אוכל  טעם החיים
מגלגלים: עלי גפן
יעל גרטי
פורסם: 22.05.05, 12:57
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 31 תגובות ב-31 דיונים
1. הבט משמים וראה, ופקוד גפן זאת...
ג'ני ,   בני ברק   (22.05.05)
לשרוף גפן? או ויי איז מיר! הפקר פטרישקה! אבל המתכונים נפלאים ואם מחלו לך הורייך מי אני שאתערב, ואני מייד הולכת לבשל אורז (כי גפן אין בגינתי למרבה מגינתי)
2. יש עוד כל מיני דברים שאפשר לגלגל
טימותי לירי   (22.05.05)
פנו אלי לרעיונות
3. מתכונים נפלאים, חוץ מהבצל המיותר במתכון האחרון.
יונית   (22.05.05)
4. מה עם אורז ובשר?
אוהבת עלי גפן ,   דרום הארץ   (22.05.05)
פעם אכלתי עלי גפן עם אורז ובשר טחון ברוטב עגבניות יש למישהו מתכון? תודה
5. ליונית-3 בצל? מיותר? נסי את עלי הגפן שלי
נעמי דה פירסט   (22.05.05)
במלית אורז, בצל ועשבי תיבול שמאודים דבר ראשון בשמן זית המתכון שלי מופיע בפורום אוכל. נסי ותיהני. ואם את אוהבת במילוי בשרי - יש גם את זה. כולל תמונה.
6. ל4- זו כתבה צמחונית ולכן אין בשר
ee   (22.05.05)
7. זה מאכל כורדי (יפרח)
מני ,   ירושלים   (22.05.05)
8. אני בכלל המצאתי את עלי הגפן
חיים ארלזרוב ,   אשדוד עד הלום   (22.05.05)
תשאלו את כולם, מנהריה ועד עד הלום אני אני אני הוא שהמצאתי אותם. אבל גם אלו נחמדים ופקאנים אני מאד אוהב גם בפאי וגם באורז
9. למי שלא משיג טריים
אחות של מ.ס.   (22.05.05)
קודם כל, לגבי הטריים, חשוב לציין שחייבים לשטוף היטב מחמת ריסוס. בעיקר אם קניתם את זה וזה לא מהחצר שלכם. עכשיו לאלה בינינו שאין להם חצר, וגם לא מצאו טריים בשוק: יש עלי גפן משומרים במי מלח (מוכרים את זה בחמוציות, מעדניות וחנויות של בלקנים או תורכים). צריך להשקיע אותם (בעצם "לשטוף") במים רגילים, פעמיים-שלוש כדי שיצאו מי המלח. אח"כ פחות או יותר ממשיכים כמו שהוצע פה (אולי פחות זמן). יש לי כמה הצעות, עם זאת: א. להפריד בין גדולים-שלמים, קטנים (שלא ניתן לעטוף איתם) וגדולים קרועים. הקטנים והקרועים יכולים לשמש מצע , ואפשר לצרף שניים ביחד (או לכסות אחד בשני) כדי ליצור אחד שלם. ב. למטה (למצע) אפשר לשים גם עגבניות, אפילו כאלה שהן "יותר מדי בשלות" ויוסיפו מיץ. ג. לא לשכוח שאם מוסיפים בשר אז עלי הגפן יוצרים שמנוניים יותר.. עדיף לקצץ בכמות השמן במתכון. ד. אכלתי פעם ב"אקליפטוס" עלים של צמח אחר (לא מנגולד, מנגולד אני מכירה ואוהבת) ממולאים. אפשר למלא כל ירק (וזה כל כך כיף, למרות הטרחה) או ירק עלים. אבל עם כרוב ואחיו, צריך לבשל קודם לכן, כי העלים לא מספיק גמישים לגלגול. (כן, גם אני חולה על עלי גפן...)
10. זה גפן
אבו ינקי ,   בני ברק   (22.05.05)
במובן גאפן או גפן במובן גרופן? ואם תרצי עוד דברים טובים לגלגל, לאבו שמיל יש חומר טובים, ככה אומרות לפחות השמועות במקווה.
11. איזה מטעמים .
שרונה .   (22.05.05)
כל הכבוד כתבה מעניינת . ומתכונים ניפלאים . הסלט נישמע לי מעדן ינוסה במהרה .
