לאשה  מגזין שף
בריוש: הלחם הכי טעים בעולם
מיכל לוי-אלחלל, מגזין "שף"
פורסם: 15.05.05, 13:10
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 25 תגובות ב-24 דיונים
1. הקפאה - מיד אחרי האפייה?
דנה   (15.05.05)
האם הכוונה להקפיא את הבריוש מיד אחרי האפייה בעודם חמים, או שיש להמתין עד לצינון ואז להקפיא?
2. כל כך טעיייים...
(15.05.05)
3. איזה קמח?
האופה היפה   (15.05.05)
היום אפשר (סוף סוף) להשיג סוגים שונים של קמח לבן: קשה רך, סמולינה ועוד. למה לא מציינים במתכונים איזה סוג קמח מתאים למתכון?
4. לאופה היפה
הרופא שאופה   (15.05.05)
ככלל: בצקי שמרים למיניהם ובצקי עלים - קמח קשה, כלומר כזה שמכיל הרבה גלוטן שיצור מרקם חזק יותר. בצק פריך: קמח רך שלא מכיל הרבה גלוטן ונותן מרקם מתפורר יותר.
5. טיפ במקום מלח
ענת ,   קריות   (15.05.05)
במקום לשים מלח (במתכון כותבים כפית וזו הגדרה כללית מדי) אני משתמשת בחמאה או מרגרינה מלוחה, וזה נכון לגבי כל סוגי המאפים, גם ובעיקר מתוקים, כי אז זו הכמות האופטימלית למאפה. נסו ותווכחו. בהצלחה ובתאבון!
6. שמרים
(15.05.05)
לא ציינתם בכתבה האם אפשר להשתמש בשמרים יבשים. ואם כן, מה הכמות?
7. לרופא האופה
תמי   (15.05.05)
מה זה קמח קשה?הכוונה לקמח פשוט? קמח רך האם הכוונה לקמח תופח?
8. הכי טוב למאפיי שמרים להשתמש בקמח ללחם
גיא   (16.05.05)
שטיבל מס' 2
9. שמרים יבשים
sara ,   r"g   (16.05.05)
האם אפשר להשתמש בשמרים יבשים ואם כן באיזו כמות(4 כפות לקילו נראה לי קצת מוגזם)
10. ל sara
אירית   (13.07.05)
את מתכוונת לשמרים טריים ובכן הנוסחא היא 2 כפות שמרים יבשים= קוביית שמרים טריים (50 גר) ולגבי 4 כפות זה בסדר כי הבריוש הוא לחם תפוח וזמן ההתפחה קצר יחסית ללחם ולא דרוש עיבוד נוסף שלו לכן כמות השמרים גדולה בהצלחה!
11. ל- 7 תמי
לא רופא אבל אופה   (25.12.05)
קמח קשה - הכי שכיח במרכולים וברשתות הגדולות קמח שטיבל 2, לגבי קמח רך הכוונה לקמח לבן רגיל. קמח תופח זה משהוא רחר לגמרי זה קמח בדרך כלל עם תוספת של אבקת אפייה וכל מינידברים אחרים. והוא לא מחליף שמרים + קמח לבן.
12. 15 דקות בלבד לתפיחה השניה ??
בריוש ,   בראש   (25.12.05)
נשמע לי מעט מידי. הבצק יצליח לתפוח מספיק ? אשמח לשמוע אם מישהו באמת ניסה את המתכון.
13. רגע...
מאותגר עיכולית   (25.12.05)
אפשר להשתמש בקמח שהוא לא קמח חיטה? (או כל קמח אחר שאין בו גלוטן....?)
14. טיפ חסכוני לקמח קשה!!!!!!!!
פרסי קמצן   (25.12.05)
במקום לקנות קמח קשה לדוגמה שטיבל 2 שזה קמח שמועשר בגלוטן=חלבון חיטה. יותר חסכוני לקנות גלוטן בניפרד ולהוסיף לקמח רגיל וזול שקונים בסופר חצי קילו גלוטן עולה 15 ש"ח וזקוקים ל 1% בלבד להוסיף לקמח כדי לקבל קמח קשה כלומר על 1 קילו קמח אנו זקוקים ל 10 גרם גלוטן שזה יוצא 30 אגורות העלות של הגלוטן. (ניתן לקנות אצל מר קייק בנתניה.) חפשו כתובת בגוגל.
15. שמרים
שרה ,   בני-ברק   (25.12.05)
2 כפות שמרים יבישים ל קילו קמח
16. אתה לא פרסי קמצן אתה פרסי טיפש .
(26.12.05)
17. לדנה מס' 1
גם דנה   (26.12.05)
לפי מה שרשום לא מומלץ להקפיא אך "אפשר להקפיא את בצק הבריוש, עטוף היטב בניילון נצמד מייד לאחר הלישה (סעיף 2, לפני ההתפחה). מפשירים את הבצק לגמרי בטמפ' החדר ומתפיחים כחצי שעה. מכינים את המלית וממשיכים כמפורט מסעיף 3 במתכון" לדעתי --אפשר להקפיא אחרי האפייה אני עושה את זה תמיד עם מאפי שמרים, לאפות לקרר להניח בקופסא אטומה עטופה בניילון אחרי זה מפשירים חצי יום בחוץ (לא רצוי במיקרו). ונותנים חימום קל בתנור לפני ההגשה.
18. 6 ביצים? מה זה חביתה?
טוני   (26.12.05)
19. ל-18, בריוש זה בעצם קרוס בין לחם לעוגה ולכן
יהודית הקונדיטורית   (26.12.05)
כל כך הרבה ביצים שמעשירים את המרקם והטעם. מרי אנטואנט מלכת צרפת אמרה משפט ידוע שהיום מעוותים אותו "אם אין לחם תאכלו בריוש" (והיום אומרים תאכלו עוגות) כך זה במקור אבל ההבדל בעצם לא גדול.
20. ל 16 קודם כל אני שמח שקראת את התגובה שלי.....
פרסי קמצן   (03.01.06)
כנראה את או אתה מנסים גם לחסוך! וזה התודה רבה שנותנים לי על העזרה מי שאופה בכמויות כמוני אז בסופו של דבר זה חיסכון גדול . כמובן אם אופים פעם בשנה זה לא משמעותי .
21. בריוש אמור להיות מתוק!!יותר קרוב לבריוש
רון ,   קריית אונו   (22.12.07)
22. הכנתי ויצא בדיוק טעם של קובנה
אורית ,   ראש העין   (20.08.08)
יצא לי קובנה, ממש התאכזבתי! חשבתי שעם כמות הביצים והחמאה יצא לי משהו קצת יותר משובח מקובנה...כזאת שאני מכינה כמעט כל שבוע. וטעמתי בריושים בברלין ואין קשר בין הטעמים. לפחות בקובנה אני שמה ביצה אחת ויוצא אותו דבר, אז מה הטעם?! הה...תרתי משמע....
23. מים במקום חלב
שירה ,   ירושלים   (02.02.11)
האם אפשר לשים מים במקום החלב כדי שזה לא יהיה חלבי? ואם כמה איזה כמות?
24. החלפת קמח
תמי ,   חיפה   (23.01.14)
שלום,האם אפשר להחליף את קמח שטיבל 2 לקמח שטיבל 5,לבריוש? האם אפשר להשתמש במקום, בקמח לחלה? תודה על ההתיחסות תמי
חזרה לכתבה