אוכל  מדריכים  האקדמיה לבישול
ייבוש בתנור
רון (שפאץ) כהן
פורסם: 17.08.04, 14:31
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 29 תגובות ב-28 דיונים
1. תודה
ניס ,   תל אביב   (17.08.04)
כמו תמיד,כתבות טובות וממצות. תודה שפאץ
2. באיזה חום?
צחי   (17.08.04)
3. הכתבה הזו מיעדת לעובדי חברת חשמל או לעשירים
תוהה   (17.08.04)
להפעיל את התנור 7-14 שעות ברציפות ואף יותר?!?!?!? ומה עם חשבון החשמל מר שפאץ היקר? רק מי שיש לו חשבון בנק עמוס או חשמל חינם יכול לבצע תוכן הכתבה. כל היתר יכולים לחלום.
4. מה עם סיציליה
סטרומבולי   (17.08.04)
מה עם כתבה שהובטחה לגבי מזונות ארץ המאפיה ?
5. מקסים. אני הולכת לנסות!
מיכל   (17.08.04)
תודה.
6. במקום להוציא את הכסף על החשמל לתנור אפשר לקנות הרבה אוכל יבש
(17.08.04)
7. לא כלכלי ! לרכוש מהמוכן זול יותר.
מאירה   (17.08.04)
8. צריך לחלוט ולקלף את העגבניות?
קילי גונזלס ,   .   (17.08.04)
ואם לא, מה עושים עם הקליפה?
9. לתוהה ולמילל (5 ו- 6)
(17.08.04)
ראשית,אין מה להשוות בין קנוי לבייתי. שנית,אתם לא מוכרחים. תקנו בסופר,רק אל תבכו.
10. תגובה לצחי: 50-60 מעלות צלוסיוס
(17.08.04)
11. איך עושים beef jerky ביתי בתנור?
(17.08.04)
למישהו יש מתכון במקרה?
12. תגובה ל-5 ו-6 הדלפונים והצעת ייעול
ב.ד. רוטשילד ,   זיכרון יעקב   (17.08.04)
צריכת החשמל של תנור המכוון לשמור על טמפרטורה של 50-60 מעלות צלסיוס הינה מזערית. מדובר בעשרות וואטים-שעה עד מאות וואט-שעה (*לא* קוט"ש-אלף וואט שעה), כך שהעלות של כל התהליך תנוע בין עשרות אג' לשקלים בודדים. להזכירכם, עלות של קוט"ש (אלף וואט שעה) אחד לצריכה ביתית, כ-48 אג' כולל מע"מ. התחשיב הזה נכון לכל תנור, כל עוד הטרמוסטט בתוכו עובד כראוי, ויש לו בידוד כלשהו (ר"ל, גם לתנורי ענתיקא בני דורותיים). כל מי שעשה פיסיקה חמש יחידות אמור להיות מסוגל לאמת את החישוב... אם גם העלות הזאת גבוהה מדי, הרי שאף ניתן לצמצמה ע"י הפעלת התנור בשעות הצהריים המוקדמות (כאשר הטמפרטורה הטבעית בשיאה) תוך כדי הקפדה על כיבוי המזגן בבית. היות ודיפרנציאל הטמפרטורה בין התנור לסביבתו יקטן בין 10% ל-30% (תלוי עד כמה אתם מקררים את הבית בעזרת המזגן), תוכלו לצמצם את הוצאות החשמל באותו שיעור. ח-י-ס-כ-ו-ן א-מ-י-ת-י ! ! !
13. תגובה ל-11: מתכון ל- beef jerky
הברון ממקודם ,   צפון הארץ   (17.08.04)
מתכון מומלץ ובטוח מבחינה בריאותית תמצאו באתר הבא: http://www.alliedkenco.com/data/jerky_new%20recommendations.htm
14. `
shimon ,   haifa   (18.08.04)
האם אפשר עם מיקרוגל ?
15. תגובה ל-14
רם ,   מרכז   (18.08.04)
בטח שאפשר. אפשר גם במייבש כביסה. רק אל תשכח להכניס מגבון מבשם.
16. צריך לקחת בחשבון את מחירי החשמל בזמנים שונים
שמעון ,   אשדוד   (18.08.04)
עלות קווטש בשעות השיא לעומת שעות אמצע הלילה. למדתי את זה רק מפרסומות למכונת כביסה שיש לה טיימר אני ממש לא יודע מה הפרשי העלויות
17. לכל המוטרדים מצריכת החשמל - זה מדור בישול ואוכל
לא התוכנית ,   של פיני גרשון   (18.08.04)
18. תנור עישון
דן   (18.08.04)
למשהו יש מושג איך בונים תנור עישון ביתי לבשר
19. לקנות לוקח רק כמה דקות...
בזבוז זמן   (18.08.04)
אלוהים!!
20. אתה יודע איזה חומרים משמרים דחפו במפעל??????
אנני   (18.08.04)
21. לברון מ -12, LOL!!
הבשלנית הבלשנית ,   אני עדיין בעוף בתנור   (18.08.04)
22. ל-16
גל ,   ירושלים   (18.08.04)
לרוב הצרכנים אין שום הבדל בעלות. רק לצרכנים גדולים כדאי להתקין במיוחד (וזה עולה...) מד צריכה שיודע להבדיל בין צריכה בשעות השיא וצריכה בשעות השפל.
23. הצעת יעול ל-5 ו-6 לעשות זאת ביחד עם החמין/ג'חנון
(18.08.04)
24. מה עם ייבוש בשר??
רותי   (18.08.04)
25. אני יודע ולא אגלה
שבתי הרצל ,   נתניה   (18.08.04)
תוכלי למצא כאן הדרכה מא-ת תהניhttp://pichirichi.com/heb/HomeFrameSet.htm
26. 25- זה אתר מדליק בעיקר ספרי מתכונים שבו
(23.09.04)
27. איזו רשת
יעקב   (24.01.06)
יש לי בתנור רק רשת ברזל עם רווחים גדולים שלא ניתן להניח עליה פירות קטנים. היכן ניתן להשיג רשת כמו של חלון?
28. ייבוש משמשים
ר. ,   ת"א   (31.08.14)
אני מייבשת חצאי משמשים אבל משאירה את דלת התנור פתוחה כרבע סנטימטר ,שמה מגבת
מקופלת בין הדלת לתנור וככה יוצאים האדים .תנור 60 כ-20 שעות ,2 מגשים מרופדים
בנייר אפיה ואחת רשת .המשמשים נשמרים יפה בפריזר לזמן ארוך.
חזרה לכתבה