אוכל  שובו של ההרינג
זני או לא? מדריך שמן זית
שגיא קופר
פורסם: 30.12.04, 08:35
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 46 תגובות ב-46 דיונים
1. אין כמו שמן הזית של גזית-הכי טוב שיש!!!
הטועם ,   חיפה   (30.12.04)
2. כתבה מעולה! כל הכבוד.
דוד   (30.12.04)
3. יופי של כתבה
דורון   (30.12.04)
מעניינת ובהירה. מישהו יודע אולי היכן ניתן למצוא סדנאות לטעימת שמן זית, בדרום הארץ?
4. טעות
(30.12.04)
אסור לבשל בשמן זית!!! הוא רותח בטמפ נמוכה יותר ואז הופך לשומן רווי - שמעלה את רמת הכולסטרול בדם. השומן הכי טוב לבישול הוא שמן קנולה שנקודת הרתיחה שלו גבוהה הרבה יותר. נא לבדוק לפני שכותבים שטויות.
5. שמן זית בטעם בזיליקום ושום
נטע-לי   (30.12.04)
מישהו יוכל לעזור לי עם מתכון לשמן זית בטעם בזיליקום ושום ? תודה
6. יש שמן חלוצה בפח של 3 ליטר.הוזלה משמעותית.אחלה שמן.
הטבח השבדי ,   בית החבובות   (30.12.04)
7. משק ג'השאן ממרר שמן מצוין ואכותי
אריק ,   טבריה   (30.12.04)
8. מתכון ל- 5
(30.12.04)
מרתיחים מים בסיר,וחולטים בהם לחצי דקה 2 כוסות עלי בזיליקום. מוציאים,מצננים מעט,וסוחטים היטב. במיקסר,טוחנים שמן עם בזיליקום,אפשר להוסיף שום לפי הטעם. מסננים(עדיף דרך בד גזה,אבל גם דרך מסננת דקה וצפופה,לא נורא) וזהו.. (:
9. סתם פרסומת
אשר   (30.12.04)
ככה מאבדים רלבנטיות של מדור.
10. שמן זית גזית
שירה   (30.12.04)
ניתן להשיג את השמן בתיאום עם חיים גזית 052-3780485, 04-9930294
11. זו לא טעות - תגובה ל-4
למה סתם ,   להפחיד?   (30.12.04)
אין שום סכנה בבישול בשמנ"ז, קרא/י קצת מאמרים מדעיים לפני שאת/ה מפחיד/ה את הציבור. יש מקומות בהם מבשלים בשמן זית עמוק!
12. שתיים שלוש הערות - אחת גם לעניין השום
ש.ק.   (30.12.04)
טיגון בשמן זית עדיף על טיגון בשמנים אחרים כיון שהוא מתחמצן ומתפרק בטמפרטורות גבוהות יותר, ולכן הוא בטוח יותר (נוצרים בו פחות רדיקלים חופשיים וכל מיני צורעס אחרים). אם אתם רוצים להכין שמנים מתובלים, השתמשו בתבלינים מיובשים. אם אתם רוצים להשתמש במימוי קר (השהיה או השריה)בתבלינים טריים, שימו לב שיהיו יבשים לחלוטין. שום בשמן זית - מ-סו-כ-ן. אחת הסכנות היא בוטולינום, ויש עוד מקורות להרעלה. ישנו מתכון גרוזיני לשום כבוש (בשמן זית), אבל הוא מצריך בישול מוקדם של השום, ושמירה על העניין הזה בקרור. תודה לאלי כהן שהסב את תשומת ליבי לשתי נקודות אלה.
13. "השמן של טיבי" אחד המשובחים ביותר
וולט ,   מרכז   (30.12.04)
אם תצליחו למצוא ,תקנו מהר .
14. שמן ג'השאן המעולה -עכשיו לקנייה באינטרנט
דליה ,   תל-אביב   (30.12.04)
אריק (מתגובה 7) צודק בהחלט. זהו השמן הטוב ביותר בארץ וגם זכה בתחרות מועצת הזית במקום ראשון. השתמשתי במנוע החיפוש של נטקס, הקשתי את המילה אוליבלנד והגעתי ישירות לאתר משק ג'השאן בו ניתן לרכוש שמן זית ומוצרים באלאדיים אחרים. התשלום בכרטיסי אשראי והסחורה הגיעה הביתה לאחר יומיים.
15. אפרופו "שובו של ההרינג"- הרינג מתקשרים בניהם באמצעות-
(30.12.04)
נפיחות. חשבתי שתשמחו לדעת.
16. מה זה ? פרסומת ?
פרסומאי   (30.12.04)
יש המון יצרני שמן זית מצויינים ומשובחים , למה לא לפרסם גם אותם ? תן לציבור להחליט מי טוב ומי לא . ( ואני לא מלזל באלה שציינת )
17. ניתן לרכוש שמן זית זני מחר בירושלים
אדוה ,   ירושלים   (30.12.04)
לכל המעוניין. אנחנו מוכרים שמן זית מדהים המופק בשיטה יחודית ללא כבישה כלל (שיטת הסינולאה). השמן מופרד לזנים-ברנע, סורי ומנזנילו. הוא מופק בבית הבד במושב בני-דרום ובעל אחוזי חמיצות מהנמוכים בשוק(עד 0,5 %). ניתן להשיגו מחר- בשוק האיכרים במרכז תרבות עמים לנוער בעמק רפאים. בין 9 ל 2.
18. מבין בשמן? נדמה שהתבלבל בין שמן לטמפרטין.
נוני   (30.12.04)
19. בדיקת שמן זית
בית גן   (31.12.04)
מכיוון שחוש הריח הכי מפותח רצוי לשפף טיפת שמן זית על גב כף היד רק שמן זית טהור 100% נספג כולו ו ל א משאיר ריח כל ריח שיישאר יצביע על כך שהשמן הוא לא 100% שמן זית טהור
20. זוהי פלצנות בהתהוותה
מוני ,   עפולה   (31.12.04)
נו באמת""""""""!!
21. שמנוני משהו
ש. שמני ,   בן שמן   (31.12.04)
אבל מלא חן. תודה לשגיא על המאמר המאלף
22. אני מצטרף ל-7.
(31.12.04)
כתבה מצויינת אם כי אני קצת מאוכזב משמן חלוצהץ משק ג'האשן הוא מעולה .
23. 3 צודק! אין כמו השמן של גזית - חווית ריחות!!!
קובי ,   רמת השרון   (31.12.04)
24. פרסומות...........
ר מ ב י ,   צפון   (31.12.04)
אם כבר מפרסמים ללא ניד- עפעף, אז שמן הזית של קיבוץ - "בית- ניר" , הוא מהמעולים ביותר, והמובילים תמיד בדרוגי בעלי המקצוע ! פתוח גם בשבת - שנה טובה ושבת שלום !!!
25. זוהי התהוות בפלצנותה
עפולה ,   החור שבקצה הסרגל   (31.12.04)
26. שמן הזית הכי טוב
רוני ,   חיפה   (31.12.04)
שמן הזית כתית מעולה של "עץ הזית" איכותי ומעולה לבישול ולתיבול. אני מעדיף רק שמני זית מהגליל (גם זיתא). מי שממש רוצה שמן בריא וטעים יכול לנסות גם את שמן השומשום בעל הארומה ומלא ערכים בריאותיים וויטמינים.
27. חבל על הזמן - זה פשוט טעים
אלון כהן   (01.01.05)
שווה לנסות את שמן הזית של משק עמירם מניצני-עוז - בעל טעם מיוחד ומדהים !
28. זו לא "כתבה" זו פרסומת טהורה! בתחפושת.
שוש   (01.01.05)
29. תמיד כותבים שלא טוב לטגן בשמן זית כי הוא נשרף מהר. מה האמת?
כל פעם סיפור אחר ,   מבולבלת   (01.01.05)
כל פעם כותבים משהו אחר. לא מזמן כתבו בפירוש שלא לטגן בשמן זית כי הוא נשרף מהר. כעת כותבים שעדיף לטגן בשמן זית. תחליטו כבר כל ה"מומחים" או שתפסיקו לבלבל לנו את המוח. אני מטגנת בשמן קנולה ובשמן תירס, ובסלטים שמה שמן זית. נקודה וזהו.
30. מספיק כבר עם הסיפורים. כל פעם רק מבלבלים אותנו.
ד"ר יעקובס ,   חיפה   (01.01.05)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה