בריאות  דיאטה
נא להכיר (ולהיזהר): השומן הכי לא בריא לגופכם
ד"ר ניבה שפירא
פורסם: 21.02.05, 08:44
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 95 תגובות ב-91 דיונים
61. הכל לא בריא
דורון   (21.02.05)
נא לשמור על גיוון באוכל ולשתות הרבה מים לשון 8 שעות והגוף יטפל בעצמו .
62. ולמה לא הסבירו למה קוראים לו טרנס?
חחחח   (21.02.05)
ומה ההבדל מציס?
63. אכלת מרגרינה
ל-39 ,   אי שם   (21.02.05)
בתקופת הצנע, ואתה עדיין חי? אז לא מגיעים לך שום פיצויים.
64. רנס - מפחיד , מה בדיוק צריך לעשות
mor   (21.02.05)
טוב . הבנתי הטרנס מזיק. אבל לקבל הרצאה ארוכה על חד ורב רווי ובילתי רווי זה מעט מבלבל. בתכלס - ממחר איך להימנע מצרות ומה לאכול . במילים של יום א' בבקשה לא של שבת. .
65. טיגון בשמן
יעל   (21.02.05)
אילו שמנים מתחמצנים בטיגון?
66. כתבה ארוכה ומסורבלת גרועה שאינה מתאימה לקהל הרחב, יש
לציין רשימה של מותר ,   ואסור באופן ברור   (21.02.05)
67. עדיף לאכול חמה ולא מרגרינה מתועשת זולה.
אזרח   (21.02.05)
המרגרינות הזולות הם רעל לבריאות. בגלל הכשרות אינם משתמשים במוצרים כמו בורקס,בצק עלים ואחרים בחמה אלה במרגרינה זולה לפרווה. התוצאה יותר אנשים חולים בכולסטרול וזכוקים לניתוחי לב. לכן יש להייצר מוצרים אל בסיס שמנים בריאיים או חמה ולציין באריזה שהמוצר חלבי או פרווה ע"י כך למנועה מחלות ולצמצם את נזקי הבריאות.
68. למה אין רשימה מסודרת?
רוני ,   כפר סבא   (22.02.05)
כל כך הרבה מילים, כל כך הרבה מוצרים מצ'יפס עד חלב אם, למה לעזעזל אין רשימת מוצרים מסודרת? מה מועילה כתבה שכזו אם אין בסופה המלצות מדוייקות?
69. כתבה לא מסםיק ברורה !
אני   (22.02.05)
בקיצור...., שום דבר לא ברור, היה כדאי לכתוב לנו מה כן מותר לאכול ומה לא? היה עוזר לנו לדעת ויותר ברור לכל האנשים שלא הבינו. בסוף, גם החמצן שאנחנו נושמים הוא לא בריא.
70. אני בטרנס!
מאוהב   (22.02.05)
אינני מומחה גדול בטרנס שומני. הטרנס שלי הוא הרבה יותר רוחני ומוצק - מריאנה אהובתי.
71. ל29 נכון!!!כי תזונה היא בדיוק כמו אופנה,אבל בדיוק!!!!!!!!!!!
דודי ,   חולון   (22.02.05)
אנשים חושבים שהם חכמים,כמו שנער בן 19 חושב שהוא חכם,כשהוא מגיע לגיל 25 הוא מבין שהוא היה טיפש גמור בגיל 19,ובגיל 40 הוא מבין שהוא היה אהבל בגיל25,כך עם מזון,אנשים חושבים שהם הכי מבינים בעולם,ורק אחרי זה מבינים היו טיפשים.הכל אופנה,פעם דלוקים על ויטמין סי,פעם די,פעם על שום,או גזר אועל פאפיה,אופנה משתנה
72. הכל נכון מאוד אבל יש פתרון
א.א. ,   רק ד"ר אגר מבין   (22.02.05)
איך זה שלא שמעו הכותבים שמדייקים בכל פרט על הפטנט שנוצר בטכניון ע"י ד"ר אגר וחבורתו בו יצרו שומן מוקשה ללא טרנס? זה גם נמכר בממרחים בטיב טעם והטכנולוגיה פוטנציאלית לאפייה והחלפה של שאר הזבלים שאנו אוכלים. קריטי - בעיקר עבור ילדינו מי שרוצה שייצור איתו קשר egerfarm@netvision.net.il ויש להם גם אתר www.doctoreger.com אולי אם הם יתחברו ייטיב לכולנו.
73. מה נשאר לאכול? איזה רשימה ארוכה
(22.02.05)
74. הכל שטויות העיקר "כ ש ר"
אני   (22.02.05)
75. זיהוי???????