12. עלי גפן-מתכון
חבצלת ,   חיפה   (22.05.05)
שמים את העלי גפן במיים חמים עד שיתרכו מלית:אורז שטוף,להוסיף הרבה שמיר,בצל ירוק קצוץ דק,עגבניות אדומות קצוצות דק,שמן,מלח,פפריקה מתוקה ולסחוט לימון בתוך המילוי בתחתית הסיר למלא קודם שורה של בצל ואח"כ את עלי הגפן,לשים מיים חמים בתך הסיר מלח,ולסוט לימונים לפי הטעם מעולה!!!!
13. אילו תמונות מקסימות יעל ! דוז-פואה !!
אבי פ.ב.   (22.05.05)
14. עלי גפן
אורי ופרידה שמש ,   רמת גן   (22.05.05)
לאחר ההשריה במים הרותחים להעביר מייד למי קרח וכך העלה ישאר ירוק
15. לנעמי 5 - תודה אבל הבצל מיותר מבחינתי מטעמי אלרגיה ...
יונית   (22.05.05)
בכל אופן תודה, תגובתך מאד מעורכת. יונית
16. יופי! והתמונות - תאווה לעיניים!!
אילאיל   (22.05.05)
17. כולה עלי גפן
(23.05.05)
הלו !קצת נסחפתם,זה לא כל כך מסובך...
18. ל-5: חיפשתי את המתכונים שלך ולא מצאתי
אפרת   (23.05.05)
תוכלי לתת את שניהם? (כולל עם הבשר). תודה...
19. ל-5 מתכון שאפשר להוסיף לו בשר
(23.05.05)
חומרים: עלי גפן בשר תחון תבלינים לימון סוכר אורז. אופן ההכנה: מבשלים במים רותחים את עלי הגפן, עד שהם רכים לאכילה. לבשר התחון מוסיפים אבקת מרק ותבלינים לפי הטעם, ומוסיפים לו את האורז הלא מבושל. אח"כ לוקחים כמות קטנה של בשר+אורז ומגלגלים בעלה גפן... בסיר אחר מכינים את הרוטב - מיץ לימון עם מעט סוכר (חמוץ מתוק). מוסיפים את הרוטב לסיר עם העלים, ומבשלים עד שהבשר מתבשל. אפשר להוסיף עלי נענע לטעם. בתאבון.
20. מצ"ב קישורים לגרסאות הע"ג שלי - צמחי ובשרי. תיהנו
נעמי דה פירסט   (23.05.05)
http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-1821-167-10436057,00.html
21. מכשיר לגלגול עלי גפן
יעל   (23.05.05)
ניתן היום להשיג מכשיר מיוחד לגלגול עלי גפן, סיגרים קבבים וכד'. אני קניתי לחמותי ומלאתי סיר שלם במהירות יחסית, מאז גם השכנה שלנו קנתה כזה ואמא שלי גם נתנה כזה מתנה לחברה בשלנית. לא- אין לי אחוזים.
22. ואיפה משיגים מכשיר כזה?
הילה   (23.05.05)
23. מישהו נחמד יכול להסביר לי איך משמרים עלים?
הילה   (23.05.05)
כי יש לי הרבה ואני לא רוצה לגלגל את כולם מייד. תודה
24. להילה 23
מאיה   (23.05.05)
תחלקי את העלים לחבילות של 50 עלים בערך וכל חבילה תעטפי טוב טוב(!) בנייר כסף. להקפיא. כל פעם שרוצים פשוט מוציאים מהמקפיא, מפשירים לגמרי, וחולטים(!) לפני השימוש. בתיאבון, מאיה
25. 21-איפה משיגים מכשיר כזה?
איריס   (23.05.05)
26. ניסיתי את מתכון הפסטה-פורטובלו-אפונה
לואיז   (23.05.05)
שהתפרסם בכתבה הקודמת ויצא לי כל-כך טעים, עד שעכשיו אני חייבת לנסות את מתכון הפקאנים-משמשים. תודה על שאת מגוונת לי את התפריט.
27. אחלה כתבה והצילומים מרהיבים!!!
(23.05.05)
יישר כח!
28. עזרה..
אביה   (16.05.10)
איפה אני יכולה להשיג עלי גפן ( טריים )??? זה ממש ממש ממש דחוף
אני אשמח לעזרה
תודה, ויום טוב.
29.  מכשיר לגלגול עלי גפן
שלם יהודית ,   הוד השרון   (15.04.11)
איכן לקנות מכשיר
30. מכשיר לגלגול עלי גפן
עדנה ,   מרכז   (19.06.12)
היכן קונים?
תגובות נוספות
חזרה לכתבה