אוכל  מדריכים  האקדמיה לבישול
ריבות א'
רון (שפאץ) כהן
פורסם: 22.03.05, 10:31
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 43 תגובות ב-43 דיונים
1. האם ניתן לעשות ריבה מבננות מבושלות?
מירב   (22.03.05)
2. האם מישהו ידע להכין ריבה עם פקטין ללא סוכר?
ללא סוכר ,   צפון   (22.03.05)
יש האומרים שיש דרך להסתפק במתיקות של הפרי ולהוסיף פקטין. אכלתי ריבה כזאת באירופה והיא מצוינת. הכוונה לריבה טבעית ללא תחלפי סוכר למינהם. יש לי סכרת ו מאוד אודה למי שיודע איך להכין, תודה
3. בבקשה מתכון לריבת תפוחים
פזית   (22.03.05)
אימי (ז"ל) נהגה לעשות ריבה מכל פרי בעונתו. לצערי, את מתכון ריבת התפוחים שלה אין לי. הריבה היתה מעט בהירה מריבת משמש. אודה לך על קבלת רעיונות/ כיוונים שאוכל לנסות ולשחזר את הטעם המדהים!
4. גם אני עם 2! האם יש דרך לעשות ריבה דיאטטית??
(22.03.05)
5. כרית הזהב
gi   (22.03.05)
באתר www.10deal.co.il תמצאו את כרית הזהב, מוצר מדהים !
6. ריבה ללא סוכר-באדיבות CLCL
נעמי דה פירסט   (22.03.05)
ריבה ללא סוכר מאת: clclו 16/03/05 | 11:43 ריבה ללא סוכר / פסטו ½ קג' פרי (כל פרי טוב לצורך המתכון) 1 כף מים חמים 15 גר' ג'לטין ללא טעם 9 טבליות ממתיק מלאכותי אופן ההכנה מגלענים את הפרי וחותכים ליחדות קטנות, מניחים בסיר ומבשלים עם מעט מים עד להתרככות הפרי. מסירים מהאש. מרסקים את טבליות הממתיק וממיסים בכף מים חמים, מוסיפים לתערובת הפרי החמה. ממיסים את הג'לטין ברבע כוס מים חמימים, מוסיפים לתערובת ומערבבים. יוצקים לצנצנות מעוקרות וסוגרים במכסה מתאים.
7. וכמה זמן מבשלים את הריבה ללא הסוכר?
צפוני ,   צפוני (צפון הארץ)   (22.03.05)
האם הגדלת כמות הלימון תקצר זמן הבישול? האם הגדלת כמות הלימון תקשה הריבה?
8. אין בעיה עקרונית לעשות ריבה ללא סוכר
מעכב חימצון ,   כאן   (22.03.05)
למעט העובדה שסוכר הוא חומר משמר. ללא הסוכר יתפתח עובש בריבה תוך זמן קצר.
9. ריבת שרי
גולדה   (22.03.05)
איך עושים ריבה מעגבניות שרי?
10. ריבת קומקווט
תמי ,   שמשית   (22.03.05)
העץ אכן שופע . האם צריך לחתוך את הפרי .האם צריך להשרות בגלל מרירות הקליפה ? לתשובותיך אודה
11. ריבת קומקווט
תות   (22.03.05)
אני בישלתי במים עד לרתיחה והחלפתי את המים כ 5 פעמים הפרי בשלמותו ורק לאחר תהליך זה הכנתי את הריבה. זאת על מנת להוציא את המרירות של הפרי
12. תפוז סיני הופך לריבה
יובל ,   שרון   (23.03.05)
מניסיוני 1) יש לחתוך את התפוז לפחות לשניים 2) מומלץ את המים של ההרתחה הראשונה להחליף ורק אז להוסיף את הסוכר. המהדרין מחליפים עד 3 פעמים. תלוי בטעם שרוצים לקבל. בתאבון.
13. שאלה לשף
שרה ,   מרכז   (23.03.05)
איך מכינים ריבה ללא סוכר במירקם ובצבע כמו של דל-פור הצרפתית .ניסיתי אך כנראה יש איזה שהוא טריק.אשמח לקבל עזרתך.
14. איך מכינים????
טליה   (23.03.05)
לסבתא הטורקיה שלי היו שתי ריבות מדהימות, אין לי מושג כיצד להכין אותן אולי אתה תוכל להשיג את אופן ההכנה? ריבת קוקוס מתאימה מאוד לפסח וריבת קליפות פאמלה - חוויה בלתי נשכחת אודה על העזרה
15. למה לטרוח - תנסו את הריבות של קיבוץ יד מרדכי
אביגיל   (23.03.05)
טעימות משו-משו ולא יקרות בכלל.
16. שימור הריבה
תמי   (23.03.05)
מנסיונה של סבתי שתחיה, אלופת ריבות קליפות ההדרים, יש להוסיף חצי כוס קוניאק (אלכוהול) בסוף הבשול מה שמשמר הריבה לזמן רב.ניסיתי עם ריבת משמשים ריבת שזיפים-יצא מדהים. סוד זוסף, להוסיף שקים סוכר וניל-פשוט לא מבינים איזה טאם אלוהי
17. לנעמי דה-פירסט
עדי ,   גבעתיים   (23.03.05)
תודה על המתכון. הממתיק המלאכותי לא עמיד בבישול. יעני - מתפרק. מה עושים?
18. את הקוקוס עם האננס אני מחסל בתחנה במשמרת אחת
איציק ב.   (23.03.05)
19. ל 15
(23.03.05)
ברגע שתטעמי ריבה ביתית לא תהי מוכנה לחזור לריבות התעשיתיות.
20. האם ריבות מתקלקלות
XXZZ   (23.03.05)
מי יודע האם פג תוקפם של ריבות ומתי????
21. ל-3 מתכון לריבת תפוחים -מעולה מעולה!!!
רימונה ,   צפון הארץ   (23.03.05)
יחס -1 ק"ג תפוחים 3/4 ק"ג סוכר. קולפים את התפוחים פורסים פרוסות מרתיחים עם כ-20 דקות.מסננים את המים .בסיר מניחים את התפוחים+הסוכר מרתיחים על אש נמוכה מאודׁ(שלא ידבק),לאחר כ 3/4 שעה מוסיפים:מיץ מחצי לימון סחוט+כפית שטוחה קינמון+4 שיני ציפורן.מבשלים על אש כעוד 25 דקות. יוצא מעדן פשוט מושלם. אני מכינה ריבות מרוב סוגי הפירות(כולל גזר+חצילים). רימונה
22. סמיכות הריבה
סין-רוזה חיים ,   באר-שבע   (23.03.05)
לצורך הסמכת הריבה יש להוסיף כף אחת או שתי כפות קורנפלור {מערבבים הקונפלור בחצי כוס מים ומערבבים}ץ
23. ל-17 - אם שמת לב - זה לא מתכון שלי
נעמי דה פירסט   (23.03.05)
אני לא מכינה ריבות ללא סוכר. מי שהביאה את המתכון לקחה אותו מתוך אתר. הייתי מציעה לך לפנות אליהם. וסליחה שלא יכולה לעזור לך.
24. גם מירקות
שולה ,   הוד השרון   (23.03.05)
ריבה אפשר גם מירקות כמה שזה נישמע איך זה טעים ומפתיע אני מכינה ריבה מחצילים קטנטנים וגם מבצל ,זה ערב לכך . למתכון תישאלו עקרת בית מרוקאית זו המומחיות שלהם .בתאבון.
25. סוקר
סטלה   (23.03.05)
יש להוסיף את הסוקר אך ורק לאחר בישול ארוח ועיטי של הפרי
26. לריבת תותים צריך להוסיף מיץ לימון?
הכתבה הביאה לי חשק ,   להכין ריבה   (24.03.05)
דרך אגב, בשבוע שעבר אכלתי באיזה מסעדה ריבה מעגבניות שרי. היה מעולה. מישהו יודע איך מכינים? תודה
27. ריבת עגבניות שרי
(25.03.05)
ק"ג עגבניות שרי שלמות, ק"ג סוכר חום (לא דמררה - חום), 2 כפות ג'ינגר מוחמץ. ולערבב בעדינות בעדינות שלא יתפרקו בבישול וישארו שלמות ויפות. הכי טעים - עם כבד עוף או בסלט פסטה קר.
28. הלו סטלה מס' 25
דן ,   חיפה   (25.03.05)
כמה שגיאות כתיב אפשר לכתוב במשפט אחד.השתגעת!!.
29. מחפשת מתכון לריבת אגסים וג'ינג'ר
ד. היפה ,   ת"א   (26.03.05)
מחפשת את המתכון כבר 5 שנים. מי יכול לעזור???
30. ל20 אם זה מתקלקל, זה לא ריבה!
JAM   (30.03.05)
אולי לפתן, לפעמים יש בחלק עליון, שכבה או חלקים לבנים. זה מכפית מלקיחה קודמת, או אזה גרגיר אבק שהחלית לפרוח! לקחת עם כף את השכבה עליונה, כל השאר צאיך להיות בסדר שוב, בריבוי סוכר, או מלח אין קילקול!
תגובות נוספות
חזרה לכתבה