אוכל  טעם החיים
שומר, ירק נהדר
יעל גרטי
פורסם: 21.12.04, 09:09
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 45 תגובות ב-44 דיונים
1. של מי המתכונים ?
קוראת   (21.12.04)
2. האם זהו הירק שהמרוקאים קוראים לו בס-בס (Bess-bess)?
נעם   (21.12.04)
3. יעלי שכנעת אותי לרוץ לקנות שומר
נועה   (21.12.04)
מתכונים מעולים!!!
4. המלצה למתכון עוף בשומר ולימון
איילה   (21.12.04)
ניתן לבשל בסיר רחב או בשקית קוקי בתנור. מצרכים: עוף שומר פרוסות לימון בצל גדול חתוך לשמיניות שום מלח, פלפל שחור גרוס ואבקת מרק עוף אפשר להוסיף גם תפו"א ובטטות או כל ירק נוסף אחר
5. שאלה על הסלט
אוהב שומר   (21.12.04)
האם מרסקים את התפוז לא מקולף ??
6. תפוז מרוסק לסלט - שאלה
אבי ,   ירושלים   (21.12.04)
האם לרסק את התפוז עם הקליפה? תודה
7. סלט ביש בש - אולי למישהו יש מתכון?
בשלנית ,   ירושלים   (21.12.04)
8. למספר 2
none   (21.12.04)
התכוונת אולי לבישבש (bishBash) ולא רק המרוקאים קוראים לו ככה... והוא באמת טעים מאוד עם לימון, פלפל שחור ומלח !
9. דעתו של מכור
בני ,   גדרה   (21.12.04)
שומר אוכלים חי ולא מקלקלים בבישול.
10. מעולם השומר לא נראה כל כך חושני...
גלית ,   ת"א   (21.12.04)
11. ל - 2 - בהחלט !!! הכי טעים כך:
דידי   (21.12.04)
לחתוך את הביש - בש (שומר) לחתיכות דקות לאורכו (כך הוא יוצא כמו מניפות כאלו) לתבל במעט שמן , מיץ לימון (מי שאוהב הרבה - אז הרבה - מי שאוהב מעט אז מעט) מלח ומעט פלפל שחור גרוס - יאאאאממי !!!!
12. הדרך הכי טעימה להכנת שומר...
שומר....   (21.12.04)
לחתוך לפרוסות דקות מאוד לאורך השומר, יחד עם השורש....ככה נוצרות פרוסות יפות, לתבל במלח גס, הרבה מיץ לימון ושמן זית...ופלפל שחור... אם לשומר ישנם עלים ירוקים (נראה כמו שמיר) אז ניתן לשטוף אותם ולקצוץ דק דק ולהוסיף לשומר... וכמובן ניתן להוסיף גזר טרי... את הגזר פשוט "לחתוך" ע"י קולפן...ככה יוצאות רצועות דקות ארוכות ומסולסלות... ומי שאוהב יכול להוסיף מעט מעט שום כתוש לסלט
13. אכן שומר נהדר וכתבה נהדרת
ליאת ,   תל אביב   (21.12.04)
לא ידעתי שאפשר לעשות כל כך הרבה דברים משומר, יעל מחזירה לשומר את הכבוד לו הוא ראוי. תודה יעל, גם את נהדרת!
14. כמה שאלות טריוויה על השימוש בשומר
בשלנית קטנה מאוד   (21.12.04)
איך רוחצים שומר - אם בכלל? האם צריך להסיר את החלק העליון של השומר כפי שמסירים את העלה החיצוני של הכרוב או החסה? בפנים יש חלק ירוק מאוד כמו עלים זעירים - האם גם הם מתאימים למאכל? תודה
15. איזה טעם יש לשומר? דומה למה?
איריס   (21.12.04)
16. 2 - התשובה היא כן
דורון ,   מרכז   (21.12.04)
טרי עם שמן זית לימון ומלח גס - חלום!!
17. לבשלנית הקטנה...
שומר...   (21.12.04)
אני מסירה את ה"עלים" החיצוניים לפני השטיפה הם גם מלוכלכים וגם קשים בדר"כ... ואני גם מסירה את החלק העליון (השפיצים)...ומעט מהשורש(הבסיס). אם יש עלים קטנטנים ירוקים (כמו שמיר) ניתן לשמור אותם ולהוסיף לסלט...והחלק הפנימי...עם העלים כן אכיל ואפילו טעים מאוד
18. שומר כבוש
Dr. Shef   (21.12.04)
פורסים את השומר, מכניסים לצנצנת מוסיפים על כל כוס מים - כפית מלח כפית פלפל לבן רבע כוס שמן סויה מיץ מלימון אחד סוגרים לשלושה ימים חשוב: לשמור במקרר
19. תגובה ל-4 מתכון עוף עם שומר
sara   (21.12.04)
האם זה עוף שלם ,חלקים כמה פרוסות לימון לשים תודה
20. ל- 15 - לשומר יש טעם עדין של אניס (עארק) ירק נהדר
(21.12.04)
21. מתכון לסלט "ביס-בס"
חלי   (21.12.04)
שומר נקי ושטוף, חתוך לקוביות קטנות, לקצוץ בצל ירוק, לתבל בשמן זית/שמן רגיל פלפל, מלח, לימון, חומץ מתחילים לנשנש, ואי אפשר להפסיק.
22. שומר עם רימונים-שחבל על הזמן
נילי   (21.12.04)
שומר חתוך דק דק מתובל בשמן מלח ולימון עירית קצוצה וגרגירי רימונים מומלץ!!!!!ומרהיב!
23. מתכון נהדר
"מתה" על שומר   (21.12.04)
מבשלים את השומר במים (6-7 ראשים) עד שמתרכך. מניחים בתבנית משומנת בחמאה. מערבבים שמנת מתוקה עם גבינת פרמזן ושופכים על השומר. מעל מפזרים פרורי לחם. אופים עד שהפרורים זהובים והשומר רך. מעט מאד עבודה ליופי של אוכל. תהנו.
24. תגובה ל2
מיי   (21.12.04)
כן השומר הינו הביש- בש
25. ל-2 כן.. ועוד מתכון טעים..
(21.12.04)
עוף ברוטב שומר-מדהים! חותכים רצועות בצל ורצועות שומר.. מבשלים עוף ותפוחי אדמה(מעטים) עם השומר והבצל.. להוסיף כורכום מרק עוף מלח ופלפל שחור.. והטעם.. מדהים!
26. תשובה ל-5 ו-6
דנה   (21.12.04)
כשדבר ראשון כתוב שקולפים את התפוז אז ברור שלא מרסקים אותו עם הקליפה.
27. נילי צודקת אבל...
נירית   (21.12.04)
הוסיפו לשומר ולרימון גם חתיכות קטנות של תפוזים (אפשר גם פרוסות דקות) ולחיים נוסף מימד נוסף של עונג...
28. יוחזר השומר לארון ולאלתר!
בני ,   ת:א   (21.12.04)
לאט לאט הירק הנפלא הזה יוצא מהארון. שנים מאז שחזרתי מארה"ב אני משתמש בו וקוצר תשבוחות מימין ומשמאל. עכשיו כל אחד יתחיל פה להגיש שומר? מה יהיה? יהיה טוב. יופי של מתכונים ועוד מתכון אחד וחצי: מתכון: ציפס שומר: מנקים חותחים לפרסות די עבות משתמשים בציפסר לטיגון בשמן עמוק (כן כמו ציפס) לצלחת ומערביבים בעדינות קצת פלפל שחור טרי מלח גס ושום טחון (טרי לא מהסופר). חבל על הזמן מנה ראשונה או כתוספת קטנה .
29. שכחתי חצי מתכון..
בני ,   ת"א   (21.12.04)
חצי מתכון: אני בעונותי משתמש בשומר כמעט בכל תבשיל שדורש בצל מטוגן. ביחס של 1 שומר ל אחד בצל. קציצות שקשוקה, צלי, מרק כל תבשיל שמתחיל ב"חיתכי בצל שלם דק דק וטגני בשמן . חמאה " אצלי נהפך לחצי בצל חצי שומר. למשל מרק בצל שקוף מבוסס על שומר ובצל הוא מעדן שלא ישכח הרבה זמן.. יוחזר השומר לארון ולאלתר!!!
30. ל-9, בהחלט! :)
חדי   (21.12.04)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה