אוכל  לא רק סושי
מרק צח: פניצילין יפני
איריס ז'ורלט
פורסם: 23.12.04, 09:14
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 39 תגובות ב-39 דיונים
1. טוב, בסדר.. כולה מרק צח...
(23.12.04)
2. RAMEN
sharon   (23.12.04)
אשמח אם תפרסמי לנו מתכון לראמן. כשהייתי ביפן זה היה אחת המנות האהובות עלי!!! תודה ותמשיכי עם הכתבות הנפלאות שלך. גורם לגעגועים עזים!
3. ראמן
ESTHER ,   TEL AVIV   (23.12.04)
בבקשה בבקשה מתכון לראמן
4. אין לסינים אוכל צמחוני? (דגים זה לא צמחוני!!)
(23.12.04)
5. the real thing
neta   (23.12.04)
is not made out of "dashi powder" but of bonito and konbu. The recepies given here are like giving a chicken soup recepie with chicken soup powder as a base.
6. מתכון לראמן
איריס ז'ורלט   (23.12.04)
מיסו ראמן למרק : 1 ליטר מיים 1/2 ק"ג כנפי עוף 1 בצל 2 גזרים 1 כרוב סיני או רגיל 1 כוס סלרי קצוץ מלח ופלפל לטיגון (ואז למרק): 1 כף שמן 1 כפית שמן שומשום 2 שיני שום 1 כף ג'ינג'ר מגורר 100 גרם משחת מיסו 3 כפות מירין (יין אורז מתוק) 50 גרם רוטב סויה יפני 1 כף אבקת מרק בשר מומסת פלפל חריף לפי הטעם להרכבת הראמן: אטריות ראמן מבושלות לקישוט: חצאי ביצים קשות בצל ירוק אצות וואקאמה בשר חזיר מבושל ופרוס לפרוסות דקיקות קוביות טופו פטריות שיטאקה חתוכות מוקפצות הכנה: מערבבים את כל חומרי המרק בסיר, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה בינונית במשך 1/2 1 שעה. מסננים. מחממים שמן בווק ומטגנים את כל החומרים לטיגון. מוסיפים למרק ומבשלים עוד 2 דקות. מרכיבים את המנה: יוצקים מרק צח לקערית גדולה יחסית (יותר מאלו המשמשות למרק מיסו), מוסיפים חופן אטריות ראמן מבושלות, מקשטים בחומרי הקישוט ומגישים מיד. איטאדאקימאס!
7. מרק צח
נטאחע   (23.12.04)
כתבה חמודה להפליא. גם אם המרק עובר דרך היפנים והשפה הספרדית, מרק צח יישאר תמיד פולני.
8. תגובה ל 2 - ראמן
אור   (23.12.04)
http://www.recipezaar.com/recipe/getrecipe.zsp?id=2066
9. מה רע באבקת מרק עוף?
נטע   (23.12.04)
הלאה הפלצנות.
10. לא הבנתי איפה הפניצילין!??
אליה   (24.12.04)
11. דווקא יש לסינים תחליפים צימחוניים
דרור ,   טוקיו   (24.12.04)
אומנם תחליפים בנוסח טבעול לא תוכלי למצוא אצל הסינים לרוב. אבל יש מאכלים רבים וצרות רבות להארוחות נהדרות על בסיס פצצת החלבון והמנירלים שהוא הטופו. המומלץ והטעים מכל זה "מבו דופו" (איריס שימי לב מתכון הולם לקוראייך הטבעוניים)אומנם הסינים נוהגים להכניס פנימה בשר חזיר טחון אבל הוא לא המרכיב העיקרי ובהחלט אפשר גם בלעדיו. עם מדובר ביפן אז קיימת האפשרות של טמפורה אבל פה אפשר לחלוק על התרומה הבריאותית של הפצצת שומן הטעימה הזאת.
12. דווקא אבקת מרק עוף זה מאוד טעים
שושנה   (24.12.04)
ויש אבקה סינית שהיא יותר בריאותית!
13. פניצילן-כך קוראים למרק עוף יהודי
חנה   (24.12.04)
הפניצילין של האמא היהודייה: תרופת סבתא לכל מחלה והצטננות.
14. לאיריס,למה בתמונה ידייך בפוזת סוואדי תיאלנדית???
דודי ,   צהלה   (24.12.04)
את מטעה אנשים שחושבים שזו פוזה יפנית.ביפן 'שלום' זו קידה קלה עם הראש,ולעיתים עם הגוף.תנועת ידייך היא ממזרח אסיה ובינה ובין יפן אין ולא כלום.
15. תפילה הודיה וגם ברכת המזון
איריס ז'ורלט   (24.12.04)
התנועה שאותה אני מדגימה בתמחונה משמשת ביפן גם לפני האוכל בזמן שאומרים איטאדאקימאס. גם אחרי האוכל בזמן שאומרים 'גוצ'יסו סאמא דאשיטה', ומודים על הארוחה, וגם במקדש השינטו אל מול נשוא התפילה ובשעת הבעת המשאלה. שבת שלום.
16. אימא יקרה
אורנה וכמן ,   רעננה   (24.12.04)
הקטע על אימא שלך והדייט שלה לריקודים נפלא, הרס אותי מצחוק. נ.ב. מרק עוף הוא המרק האהוב עלי
17. נמאס כבר מאוכל יפאני. אנחנו לא יפאנים. די ומספיק ! נמאס !
רק מרק עוף ,   מטבח יהודי   (24.12.04)
מה לנו ולאוכל יפאני? נמאס כבר מסושי ומושי וכל מיני שרצים עם חלב קוקוס. אנחנו יש לנו מטבח יהודי מכל העולם, וממש שום דבר משותף עם אוכל סיני ואוכל יפאני. תפסיקו כבר עם המתכונים המגעילים האלה שלא מתאימים לנו !!!!! פלצנים !!!!
18. איפה לעזאזל משיגים "דאשי"...!! תנו מתכונים שאפשר לעשות בארץ!
(24.12.04)
19. ל-14, עכשיו כולם יודעים שאתה חכם
ירושלמי   (24.12.04)
20. האם יש מאכלים לצמחוניים ששווים משהו שלא כוללים דגים
תמר ,   ת"א   (24.12.04)
או עצמות של דגים או ציר מרק דגים או משהו בסגנון? ובלי מאכלי ים גם..
21. ל19,אחי למה להתקיף?ועוד אותי?שקרוע על בית'ר?
דודי ,   צהלה   (25.12.04)
22. אני דוקא רוקדת ממבו ואוכלת שניצל. הבנתם?
מה הקשר ,   ריקודי עם וסושי   (25.12.04)
יעני, רוקדים הורה ואוכלים פאי תאי וטושי?? אני רוקדת ממבו ואוכלת שניצל. זה רע????
23. אתם אפילו לא מעלים בדעתם מה הסינים באמת אוכלים ......
איכס ,   פיכס   (25.12.04)
רק מי שביקר בסין, או בשוק הסיני במנהטן ראה מה באמת הסינים אוכלים. אתם לא הייתם רוצים להתקרב לזה יותר ממטר......אז אם נדמה לכם שבארץ זה אוכל "סיני" ו"תאילנדי" הרי שאתם לא מבינים בדיחות. קצת איטריות עם רוטב סויה עושה לכם שמח? תאכלו לבריאות רק אל תחשבו שכולם מטומטמים......
24. 20 - תאכלי סלט חסה,עגבניות,שומר ופטרוזיליה.
שוק הכרמל ,   דוכן ירקות   (25.12.04)
קני לך ספר על ירקות ותבשלי מה שאת רוצה, אפשר לחשוב לפי השאלה שלך שגדלת על הירח.
25. את מי מענין שהאמא שלה רוקדת? מה הקשר?
מרצ'לו ,   געש   (25.12.04)
כתבה ממש לא לענין. אוכל לא לענין.
26. נמאס לך מאוכל יפני אל תקרא!
אליה   (25.12.04)
ואל תעכור לנו שמחה כל שבוע מחדש.
27. מס. 20 -מאכלים צמחונים בלי דגים? גם בלי בשר????
אילנה ,   הרצליה   (25.12.04)
האם לדעתך דגים הם אוכל צמחוני? את יודעת בכלל מה זה צמחוני? את יודעת מה זה צמחים? מה זה צומח? דגים "צומחים" בים ובבריכות. אז תתיעצי עם מוכר הירקות שלך , הוא בטח יותר חכם ממך.......
28. ל-25-אותי זה מאוד מענין
אני   (25.12.04)
גם הסיפור וגם האוכל. לך לקרוא על חומוס.
29. כל עוכרי השמחות מתבקשים לעבור הלאה
יניב   (25.12.04)
למדורים אחרים. תודה.
30. 26 ה"חכם" נראה אותך אוכל אוכל יפני באמת....
נוריקו סאן ,   קיוטו   (25.12.04)
במסעדות בתל אביב האוכל היפני מותאם לשוויצרים הפלצנים שנדמה להם שאם הם אוכלים סושי אז הם כבר מומחים באוכל יפני. תאמין לי, מה שהיפנים אוכלים באמת - לא היית מתקרב אליו יותר ממטר... פלצן שכמוך.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה