|
1. Organic Golden Flax Seeds
מוחמד סמהורי , |
יפו |
|
(14.07.03) |
לפי דעתי גרעיני פשתן מוזהבים )Golde Flax Seed) הם הרבה יותר טעמים במיוחד כאשר הן אורגניות. ניתן לטחון ולשתות יחד עם מיץ, תחליף טוב לביצה או לדג בשל חומצת אומגה 3.
|
|
|
|
|
אני גרה בחול ורוצה לדעת את השם הלועזי בתודה מראוש
|
|
|
4. יש למישהו רעיונות למתכונים עם פשתן?
|
|
|
טיגון אמור להרוס את חומצות אומגה 3 מפני ש חומתות אומגה רגישות לטיגון (חום גבוה מדי).
|
|
|
|
|
|
|
8. ל-(3)
tommythecat , |
חיפה |
|
(14.07.03) |
השם הלועזי של שמן זרעי פשתן הוא:
Flax Seed Oil
יוסי
|
|
|
מה כמות הקלוריות בכף?
תודה
|
|
|
10. תגובה 1
אילנה , |
ניו-יורק |
|
(14.07.03) |
תודה למוחמד
|
|
|
|
|
12. עוד על שמן זרעי פשתן
tommythecat , |
חיפה |
|
(14.07.03) |
כל הכבוד לעוד כתבה טובה למדי בערוץ הבריאות של ynet. יחד עם זאת, הכותבת שכחה לציין (או שאולי אינה יודעת) שהבעיה הגדולה ביותר עם שמן זרעי פשתן היא רגישותו הגבוהה לאור ולחמצון. על מנת שהשמן ישמר את תכונותיו המועילות שתוארו בכתבה יש לשמור אותו בקירור ובמקום חשוך. בגלל הבעיה באיחסון השמן מומלץ לצרוך זרעים טחונים שמכילים את התכונות המועילות של השמן ונשמרים למשך זמן רב בהרבה.
בסה"כ כתבה טובה. כן ירבו.
יוסי
|
|
|
אני לוקחת 2 כפות פשתן + כף נבט חיטה שגם הוא מאוד מאוד בריא ומערבבת בקערה עם דנונה גרנד פרי או כל יוגורט טעים אחר.
מתקבלת ארוחת בוקר מזינה מאוד ומשביעה מאוד והכי חשוב קלה להכנה
|
|
|
שמן של גרעיני פשתן בד"כ נוטה להיתקלקל המהירות רבה יחד עם החשיפה לאור. לכן, הרבה יותר מומלץ לטחון טרי ולהוסיף למאכל או למשקה.
|
|
|
15. תגובה ל 10, יפה מצידך. תודה.
|
|
|
16. אחלה אינפורמציה - תודה YNET
|
|
|
17. תגובה ל-12
ג'ון ג'ון המסומם , |
ישראל |
|
(14.07.03) |
יש לך טעות.
השמן נשמר הרבה יותר טוב והרבה יותר זמן מאשר הזרעים! הזרעים נשמרים ל-3-12 ימים בלבד, אחר כך ערכם התזונתי יורד.. לעומת השמן שמחזיק זמן במקרר זמן רב.
מלבד זאת - הכותבת שכחה לציין כי חשוב שהזרעים יהיו טחונים, אחרת אין אפשרות להפיק את המיאב מהם, והם יוצאים פחות או יותר כמו שנכנסים לגוף!
|
|
|
18. תגובה ל-17
tommythecat , |
חיפה |
|
(14.07.03) |
הטעות היא שלך. השמן המזוקק מתקלקל מהר יותר מאשר זרעים שלמים או טחונים. גם בכתבה נאמר שזרעים שלמים מחזיקים מעמד במשך 12 חודשים וזרעים טחונים מחזיקים מעמד גם מחוץ למקרר במשך 4 חודשים. שמן זרעי פשתן, לעומת זאת, צריך להיות מאוחסן בחושך ובקירור וגם אז הוא מתקלקל תוך מספר שבועות.
יוסי
|
|
|
כמוסות אומגה פשתן שמכילות
אומגה 3 ,אומגה 6 ואומגה 9 כמוסות אלה מכילות כמות כפולה של חומצות שומן מסדרת אומגה 3בהשואה לשמן דגים.
כמוסות אלה מסייעות לגופנו לאזן את רמת הכולוסטרול בדם כמו כן מפחיתות תהליכים דלקתיים כגון :
אקזמה,אסטמה,דלקת פרקים טרשת עורקים ועוד.
|
|
|
20. עכשיו הרבה דברים התבהרו
מזה כחודשיים אני אוכלת כפית אחת של זרעי פשתן יחד עם היוגורט, וללא תוצאות כלשהן.
|
|
|
הזרעים מתעכלים או שיוצאים כמו שהם נכנסים?
|
|
|
זרעי פשתן שלמים אינם יעילים כלל, ומופרשים שלמים החוצה.
אני מחזיקה במקרר זרעי פשתן ולפני האכילה ממש טוחנת במכונת קפה קטנה שקניתי במיוחד לשם כך. את הזרעים הטחונים אני מוסיפה לסלט בתור תבלין יחד עם מעט מלח. טעים ובריא מאוד. דרך אגב הכל נכון גם לגבי זרעי שומשום. רוצים תועלת טחנו לפני האכילה.
|
|
|
23. קראתי שזה עוזר לכיוח, כשיש שיעול טורדני
|
|
|
24. כמה זה עולה? משהו יודע?
|
|
|
25. שתי טעויות משמעותיות בכתבה
1. זרעי פשתן טחונים לא מחזיקים מעמד כמו שנטען בכתבה. ההגיון פשוט -- לאחר הטחינה הם מאבדים את ההגנה של הקליפה. אין ערך בזרעים הטחונים שקונים בחנויות. עדיף לטחון לבד במטחנת קפה ולצרוך מייד או תוך 3 ימים לאחר אחסון בפריזר.
לגבי שמן הפשתן -- מחקרים אחרונים גילו שהוא מגדיל סיכון לסרטן הערמונית אצל גברים ולכן לא מומלץ לצרוך אותו לגברים.
חבל שהכותבת מביאה מידע לא עדכני מבלי לתת את הרפרנס לחומר המקורי שלה (שנראה על פניו ככתבה ממגזין אמריקאי כלשהו )
|
|
|
26. הפנייה ללינק המקורי -- פשתן טחון לא מחזיק מעמד
אין ערך לזרעים טחונים שקונים בחנות טבע. זו הונאה של הצרכנים.
לא ברור מהיכן הכותבת לקחה את החומר לכתבה שלה.
זה מה שאומרת באמת ד"ר מוריס שמוזכרת בכתבה:
You can store whole seeds in a cool, dry pantry for up to one year. Use any ground flaxseed immediately or keep it in the freezer, says Dr. Morris.
הנ"ל לקוח מהלינק הזה:
http://www.bodyandfitness.com/Information/Herbal/Research/flax.htm
מכיל א
|
|
|
27. מצויין גם בהריון- בשליש 3
מיטל , |
מודיעין |
|
(15.07.03) |
מחקרים הראו שצריכה של זרעי
פשתן טחונים בשליש האחרון
טובה להתפתחות המוח שמתפתח במיוחד בשליש האחרון.
|
|
|
28. מחיר וערך תזונתי
לכל המעוניינים |
|
|
(15.07.03) |
חבילה של 400 גר' פשתן טחון עולה כ - 15 ש"ח.
קלוריות: 492
סיבים: 28%
חלבון: 19.5%
שומן: 34%
פחמימות: 34.2%
סידן 199.0 מ"ג ל 100 גר'
ברזל 6.2 מ"ג ל - 100 גר'
|
|
|
29. פשתן טחון
רותי , |
ירושלים |
|
(15.07.03) |
מומלץ ביותר, זה כבר כמה שאני אוכלת את הפשתן הטחון בתוך יוגורט.
עוזר מאוד לפעילות המעיים וגם לעור וגם משביע.
|
|
|
30. חשוב - כדאי לטחון לבד
נאור , |
תל אביב |
|
(15.07.03) |
זרעי פשתן טחונים שאינם נשמרים בהקפאה, מאבדים בהדרגה מערכם התזונתי. לאחר מספר שבועות בטמפרטורת החדר, ערכם התזונתי יורד לפחות ב50%ובארץ חמה כשלנו אפילו יותר. לכן כדאי לקנות זרעים שלמים, ולטחון אותם במעבד מזון או במטחנת קפה, ואת מה שלא צורכים תוך שבוע שבועיים לשמור במקפיא
| |