אוכל  טעם החיים
עוף מדפונה
גיא רובננקו
פורסם: 26.05.05, 14:39
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 19 תגובות ב-19 דיונים
1. 3 ראשי שום שלמים לפחות
מבשל שטח וותיק   (26.05.05)
שיני שום קלופים זה לחנונים אם כבר מדורה אז למה לא להנות מלחיצה על השום שיוצא כמו חמאה
2. מר רובננקו, עדיף לתאר תפו"א כ"בטטה" כיאה למזרח ולא בשפת
אם כבר,עיוות עברית ,   אז בשפת המקום   (26.05.05)
הגויים הרחוקים-קרטושקס
3. מאד מאד קשה לבשל את זה - ראו הוזהרתם
שוקי   (26.05.05)
4. יין? אצל הבדואים? השתגעתם?
(26.05.05)
5. לא חייבים לחפור בור...
סיון ,   בוסטון   (26.05.05)
מרכזים גחלים מהמדורה קצת הצידה ושמים את העוף באמצע. עובד מעולה עם עוף חתוך, שוקיים וכו'
6. בלי לחתוך בלי למלא ויותר מהר
סיון ,   בוסטון   (26.05.05)
קחו חתיכות עוף שהמפעל כבר חתך בשבילכם, טבלו אותם ברסק עגבניות שתיבלתם עם מה שמתחשק, שימו על נייר כסף עם בצל, תפו'א וכל שאר ירקות שבא לכם,עיטפו היטב בנייר כסף וזה הכול. יוצא ממש טעים וממש מהר יחבית. מעולה להכנה עם ילדים.
7. מס 2. גם מבקר וגם טועה!
(26.05.05)
זה מה שמפריע לך? לידיעתך, השימוש במילה בטטה כיום, מתייחס לזן המתוק! מיד תענה שאם כך היא נקראת בטטה "חלוואה" (מתוקה בערבית).
8. מטפונה ולא מדפונה
אם כבר   (26.05.05)
9. קרטושקה
מאיה ,   מרכז   (26.05.05)
המקור הוא ביידיש כמו גפילטה פיש כמו קרפלך גם מילה זו התאזרחה אצלנו ואין רע בזה.אפילו לאר"הב היידיש הגיעה עם ה"בייגל".
10. מדפונה צימחונית/חלבית. עשיתי זאת עם ירקות וגבינת פטה עיזים..
עמיקם   (26.05.05)
יצא מדהים!!!!! שווה מאוד. להיזהר כשפותחים שלא יפול עפר/חול פנימה.
11. עדיף בלי ירקות
שש   (26.05.05)
למשוח את העוף במעט שמן זית עם תבלים גם בתוך העוף, כמובן מלח לסגור היטב בכמה שכבות של נייר כסף, ולדאוג שהגחלים יכסו את העוף מכל הכוונים. לעוף יש נוזלים טבעיים שדואגים שלא יתיבש, לדעתי הירקות רק פוגמים בטעם העוף מאוד קל ומאוד פשוט
12. תיקון והסבר קטן - לא בהרט! בהאר פירושו
(27.05.05)
תבלין. ברבים בהאראת כלומר תערובת תבלינים. בתיאבון !
13. המדפונה הסינית
חובב אוכל סיני ,   י=ם   (27.05.05)
בסין קוראים למאכל " עוף של קבצנים" - כשקבצן גנב עוף מחצרו של איכר הוא קבר אותו בערמת גחלים כדי למנוע הסגרתו על ידי ריח הבישול. כיום ניתן להשיגו רק במסעדות בודדות, שם הוא מבושל שעות בתנור לאחר שנעטף תחילה בעלי לוטוס [לשמירת הלחות] ורק אחרי כן בנייר אלומיניום. העטיפה החיצונית ביותר נעשית בחימר עמו יוצרים כדור המוכנס לתנור. לאחר שהסתיים הבישול מגישים את "כדור החימר" לשהתקשה לשולחן ומנפצים אותו בפטיש, ואז האורחים מופתעים לגלות שלא הגישו להם חימר אלא עוף בטעם גן עדן שאפילו עצמותיו נימוחו בפה.
14. ויגדל אייל וישמין... ויבעט...
זאלאמה ,   עין חצבה   (27.05.05)
3 שעות... אייל... כבר שכחת? (זה היה סה"כ לפני 5-6 שנים) בשעתיים הכל עדיין לבן ומכובס - ומה פתאום בור "ליד" המדורה - מה כבר קרה עם האמצע שלה? - תפטר את העורך אייל...
15. מטפונה בשטח
השף צריך לצאת מת"א   (27.05.05)
במקום כל סיפור הנייר והגילגולים... למקם את העוף בתבנית אלומיניום חד פעמית ואז לעטוף פעמיים. התבנית מכילה את הנוזלים, נוחה להנחה על האדמה, לא נקרעת כשמסתקרנים ופותחים במהלך הבישול ולסיום,קלה להגשה.
16. תגובה ל-12 בנוגע לבהרט
אפרת   (28.05.05)
עד כמה שאני יודעת "בהר" פירושו פלפל אנגלי, והתערובת נקראת בהרט כיוון שזהו המרכיב העיקרי בתערובת התבלינים העראקית. אבל סיקרנת אותי, אני אמשיך לבדוק את הנושא.
17. כשאתה שומע קרטושקה, אתה פתאום מרגיש
ומריח את הטעם של פעם ,   גם לאשכנזים מותר   (28.05.05)
18. ל-16 ו-12 לגבי באהרט
ufnik   (29.05.05)
לפי מיטב ידיעתי הכוונה היא לארץ המוצא של התבלין והכוונה היא לבהרט או בהרטי בפי התושבים שזהו השם המקורי של הודו לפני שהפכו אותו לשם אוניברסאלי. בהרט זוהי תערובת תבלינים כמו מסאלאה רק ללא פפריקה וכאלה.
19. "פסטיס"- מסעדה יוצאת מהכלל
ד"ר חרמוני ,   ת"א   (31.05.05)
במסעדת "פסטיס" של השף אייל לביא ישנן מנות עוד הרבה יותר טובות מן המדפונה שהוא מציע בכתבה. באמת תענוג אמיתי.
חזרה לכתבה