דיגיטל  אינטרנט
חדש בישראל: זכויות יוצרים גמישות יותר
גל מור
פורסם: 14.06.04, 19:17
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 15 תגובות ב-15 דיונים
1. רעיון מעניין
(15.06.04)
הרעיון מעניין וההצעות בו נראות הוגנות. מעניין גם אם האמנים יצטרפו למחשבה זו. אני אישית חושבת שהאמנים עצמם מעוניינים בנו, הצרכנים, ולכן כך יצירותיהם יהיו נגישות יותר ושמישות יותר. צריך לדעת גם כי הקניין הרוחני שהתפרסם ברבים מהווה אחר-כך חלק מתרבותו של הצרכן ולכן צריך שגם לצרכן יהיה מותר להשתמש בו ולהינות ממנו.
2. מצויין
(15.06.04)
בדיוק כמו שזה צריך להיות הידע שייך לכולנו ולא צריך לשלם סכומים כמו 250 שקל בשביל משהו כל כך פשוט
3. נשמע נחמד מאוד - כל הכבוד על היוזמה!
(15.06.04)
4. זה הדבר הבא - מעכשיו, תכנים יופצו באינטרנט.
א. נונימי   (15.06.04)
5. לדעתי - צריכה להיות דרך פשוטה, לאפשר
האשם   (15.06.04)
להעתיק, לשמוע לצפות בתכנים דיגיטליים, ומצד שני לדאוג לפיצוי נאות של היוצר, ולמנוע התעשרות של חברות כגון סוני,מיקרוסופט ושו"ת על חשבון היוצר, האומן. משהו כמו אתר הורדות עם אפשרות תשלום ליוצר, כך שגם תוכל לבחור אם לשלם ואם לא, וכך יהיה לך ברור שהכסף שלך לא הולך למפיק..
6. מה החידוש כאן?
י   (15.06.04)
כל יוצר יחול היה גם לפני כן לקבוע לעצמו תנאי רישיון אחרים ולהתיר את השימוש ביצירות שלו.
7. בטח, נראה אם הם יסכימו לפרסם מאמרים שלהם ללא שם המחבר
(15.06.04)
הם לא מתפרנסים מזה ולכן אין להם בעיה חוצפה !!!
8. ומה אם צילום
צלם ,   עמק   (15.06.04)
דיברו על הרבה נושאים רק לא על צילום www.pbase.com/ilanphoto
9. נשמע לי קטסטרופה.
יוני   (15.06.04)
אני לא רואה למה מישהו שמרוויח כמה גרושים בחודש מהיצירה שלו ירצה לעבור ללקבל עליה אפס. כל הסיפור הזה לא עוזר בקטע של חברה מסחרית שכל הרווחים שלה באים מהפצה בתשלום של יצירות מוגנות, כמו חברות התקליטים.
10. שמיים פתוחים
אבסורד   (15.06.04)
עפ"י החוק לפחות בארה"ב כל דבר שמשודר הוא נחלת הכלל. מדוע שיר ששודר ברדיו מותר להקליטו, ושיר שנמצא באינטרנט אסור להעתיק, אולי המקור שלו בהקלטה שכזו. צריך להחליט שכל דבר ששודר ברדיו/טלויזיה הופך להיות חופשי לציבור הפרטי.
11. שמיים פתוחים: תגובה
(15.06.04)
המשדר אינו בעל זכויות היוצרים ליצירה. לכן לא בסמכותו לשנות את תנאי הפצתה.
12. החידוש ברשיון
(15.06.04)
הכתבה לא הזכירה במפורש את החידוש העיקרי שמסגרת Creative Commons מספקת: כאשר אתה כותב משהו אתה מקבל אוטומטית זכויות יוצרים עליו לתקופה ארוכה מאוד. הרעיון שלהם היה ליצור מערכת חוקית שתאפשר לך מראש להגביל את התקופה הזו ל־14 או 20 שנים. לאחר מכן הרשיון הופך להיות מתירני מאוד, ושקול למעשה לתוכן public domain . הכוונה היא לדאוג שישהיו מספיק יצירת public domain כדי שהמאגר התרבותי שלנו לא ידלדל.
13. ל-11
שמיים פתוחים   (16.06.04)
תסכים איתי שכצופה מותר לך להקליט תוכנית מהטלוויזיה. מדוע אסור לך להקליט מהאינטרנט? איפה הגבול בין העתקה לא חוקית להקלטה חוקית? (אני לא מתכוון להפצה פיראטית שנעשית למטרת רווח)
14. תשובה ל-7
אפרת ,   השרון   (05.10.04)
מטרת הרישיון היא בדיוק לאפשר לך לקבל את הקרדיט כיוצר היצירה - ואת הכבוד הנובע מכך, ועם זאת (אם אתה מעוניין) לאפשר לאחרים להתשמש במה שיצרת. נראה לי שלא ממש קראת בתשומת לב את המאמר... כתוב בו בפרוש שהאדם יכול לקבוע בכמה צעדים פשוטים מה הוא רוצה שיכלל ברישיון ואילו מגבלות לשים בו. אותו אדם יכול לפרסם חלק מיצירתו תחת רישיון רגיל וחלק אחר תחת רישיון זה.
15. ל-13+10
אפרת   (05.10.04)
אתה ממש טועה באנלוגיה. מותר לך להקליט מהטלויזיה לשימוש פרטי. אסור לך, גם אם הקלטת מהטלויזיה, לשכפל ולמכור או להפיץ את הקלטת הנ"ל. כאשר דבר שודר מראש באינטרנט ע"י בעל זכויות היוצרים, אתה יכול להקליט לשימוש עצמי (ובד"כ הם מונעים זאת), אבל כאשר מישהו שאינו בעל זכויות היוצרים העלה יצירה לאינטרנט, ולמעשה הפיצה ברבים - זו עברה על החוק. החוק בארה"ב אינו אומר שיצירה ששודרה היא נחלת הכלל! אלא רק שמותר לך להקליטה לשימוש אישי!
חזרה לכתבה