לאשה  מגזין שף
גם אתם יכולים לאפות עוגות שמרים
לילך דוידוף, מגזין "שף"
פורסם: 28.12.03, 14:13
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 35 תגובות ב-34 דיונים
1. מה עם הפרג?
אבירם ,   פ"ת   (28.12.03)
חולה על פרג!!!
2. ומה עם השוקולד?
שוקוהוליסט   (28.12.03)
איך אפשר עוגת שמרים בלי שוקולד?
3. ברצינות...בלי שוקולד?!....
שפית מומחית..... :)   (28.12.03)
אני לא מבינה איך אפשר להכין עוגת שמרים בלי שוקולד מתוק וטעים וכשפית שאוהבת כל מיני דברחם גם מלית תפוחים וגם ריקוטה וצימוקים שזה נחמד מאוד אך שום דבר לא משתווה לעוגת שמרים עם מילוי שוקולד או/ו עם קינמון אשר כמובן מוסיף ה-מ-ו-ן! :)
4. ל-2, איתך במאבקך הצודק
ארכישוקוהוליסט   (28.12.03)
5. הערה לגבי טריות השמרים
ג.   (28.12.03)
אם משתמשים בשמרים טריים של "שמרית" (בקוביה או בגרגרים), אז מספיק לבדוק את התאריך האחרון לשימוש המופיע על האריזה. צורת הבדיקה המתוארת בתחילת הכתבה נחוצה רק לשמרים יבשים, שעליהם אינני ממליץ.
6. לאבירם מ-1
לימור   (28.12.03)
אומרים שמי שאוהב פרג בד"כ מכור,אני אופה עוגות מצוינות אבל יש עוגה אחת שגורמת לי לחרוג ממנהגי האפיה הביתית...אם אתה חושק בעוגת פרג הכי מדהימה בעולם- ברחוב קינג גורג בת"א בדיוק מול שוק בצלאל,קונדיטוריה" וייס"... שווה כל קלוריה וגם את הדרך מפ"ת.
7. אשמח לקבל מתכונים טובים למלית קינמון ושוקולד
מליות לא רלוונטיות ,   בכתבה   (28.12.03)
8. ל 2, 3, 4 - כתוב שחור על גבי מסך שאפשר למרוח שוקולד!
יעל   (28.12.03)
9. וגם לא יודעת לאפות
אחת שלא יודעת לבשל   (28.12.03)
תודה רבה על המתכון. אני מתכוונת לנסות אותו בהקדם האפשרי. תודה רבה על ההסברים בקשר להטפחת הבצק.
10. מתכון למלית שוקולד
א.א   (28.12.03)
גם אני אשמח לקבל מתכון למלית שוקולד.
11. מלית השוקולד שלי..
שמוליק ,   ת"א   (29.12.03)
אני פשוט ממיס 100 גר שוקולד מריר,50 גר חמאה ורבע כוס שמנת מתוקה ביחד.אפשר לשים שוקולד חלב במקום מריר,להחליף את החמאה במרגרינה ואת השמנת בחלב,העיקר-לא לחמם יותר מידי כי זה נשרף בקלות.
12. מילוי שוקולד
ofra ,   הרצליה   (29.12.03)
אף פעם לא נותנים את מלית השוקולד במלואה תמיד מליות אחרות. למהההה????
13. ל-8
שוקוהוליסט   (29.12.03)
למרוח ממרח שוקולד זה לר רותו הדבר כמו לעשות מלית שוקולד משוקולד מסוג מעולה מעורבב עם שמנת ואגוזים וכו'
14. עזרה! שמרים יבשים בואקום - מה יחס הכמויות
אני   (29.12.03)
לעומת קובית שמרים? לפי ההוראות מכניסים אותם ישר לקמח, אז על איזה שמרים יבשים מדובר פה ששמים אותם עם מים לפני כן? תודה מראש.
15. מלית שוקולד-מתכון
קילר קווין   (29.12.03)
לחמם בסיר על הגז חבילת שמנת מתוקה עד להרתחה קלה, להוסיף קוביות מ-250 גרם שוקולד, לערבב טוב עד לתערובת אחידה, לקרר עד לרמת סמיכות של שוקולד למריחה (ניתן מס' דקות במקרר), וזהו. מעולה. מומלץ לפזר קצת אגוזים שבורים.
16. מלית קקאו פשוטה ומדהימה
נגה   (29.12.03)
3/4 חב' מרגרינה 3/4 כוס סוכר 3/4 כוס קקאו 1/2 כפית קינמון (או יותר) להמיס יחד על הגז ולמרוח. בהצלחה.
17. מישהו מכיר את מילוי שזיפים ויין של עוגת שמרים של לחם ארז?
gin   (29.12.03)
18. תשובה ל- 2
טלי הדר ,   ראשון לציון   (29.12.03)
עשיתי רולדות שמרים וזה יוצא נהדר עם שוקולד למריחה של שחר, ללא כל תוספות מיותרות
19. המלצה
טלי הדר ,   ראשון   (29.12.03)
יש שמרים עם משפר - כך זה נקרא. מומלץ לשימוש יותר מאשר הקוביה המפורסמת
20. מה עם מלית חלבה?
שומשומית   (29.12.03)
פצצה של מלית- מה איתה?
21. ל- 14 . כתוב במתכון 1 כף שמרים
משה מחולון   (29.12.03)
יבשים. ונכון, שמרים יבשים אפשר לשים ישר על הקמח בלי להתסיס קודם. ההתססה היא רק למי שרוצה לבדוק את טריות השמרים היבשים, או למי שמשתמש בשמרים טריים.
22. פיצוץ מדהים יצא לי חבל"ז הכל נטרף אבל עם קקאו וסוכר יותר טעי
(20.01.04)
23. עוגת שושנים
עוגיה   (21.01.04)
מישהו מכיר מתכון פשוט של עוגת שושנים מבצק שמרים?
24. עשיתי יצא לי פיצוץ תעשו בצורת גלגלים הכי קל הכי טעים עם שוקו
אין אין עליכם ,   אתם הגדולים מכולם   (04.02.04)
25. מתכון
דנה   (28.12.06)
26. איך מאחסנים שמרים יבשים? (לא שמרית)
מטי   (21.09.07)
האם מאחסנים אותם במקרר לאחר פתיחת החבילה או בטמפרטורת חדר?
27. שמרים
ציונה ,   מודיעין   (12.06.08)
שמרים יבשים שומרים במקרר גם לאחר פתיחת השקית וטוב מאוד לשמור אותם בשקיות אכסון של ניקול . מומלץ
28. שאלה לגבי החלמון בסוף...
ציונית דתית   (17.08.08)
אם נגמרו לי הביצים במה אפשר למרוח את העוגה לפני האפיה או שמא לא חיייב??
29. מה עם מריחת מרגרינה לפני המלית לא צויין
יונה מקרונה ,   מודיעין   (12.05.09)
עשיתי ממש טוב רק מה אתם לא מורחים כלום לפני לשים את המלית אני מרחתי מרגרינה וזה יצא ממש טוב
30. ל3 השפית
שירי   (14.08.09)

כשפית את צריכה לדעת שכאשר מורחים את העוגה בפנים במלית שוקולד של השחר היא יוצאת פיצוץ שבעולם...עשיתי את העוגה ד"א והיא סוף הדרך של עוגה

השוקלד ממש נמס ממנה. אין על ממרח שוקלד השחר בתוך עוגת שמרים.תנסו ותיווכחו.

תגובות נוספות
חזרה לכתבה