בריאות  דיאטה
סויה: הכל על הטרנד החדש-ישן שכובש אותנו
שושנה חן
פורסם: 04.07.03, 11:55
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 72 תגובות ב-72 דיונים
1. סוף סוף מאמר ברמה גבוהה!
finally   (04.07.03)
2. איזה פינוק!!! =)
נאור קרקואנו ,   אשדוד   (04.07.03)
גם הגיוון במוצרי הסויה יעלה, וגם ככה הנראה הדבר יוביל לירידה במחירי מוצרי הסויה עקב התחרות! תחי הטבעונות! ;-)
3. אני ממש לא חסידת סויה
דבורה מחפה   (04.07.03)
אחותי מגיעה לבקר מאמריקה חלב מסרטן סויה תשתי רק חלב מעדני סויה יש מוסג לאיזה מדען מי החלית שרק סויה זה בריא שיקום אבל אף אחד לא קם חוץ מזה שזה לא תעים בכלל מצדי אתם תאכלו סויה אני יאכל רק לבן ומוצרי תנובה
4. מתכון מעולה לטופו (100% סויה)
טבח חובב   (04.07.03)
1. חותכים גוש טופו מלבני לקוביות גדולות. 2. מערבבים את הקוביות בקורנפלור לציפוי מלא. 3. מטגנים עד לגוון זהוב. 4. מוסיפים פטריות, שומר (בעונה). 5. מוסיפים מעט רוטב סויה. 6. מוסיפים כף דבש. 7. ממשיכים לטגן עוד 5 דקות. וזהו! ממש מעדן!
5. יופי טופו
מכורה   (04.07.03)
נחמד שמקדישים לזה כתבה סופסוף
6. כתבה מעניינת מאוד!
שרון   (04.07.03)
7. Achla Bachla! :)
Idan ,   Rehovot   (04.07.03)
I eat a lot of Tivol products almost every day and i love it! They have lot`s of stuff which is realy great, and tasts great, now finaly the prices will become lower so we can all buy more of it and of course with time it will also cause products to have even better quality, plus we`ll have more variations and tasts to choose from cool!
8. ומה שלא מספרים לכם...
(04.07.03)
שתי עובדות בעייתיות שקשורות לסויה: 1. ישנם ממצאים ראשונים שצריכת סויה בכמויות גדולות (כמזון עיקרי) ובאופן קבוע, חשודה כמסרטנת. אין עדיין מחקרים מסודרים מכמה סיבות: *החשד התעורר רק בשנים האחרונות. * מדובר בהשפעה לאורך שנים כך שהמחקר יקר ואינו נותן תוצאות מיידיות. * כרגע אין לאף אחד אינטרס גדול לחקור את הנושא (בטח לא לכל תעשיית הסויה). נכון שבמזרח הרחוק משתמשים באופן קבוע בסויה, אבל בכמויות לא כל כך גדולות כמו שנדמה לנו - קצת טופו וקצת רוטב סויה מדי יום - וזהו. במערב הסויה הפך לאובססיה (כמו כל אופנה) והסויה נצרכת בכמויות מאות גרמים ליום, כך שאי אפשר להשוות למצב במזרח. 2. רוב הסויה מיובאת לארץ מארה"ב, וכמו מרבית היבוא החקלאי מארה"ב (רוב החיטה של ישראל למשל) מדובר בגידולים שעברו שינויים גנטיים (GM - Genetically Modified). באירופה דורשים סימון בולט על כל מוצר שמכיל מרכיבים מסוג GM, כדי להזהיר את הצרכנים. הסכנה אינה בריאותית (אין הבדל בפרי/ירק עצמו), אלא סכנה סביבתית. * חלק מזני הגידולים שעברו שינויים גנטיים "בורחים" מהשדות אל הטבע וגורמים להכחדתם של צמחים אחרים ובעלי חיים התלויים בהם, וגורמים לשינויים אקולוגי שאת תוצאותיהם עדיין לא ניתן לחזות. * זנים אחרים "מהונדסים" כך שיהיו עמידים לחומרי הדברה וקוטלי עשבים שונים, כך שיהיה ניתן לרסס את השדות בכמויות גדולות של קוטלי חרקים/צמחים. מיותר לציין את הנזק ששיטה זו גורמת (וכאן יש חשש גם לסכנה בריאותית עקב ספיגת חומרי ההדברה בצמח). כדאי להפעיל לחץ על הרשויות בארץ לחייב את היצרנים והיבואנים לסמן את המוצרים ב-GM כפי שנעשה באירופה. אם זה יקרה אז כמעט כל מה שאנחנו אוכלים (אפילו פיתות...) יצטרך לקבל סימון GM.
9. תגובה
יעל   (04.07.03)
חלב סויה- טעים מאוד ובריא ! לגבי המוצרים של תנובה- הם לא יתקרבו לאיכות הבלגית.
10. החלב סויה הכי טעים - ALPRO
פרה לשעבר   (04.07.03)
11. הערות חשובות
ד"ר דן ,   מרכז   (04.07.03)
חשוב לציין כי המחקר המדובר נערך על עכברים וכי גם אלה הולעטו בכמויות גדולות של סויה גולמית, דבר אשר בוודאי אינו מומלץ וממילא אינו קיים כמעט אף פעם. על פי רוב מוצרי הסויה עוברים תהליך כל שהוא של עיבוד כאשר הטופו והטמפה הן שתי הצורות הטובות ביותר מבחינת הערך הבריאותי וקלות העיכול. באשר לטענה של הדיאטנית כאילו מוצרי הסויה טובים לאוכלוסיית מזרח אסיה אך עלולים להזיק לאוכלוסיות אחרות וזאת בגלל הבדלים גנטיים, הראו מחקרים רבים ומפורסמים כי דבר זה לחלוטין אינו נכון והראייה, כאשר אוכלוסיות אלה היגרו לארצות המערב הן פיתחו את אותם החוליים של חברות אלה כגון עלייה בשכיחות סוגי סרטן שונים כמו סרטן הרחם, השד ועוד, מחלות אשר שכיחותם נמוכה לעין ערוך אצל נשים הצורכות טופו על בסיס קבוע.
12. חלב פרה מזיק לילדים ולא רק ל"רגישים"
דוד תזונאי ,   י-ם   (04.07.03)
מחקרים רבים מראים כי צריכת חלב פרה ומוצריו על ידי ילדים קשורה בעלייה בשכיחות מחלות רבות ובין היתר נמצא קשר לסוכרת נעורים. הוכח כי אצל כל הילדים חולי הסוכרת מצוי בדם נוגדן לאחד ממרכיבי החלב, נוגדן הקשור ככל הנראה לתגובה של המערכת החיסונית כנגד תאי הלבלב
13. חטיף סויה
לתנובה ,שטראוס   (04.07.03)
בשנתים אחרונות מנהל ומייצר חטיף ללא סוכר עם פולי סויה מעוניין בהצעות לאמייל
14. איזומיל תחליף חלב - מבקשת תשובה
אמא   (04.07.03)
האכלתי את ילדי באיזומיל - תחילף חלב חוששת מתוצאות עתידיות. אשמח לאיזון ומידע.. אמא מודאגת
15. מה זה טופו
אלי   (04.07.03)
16. אני ממליץ על...
אסי   (04.07.03)
שייק שוקו של חברת הרבלייף עם שוקו אלפרו וכמה קוביות קרח. מאוד מרענן ונטול הרגשת בחילה המתלווה ( אצלי לפחות) לשוקו הרגיל.
17. המלצות ואזהרות
צרכנית סויה ותיקה   (04.07.03)
כמי שאוכלת טופו ומוצרי סויה עשרים שנה אני יכולה רק לברך על המבחר שסוף סוף קיים בחנויות. בתחום חלב הסויה החלב של אלפרו בקופסא הלבנה (מועשר בסידן), הכי טעים, לא ממותק מידי, ממש כיף לשתות אותו. הקרטון הירוק לא טעים לשתיה, אבל מתאים לקורנפלקס ממותק ולהכנת ממרחים. גם לילדים עם בעיות ליחה אלפרו הכי יעיל ולא צוריאל. יש עכשיו ממרחי טופו נפלאים של צוריאל עם זיתים, עשבי תיבול ובטעם גבינה. הסלטים פחות מוצלחים. מסדרת המוצרים החדשים של טופו-טעים הספקתי לטעום רק את המאפה והוא מצויין, יש רק בעיה לחתוך אותו כאשר הוא קפוא והוא יקר. היה כדאי למכור אותו באריזות קטנות יותר. מוצרי טבעול, בסדר בטעם, אבל מרוב תוספים ותהליכים שהם עוברים אין שום קשר בינם לבין בריאות. אפשר לאכול אותם מידי פעם, אבל לא כמזון בריאות ולא כל יום. הטופו הגולמי הכי טעים שייך לחברת "טופו דלי" שהוא בעל מרקם רך וניתן לעיבוד לאין סוף אפשרויות טעימות. אולי עכשיו כאשר החברות הגדולות נכנסות לשוק הסויה, יצליחו לשכנע את הקהל שטופו יכול להיות מאד טעים.
18. למספר 3 -כדאי שתלמדי קודם לכתוב
א'ב'   (04.07.03)
19. נפלא, אולי סוף סוף המחירים יירדו
אוהבת טופו   (04.07.03)
נפלא שכל החברות הגדולות נכנסות לשוק הסויה, אולי מחירי הטופו ירדו סוף סוף, וזה יהיה מאכל שווה לכל נפש ולא רק לעשירים.
20. אין תחליף לחלב הלבן של אלפרו
לבריאות   (04.07.03)
21. איך מעכלים טמפה?
שואלת   (04.07.03)
ניסיתי טמפה וזה היה לי מאד טעים, אבל קשה לי לעיכול, וגרם לי לכאבי בטן. האם יש דרך לפתור את הבעיה?
22. לאמא המודאגת מ-14
איתן   (04.07.03)
אין לך מה לדאוג. כל תחליף צמחי יותר בריא מהחלב של היום (עם כל ההורמונים והעינוי שהפרות עוברות אשר מועבר לתינוקך). אנו משתמשים במוצר והוא מצויין. אין בעיות עיכול וכו... אני אישית, לא צורך מוצרי חלב בכלל יותר מ-15 שנה-רק בריאות!
23. זה מתאים לחלק מהאנשים בעולם!
חניתה ,   ירושלים   (04.07.03)
יש אנשים עם רגישות למוצרי חלב לא כולם,ולהם זה ממש נהדר,וכמובן לצימחונים. אני קניתי וטעמתי מכול מני חברות ויש כמה מוצרים טעימים ומצוינים,וחלק לא, ההרגשה עם מאכלי הסויה,הרבה יותר קלילה ובריאה מאשר כאשר אכלתי בשר וגבינות....
24. כתבה משוחדת של תעשיית הבשר
אשכר בנדל ,   ב"ש וחדרה   (04.07.03)
למעשה, היא לא אומרת כלום בנוגע לאי אכילת סויה. היא רק אומרת שלא כדאי להשתמש בזה כתחליף הורמונלי לנשים. סויה היא מאכל מאוזן, המכיל חלבונים בצורה מושלמת כמו בבשר, עם כל חומצות האמינו הנדרשות. אכילת סוייה משמשת כתחליף לבשר + יש צורך לקחת וויטמין B12 ואומגה 3. משום מה נראה שמאחורי הכתבה יש איזה שהוא אינטרס של תעשיית הבשר. אבל אולי אני סתם פרנואיד. בכל מקרה הייתי רוצה לדעת למה הכתבת חושבת שלא כדאי להפוך את הסויה למאכל העיקרי.
25. אל תקנו מוצרים בלגיים
גל   (04.07.03)
הם עושים חרם על השוק הישראלי.
26. ל-4 תודה על המתכון
יפה ,   ת"א   (04.07.03)
27. "כתבה" עם ריח רע.
אייל שמעוני ,   חפה   (04.07.03)
שברי ידיעות חלקיות על מאמרים מדעיים, לא מספקים תמונה מלאה. יש כאן ריח של אינטרסים כלכליים... משונה שכתבה על בריאות מפורסמת במוסף ממון...
28. מתכון טופו- מס' 4
שולמית   (04.07.03)
תודה על המתכון, אנסה. שאלה: באיזה שמן לטגן?
29. עזבו אתכם מתחליפים
shepherd   (04.07.03)
לכו תקנו כבש/פרה/איל מאיזה חוואי, תשחטו ותבשלו 5-6 שעות מעל אש נמוכה בלילה...כשתקומות בבוקר יהיה לכם מעדן. תגדלו פרה ותחלבו, תגדלו תרנגולות ותקחו את הביצים. תחזרו לטבע קצת, זה הכי בריא, יותר מכל איזה תחליף.
30. מידע
מס 8 שלום כיצד אפשר לקבל יותר מידע בתודה מראש
תגובות נוספות
חזרה לכתבה