כלכלה  כלכלה בעולם
"להפסיק פירסומת ג'אנק-פוד לילדים"
ynet
פורסם: 20.01.05, 18:15
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 24 תגובות ב-24 דיונים
1. וגם הטעיה והעלמת הסוכר במרכיבים.
(20.01.05)
מרטנה יצאה עם דייסה חדשה "ללא סוכר" ודייסה ישנה שמכינה "דקטרוז" או לקטוז. לפעמים יש גם מוצרים עם גלוקוז. הכל בשביל לא לכתוב סוכר. אז,,, שלא יעבדו עליכם.
2. שינוי אמיתי בתודעה
עמנואל ,   חקלאי אורגני דרומי   (20.01.05)
האיחוד האירופי אינו אלא מנגנון פיקוח ואכיפה בקנה מידה עצום המשפיע לטובה על איכות החיים שלנו במיידי, האיסור שלו למשל בשימוש במתיל ברומיד לצרכי חקלאות כבר נאכף אפילו כאן בישראל וההגבלות החריפות בנוגע לשימוש בחומרי הדברה ודשנים כימיים ההרסניים כל כך כבר מצויות בתהליכי תקינה מתקדמים.
3. האיחוד מגזים
מוגזם   (20.01.05)
לא צריך לפגוע עד כדי כך בחברות, כמו שלא פוגעים כל כך בחברות אחרות שמייצרות אוכל או משהו אחר שמזיק. האנשים היום מודעים בכל דרך אפשרית שג'אנק פוד מזיק ולא בריא, שיחליטו בשביל עצמם והילדים שלהם מה לעשות עם זה.
4. לא יעזור-כשילד מבקש בורגר לרוב הוא מקבל+צ'יפס
זיוה ,   פ''ת   (20.01.05)
5. פשוט ללמוד
למד   (20.01.05)
מהלך מוצדק וראוי לחיקוי
6. מעולה!!!!! תקדימי וחשוב
(20.01.05)
כשאני קונה מזון- אני רוצה לדעת מה אני אוכלת... לא מוכנה לשמוע ממקדונלדס יותר על בריאות
7. תסתכלו על הילדים של ימינו, הם נראים כמו כדורים קטנים ושמנים
מה שנכון נכון...   (20.01.05)
8. או! או! לזה אני מחכה! באמת הגיע הזמן שגם
אלונה ,   כפר הנגיד   (20.01.05)
אצלנו יעצרו בחוק את כל פרסומות האוכל הג'אנקי לילדים. כל הממתקים, המטוגנים והמשמינים למניהם. בחוק אמיתי מהכנסת. בוא נראה איזה חבר כנסת אמיתי יעיז להתעסק עם מאפיית משפחות המזון.
9. גם בישראל: אחריות חברתית של עסקים
מעלה - עסקים מנהיגים ,   אחריות חברתית   (21.01.05)
אחריותן של חברות להשפעות המזון שהן מייצרות ומוכרות, היא חלק ממכלול שנקרא "אחריות חברתית-סביבתית של עסקים". ארגון מעלה - עסקים מנהיגים אחריות חברתית, המקדם את התחום הזה בישראל, קיים יום עיון בנושא "אחריותן של חברות לבריאות הצרכנים" בראשית שנת 2004. מי שרוצה לדעת מה קורה בעולם ולאן ישראל יכולה להתקדם, מוזמן להכנס לאתר של מעלה, להתעדכן ולהרוויח. בתאבון
10. כמה שפחות שומן רווי מטוגן סוכר ולחם לבן
שלמה   (21.01.05)
כבר מגיל צעיר עדיף, זה לא אומר שלילדים אסור לזלול המבורגר בהנאה מדי פעם או לאכול ממתקים - מותר ואף רצוי במידה מסוימת, זה ברור. למען החברות המפרסמות ואבירי חופש הפרסום - המנעו מתביעות ענק עתידיות. סיגריות הורגות ילדים ולכן אסור לפרסם להם (ואפילו לא למכור לפי החוק), אותו דבר גם לגבי האלוכוהול. נזקי הג'אנק אינם מיידיים לכן נהוג להקל ראש, אך תוצאותיהם לטווח רחוק עלולות להיות קשות והרסניות.
11. שאלה רצינית למביני מזון הבריאות:
נמרוד   (21.01.05)
אני בשנות העשרים המאוחרות של חיי, עובד בהיי טק כ-12 שעות, מודע למה טוב ומה רע, משתדל לבשל ולהכין כמה שיותר אוכל, כמה שפחות לקנות בחוץ. אז מבחינתי, להכין תפוחי אדמה במחבת (ללא שמן כמובן) נחשב כארוחה דשנה ובריאה, אני יודע שלחם לבן לא בריא אז אני קונה מקמח מלא אבל עדיין... פיתה עם חומוס בניגוב קטן הולך מדי פעם - אני בסך הכל במשקל המדוייק לגבהי, בריא בד"כ, שותה משקאות מוגזים מתוקים (אם כי משתדל לא "רק" כאלה). פסטה (שזה כמו קמח לא? ) גם אני מכין בבית , כתחליף לג'אנק פוד שאני יכול להשיג בקלות בזול ובזמינות גבוה... אם כך יוצא שכמעט לא עובר יום שאני לא אוכל בו תפו"א - קמח לבן במידה מסויימת - פסטות - אפילו אורז לבן רגיל ובערך כוס או שתיים של שתיה מוגזת או מתוקה. משום מה נראה לי שהאוכל שאני הוא די בריא בסך הכל, אני לא מרבה בירקות אך משתדל להכניס לתפריט פה ושם, גם לגבי פירות ודגנים. משתדל להימנע ממטוגן בשמן עמוק וכמות השוקולד שאני אוכל היא גם די קטנה אך אני אוכל פה ושם. בסך הכל אוכל מסודר, מבושל, ביתי, וכן, פעם עד פעמיים בשבוע גם ג'אנק פוד, ומנה בשרית אחת ביום בד"כ (וכן, גם חטיף או פיצוחים פה ושם) האם אני טועה בכך שאני משוכנע שהתפריט שלי הוא בריא ומאוזן?
12. איפה המועצה לשלום הילד בארץ?
אזרח   (21.01.05)
13. רעיון יוצא מן הכלל
עודד   (21.01.05)
הפסקת הפרסומות בארץ תתרום לבריאות הציבור וחברות כמו עילית ואוסם יחסכו מיליונים
14. חובה לישם גם בארץ
ירון   (21.01.05)
סוף סוף מבינים את הנזק הנגרם לבריאות הציבור מהו ההבדל בין מזון זבל וסיגריות ?
15. ארגוני הצרכנים התעוררו
יובל   (21.01.05)
כמה זמן ידרש עד ששלטונות הבריאות בארץ יאמצו חוק חיוני זה אולי ארגוני הצרכנים בארץ ישמיעו את קולם
16. פתרונות להשמנת ילדים
דורון כספי ,   תל אביב   (21.01.05)
זו בעיה נוראית, הג'אנק פוד הורס את התרבות שלנו ומזיק לילדים. אם היינו אוכלים פחות אוכל מערבי כזה, היינו בריאים יותר. רק בגלל זה קמו קבוצות הרזיה לילדים, איזה עולם עקום זה? קראתי על זה גם באתר www.fiteat.com, זה פשוט נורא!
17. איפה הסוכר
אריק ,   ת"א   (21.01.05)
איך אפשר לדעת תכולת סוכר . האם פחמימות זה סוכר? אשמח להחכים תודה
18. להפסיק את כל הפרסומות לילדים נקודה !
(21.01.05)
תחשבו כמה כסף ועצבים ההורים יחסוכו
19. אפשר גם לתבוע את החברות
(21.01.05)
אפשר לתבוע את החברות שמפרסמות גאנק פוד, שישילמו עבור הטיפולים של הילדים השמנים: סוכרת, מחלות לב וכולי. הרי רק הכסף מענין אותם - אז כנראה זה מה שישכנע אותם לשנות כיוון.
20. המילחמה האירופית בהצלחה האמריקאית!
מוישיק ,   מיקרונזיה   (21.01.05)
מה לא יעשו האירופאים על-מנת להילחם בהצלחה האמריקאית?., אחרי שניסו את האירגונים החברתיים ואת האירגונים הירוקים ואת המוסלמים ואת האפריקאים, עכשיו מנסים את הטרנד החדש,- פאסט-פוד., מיסכנים, לא הולך להם עם המיסעדות היוקרתיות שלהם ,עם המחירים המנופחים והאוכל המגעיל עם גבינות צרפתיות מסריחות ויינות לבנים ואדומים ושאר קישקושים., מה לעשות?, עם הצלחה אי-אפשר להתווכח!., תילמדו להיות יעילים כמו האמריקאים שמיזמן שיפרו את טיב הפאסט-פוד שלהם והיום הוא איכותי, טעים, נקי ובריא מאי-פעם., אצלהם לפחות אנחנו יודעים מה אנחנו אוכלים ועל-מה בדיוק משלמים וכמה ולמה, ואוי לחברה שלא תעמוד בסטנדרטים., מה אנחנו יודעים על בשר הפיגולים והכוליפורמים במיסעדות הפרטיות, חוץ מסיסמאות של האירופאים ושאר האספסוף שנוהר אחרי מגמות חולפות של דעת-קהל?., תישמעו מה סבתא שלי הייתה אומרת:" מי שלא רוצה,- שלא יאכל..." ,והיא גם אמרה:" שימותו הקנאים...".
21. רעיון לתעשית המזון הישראלית
ביבי   (21.01.05)
אולי גב עופרה שטראוס תרים את הכפפה ותוביל את תעשית המזון בכוון שהאורופאים החלו רעיוןמ גם למר גד פרופר מאוסם
22. מהו מזון "זבל"
בוגי   (21.01.05)
הידעתם שגם תחליפי הבשר הינם מזון "זבל"
23. ממליץ למערכת העיתון
אריק   (21.01.05)
ממליץ שמערכת העיתון תעביר את הכתבה והתגובות למשרד הבריאות ולשרות המזון הארצי אם נישם את זה בארץ נחסוך אלפי שעות אשפוז יקרוח מישהו צריך להוביל את זה תהתעשיה בוודאי לא תאהב אולי ימצא איזה חבר כנסת אמיץ
24. מה שילד אוכל זה באחריות ההורים בלבד
יפה ,   הוד השרון   (22.01.05)
אין לבוא בטענות ליצרנים ולפרסומאים. הורים שמושיטים יד לעבר כל חטיף וכל אריזה נוצצת, או שמתעצלים להכין אוכל וצורכים כמויות לא סבירות של בורגרים ופיצות, שיבואו בטענות רק אל עצמם. בד"כ ילד דומה במראהו להורה. די קשה למצוא ילד שמן אצל הורים רזים ולהיפך..
חזרה לכתבה