בריאות  דיאטה
חידה: האם יש בכלל מרגרינה בריאה?
יהודית יהב
פורסם: 19.05.05, 09:25
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 63 תגובות ב-59 דיונים
31. ויקול לא אכילה!!!!
נירה ,   גבעתיים   (20.05.05)
ניסיתי מרגרינה ויקול דיאט כי זה אכן נראה מאוד אטרקטיבי לשומרי המשקל שביננו- וזה פשוט לא אכיל. לעומת זאת מאזולה לייט בכמויות סבירות-ממש בסדר!!!
32. לא עדיף שוקולד במקום כל הדרעק הזה?
שיגעתם אותי   (20.05.05)
בהתחלה פירסמתם שטיגון עם שמן זית מסוכן וכמו כן גם בישול בטמפ' גבוהות עכשיו עם המרגרינה שאני לא רואה שוםם שימוש בשבילה לאחר שמחבת טפלון עולה 10 שקל בשביל מה צריך מרגרינה היום? שימו שוקולד על הפרוסה ותהנו מחר אתם יכולים למות מתאונת דרכים (הסבירות גבוהה מאשר הסרטן שתביא לכם המרגרינה) אז תפסיקו לבלבל את המוח ותהנו קצת מהחיים ותזיזו ת'תחת כל יום ולא תצטרכו לקרוא קבוע במדור הזה
33. בהמשך ל-2: רעלים בשמנים צמחיים מחוממים
ביו   (20.05.05)
http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=47063
34.  - סוף סוף כתבה מעולה!
ע ,   רחובות   (20.05.05)
כסטודנטית למדעי המזון נדהמתי מהפרסומת למרגרינה מכיון מכמעט בכל הרצאה באוניברסיטה היא מוזכרת לשמצה....ואילו את הצרכנים מנסים לסבן שהיא בריאה .
35. הכל מותר במידה- מה הפניקה?
אריאן   (20.05.05)
מרגרינה, חמאה, אבוקדו, מתוקים, פחמימות, מעדנים. הכל ניתן לנו כדי שנהנה ונשמח על כל מה שיש בעולמנו. למה להפוך את כל המאכלים לאויבים ןרעים? תעשו פעילות וסקס טוב. תאהבו את עצמכם. תאכלו ותהנו מהטעם והריח. כל השאר יבוא על מקומו בשלום.
36. חברים,תקשיבו לי
(20.05.05)
אל תאכלו מרגרינה ומיונז.נקודה. על מנת לעכל מזון זה צריך שתהיה טמפרטורה של כמה מאות מעלות.בגוף האדם אין טמפרטורה כזאת.
37. למס' 1 - אמונה באל זו מחלה קשה, תראה לאן הגעתי
ישו   (20.05.05)
38. אכלו רק חמאה
רותם ,   רמת-גן   (21.05.05)
רבותיי זה בדוק - חמאה יותר בריאה ממרגרינה (וגם הרבה יותר טעימה) ! שלמו קצת יותר אבל אז לא תאכלו שומני טרנס ושאר חולות וצרות.
39. למה שמן פשתן "אחרון ברשימה"? ההיפך!
אבקש תשובה   (21.05.05)
שמן פשתן, זה שנמכר בחנויות טבע, מכיל חומצות אומגה 3 בכמויות ענק. לכן הוא מומלץ מאוד בדיוק לבעיות לב על ידי כל מי שמבין בתחום. לא ברור למה הכתבה (המצויינת, אגב) ציינה שהוא הכי פחות בריא. יכול להיות שהשמן הזה במרגרינה עובר עיבוד, ואולי אז ערכו שונה מהשמן בחנויות. (סתם הנחה/ ניחוש שלי). האמנם כך, או שהכתבת פשוט שוגה בעניין זה, והשמן בריא כםי שיודע כל מי שסובל מבעיות לב?
40. ממה עשוי שמן קנולה?
לילי ,   צפון   (21.05.05)
41. להיזהר מפרסומת
חיים ,   נתניה   (21.05.05)
הפירסומת בעיקרו שיקרית! תפקיד הפרסומת להביא אותנו לשרת את האינטרסט של המפרסם.עלות הפירסומת מעלה את מחיר המוצר! ככל שהמוצר לא חיוני,איכותו ירודה כך הפירסומת אגרסיבית יותר.אסור לקנות מוצר המפרסם את עצמו באופן אגרסיבי.
42. לעורך:למה לא מתפרסמת תגובתי ביחס לפרסומת??
חיים ,   נתניה   (21.05.05)
צנזורה על בסיס של אינטרסים?
43. האם 'מחמאה' עדיפה על מרגרינה? תודה :)
אורנה   (21.05.05)
44. עדיף חמה ולא מרגרינה
אזרח   (21.05.05)
בתהליך יצור של המרגרינה משתמשים במימן שנוצר כמוצר לווי של תעשיות הנפט ואינני בטוח שאינו מכיל מוצרי לווי בריכוזים נמוחים. אם אוכלים כל יום כמות קטנה של חמה לא חלים בכולסטרול לאחר שהגוף צורך שומן כדי לספוג את הויטמינים למחזור הדם. לכן משזולל תוספי מזון בלי לאכול שומנים הם לא נספגים בגוף.
45. הכי בריא- חמאה ושמן זית
תומר   (22.05.05)
כל המרגרינות הם שומן צמחי מוקשה, מאוד לא בריא, ולא משנה מה הסוג
46. ישנה מרגרנה מאד בריאה
youki ,   בלגיה   (22.05.05)
פא באירופה ישנה מרגרנה מאד בריאה. היא מורידה את הכולסטלול (LDL) becel pro activ benecol בשתיהם ישנם חומר בשם "סטירולים" שכאמור מודים את הכולסטלול. אני לא יודע אם מייבאים אותם לארץ
47. ממש לא נכון! אוליביה ויקול זיתים מ-ד-ה-י-מ-ה!!
דניאלה ,   רמת השרון   (22.05.05)
שווה לכם לטעום את אוליביה ויקול עם זיתים פשוט מדהימה (עד כדי כך שנאי צריכה לעצור את הילדים שאוכלים אותה בכפית) ממליצה לכם גם על חמאת השום שלהם - כמו במסעדה
48. מרגרינה או חמאה
א ,   תל אביב   (24.05.05)
חברה שימו לב! מרגרינה בריאה הרבה יותר מחמאה - היא מכילה שמנים מן הצומח בלבד וללא כולסטרול. חמאה היא מן החי ולכן מכילה שומן רווי וכולסטרול. מקווה שזה עושה לכם סדר
49. האם מחמאה עדיפה על מרגרינה
א ,   תל אביב   (24.05.05)
"מחמאה" היא מרגרינה! מחמאה היא מרגרינה של בלו בנד בטעם חמאה
50. חמאה עדיפה ממרגרינה אבל.. -תגובה ל-46+47+48
מנשה ,   קריות   (24.05.05)
אין מרגרינה בריאה ! מרגרינה היא חומר לא טבעי - זה חומר סינטטי שבתהליך היצור שלו מוסיפים מימנים ומאריכים את השרשרת הכימית בכדי שתישאר במצב מוצק בטמפרטורת החדר ויהיה קל יותר לשנע אותה . הכבד לא מסוגל לפרק את החומר הסינטטי הזה וכאן הבעיה . בנוסף מרגרינה מכילה אחוז גבוה מאוד של שומן רווי. ל- 47 - כדי מאוד שתעצרי את הילדים אם בריאותם חשובה לך - זהו מתכון בדוק לסתימת עורקים ולכולוסטרול גבוה LDL. חמאה מכילה אומנם מעת כולסטרול - אולם היא עדיפה מאחר וגופינו צריך מעט כולסטרול - גם הכבד מייצר אותו - לצורך שינוע ויטמינים ADKE וכחומר בונה להורמונים . ובנוסף החמאה היא חומר טבעי שהכבד יודע ויכול להתמודד אותו ץ אגב - אני ממליץ לא להשתמש לא בחמאה ולא במרגרינה אלא רק בשמנים מסוג חד בלתי רווי - שמן זית , קנולה, אבוקדו, טחינה ,שקדים לא קלויים , אגוזים ברזילאים ואגוזי מקדמיה.
51. תשובה ל- 48
אפרת ,   גבעתים   (25.05.05)
שכחת משהו חשוב מאוד: לא חשוב מה מקור השומן, מרגרינה וחמאה שתיהן שומן מוקשה שמזיק ללב אפילו אם מקורו בצומח. כך שהמקור לא משנה, שומן מוקשה/שומן טראנס= כולסטרול וכל מיני כולירות.
52. דפנה, נסי חמאה... אין טעים מזה..
מאלי ,   רעננה   (31.05.05)
פשוט למרוח את המחבת (טפלון) כשהוא חם במריחה קלה... גן עדן...........
53. יוניליוור אחרי רון גוטמן זו חברה צולעת
עובד חברה   (08.06.05)
הטעויות והפאקים לא מאחרים להגיע אחרי שמינו את מוטי קרן למנכ"ל. מנכ"ל שאינו מחובר למותגים, אינו מבין מאומה בשיווק ומסתמך על סמנכ"ל שיווק שכבר במשך שנים דופק את העסק. יוחזר רון לאלתר!!!
54. מרגרינה לא בריאה, נקודה.
מרגרינה לא בריאה, נק   (03.06.06)
מרגרינה לא בריאה, נקודה.
55. קנולה זה רעל יש מחקרים שמוכיחים
קנולה זה רעל ,   י-ם   (14.08.07)
תחפשו באנטרנט ותמצאו.
56. היזהרו מסופר נני!
Eve   (17.07.08)
חשוב לציין גם כי העובדה ש"סופר נני" מפרסמת מוצר זה היא הטעייה של הצרכנים, שכן היא נתפסת בעיניי הציבור בתור אחת שמבינה, שיודעת ושיש לסמוך על עצותיה. לא בכדי בחרו בה לפרסם מוצר זה, אך מה זה אומר עליה? היה ראוי שתפרסם מוצר שיותר תואם להשקפותיה.
57. 56 שימוש ציני בדמות רבת השפעה לשיווק מוצר קטלני לבריאותנו
בחירה לא מקרית במיכל ,   ש"נהנית" לאכל מזולה   (18.07.08)
58. אני לא מאמין יותר לסופר נני
(30.07.08)
גם אני נפלתי בפח של מזולה בגלל סופר נני
59. היתה כבר תביעה ייצוגית בנושא. זכרון קצר לכולם
איתי ,   ר"ג   (06.08.08)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה