, ניתן ל-"1" לבחון את "2" מבלי שראה את "3" והוא יגיד: "וואו !! גדול !! הוא פי 2 ממני. ולכן ניתן לו ציון 10" וכעת ניתן ל-"4" , שלא ראה את 2, לבחון את "3" והוא יגיד "לא רציני. הוא בקושי 3/4 ממני. לכן אתן לו ציון 7.5". על ה"השוואה" של ynet לא חתום אף אחד. יש לזה סיבה ? וזה עוד לפני ששופטים את המכונות בהיבטים של איכות התוצרת ומיומנות המשתמשים בהן. בהשוואה צרכנית גרידא, ללא קשר האם המוצר הוא בתחום האוכל או גורמה בכלל, ובכל השוואה אמיתית, יש לתת לבוחנים, שיש להם אותם מאפיינים (לא האחד שף והשני "עמך") את כל המוצרים הנבחנים ואז מול אותם קריטריונים ועם אותם משקלות ניתן לקבל ציון משוקלל, שיש לו משמעות כלשהי.
29. השוואה מטופשת
לא אוביקטיבי   (24.06.03)
הכתבה בדקה שתי מכונות שהשוואה בינהן מטופשת. אחת מכונה בלי מקפיא שבה אפשר להתקל בכל הבעיות שהוזכרו בתגובות הקודמות ואחת עם מקפיא שעושה הכל. המכונה של גאגג'יה היא פשוט פי 10 יותר טובה.
30. במכונה של גאגגיה אפשר להכין ברד
חובב הברד   (24.06.03)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה