|
1. מצדיע בהכנעה ובדום מתוח.. כל הכבוד..
וואו!! איריס ג'ורלט, יש לך ביצים!
|
|
|
2. רק רגע.. זה לא במקרה "דג ערפאת" שאני מכיר כ"כ טוב מאילת?
נו, איך קוראים לו.. הדג עם המשקפיים השחורים והקוצים על הפנים..
אהה, כן - קוראים לו קיפודג! זה לא זה?
כי אם זה באמת "דג ערפאת" אז.. צוחק מי שצוחק אחרון.
|
|
|
3. כמה חיכיתי לכתבה על הפוגו...
אלון , |
מאצ'ידה |
|
(12.02.04) |
אם אני לא טועה, המחיר הוא כמה איצ'ימאנים טובים לא?
|
|
|
תאר לך מה היית עושה, אם גם המתכון היה על הפוגו!
|
|
|
אכלתי פוגו בקיוטו ובאמת לא היה משהו מיוחד. נחמד, אבל לא יותר.
|
|
|
6. יפה ! ,אגב בארה"ב אושרו לאחרונה 10 מסעדות למכירת פוגו
באנגלית קוראים לו Puffer-fish - ולפני מספר שנים היתה עליו כתבה בנשיונל ג'אוגרפיק (אולי 8/1984 ואולי עוד אחת)
|
|
|
7. יאסוי, נה?
איריס זורלט , |
טוקיו |
|
(12.02.04) |
בערב, בערב זה כמה איצ'ימאנים טובים.
בצהריים-אתה משלם איצ'ימאן אחד ומקבל עודף, והרבה...
בהצלחה!
|
|
|
איריס, אחרי שהבאת לנו דרך האוכל תרבות ופולקלור הצלחת הפעם "להשחיל" ממש סיפור מתח. אפילו לא רעדה לך היד כשצילמת את התמונות... כל הכבוד. זוהי דבקות במשימה,צל"ש מהקוראים.
|
|
|
אכלתי ארוחה דומה למתואר ולדעתי למטבח היפני דברים טעימים (וזולים) בהרבה להציע
|
|
|
10. איריס סאן-התמונה עושה לך עוול
|
|
|
|
|
יישר כוח וכל הכבוד על האומץ.
האמת שאחרי בילוי בירושלים כמו שעשיתי לאחרונה - הייתי הולכת גם על הדג
|
|
|
טבעית, מפוחדת במידה ומאד מאד משועשעת. ממש אנושית, איך לא???
לעומת התמונה המוקפדת בטור שלך - כאן רואים איריס שהיא ממש איריס!
גם הכתבה מעניינת, חידשת לי!
|
|
|
איריס. מבט שני בתמונה שלך מגלה שאחרי כ-4 שנים ביפאן עיני השקד היפות שלך מתחילות לקבל גוון משהו יפאני. גם אני חושב שבמציאות את עוד יותר יפה (וכמובן אופה).
|
|
|
15. כולנו מגזימים לפעמים. קורה, לא נורא
אין בעיה, וגם לא קשה להוציא כל איבר או מערכת שתחפצי מתוך הדג. כולל דגים ממשפחת "אבו נפחא".בדוק מנסיון אישי.
הפעולה נעשת יותר מסובכת אם הדג חולה או עזב את המים מזמן.בדיוק כמו בשוק ולכן רצוי לקנות תמיד דגים טריים. בכל מקום בעולם בעיקר באזורים שהדיג מסחרי בהם.מומלץ לא לקנות דגיים במחירים נמוכים.סחורה טריה תמיד יותר יקרה.
|
|
|
16. איריס כל הכבוד על "קפיצת הבאנגי" הקולינרית הזו,המשיכי כך.
מושיק יפודגסאן |
|
|
(12.02.04) |
|
|
|
17. פעם היה פרק של משפחת סימפסון על הדג המפורסם
הומר לא מת למרות הכל....
|
|
|
יאלה איריס שיחקת אותה. די אין מה לדבר יותר אין מחמאות עוד תחשבי שאני חנפן.
אבל עוד פעם קטנה פשוט תענוג על הכתבה.
על הפוגו גם אני פחדתי פחד מוות, המארחים שלי טענו שנותנים לחתול לטעום לפני שמגישים אני לא בטוח שזה נכון(לא זוכר חתול במסעדה...).. טריק אחר ששמעתי עליו הוא לא לבוא בתחילת הסרוינג מתוך תיקווה שאם השף טעה אז ימות כבר מישהו קודם. בכל מקרה אני לא יודע אם זה שווה את הסכנה אבל עובדה כולנו מנסים בסוף.
כנראה אלה שמתים זה דיגים חובבים וטבחים חובבים, בשוק הדגים אפשר לקנות פוגו חיים.
עוד שאלה קטנה תני פעם הסבר ממצה על ה"אריגאטו גוזאימאסו " למינהם? מתי אומרים מה (לא שאני אזכור הסבירו לי מאה פעם, אבל גברים הם ארוגנטים וקשי תפישה, ויש לי יותר מהנחה שתדעי להסביר גם טוב וגם נחמד..)
מעריץ מת"א
|
|
|
אכלתי פוגו ביפן וגם שתיתי סאקה עם פוגו בפנים פשוט מעדן מומלץ ביותר
|
|
|
20. בני בני ילד רע...
איריס ז'ורלט , |
טוקיו |
|
(12.02.04) |
הסברתי בעבר אבל כמו שאמרת... גברים!
(-:
היררכיית התודות ביפנית:
דומו
אריגאטו
דומו אריגאטו
אריגאטו גוזאימאסו
דומו אריגאטו גוזאימאסו
ולך: שבת שלום!
|
|
|
למיטב ידיעתי - יש גם "דומו אריגטו-או גוזאימשיטה" - וזו הדרגה הגבוהה ביותר...
בריאות...
|
|
|
|
|
|
|
24. מענייו מאוד! כל-הכבוד!!!!!!!!
כרגיל- חידשת לי.
|
|
|
בתקופת הכיבוש האמריקאי לאחר מלחמת העולם השנייה היו מקרי תמותה רבים מהדג כשאנשים עניים אספו שאריות ממסעדות המכינות פוגו(שאריות הרעל כמובן).
דרך אגב יש האוכלים כמויות קטנות גם מכבד הדג. יש לזה תחושת "עקצוץ קלה". שוב נדיר אבל קיים במסעדות פוגו מתמחות מסוימות.
ב ת א ב ו ן
:-)
|
|
|
26. מעולם לא טעמתי ולא מתכוון למרות
שאני גר ביפן כבר 8 שנים. למה להתגרות בגורל?
|
|
|
27. לא מבין זהו מדור לאוכל טרף
|
|
|
כתבת מקסים ועל נושא מעניין, תמשיכי כך!
|
|
|
אני למזלי לא סובל דגים,אבל בכל אופן אני לא מבין למה צריך לקחת כזה סיכון,ועוד בשביל דג???!!!
צריך להיות ממש טיפש בשביל לנסות.
|
|
|
30. אין לו סנפיר וקשקשת
משי , |
רמת אביב |
|
(12.02.04) |
זהירות! לא כשר
| |