אוכל  טעם החיים
יש לי גלידה הכי טובה (בבית, עם מכונה)
רותי קינן
פורסם: 25.08.04, 13:57
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 45 תגובות ב-42 דיונים
1. מה עם המלצות למכונה?
תוהה   (25.08.04)
אתם מתכוונים למכונות הפשוטות של ה -300 ש"ח? דלונגי וכדו? למישהו יש? הם מקפיאות? יש ביקורות חיוביות? אני אשמח מאווד לשמוע
2. לא צריך מכונת גלידה!
שף ,   גלידהלנד   (25.08.04)
לא חבל להוציא כסף על מכונת גלידה כשאפשר להגיע לאותן תוצאות בדיוק עם מעבד המזון המצוי כמעט בכל בית?!?! מכינים את המסה, מקפיאים הקפאה מלאה. לאחר מכן חותכים/שוברים לקוביות וטוחנים במעבד במשך עשר דקות. מקפיאים. טועמים ואם עדיין יש גבישים חוזרים שוב על התהליך
3. איפה קונים מכונה ?
IceMan   (25.08.04)
4. גלידה ביתית + תגובה ל-1 ו-2
סלע   (25.08.04)
דבר ראשון: מה שנכון נכון. גלידה ביתית באמת יוצאת טוב יותר מגלידה קנויה, ואפשר להכין כל טעם שניתן להעלות על הדעת. ל1: לגבי מכונה, לי יש מכונה של דלונגי (בסביבות ה-300 שקל) והיא מצויינת. החיסרון היחיד של המכונות הזולות הוא הנפח המוגבל יחסית שלהן. ל2: שיטת מעבד המזון טובה לסורבה, אבל לא לגלידת שמנת. אי אפשר להכין גלידה איטלקית אוורירית בשיטה שתיארת. רק ערבוב תוך כדי הקפאה יקציף את הגלידה ויתן את התוצאה המתאימה.
5. טיפ חשוב לבעלי מכונות גלידה פשוטות
מיקו   (25.08.04)
התהליך המקובל במכונות האלה הוא להכניס את העיסה עם הקערה הקפואה והמעורבבת לפריזר, ללא המנוע של המכונה. במכונות הפשוטות כמו שלי (פיליפס) יש חוט חשמל דק המאפשר להכניס את כל המכונה ולתת לה להמשיך לפעול בתוך הפריזר! - מאחר והחוט דק, הוא עובר דרך הגומי שבדלת הפריזר ולא גורם משמעותי לבריחת קור. כך ניתן להבטיח תוצאות טובות.
6. ל2
בן ,   נתניה   (25.08.04)
אחי נראה לי שזה לא ממש הכי טוב לבלנדר...זה לא הורס את הסכינים?
7. ומה עם תוספים מלאכותיים ?
מנחה היקום ,   דרום   (25.08.04)
תגשו לכל סופרמרקט שכונתי, תהפכו גלידה של שטראוס על הראש ותקראו בעיון את התוית. בכל גלידה רגילה שלהם יש בין 5 ל - 10 תוספים מלכותיים מסדרת E-400 במספרים שונים. אני לא יודע מה ידוע לכם על תוספות אלו, אבל הגוף שלנו מתמלא בהם לאט לאט, והרעלים הללו בטח לא עושים לנו טוב. הם נותנים לגלידה מרקם יותר אחיד, הם משפרי טעמים באופן מלאכותי, אבל הם לא משפרים את גופכם תבדקו אותה גלידה מתחרה המיובאת מחו"ל ותגלו שבהחלט ניתן לייצר את אותה גלידה, באותו מחיר, או טיפה יותר יקר, עם 2 -3 תוספים כאלו בלבד. ועכשיו, תעזבו את הסופר, תלכו לגלידריה שאתם סומכים עליה, ותקנו רק גלידה שאין בה את כל הרעלים הללו. תהיו בריאים
8. ל-3 כנס לזאפ ותעשה חיפוש על מכונת גלידה
אני גם קונה   (26.08.04)
יש הרבה וזה מתחיל מ - 200 ש"ח
9. שיפור משמעותי
בשלנית ,   רעננה   (26.08.04)
מנסיוני העשיר הוספת מיכל חלב מרוכז לתערובת משדרג את הגלידה ואת מרקמה לעין ערוך. כמו כן אפשרי ובריא יותר להכין גלידות ל ל א ביצים.
10. "שותק בקול רם"
אורי   (26.08.04)
מתכון לגלידה "אינסטנט": קחי מקלון וניל ושימי אותו בצד, קני גלידה ויטמן או שטראוס בטעמים שונים, הכניסי למקפיא למשך חמש שעות, והגישי עם ופל עלית. ההצלחה מובטחת.
11. ל -2 - התכוונת 10 שניות !
יוסי ,   תל אביב   (26.08.04)
10 דקות !? הלך הבלנדר . אבל הרעיון שלך נחמד .
12. תגובה ל 4 ול6
שף   (26.08.04)
4 - נתתי פתרון לאלו שלא רוצים להקיע במכונת גלידה, חוץ מזה זה יוצא נפלא במעבד מזון, הסוד הוא לאחר שמרסקים את הגלידה עם להב חדה היא הופכת למרקם חלק ואז בעזרת להב מפלסטיק מעבדים במשך 10 דקות. יוצא מדהים!!! 6 - לא בלנדר!!! מעבד מזון! ולא זה לא הורס מהסיבה הפשוטה שהבסיס של הגלידה הוא לא מים אלא חלב ושמנת וזה רך בהרבה.
13. בדוק! עובד!!
דני מ. ,   נשר   (26.08.04)
בטוסקנה, תחת השגחתו של השף שלום שטרית הכנתי מספר לא קטן של מתכוני גלידות מדהימים, בדיוק לפי המתכונים שבכתבה. מומלץ ביותר מאד מאד!! (השתמשנו במכונה מקצועית כמובן, אבל זה רק קיצר את משך התהליך ולא שיפר בשום צורה את טעם!!)
14. שאלה לבשלנית מתגובה 9
רוצה להכין גלידה   (26.08.04)
תפרטי יותר! מה הכוונה חלב מרוכז? באיזה אחוז של ריכוז ומאיפה משיגים את זה?
15. מחפש מכונת גלידה עם קירור עצמי.
ערן ,   דרום   (26.08.04)
אם מישהו יכול לספק מידע על אחת כזו,אשמח לשמוע תודה
16. גלידה בריאה, ללא מכונה
יעל   (26.08.04)
לוקחים פרי, למשל, בננות, מרסקים בבלנדר, מוסיפים טחינה גולמית עם מים, ומעט דבש, ומקפיאים. יוצאת גלידה מאוד טעימה, ומאוד בריאה.
17. מכונה של Gaggia עם קרור עצמי
תגובה ל15   (26.08.04)
http://zap.co.il/search.asp?si=2658013&rsindex=0&saleType=4&sog=E-IcecreamMachine
18. גלידת שוקולד
בסבס ,   צור הדסה   (26.08.04)
איך מכינים גלידת שוקולד?
19. תגובה ל- 18 (גלידת שוקולד)
סלע   (26.08.04)
פשוט מאד: מכינים את המתכון הבסיסי (כמו המתכון של גלידת וניל) אבל במקום להכניס מקל וניל, ממיסים אל תוך החלב החם גם חבילה של שוקולד מריר (רצוי מסוג איכותי). ניתן להתמש גם באבקת קקאו, אבל התוצאות הרבה יותר מוצלחות אם ממיסים פנימה שוקולד אמיתי. אפשר גם לשפר את הטעם על-ידי הוספת 2-4 כפות ליקר שוקולד.
20. המכונה מ"ס 1 .
מכונת גאגה   (26.08.04)
המכונה מערבבת +מקפיאה ,יש לה מדחס משלה ניתן להשיגה בחברת און-ליין בכתובת : המרץ 6 אזור תעשיה קרית אריה בפתח-תיקווה . כתובת היבואן
21. ומה איתנו - הסוכרתיים?
סוכרתית   (29.08.04)
מתכונים ללא סוכר יתקבלו בברכה.
22. המלצות להכנת גלידה
אריה ,   חיפה   (16.10.04)
השאלות הם איך אפשר למנוע דנטורציה של החלבונים בזמן ההקפאת התערובת, איך ניתן להקטין גודל הגבישי קרח ואיך ניתן להגדיל את נפח הגלידה שתתקרב לאיכןת גלידה התעשיתית,]בתנאים ביתיים? לא נראה שניתן להתקרב לאיכות גלידה תעשיתית, במיוחד במתכונים ללא שמן צמחי מוקשה. אריה
23. יש לי גלידה הכי טובה (בבית, עם מכונה)
מאיר דהן ,   קרית אונו   (30.10.04)
רשת הגלידריות אלדו הינה הרשת היחידה בה כל חנות מכינה בעצמה את הגלידה מחומרי גלם תוצרת מיטב יצרני איטליה, בכל יום מחדש. השילוב של הכנה במקום עם האיכות הגבוהה של החומרים מבטיחים טעם נפלא שלא ניתן להגיע אליו בהכנה בבית. מומלץ ביותר לבקר בחנויות הרשת ולהבין.
24. גלידת מנטה
שרונה ,   השרון   (21.06.05)
האם מישהו יודע כיצד מכינים גלידת מנטה? ושאלה נוספת: לפני כ-10-15 שנה נמכרה גלידה של תנובה נדמה לי, שקראו לה "גלידה חלב", טעמה היה שונה מגלידת וניל, והיתה מאוד מיוחדת. כבר ממזמן שאין יותר גלידה זו. מישהו זוכר? או יודע כיצד מכינים?
25. אין שום צורך במכונה !
rev   (21.06.05)
מכונות גלידה ביתיות שנמכרות כיום בסדר גודל 300-600 ש"ח לא שוות כלום .המכונות המקצועיות נעות בין 800-1000 $ בחו"ל שהן גם מקפיאות תוך כדי הערבול -אבל חבל על הכסף.כ"כ קל להכין בבית .צריך רק סבלנות להוציא מהפריזר 2-3 פעמים כדי לערבל במעבד מזון ידני (הכי פשוט). טיפ חשוב: מומלץ יותר להוריד את הטמפרטורה של השמנת והחלב מאשר להוסיף את הביצים לתערובת חמה (מחשש לחביתה ....).פשוט מאוד - לקרר את הסיר בתוך מחבת עם מים קרים וקוביות קרח .
26. לא מכונה ולא בטיח
נורית ,   רעננה   (21.06.05)
מקציפים שמנת מתוקה ומוסיפים כחצי שפופרת חלב מרוכז, תערובת הזאת ניתן להוסיף כל מה שעולה על דעתכם, בשבוע שעבר הוספתי מרקחת תות שדה, ניתן להוסיפ קופסת פריגת או תמצית ווניל או תערובת של נס קפה ממותק או שוקולד וכו, יוצא מדהים
27. התגובות פה זה לא בשביל לעשות
ל-23   (22.06.05)
פרסומת!
28. גלידה מפרי האסאי סורבה אסרולה
גיא   (22.06.05)
לפרטים www.amazonia.co.il
29. 2 חסך לנו בין 99-2290 ש"ח על מכונה!
אבוג'ו   (22.06.05)
30. "הסינים המציאו אותן, סוחרים ערביים הפיצו אותן והאיטלקים העל"
(22.06.05)
"הסינים המציאו אותן, סוחרים ערביים הפיצו אותן והאיטלקים העלו אותן לדרגת אמנות" - אפשר להגיד אותו דבר גם על פסטה
תגובות נוספות
חזרה לכתבה