אוכל  טעם החיים
פבלובה תותים
רוני ונציה
פורסם: 20.04.05, 13:17
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 26 תגובות ב-26 דיונים
1. בסעיף 8: למה הכוונה ממלאים? הרי זה שטוח
(20.04.05)
הרי המרנג שטוח ... לא?!
2. שים לב לסעיף 4
טלטל   (20.04.05)
ציטוט: "בגב של כף מעצבים שקע במרכז העיגול. " יווצר שקע במרנג המוכן שאותו אתה ממלא בקרם וכו'. בתאבון וחגשייח!
3. למגיב 1
ליאת   (20.04.05)
בסעיף 4 של הוראות ההכנה כתוב לעצב שקע במרכז העיגול בעזרת צידה הקמור של כף. בהצלחה.
4. למס' 1 -תקרא שוב את סעיף 4
(20.04.05)
יוצרים מעיין גומה במרכז
5. תגובה ל-1
דלית ,   ת"א   (20.04.05)
שימי לב בסעיף 4 רשום שיש ליצור שקע בעזרת גב של כף כדי שזה יהיה קעור .ואז את זה ממלאים בקרם
6. תודה-תודה-תודה
שש   (20.04.05)
בדיוק מה שחיפשתי - מתוק-חמוץ לסוף ה"סדר". וגם תודה על כל המתכונים המשובחים בעבר. וגם - חג שמח.
7. איך מתאים לליל הסדר אם חלבי?
(20.04.05)
ברור לכל (אני מקווה) שארוחת ליל הסדר הינה בשרית. הקינוח לפנינו חלבי למהדרין, ולכן אינני מבין איך הוא מתאים לארוחה זו. חוץ מזה נשמע מצויין!
8. המלצה
לי ,   מרכז   (20.04.05)
הקצפת החלבונים מעל סיר עם מים חמים (על אדים )- מקשה את המירנג ומשפר אותו !! חוץ מזה יותר קל להשתמש השקית זילוף ואם אין בבית אפשר לקחת שקית אוכל הריגלה - למלא בקצף לחתוך את השפיץ - ויש שקית זילוף
9. משתמשים בשמנת צמחית ומחמאה...
שירלי ,   ת"א   (20.04.05)
10. למס' 7 למה למה למה סתם להגיד דברים לא במקום?
קוראת ולא מאמינה   (20.04.05)
א. זה לא ברור "לכל" שארוחת ליל הסדר הינה בשרית - אין שום מניעה לאכול ארוחה חלבית או צמחונית ב. אין שום מניעה להכין את הקינוח הנ"ל פרווה - אפשר להתשמש בקצפת צמחית והקרם לימון כלל לא חובה אז למה סתם להגיב ככה! דווקא הפבלובה זה פתרון מצויין למי שרוצה להגיש קינוח מעניין ויפה וטעים אחרי ארוחה בשרית!
11. תשובה
ס ,   צפון   (20.04.05)
יטצרים שקע עם גף הכף בקרם של המרנג, אותו שקע נשאר באפיה ושם ממלאים ועל יתר העוגה בצורה שווה
12. למספר 7
פרוית   (20.04.05)
איזה מן שאלה זאת? כמובן שמתאים לליל הסדר לכל מי שלא שומר כשרות. מה, אנחנו לא קיימים? הרגזת/ה אותי
13. איך אפשר להתאים את העוגה לחולי סכרת?
אורלי ,   גבעתיים   (20.04.05)
האם יש תחליפים שיתאימו להכנת העוגה במקום סוכר על מנת שיתאימו לחולי סכרת?
14. המרנג עצמו אינו חלבי!!!
נאור ,   ת"א   (20.04.05)
15. לא צריך גומה וכדאי להפוך את המרנג כך שהצד הרך יותר יהיה
זו שיודעת ,   בביבים.   (20.04.05)
למעלה . אפשר לקשט בפירות שונים ורצוי חמצמצים.
16. הדבר הכי מגעיל שאכלתי בחיים שלי
כל הכבוד   (20.04.05)
17. ל-12: "הרגזתה" לא קיים בעברית
(21.04.05)
18. תגובה ל-7, לא כולם דוסים
טאיון   (21.04.05)
שלום מס' 7 יקרה! אם את לא רוצה לאכול בשר וחלב יחד, אז אל תאכלי! למה צריך להוציא לכל הקוראים את החשק עם הכפייה הדתית הזאת!!!!!
19. למספר 12 (ולמספר 7)
(21.04.05)
על פי רוב גם מי שאינו שומר כשרות, (כמוני) כאשר הוא חוגג את ליל הסדר שומר בו על כשרות, כי זה די מגוחך לעשות טקס בעל אופי דתי ולוותר לחלוטין על כללי הטקס בכל זאת. כמו שלא תגיש לחם בארוחת הסדר, כך גם סביר שלא תגיש בשר וחלב יחד. אבל ל-7, למה אתה "מקווה" שארוחת הסדר היא בשרית? עבור רבים מאיתנו הסדר הוא צמחוני למהדרין, כאשר את הרגל מחליפה ביצה שרופה. זה כמו המודעות המזועזעות על קופסאות איסוף המזון "הידעת שיש ילדים שמסתפקים בארוחה חלבית (!) בשבת קודש?", שאמורה לגרום לנו זעזוע. לא מזועזעת. אני אוכלת כל ארוחה צמחונית מאז גיל 11 כאשר הפסקתי לאכול בשר. זה ממש לא נורא. זה אפילו כיף, בריא, ומאוד מאוד טעים.
20. למספר 10 - איפה כתוב שהארוחה
צריכה להיות בשרית   (21.04.05)
אהמ... אוכלים זרוע (בד"כ של כבש) כבר בטעימות. לעניות דעתי זה בשר. מה גם שהמסורת אומרת לאכול בשר ודגים בשבת ובחג. ותחליפים צמחיים? נראה לי שעדיף לחפש מתכון אחר.. חג שמח :)
21. דחוף: יש מישהו שבאמת עשה ואכל את זה?
(21.04.05)
(חוץ ממספר 16 שלדעתו זה מגעיל )
22. ל-21
שש   (21.04.05)
עשיתי את המרנג - יצא מקסים, יבש וטעים - (לפי הפירורים שליקטתי מהתבנית). קרם הלימון - משובח. אז מה עוד יכול להיות רע??? אני מתכוונת לשים על קרם הלימון פירות יער מופשרים ומעליהם את הקצפת.
23. תוספת משפרת
אחת שאכפת לה   (23.04.05)
אני ממליצה להוסיף למתכון זיתים שחורים וירוקים על מנת להמחיש את אחדות העם.
24. עשיתי כמה פעמים את המוס ולא הצליח נשעשה מימי
מיקי   (24.04.05)
25. הכנתי ויצא נפלא!
אזרחית קטנה, השרון   (12.04.09)

הכנתי לליל הסדר, יצא מדהים. חשוב מאוד לעקוב אחרי הוראות המתכון ולהקציף היטב במהירות בינונית מהירה בבלנד ידני, בכל פעם שמתבקשת הקצפה במתכון.

אנשים ליקקו אצבעות, תודה!

26. מעולה - כרגיל כמו כל מתכון של רוני ונציה
אני   (27.11.16)
תודה רבה!
חזרה לכתבה