דיגיטל  מדריכים  Windows
איחוי: איך עושים סדר במחשב?
קובי בילר, PC Magazine
פורסם: 23.03.05, 12:41
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 73 תגובות ב-73 דיונים
31. התוכנה הכי טובה לאיחוי דיסק...
דודו ,   עפולה   (23.03.05)
נסו את perfectdisc 7, היא תאחה את הכל הדיסקים הקשיחים ואת כל הקבצים (שלא כמו בתוכנות אחרות שמשאירות חלק מהקבצים לא מאוחים). היא יודעת גם לאחות לפני שהוינדוס עולה וזה מאפשר איחוי של קבצי המערכת (כמו קובץ הסוואפ-זיכרון וירטואלי). פשוט תורידו אותה ולא תצטערו, היא שמה את נורטון ואת דיסקיפר בכיס הקטן! בדוק!
32. ל-25 איך עובדת אצלך מערכת הקבצים? הסבר בבקשה.
שלמה ,   תל אביב   (23.03.05)
33. שאלה למבינים..
יניב   (23.03.05)
יש לי שני דיסקים של 80 ג'יגה. חילקתי אותם ל 3 כ"א (עניין של נוחות). איך אני יכול לבצע איחוי לכולם בו זמנית? איזו תוכנה מומלצת?\ אני רוצה לשים את הניקוי ללילה פעם בחודש וזהו. בכלי של ווינדוס וגם ב diskeeper לא הצלחתי. תודה מראש..
34. הכתב כנראה רוצה שתדפקו פיזית את הדיסק (תקראו בפנים)
הפיל ,   שרון   (23.03.05)
כל כך הרבה שטויות לא קראתי ממזמן. קודם כל המערכות קבצים של היום, למשל NTFS בחלונות, יודעות אוטומטית להשתמש במקום שהתפנה ככה שיהיה כמה שפחות פיצול. המחשב לעולם לא יעבוד לאט כתוצאה מפרגמנטציה כי רוב הקבצים במחשב אינם גדולים מספיק כדי שהם יתחלקו לכל כך הרבה חלקים. זה נדיר שתמצא מחשב עם קובץ שהתחלק ליותר מ-50 חלקים שגם זה וגם 1000 חלקים לא יאטו את המחשב. אני בחיים לא עשיתי REFRAG והמחשב שלי הרבה יותר מהיר ממחשבים אחרים. אם תעשו DEFRAG אז הדיסק שלכם ידפק פיזית ואז תפרנסו את מוכרי החומרה שכנראה הכתב הוא כזה או נשכר על ידי אנשים כאלה.
35. רק חבל ששכחת לציין שבכדי לקבל איחוי מלא
(23.03.05)
רצוי לא לבצע שום פעולה במקביל לעבודת האיחוי. ומצד שני גם בלילה כשמנסים לישון זה לא מומלץ כי הדיסק גורס את המוח ובסוף תחלום על גיגות במקום כוסיות. בקיצור איחוי דיסק עושים אחרי שיוצאים מכל התוכנות/אינטרנט, אולי אפילו אחרי ריסטרט, אז המהדרין אומרים יפה שלום למחשב ויוצאים לבלות
36. מדוע לא להמליץ על פיצול דיסק או 2 דיסקים
דוד הכי טוב ,   עמק הסיליקון   (23.03.05)
כך מערכת ההפעלה וכל התוכנות הדביליות כמו אופיס במקום אחד (מצחין ואפל) ומאפשרים הרצה חלקה של איכס-פי (נגיד..) ואילו כל הקבצים, המוסיקה והסרטים הכחולים נמצאים במקום אחר.
37. ל-32
לירן   (23.03.05)
25 משתמש ב-Linux שם יש מערכות קבצים אשר תומכות ב-Journaling, כגון מערכת ה-Rieser. בע"ה Linux תגביר את תפוצתה ברבים למען כולם יעריכו יכולותיה לעומת העולם החלונאי.
38. פעם בשבוע
ליפא העגלון   (23.03.05)
יש לי מחשב ישן עם רכיבים אמינים במיוחד ו-WIN98. אני מקפיד למחוק את התוכן הלא מקוון לאחר שאני מתנתק מהרשת (לחיצה ימנית על האייקון של אקספלורר, ואז - "מאפיינים"). הבנתי שגלישה גורמת לפרגמנטציה מוגברת של הדיסק. פעם בשבוע אני מפעיל את תוכנת התחזוקה המובנית בחלונות, בודק דיסקים, מוחק קבצים מיותרים ומאחה. הכל עובד פיקס. וכדאי לקנות מלכתחילה מחשב ממקור אמין כדי שהרכיבים שלו יעמדו במעמסת האיחוי.
39. איחוי - זה מילה גסה ברוסית
מרינה ,   י-ם   (23.03.05)
כמו הקשר בין מייל לאימייל כך הקשר בין חוי לאיחוי ודי לחכימה
40. איחוי בלינוקס
יוסף   (23.03.05)
שימו לב לינוקסאים: אמנם חלק ממערכות הקבצים בלינוקס לא דורשות איחוי, וזה יתרון מבחינה תחזוקתית, אבל יתרון נמוך למדי, כי אפשר לבצע את האיחוי כ-cron job כל לילה. זה למה רייזר (שאתם מכירים מ-reiserfs) רוצה שהגירסה הבאה של המערכת (4) תאפשר יותר פרגמנטציה (בצורה חכמה עם חשיבה מראש על "חורי אוויר") ואז פעם בכמה זמן ירוץ מאחה. לפרטים: namesys.com, רדו לסעיף 6 - repacker. (אני לא טוען שאני מבין את כל המסמך, אבל בכ"ז הוא די מעניין).
41. צופר מבית מיקרוסקופ
אבי   (23.03.05)
יש לציין שזהוא הצופר מבית מיקרוסקופ עוד מימי הדוס. מערכות הפעלה נורמליות משתמשות בשיטות יותר מתוחכמות מאשר חלונות. שיטה זו היתה נהוגה במערכות הפעלה שאני לא בטוח שהן קיימות עוד.
42. קול ספוט, תפסיק לבלבל את המוח
ביל הדביל   (23.03.05)
מוטב שתתעמק בבעיות אשר צצות באתר www.whatsup.co.il ותפרט מעט יותר על סיוטי לינוקס, בעיות חיבור לאינטרנט, בעיות עברית ותקלות שונות ומשונות שלא לדבר על כך שנושא המולטימדיה והמשחקים כה עלוב בכל אחת ואחת מהפצות הלינוקס. בנוסף, אם לא ידעת, גם ללינוקס עושים איחוי ויש תוכנות מתאימות לכך.
43. איחוי תדיר מקצר את חיי הדיסק, לא להגזים
מ   (23.03.05)
איחוי זה נחמד ... אבל על בסיס יומי ??? שבועי ??? זה מקצר את חיי הדיסק ... פעולת מנוע מאומצת לזמן ארוך. לא לבהל ומומלץ לבצע מדי פעם ... ובשימוש סביר.. מדי פעם זה כל כמה חודשים... וכמה חודשים זה לא חודשיים ... בכל מקרה השתגעתם ??? על בסיס יומי ???
44. ל-32
יאיר ,   צפון   (23.03.05)
מגיב 25 (קול ספוט) עובד עם לינוקס, מערכת הפעלה שיש לה מערכת קבצים שונה משל חלונות (וכנראה גם טובה יותר).
45. למה ynet עושים כתבות פרסומיות במסווה של מדריך?
(23.03.05)
מעניין שהתוכנה היחידה שהכותב בחר להמליץ עליה היא התוכנה שהוא עצמו פיתח... כאילו שאין עוד תוכנות רבות שעושות בדיוק את אותו הדבר, חלקן בחינם. שיטה טובה להגדיל מכירות - הפחדת הקונים הפוטנציאלים שבלי המוצר שלך אי אפשר להסתדר. ומי שאי פעם שידרג מחשב בגלל בעיית פרגמנטציה שירים את ידו... אז תרגיעו, יש לווינדוס כלי איחוי סביר בילט-אין, ואחרי הכתבה הזאת גם אם הייתי רוצה לקנות כלי איחוי חיצוני לא הייתי קונה את disklace.
46. ואיזה תוכנה אתם הכי ממליצים
גלית   (23.03.05)
לסריקת הדיסק ?
47. האם PerfectDisk 7 טובה גם ל
אבי   (23.03.05)
WIN 98 ?
48. 32- קול ספוט משתמש במערכת הפעלה לינוקס...
(23.03.05)
מערכת קבצים ext או reiser... מערכות מתקדמות בהרבה ממערכות הקבצים המיקרוסופטיות... מידע נוסף? just google it...
49. יש כמה איי דיוקים
תותחן   (23.03.05)
לגבי התלונה שהHD יכול להתקלקל גלל שהוא נע הרבה לא כול כך נכונה משום ש הHD לא מפסיק להסתובב במהירות גבהה מרגע הדלקת המחשב. לגבי שיטת ניהול FAT למערכת ההפעלה יש טבלה שבה רשום מה יש בכול BLOCK ואין בBLOCK כתובת איפה ההמשך
50. איזה בושה שיש פה פרסומת במסווה של מדריך
firefox   (23.03.05)
מי שהמחשב שלו יקר לו (וגם הכסף) תתרחקו מכתבות כמו זאת. הכתבה מנסה להפחיד את הקוראים ולדחוץ להם תוכנה גרועה ובתשלום, כדי שהכתב ירוויח כסף. רוצים לדעת מה טוב למחשב? תשאלו בפורומים רציניים. אני בחיים לא הייתי קונה את התוכנה של האדם הזה. וש- ynet יתביישו שככה הם מרוויחים כסף, ע''י פרסומות סמויות. בנוסף אני ממליץ לכם לעבור לגלוש ב-mozilla firefox בתוספת adblock ואז לא רואים בכלל את הפרסומות של ynet (הבאנרים)
51. תודה, כתבה מצוינת
יקי ,   כוכב יאיר   (23.03.05)
52. מרינה! התגובה שלך הכי לעניין....חחחח
שרון   (23.03.05)
53. לא הבנתי למה צריך להחליף דיסק עם לא עושים איחוי הרבה זמן?
אריאל   (24.03.05)
הוא לא הסביר את זה והייתי שמח לדעת תודה
54. תכלס... כתבה מעניינת ויש מספר דברים להזכיר.
Shalom Cohen ,   מרכז   (24.03.05)
1. אכן זמן רב ללא איחוי עלול לגרום לאיטיות משמעותית במערכת ההפעלה. 2. אם אתם מצויידים במחשב חדיש ורוב העבודה עלהמחשב היא גלישה באינטרנט ומסמכים אין לבצע איחוי מעל פעם בשנה.(סיבות יפורטו בהמשך). 3. אם רוב העבודה היא הורדות מהאינטרנט ועריכת מולטימדיה אכן כדאי לאחות אחת למספר חודשים ולפני שנפח המאוחסן בדיסק מגיע או עובר 75% תפוסה באותה מחיצה. 4. אכן איחוי קרוב יותר יהייה מהיר יותר אך מה שנהרס באיחוי מבחינה מכנית הוא הראש הנע במהירות אדירה ועלול לקרוס על משטח הדיסק כתוצאה מעבודה ממושכת. 5. בשום פנים ואופן לא לבצע איחוי בימי חורף שבהם ניתן לצפות להפסקת חשמל, וגם לא בימים חמים מידי כאשר החדר אינו ממוזג, שכן בעת איחוי הדיסק מתחםם ועלול לקרוס. 6. אין לבצע הפעלה מחדש לפני שהאיחוי מסתיים או לחלופין שתוכנת האיחוי נסגרה אחרת קבצים עלולים ללכת לאיבוד, להרס ועוד. לשאלות נוספות ניתן לפנות אלי באי-מייל ישיר כל שאלה תענה במהירות האפשרית.
55. 29...אתה טכנאי אתה?
dod   (24.03.05)
56. תודה לכל הקוראים. כולם צודקים.
קובי בילר - המחבר ,   ישראל   (24.03.05)
גם אלה שכתבו נגד. המטרה של הכתבה, לעורר את ההתענינות בנושא. נכון שיש כאן גם מסר שווקי, אבל לא למשתמש הקטן, שמקבל את התוכנה בחינם, ואפילו לא צריך להרשם. המטרה היא לחסוך בגדול בחוות המחשבים, ולתת להם כלי לבדוק את המצב במחשבים שלהם, על מנת שיוכלו לחסוך בהוצאות. מי שלא הבין כמה זה עולה להם, שיחזור לקרוא את הכתבה.
57. אם זה לא עובד, צור קשר
ל-14 (לא עובד)   (24.03.05)
נתקלנו בבעיות בהם המבנה הפנימי של הדיסק לא נכון, בעיקר בגלל גלישה לאתרי תועבה שבכוונה מקלקלים. הם מפילים לעיתים גם את המחשב שלך, אבל אולי כבר התרגלת לזה, ולא אכפת לך. נסה לנקות את הקבצים הזמניים, כולל אלה באקספלורר. זה תמיד טוב לעשות..
58. Perfect Disk פשוט גרועה - המחשב שלי איטי יותר עכשיו
נדב   (24.03.05)
59. ל-11, מה הקשר?
יעקב   (24.03.05)
שום תוכנה לא יכולה למנוע את פיצול הקבצים. הפתרון היחידי הוא איחוי תקופתי.
60. ghost-יכול להיות תחליף לאחוי?
יוסי   (24.03.05)
והאם הוא שוחק את הדיסק מפני שהתוכנה הזאת הצילה אותי הרבה פעמים לאחר שהתקנתי ים תוכנות והם בילגנו לי את המחשב
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה