אוכל  טעם החיים
בטטות
פיליס גלזר
פורסם: 19.01.05, 14:28
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 35 תגובות ב-35 דיונים
1. לא במקרה קוראים להן YAMS....
(19.01.05)
לא בטוחה לגבי הכתיב אבל הכוונה ברורה לא? בטטה עם כל דבר ובכל זמן! תודה על הטיפים.
2. מה עם בישול במיקרוגל? זה בלי מים בכלל... הויטמינים נשמרים?
(19.01.05)
3. ל-1
בטטת כורסה ,   אלבמה   (19.01.05)
לידיעתך, כל קשר בין הבטטות שלנו לבין ה-yams של דרום ארה"ב, מקרי לחלוטין. אני נעלב בשם משפחת קלינטון כולה.
4. כשמוסיפים מלח, טמפ' רתיחה יורדת..
אורני   (19.01.05)
כשמוסיפים מלח למיים רותחים, הרתיחה גוברת ..
5. ל3: אנא מסור את התנצלותי. לא התכוונתי(:
ההיא מ1 ,   לא אלבמה   (19.01.05)
6. ל-4: טעות
(19.01.05)
הוספת מלח מעלה את טמפ' הרתיחה
7. שאלה - מה עושים עם התוספות שנועדו לשידרוג ?
ציפי   (19.01.05)
האם מכניסים אותם לתוך הבטטה האפויה ? אודה על תשובה, וצר לי אם השאלה דבילית
8. מתכון??? הכניסו בטטה לתנור בחום
דנה ל.   (19.01.05)
200 מעלות ואפו כשעה. פיליס - ממש המצאת מתכון מופלא הפעם!!!!!
9. מלח מוריד את נק' הרתיחה
איש   (19.01.05)
מה לעשות, ככה זה בחיים
10. אידוי ירקות בסיר פסטה
יהודית ,   רחובות   (20.01.05)
ניתן להשתמש בסיר פסטה עם מסננת פנימית נשלפת לאידוי ירקות: ממלאים מים עד גובה המסננת, שמים הירקות במסננת, נותנים למיים להגיע לרתיחה, לרתוח כחמש דקות עד להווצרות אדים ולהקטין את האש. רוב הירקות יהיו רכים בתוך כחצי שעה. תפח"א בקליפה (אדומים) דורשים כ-45 דקות. גזר וקולרבי - כחצי שעה. כרובית - כ-15 דקות. וכו'
11. רוצה שוב את יעוץ הסכינים ורשימת המוכרים
(20.01.05)
12. מתכון קל וטעים לבטטה
טעים בטרוף   (20.01.05)
4 בטטות חותחים לקוביות שמים בכלי עמוק בכוס שמים 1/2 כוס שמן (איזה שאוהבים) מוסיפים לכוס 2 כפות אבקת מרק בצל מערבבים טוב ושופחים על הבטטות . מערבבים טוב מעבירים לתבנית ומסדרים בצורה אחידה ואז מפזרים גבינת פרמזן על הבטטות .(לא יותר מידי) מכניסים לתנור עם 180 מעלות עד שנהיה רך ומוזהב.
13. ל 4 ו 9
לימון   (20.01.05)
יושבים אנשים מול האינטרנט שמכיל טנות של מידע ומראים את חוסר הידע שלהם במקום לקפוץ לGOOGLE ולבדוק. אז הנה אתר לדוגמה : http://www.isd77.k12.mn.us/resources/cf/ExmSciProj.html וגם הסבר למה מלח מעלה את טמפרטורת הרתיחה http://www.seps.org/oracle/oracle.archive/Chemistry_and_Physics.K-5/2003.03/001047263904.13388.html אולי התבלבלתם עם ירידת נקודת הרתיחה בים המלח.... לא תמיד זה ככה בחיים!!!!
