אוכל  לא רק סושי
שאבו-שאבו
איריס ז'ורלט, טוקיו
פורסם: 17.07.03, 13:08
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 43 תגובות ב-42 דיונים
1. זה באמת ככה
Domo Arigato   (17.07.03)
2. מוכרחים בסוף לעשות מזה ספר :-)
אור   (17.07.03)
כיף לקרוא ולהזכר..
3. שאבו שאבו
שלום   (17.07.03)
שאבו- שאבו הרעש שמלווה את תנועת הכבסים במים. גם את הבשר מעבירים מצד לצד (במים החמים ) פעם - פעמיים - שלוש ולפה. הבשר של השאבו - שאבו הוא בשר של עגלים שהושקו באלכוהל ולא הלכו במהלך חייהם הקצר.
4. שאבו שאבו... מממ... רררררר...
יפנופיל ,   טוקיו הקטנה, ר"ג   (17.07.03)
עוד כתבה שגורמת לי לרייר על כל המקלדת!
5. ואיפה יש מסעדה כזאת בארץ ?
נעמה   (17.07.03)
6. שאבו שאבו
מישמיש   (17.07.03)
זה אדיר !! בתור אורח ביפן נלקחתי למסעדת שאבו שאבו. ההלם הראשוני של "אוכל יפני זה רק סושי" נמוג. וזכר פרוסות הבשר הדקיקות והאיכותיות ישאר איתי לעד.
7. לאיריס תודה על שאת מעוררת בי געגועים מהולים בתאבון ליפן .
מושיקוסאן   (17.07.03)
8. גם אני
רחל ,   נתניה   (17.07.03)
גם אני התנסתי בארוחת שאבו-שאבו באחד הביקורים בטוקיו. חוויה והכל היה מאוד טעים.
9. יאמי יאמי שאבו שאבו!!!
(17.07.03)
נשמע מצויין. חבל שאין כזה בארץ. חבל שאין גם קובי ביף, ועוד כל מני מעדנים יפניים. נישה בשוק? האם יש לנו מסעדן בעל יזמה שירים את הכפפה ויגאל אותנו משפע הסושיות הבלתי נלאה?
10. לא משתווה ל-3 מנות שווארמה אצל "שמש" (עם חמוצים והכל...)
קוראים לי איציק   (17.07.03)
11. רוצה עוד שאבו שאבו ביפן !!!
sasso-san   (18.07.03)
האם יחזור החלום אלי?
12. את עושה לי געגועים קשים בלב למקום המדהים הזה שנקרא יפן
Tal iSan   (18.07.03)
בתקווה רבה לחזור במהרה.....
13. גם בטייוואן ותאילנד
יוד ,   CyberSpace   (18.07.03)
שאבו-שאבו, טפנקאקי.... ניתן להשיג גם בטייוואן ותאילנד. בביקורי שם בשנה שעברה מצאתי את עצמי אוכל 4-5 ארוחות ביממה ! העצמה לחוויה הייתה הצפיה במשפחות המלוכסנות היושבות לאכול. איזה תרבות, איזה נימוסים, איזה נעימות. אתגר - לפתוח מסעדת שאבו-שאבו בארץ ! כמובן לא כשר - כדי שנוכל ליהנות מכל פירות הים.
14. שאבו-שאבו
עופר ,   תל אביב   (18.07.03)
בסין והונג קונג זה נקרא HOT-POT וזה ענקקקק!!!
15. פספוס
אסף   (18.07.03)
רק במבט לאחור הבנתי כמה נהניתי שם וכמה טעיייייים זה היה. ומי אמר שדג טונה נכנס לשימורים ?
16. כתבה ע-נ-ק-י-ת
אמיר ,   גבעתיים   (18.07.03)
איריס מה דעתך לכתוב קצת גם על המטבח הפרסי. בברכה אמיר
17. מס' 10 - אתה צודק
איריס ז'ורלט ,   טוקיו   (18.07.03)
אין כמו שווארמה-במיוחד כשנמצאים בניכר. אבל כשאני פה בישראל אני כבר מתגעגעת לשאבו שאבו. ככה זה-תמיד רוצים את מה שאין (-:
18. מס' 16-למה שאתה לא תכתוב
איריס ז'ורלט ,   טוקיו   (18.07.03)
אני כרגע אתמקד ביפני, אבל נראה לי שאתה תהיה נפלא ברזי הפרסי (-:
19. וד"ש לדני...
אוליב   (18.07.03)
מדהים. מדהים איך כל כך הרבה ישראלים (כולל אותי) יושבים כאן ומתים מגעגועים למקומות אחרים. וכל כתבה שעוסקת במקומות שונים בעולם (יפאן, הודו, איטליה וכ"ו...) רק גורמת לנו להזיל ריר ולהתגעגע בטירוף. אז מכיוון שהחיים כאן קשים כל כך, ואנחנו מתגעגעים כל כך, אני ממליצה בחום שפעם בשנה נקבל מהמדינה כרטיס טיסה חינם ליעד כלשהו בעולם. כדי שאולי נפסיק קצת להתגעגע. לא מגיע לנו???
20. אוישידס-קה
אוישידס   (19.07.03)
השאבו-שאבו הרציני באמת עשוי מקובה סטייק ברמות שונות של איכות - איכות מספר 1 למשל, עולה ביפן משהו כמו 300 דולר לקילו - ושווה כל סנט. לעשות שאבו שאבו מהבשר המוזרק והמעובד של ישראל זה כמו לעשות חומוס מאבקה
21. זהירות זה יקר מאוד
דרור ,   טוקיו   (20.07.03)
אין לי מושג לגבי אכול כפי יכולתך ב1000 ין אבל מסעדה כמו שאיריס ישבה בה זוג יגיע לחשבון בסביבות של 8000ין שזה בערך 320 שקל השאבו שאבו זה מעדן בפני עצמו אך קשה מאוד לשבוע ממנו וכמובן שבארוחה איטית כזאת דרינק אחד של סקי או בירה לא מספיק אגב שיא השאבו שאבו נצא בהוקידו שם ניתן למצוא שאבו שאבו מבשר כבש
22. לא הבנתי מה עושים עם הירקות
עמוס ,   יורושלים   (20.07.03)
האם מכניסים אותם לתוך הסיר בהתחלה ומשאירים אותם במשך כל הארוחה בסיר, או שצריך להוציא אותם מתי שהו? לפי הסיפור אוכלים את המרק עם האטריות בסוף, אז מתי מכינים את האיטריות? אני לא הייתי ביפן אבל גם אני רוצה להתגעגע.
23. תודה אוליב...
דני מ. ,   נשר   (20.07.03)
שאבו-שאבו לא עשה לי את זה. מצטער. מחליף אותו בכיף באובנטו הראשון שאני רואה.... במחשבה שניה.. בתחנת שין-יוקוהמה, בכיוון דרום בקו טוקאידו, יש את הראמן (צ'אשו כמובן...) הכי טוב ביפן... לדעתי. הממממ.... פחות הרוס מבעבר..
24. את? גמלונית? הא!
לאפין   (20.07.03)
לא תצליחי לשכנע אותנו. נשארנו בפה פעור ביום חמישי. נראה שיפן דבקה בך, ולא רק בהעדפות האוכל.
25. איך בא לי לאכול דוגמאות מהמרק הזה
זושי ,   ערד   (20.07.03)
כל הכתבות האלה מתסכלות את הנשארים בארץ...מה יהיה? איריס?
26. שאבו שאבו לישראלים
אורי ,   שוהם   (20.07.03)
מנסיון שימו לב לטיב הבשר. הקצב צריך לפרוס אותו חצי קפוא במכונה של הנקניק... בבית שלנו שאבו שאבו רץ יפה בחורף...
27. לעמוס-מס' 22
איריס ז'ורלט ,   טוקיו   (20.07.03)
את הירקות אוכלים כשהם מוכנים תפקידם להעשיר את המרק את האטריות מבשלים לפני כן ומכניסים למרק לזמן קצר לספיחת טעמים והכי חשוב-בשר איכותי ופרוס דקיק איטאדאקימאס!
28. איריס יקרה
כרמל   (20.07.03)
פשוט תענוג איך שאת פותחת לפנינו עולם אחר ,ועושה זאת בחן . נפלא!!!!
29. Dohmo Arigato Guzaimasta
שרון ,   רעננה   (20.07.03)
שאבו שאבו טוב מתחיל מ- 3500 ין תהנו , mate condo
30. תגובה ל-19
פופאי   (20.07.03)
כשאתם בישראל, אסור לכם לפספס את סוג המסעדות היחודי שנקרא "סטקיה". בדרך כלל מדובר בחללים גדולים למדי, ממוזגים ומרוהטים בפשטות. התפריט כמעט זהה בכל המקומות - מבחר סלטים לפתיחה (ברוב המקומות יגישו לכם אותם גם מבלי שתבקשו), הלחם המקומי, שנקרא "פיתה" או המשודרג שנקרא "פיתה עיראקית" ומנה עיקרית, שהיא בדרך כלל בשר עשוי על שיפודים וצלוי בגריל פחמים, שווארמה - נתחי בשר מסודרים על שיפוד אופקי, או ירקות ממולאים בבשר ואורז, שנאפו בתנור. למרות החזות והמחירים הדומים, קיים פער איכות בין סטקיה לסטקיה. החל ברשתות, כמו "אסא", "איילון" ו"שיפודי התקווה", המציעות בשר ברמה סבירה ומבחר סלטים שגרתי, ועד לסטקיות מיוחדות המצטיינות באיכות הסלטים ובמבחר סוגי הבשר. דוגמא לאחת כזו היא מסעדת "השובך" (כן, גם לנו כאן קשה להגות את השם הזה), השוכנת בלב פרבר תל-אביבי נמוך-בניה, ובה תוכלו, ביום טוב, לפגוש אפילו את א.ד., עורך העיתון המתחרה. בחיפה, אל תחמיצו את "חזן" בעיר התחתית. עושה לכם חשק? סעו לישראל!
תגובות נוספות
חזרה לכתבה