|
31. איך ממרים אבקת קפה נמס באספרסו ?
יניב , |
ירושלים |
|
(15.03.05) |
הטעם כן קובע.
|
|
|
32. 27 - אתה צודק בנוגע ליחס בין שמרים
היחס בין שמרים יבשים לטריים הוא 1 ל- 3, כלומר את כמות השמרים הטריים יש לחלק ב- 3 כדי לקבל את כמות השמרים היבשים ואת כמות השמרים היבשים יש להכפיל ב- 3 כדי לקבל את כמות השמרים הטריים.
|
|
|
33. קמח שיפון
דניאלה , |
קיבוץ חורשים |
|
(15.03.05) |
האם אפשר להחליף את הקמחים השונים לקמח שיפון ? במידה וכן מה היחס ? תודה
|
|
|
34. בטח שאפשר להמיס שוקולד-צ'יפס
זה לא טעים כמו שוקולד מריר, אבל בודאי שזה נמס.
אני ממיסה את זה לצורך קישוט עוגות, זה יוצא מצוין.
|
|
|
ניתן בקלות להכין עוגות ללא ביצים.
http://157.tapuz.co.il/forumsarticles/updateArticle.asp?table=t_301&id=89
http://157.tapuz.co.il/forumsarticles/updateArticle.asp?table=t_301&id=51
ישנן גם עוגות המבוססות על התגובה בין חומץ לסודה לשתיה. מספיקה כמות קטנה כדי שהעוגה תצא אורירית, הטעם לא מורגש והעוגה יוצאת נהדר.
|
|
|
36. תודה, הודפס וינוסה בקרוב!
|
|
|
37. המרת שמנת או חלב ומיץ או מים
מירי , |
תל אביב |
|
(15.03.05) |
האם ניתן לחליף את השמנת החמוצה או המתוקה או החלב כדי להפוך את העוגה לפרווה , בלי להשתמש בשמנת צמחית ?
|
|
|
38. איזה כתבה אליפות ! כל הכבוד !
כתבה פרקטית שכדאי לשמור לנצח
|
|
|
39. תודה ל- 24 הקונדיטור. ומה לגבי השאלה השניה?..
אם מחליפים קמח לבן בקמח מלא- כמה נוזלים צריך להוסיף?
|
|
|
40. כפית סוכר משקלה 4 גרם ולא 5
ולפיכך בכף סוכר יש 12 גרם ולא 15!
זאת כמובן אם מתייחסים לכפיות וכפות סטנדרטיות שמכילות 5 מ"ל ו-15 מ"ל בהתאמה.
|
|
|
41. ל-30 : בלי ביצים ובלי חלב
עוגות על בסיס בצק פריך עונות בדרך כלל על התנאי הזה, בלי תחליפים מזעזעים.
העיקרון הוא: תחתית בצק, מלית על בסיס פרי (ריבה טובה, תפוחים מבושלים קלות, משמשים. אפרסקים הם בד"כ אלרגניים) ופירורי בצק או פסי בצק מלמעלה.
יש עוגות סולת שאין בהן ביצים, ומרקמן יותר "עוגתי". למשל
http://www.hashulchan.co.il/_Recipes/Recipe.asp?CategoryID=107&ArticleID=8195&RecipesCategoryID=320
הרבה בריאות!
|
|
|
רק במקרה שיש פחות מהכמות הנדרשת (למשל חיצי כוס במקום כוס שלמה) אז מוסיפים - במקום החסר -
פירורי לחם.
זה מציל, מנסיון.
|
|
|
43. ל-35 . הקישורים לא עובדים.. האם תוכלו לתקן??
|
|
|
44. תשובה לקמח שיפון
אופה לחמים בבית , |
נהריה |
|
(15.03.05) |
אני אופה לחמים בבית (באופה לחם) ומרבה להשתמש בקמח שיפון וקמח חיטה מלא. לחם יוצא פחות "בגט" אוורירי, אבל איזה מרקם!! בגדול אני ממירה כל קמח לבן לקמח מלא, ואת הלחמים עם השיפון חייבים לאפות עם גלוטן - תוספת שלא קימת בקמח שיפון ויש להוסיפה אם לא רוצים לקבל יציקה (גלוטן אחראי על ההתפחה).
גולטן הצלחתי להשיג לאחרונה בנהריה בתחנת הרכבת יש חנות של תבלינים ושאר קטניות בתפזורת.
טרם יצא לי להשתמש בזה, אבל נראה לי כי מוסיפים את זה כמו סודה או אבקת אפיה.
בכל אופן יש הרבה מתכוני לחם ב"ספר הלחם" לא זוכרת מי המחברת (אבל בטוח אישה), תוכלי למצוא אותו בחנויות הספרים , שחור וגדול כזה.
אני לקוחת משם את המתכונים, את המצרכים מצמצמת בחצי וזורקת למכונה - לרוב יוצא מ ד ה י ם !!
בהצלחה
|
|
|
45. עוגת קקאו בלי ביצים ובלי חלב
חומרים יבשים:
3 כוס קמח
2 כוס סוכר
1 כפית סודה לאפיה
1/2 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית מלח
נוזלים:
1/2 כוס שמן
2 כוס מים (אפשר להמיר חצי כוס מים ביין)
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות חומץ
לערבב יבשים לחוד ונוזלים לחוד.
לאחד בין היבשים לרטובים.
לאפות.
כשהעוגה מוכנה: לשפוך עליה
בערך 3/4 כוס נס-קפה חזק, בלי סוכר.
|
|
|
46. מה בקשר לתחליפי סוכר ?
|
|
|
47. אפיתי עוגה - לא היה לי קמח תופח אז
דודה טובה , |
חולון |
|
(15.03.05) |
שמתי קמח רגיל, לא היתה לי שמנת - שמתי אשל, לא היה לי שוקולד - שמתי מיונז לא היה לי דבש - שמתי סירופ פטל, לא היו לי אגוזים- שמתי קוואקר ואני לא
מ ב י נ ה למה העוגה יצאה לא טעימה???
|
|
|
48. כתבה מקסימה ויעילה, תודה
יעלי , |
מודיעין |
|
(15.03.05) |
|
|
|
49. כשכותבים 3 כפות מרגרינה או חמאה - כמה זה בגרמים?
מנסה ללמוד לאפות , |
אזור הדמדומים |
|
(16.03.05) |
|
|
|
50. איך אפשר להחליף את השמנת החמוצה או המתוקה כדי להפוך את העוגה
|
|
|
51. שלי אלרגי לחלב וקטניות
אם יש לך מתכונים לאלרגים לחלב מאוד אודה לך אם תצרי קשר למייל הנ"ל
תודה מראש יאיר
|
|
|
52. כתבה נפלאה! אין כמו הגב' מוזס.
|
|
|
53. תגובה ל-30.
יאיר , |
מודיעין |
|
(10.04.05) |
אורית,
עוגיות גם הולך? אם כן, שילחי לי מייל ל-yayuval@hotmail.com אם לא, אצטרך לחפש.
יאיר.
|
|
|
מהי הדרך הנכונה להכין גלטין מבלי שיווצרו גושים?
|
|
|
55. כתבה מצויינת ופטנט דיאטטי
משומרי משקל בחו"ל: במתכון עוגה על בסיס שמן (כמו עוגות גזר נפלאות), מחליפים כחצי מהשמן ברסק תפוחים!
|
|
|
56. מה ההבדל בין שמן למרגרינה ?
אפרת , |
תל אביב |
|
(11.07.05) |
מה ההבדל בין שמן למרגרינה באפייה?
אני מעדיפה לשים שמן כי זה הרבה יותר בריא מאשר מרגרינה .
|
|
|
57. לשפית יש כמה טעויות...
דנההההה , |
מבינה בשוקולד |
|
(30.07.05) |
ראשית, בשוקולד לבן יש גם יש מוצקי קקאו (כ-12%, אם איני טועה), שנית ודאי שאפשר להמיס שוקולדצ'יפס! היא כנראה לא ניסתה לעשות זאת...
|
|
|
58. צבעי מאכל - יש תחליפים?
האם יש תחליפים טבעיים/לא-רעילים לצבעי מאכל שנותנים את אותו אפקט בקישוט עוגות?
|
|
|
כמה רסק תפוחים יש להוסיף במקום השמן שהחסרנו בעוגה?
|
|
|
60. מותק, סחטיין על התמונה
האם חזרת לארצנו הקטנטונת????
| |