פרוקטוז הוא הסוכר היחידי (חוץ מצמח הסטיבייה כמובן..) שמותר לחולי סוכרת, פרוקטוז יכול להיות טיפה בעייתי ברגע שצורכים אותו בכמויות גדולות מכיוון שהוא מעלה טיפה רמת כולסטרול, אך הוא הסוכר היחידי שלא דורש הפרשת אינסולין מהלבלב ולכן הוא היחידי שמותר לחולי סוכרת, שום סוכר אחר לא מיועד לחולי סוכרת גם אם יש עליו את הסמל של עמותת אייל מכיוון שזוהי עמותה שכולה תעמולה של כסף ואם תקרא תוויות של מוצרים שהם מאשרים לחולי סוכרת, תראה שחלקם אפילו מכילים סוכר פשוט שהוא אסור בהחלט!! שלא יבלבלו אותך, סוכרוז, סוכרלוז, אותו רעל.. סוכרוז זה סוכר לבן, הסוכר הפשוט, וסוכרלוז זה תוצר לוואי של חומר הדברה שגילו בארה"ב במחקר מסויים ובמקרה גילו שהוא מתוק ולכן החליטו לשווק אותו כסוכר דיאטתי משום שאין לו ערך קלורי, הוא אסור בעליל!! לגבי פחמימות, הם מתפרקים כסוכר, כאנרגיה לגוף, הגוף שלך זקוק לאנרגיה ואין מה לעשות אך עדיף להרבות בפחמימות מורכבות ולא בפחמימות פשוטות, ז"א- קמח מלא במקום קמח לבן, אורז מלא במקום אורז לבן, פרוקטוז במקום סוכר לבן, וכו' וכו'.. כך גופך מפרק את האוכל יחד עם הויטמינים והמינרלים שיש בו, ברגע שמקלפים את האורז המלא לדוגמא, הוא הופך לאורז לבן רגיל וכל הויטמינים והמינרלים נמצאים בקליפה, מה שאומר שגופך זקוק לויטמינים ומינרלים בכדי לעכל את האוכל ואם תיתן לו אורז לבן פשוט, הוא יאלץ "לשדוד" את הויטמינים שהוא צריך לעיכול מהגוף שלך, מהמאגרים שלך, ופה אתה יוצר חסר! מקווה שעזרתי..
|