14. קחו 2 מתכונים קסומים
(20.01.05)
1. מרק בטטה- 4 בטטות, 3 תפו"ד, לחתוך, לשים בסיר עם חצי כפית אבקת מרק, לכסות במים ולהרתיח. אחרי רתיחה להוסיף חצי כוס יין לבן, כמה ענפי טימין קצוץ דק, כפית חמאה ורבע כוס שמנת ולהעביר לאש בינונית. אחרי שהכל רך, לטחון ואז להרתיח שוב. 2. לבשל בטטה 1, אפשר במיקרו, לחתוך לקוביות. לפרוס חצי ראש שום לפרוסות בעובי של בול. לטגן את השום על אש גבוהה (הוא הופך להיות קריספי), להוסיף את הבטטות ועוד כף או שתיים של שמן זית (0עד שיהיה לזה מרקם של רוטב), הרבה פלפל שחור ומלח גרוסים טרי ולשפוך על פסטה. תבלו
15. תגובה למס' 12
ירושלמית   (20.01.05)
1. תודה על המתכון 2. איך יודעים אם לכתוב חותחים או חותכים/ שופחים או שופכים? אומרים את הפועל ביחיד "שו-פך". אם המלה נגמרת בהברה בודדת סימן שיש כ בסופה -כלומר שופכים. אם זה היה נשמע כמו "שו-פ-אך" היינו יודעים שבעצם יש ח בסוף.
16. בטטה בתנור
אמא של אוהב בטטות   (20.01.05)
חותכים בטטות לחצי שיהיה גדול וגס מסיפים שמן רצוי זית תבלינים פפריקה אדומה כמון מרק עוף לערבב ולשפוך כל הבטטטות בתנור על גריל ו230 מעלות להפוך כשצד אחד אפוי בתאבון.
17. עוד מתכון מדהים ציפס בטטה
עדי   (20.01.05)
קחו 2-3 בטטות פרסו לפרוסות עגולות הכי דקות שאפשר וטגנו כצ'יפס. יוצא מדהים.
18. מס' 13 את/ה גדול/ה
זיבוש ,   ירושלים   (20.01.05)
התגובה הכי מדהימה. תודה רבה על ההארה, וכל הכבוד על היוזמה !! ידענו שמלח מעלה נקודת רתיחה, עכשיו יש לנו סימוכין.
19. ל-12: כתבת "מכניסים" במקום "מחניסים"
חכחכחכחכ   (20.01.05)
20. חותח-חותך
אני ,   מורה לעברית   (20.01.05)
יש דבר כזה שנקרא שורש של מילה- עם השורש של המילה חותך הוא ח.ת.כ אין שום סיבה שבעולם לשים שם ח' כנ"ל על לשפוך כדי למצוא שורש- חוזרים להוא אתמול- הוא אתמול -חתך- איזי ווטסון!
21. בטטה קרה?
דובי   (20.01.05)
22. בטטות בתנור עם טחינה גולמית
(20.01.05)
1. הכניסי את הבטטות כפרוסות לתנור בחום של 180 מעלות . 2. לאחר האפיה הזליפי טחינה גולמית על הבטטות ..זה מעדן .
23. 22 שוביניסט/ית. הזליפי הכניסי? מה זה פה [
(20.01.05)
24. תיקון ל 4 ו 9 , חיזוק ל 22
מדען ובשלן   (20.01.05)
א. כשמוסיפים מלח למים טמפרטורת הרתיחה עולה. אין מה לעשות, זאת פיזיקה בסיסית. ב. בטטות עם טחינה גולמית זה אכן שידוך מושלם.
25. שאלה ל -22
אורי ,   כ"ס   (20.01.05)
22 שכחת לציין את משך זמן האפיה
26. למורה לעברית - גם לך לא יזיקו שיעורים בלשון
סתם קטנונית   (20.01.05)
כתבת "עם" במקום "אם"... :)
27. מתכון מעולה לבטטה
שולה   (20.01.05)
קולפים ופורסים גס 5 בטטות מוסיפים כ 1/4 כוס שמן זית מלח, גס, כף סוכר חום אפשר להוסיף 1/4 כוס יין. מסדרים בתבנית בכמה שכבות ובין שכבה לשכבה מפזרים מעט קצח (אולי כותבים כצח - דומה לשומשום שחור). ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות לבערך 30-40 דקות עד שנהיה רך. בתאבון.
28. עולה או יורדת? ל-9,4,24,ן-22
אודם ,   מרכז   (20.01.05)
עררתם את סקרנותי אני רצה לעשות ניסוי במטבח.
29. מלח וטמפ' רתיחה - סופי!
אני   (20.01.05)
לדעתי מקור הבלבול של כולם הוא בכך שמלח מעכב רתיחה (תמיד אומרים להוסיף מלח למים אחרי שרתחו) אבל הוא מעלה את הטמפרטורה ולא מוריד, פשוט למים לוקח יותר זמן להתחמם בתוספת מלח.
30. ל-13
לילך   (20.01.05)
כל הכבוד לך!!! התכוונתי לרשום תגובה דומה... חסכת לי את המאמץ!!! :) שבת שלום!
תגובות נוספות
חזרה לכתבה