|
אחלה כתבה. יעילה מאוד לכאילו שאוהבים את המטבח
|
|
|
יופי של כתבה כל כך הרבה אינפורמציה שהיתה חסרה לי.
מודה לך מאוד.
|
|
|
3. אין תחילף לביצים??? זה כ"כ מגעיל!
|
|
|
4. גדול!
יפעת , |
פתח תקווה |
|
(14.03.05) |
סופסוף פתרונות ריאליים מחומרים זמינים בכל בית!
כל הכבוד על היוזמה...
|
|
|
בטקסט ציינתם 8 גרם לאבקת אפיה
ברשימת ההמרה מודפס 12 גרם
כדאי לתקן
ולמה נחשבת ביצה שמשקלה 62 - 64 גרם??
|
|
|
|
|
אם בשקית אב' אפיה יש 14 גרם, והיא מתאימה ל- 500 גר' קמח, הרי שלחצי מכמות הקמח (250 גרם) יש להוסיף 7 גרם אבקת אפיה, שהם כף אחת ולא חצי.
|
|
|
רוצים עוד כאלה......והרבה.... בכל סוגי הבישולים ולאו דווקא עוגות
|
|
|
|
|
האם אפשר להשתמש בכמו סוכר כשמצויין סוכר
|
|
|
קודם כל אחלה כתבה ואינפורמציה מעולה לשוחרי הבריאות שבינינו... ועכשיו לשאלות-
1. אם בוחרים להשתמש רק בקמח מלא, כמה נוזלים צריך להוסיף? פי 2? יותר? פחות?
2. כשאומרים שמרים יבשים- האם הכוונה היא לשקיות הקטנות של שמרית?
תודה למי שיוכל לענות...
|
|
|
12. אני לא חזקה בחשבון - אבל
נדמה לי שהיחס של הקמח/אבקת אפיה לא עקבי בשני המשקלים שניתנו.
|
|
|
13. בשוקולד לבן של עלית 29% מוצקי קקאו ?!
|
|
|
14. במתכון כתוב זה וההוא ובדיוק אין לי-אז אני אזיז את עצמי
לכיוון הסופר או , |
שאדאג מראש שיהיה לי |
|
(14.03.05) |
|
|
|
15. המרה של חמאה שמן מרגרינה
אביבה , |
ראשל"צ |
|
(14.03.05) |
לא ציינת את היחס בהמסה של חב' מרגרינה או חמאה לשמן נוזלי
|
|
|
16. יא וואראדיקה, איזה פטנט!
אומלטה , |
גבעתיים |
|
(14.03.05) |
מדהים!!!
|
|
|
17. בקשר להמרת קמח תופח לקמח רגיל
כדאי להוסיף את הנוסחה הפשוטה:
כוס קמח רגיל + כפית א.אפייה = כוס קמח תופח
|
|
|
לא צריך לגרד - מספיק לשבור בידיים לחתיכות קטנות (או לא קטנות), אם מתחילים מטבלה דקה (כמו 100 גרם שוקולד מריר 70% של עלית)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22. כף אבקת אפיה שוקלת 8 גרם או 12 גרם???
זה חייב להיות חד משמעי
|
|
|
23. למספר 15 ולמספר 3 הנה תשובות:
המרה בין מרגרינה לשמן:
100 גרם מרגרינה = חצי כוס שמן.
200 גרם מרגרינה = כוס שמן.
תחליף לביצים בעוגות או עוגיות:
בננה בשלה ומעוכה
או
רסק תפוחים מתפוחים טריים.
עובד מצויין ויוצא טעים ובריא.
|
|
|
בקשר לשמרים:
יש שני סוגים של שמרים.
שמרים לחים, ושמרים יבשים (שמרית).
השמרים היבשים חזקים פי 3 מהשמרים הלחים.
(בכתבה כתוב פי2.5 אבל לא נתווכח על זה).
|
|
|
25. ל-3: תחליף לביצים באפייה
ניתן להשתמש בטחינה גולמית - כף טחינה במקום ביצה. זה תופס את הבצק מצויין, בריא וגם נותן טעם מיוחד לבצק. זה אמנם לא יוצא אוורירי כמו ביצים אבל שווה נסיון!
בהצלחה
|
|
|
26. ביצים
סו שף , |
תל אביב |
|
(14.03.05) |
גודל הביצה הוא כמות המים שהיא מכילה
שאר המרכיבים הם זהים בכמותם
|
|
|
27. להפיכת מתכון משמריםרגילים לשמרים יבשים
ישלשים שלי כמות שמרים יבשים מול כמות שמרים טריים ולא רבע כפי שצויין כאן
|
|
|
|
|
29. שמנת עמידה צריכה להשמר במקרר כל הזמן - היא פשוט מחזיקה יותר
|
|
|
30. עוגה בלי ביצים ובלי חלב בגלל אלרגיה
אשמח לקבל מתכון ללא ביצים וחלב כיוון שביתי אלרגית למרכיבים אלה.
| |