גולגול   (22.02.05)
יופי, ואיך נזהה אותו על פי טבלת הערכים התזונתיים?
76. פשוט לא להעדיף מרגרינות נקודה! רק חמאה וזהו
רק חמאה!!!   (22.02.05)
77. מס' 66 צודק
עליזה   (22.02.05)
יש לאפשר לקהל הקוראים מידע ספציפי יותר וברור מה מותר ומה אסור.פשוט לציין באיזה מזונות לא כדאי לנגוע. מה כל כך קשה לחב' עתיד זו שפרסמה את המידע החדש על הרטנס.
78. 14: שמן זית בטוח, ועוד כמה תשובות לשאלות שהועלו כאן
דני   (22.02.05)
שמן זית עמיד בטמפרטורות גבוהות ולא מתחמצן כמעט. משום כך הוא מומלץ לטיגון -- אם את מסוגלת לסבול את הריח והטעם... אישית, אני מעדיף לטגן בחמאה. מזמן טענתי שהיא יותר בריאה ממרגנרינה זוועתית. נכון שמדובר בשומן רווי אבל לפחות היא נקייה משומני טרנס, וכמובן יותר טעימה. אשר למיתוס הכולסטרול, אחזור אליו בהמשך. אגב, הבעיה בארץ היא שכמעט כל מוצרי המזון המוכן: ביסקוויטים, בורקס, בצק עלים, ג'חנון, גלידות עוגיות ועוגות מכילים מרגרינה (ברשימת המרכיבים המיופייפת הם נקראים "שמנים ושומנים מהצומח" או "שומן צמחי" או "שמנים צמחיים (חלקם מוקשים)". כולם אותו הדרעק, למרבה הצער). יש לכך שתי סיבות: קמצנות היצרנים (שומן צמחי זול משומן מן החי) וכמובן כשרות. למי שלא מוטרד מענייני כשרות אני ממליץ לקנות מוצרים תוצרת חוץ וללא תעודת כשרות שמכילים חמאה אמיתית ולא גריז מכונות. כמו כן, סלקו את המרגרינה (על שלל סוגיה, טעמיה וצבעיה) מהתפריט שלכם. אין שום סיבה להשתמש בה. היא לא טעימה, היא מאוד לא בריאה (סופסוף אנשים מתחילים להבין עד כמה) והיא גם לא ממש תציל אתכם מאוברדראפט בבנק כי חמאה אינה יקרה ממנה בהרבה. עוד הערה לשומרי הכולסטרול : יש עוד מיתוס שצריך לנפץ והוא שחמאה מעלה את רמת הכולסטרול. הטיעון הזה מעיד על בורות משום שהכולסטרול אצלנו בדם הוא חומר שמיוצר אצלנו בגוף. זה *לא* אותו הכולסטרול שקיים בחמאה. הדרך הבטוחה להפחית כולסטרול בדם היא פשוט להתחיל לזוז: ללכת, לרוץ, להתאמן.
79. לכל מבקשי הרשימות למיניהם
דני   (22.02.05)
עוד לא הבנתם שמדובר ברשימה כמעט אינסופית? הרי כל מוצר מזון מעובד כמעט מכיל שומני טרנס. קראו את רישמת המרכיבים ונסו לזהות "שומן צמחי" או "שמן צמחי (מוקשה/מוקשה חלקית)" . שמות הקוד האלו הם בעצם שומני טרנס. צר לי לאכזב אתכם אבל חוץ מירקות קפואים ומים מינרליים, כמעט כל ממתק, מאפה או ג'אנק מסוג אחר מכיל שומני טראנס. אפילו סוכריות טופי ושוקולדים זולים במיוחד. אולי כדאי לפרסם רשימה של מוצרים שאינם מכילים שומני טרנס. זו תהיה אחת הרשימות היותר קצרות...
80. ל78 כולסטרול גם מיוצר בגוף,וגם יכול להגיע ממקור חיצוני!!!!!!
רן ,   צהלה   (22.02.05)
אנא,אל תראה את בורותך ברבים,ועוד להשוויץ בטיפשות???????הגוף באמת מייצר כולסטרול שהוא חשוב מאד לחילוף חומרים ,ולכן אין שום צורך בכולסטרול מבחוץ,אבל אמ אוכלים בשר,מטוגנים,גבינות וכ'ו,אנו מקבלים כולסטרול.חשוב לשמור על הרמות של הכולסטרול הטוב והרע ,להוסיף מזה ולהפחית מזה
81. 80: הבורות כולה שלך
דני   (22.02.05)
כדאי שתשאל רופאים שמבינים כנראה קצת יותר ממך. הכולסטרול בגוף שלנו מיוצר בו בלבד. אתה בטח חושב שהכולסטרול בשומן מן החי הוא זה ששוקע בדם, וזה בערך כמו לחשוב שאם תמצוץ דם מהאצבע, היא מייד יחזור למחזור הדם שלך... אם כבר מדברים על בורות. ישנו מתאם מסויים בין צריכת שומן רווי מן החי לעלייה בכולסטרול הרע בדם, אבל כיום כבר יש המון חיזוקים להנחה ששומן טרנס הוא הגורם מספר 1 לעלייה ברמות הכולסטרול בדם. ואם לא הבנת את מה שאמרתי בין השורות, אולי אסביר לאט כדי שגם אתה תבין: פעילות גופנית בשילוב עם תזונה בריאה הו התרופה לעודף כולסטרול בדם. תזונה בריאה מתחילה בסילוק שומן טרנס מהתפריט, עוד לפני סילוק שומן מן החי. מה כ"כ לא ברור לך?
82. לאיזה כמות שמן שווה 200 גרם מרגרינה לאפיה ?
אתי ,   י-ם   (23.02.05)
83. מסתבר שהצהובה ה-"טובה" (כפיר) מכילה שמן חמניות מוקשה
(03.03.05)
נפלתי בפח וקניתי צהובה טובה לייט- רק 9 אחוז, קראתי רכיבים וגיליתי שהשומנים מוקשים בחלקם- איך הם לא מתביישים זה הרי יותר גרוע מגבינה צהובה רגילה!
84. לכל מי שיש תלונה
עוד אחד....   (10.03.05)
במקום לנסות ולבלבל בשכל על כמה שהכתבה לא בסדר, פשוט תכינו אחת לבד. אתם הייתם רוצים להבין שמינית ממה שמבינה הכתבת. אז "סייג לחוכמה שתיקה". ובקשקר לכתבה, תודה רבה, עזרת לי מאוד עם עבודה בנושא השומנים :) תודה רבה.
85. האמת על שמנים רוויים-כדי לקרוא
אלי   (12.03.05)
נו באמת, הציבור והתקשורת בישראל עדיין לא עלו על הטעות שחלק מהעולם (המזרח הרחוק לדוגמא) כבר הבין מזמן, וששאר העולם מתחיל להבין כיום. שומן טרנס/מחומצן הינו ללא ספק רעיל, וחשוב שתיהיה מודעות לכך. אבל איך אפשר להשוות אותו לשומן צמחי רווי טבעי? שמן קוקוס הוא אחד השמנים הבריאים ביותר בעולם אם לא הבריא שבהם. כפי שמוזכר בכתבה המאוד מטעה ומבלבלת הזאת הוא גם מצוין לבישול ומאוד עמיד לחום (לא מתחמצן אלא בטמפרטורות מאוד גבוהות-עד 380 מעלות צלסיוס). תעשו חיפוש באינטרנט על שמן קוקוס ותבינו מה שתבינו. בקצרה למי שמתעצל הוא מכיל שומן רווי (medium chain) בנוסף ל-lauric acid ומרכיבים שונים אשר נותנים לו סגולות אנטי-בקטריאליות ואנטי-ויראליות ועוד, מסייע להורדה במשקל ו- ארומטי וטעים. ובכלל,רוב שומנים רווים טהורים ולא מחומצנים הרבה יותר בריאים ממה שעושים מהם. כדי שתפסיקו עם ההשמצות שווא האלה ותלמדו דבר או שניים.
86. האם Ghee of Palm oils עלול להזיק?
א ,   יפו   (26.04.06)
שמן שעבר זיקוק/עידון. כנ"ל Ghee מחמאה.
87. שומן טראנס בשוקולד
רונית ,   ערד   (29.11.07)
במספר החודשים האחרונים, ניתן לראות לצערי כי השוקולדים של חברת עלית מכילים שומן טראנס ולעומת זאת, השוקולדים של ורד הגליל לא מכילים שומן טראנס כלל. חבל לא ???
88. שלום
כהן ,   יהושע נס ציונה 13   (21.06.08)
שומן טרנס הוא רעל לא כדי לאכול אותו הוא נמצע ברובו במרגרינה וכול אדם שמכבד את עצמו לא כדי לו לאכול את השומן
89. תזונה
קוקון ,   השרון   (16.05.09)
תודה לכולם על המידע
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה