|
1. רוטב פיצוץ-טעייייייים וממכר. באחריות !!!
ון-בומל. , |
אמסטרדם |
|
(15.06.05) |
|
|
|
|
|
כן, ודאי שאפשר לשפד טופו !
זה כדאי ואף רצוי, וזה גם יוצא ממש דומה לסינטה משופדת, לא מרגישים בהבדל.
ניתן גם לשפד חסה, כרוב ואפילו גלולות B12...
מה לא נעשה כדי שיהיה טוב לצימחונים !
|
|
|
4. דוקא הסינגפורים מתפארים בסטא כמאכל לאומי שלהם
|
|
|
האם במתכון של הסאטה מדובר בבוטנים רגילים (קלופים) או בבוטנים שקלו והמליחו אותם?
|
|
|
6. איפה קונים חלב קוקוס או קרם קוקוס?
|
|
|
7. תגובה ל5+6
טוני קוקוס בוטנים , |
סאטה עילית |
|
(15.06.05) |
בוטנים לא קלויים ולא מלוחים
חלב קוקוס בקופסאות שימורים ניתן לקנות בכל סופרמרקט של הרשתות הגדולות
|
|
|
8. תשובה ל-5
טייל באינדונזיה , |
שם המציאו את הסאטה |
|
(15.06.05) |
מדובר בבוטנים שלא עברו קליה.
גאדו זה בוטן באינדונזית, והרוטב נקרא גאדו גאדו, ולערבב את הרוטב שנשאר אחרי שסיימת עם השיפוד יחד עם אורז לבן - זה מעדן.
לרוב מכינים את המנה עם עוף, אבל אני מניח שסינטה או אנטרקוט יעבדו יופי.
|
|
|
9. תגובה ל-6
טייל באינדונזיה |
|
|
(15.06.05) |
יש להשיג פחיות חלב קוקוס בחנויות של מזון טבעוני (ניצת הדובדבן ודומיהם) ובחנויות של המזרח הרחות (המכולת הסינית וכדומה).
הפחיות הן של 400 מ"ל, מחירן בערך 8 ש"ח לפחית, רק לשים לב שלא קונים חלב קוקוס ממותק, כבר יצא לי לדפוק מרק עם קלמארי ושרימפס בגלל הטעות הזו :-/
|
|
|
חלב קוקוב קונים במכולות מתמחות לאוכל מהמזרח הרחוק ( יש בשוק הכרמל), אבל בימינו יש גם במרכולים גדולים כמו חצי חינם. בהצלחה
|
|
|
שלא טועם כלום לפני שהוא שופך פח שלם של סוכר לשריפס אז שיהיה לך בתאבון אינדונזי דפוק
מקווה שהקאת ושלשלת לפחות יומיים
|
|
|
12. להיזהר מלאכול את המוצע בכתבה-כולסטרול גבוה מאוד
אני מתפלא איך כל אחת חושבת שהיא דוקטור לתזונה אני נוסע עם הרבה רופאים והם אמרו לי שזה נורא מסוכן לאכול קוקוס ובטח עם שיפודים שאז יש בעיה למערכת העיכול כי אנחנו לא אסתיאתים ולהם יש קיבה קטנה אז מה איכפת להם? אני מבקש משנה זהירות ולא להיות אהבלים ולאכול כל מה שאומרים לכם בלי לבדוק תחילה במה מדובר. אני מציע לנסות להאכיל את חיות הבית ראשית ורק אז לטעום אם הן לא גוססות.
|
|
|
|
|
14. אפשר לקנות רוטב סאטה מוכן -
אבל כדאי להיזהר -זה שמן בטירוף ןממכר מאד
קונים רוטב מוכן מתגנים במחבט ומוסיפים אורז ןירקות
|
|
|
15. למה חמאת בוטנים "מתפרקת" בבישול
מישהו יודע למה כאשר הכנתי רוטב דומה חמאת הבוטנים "התפרקה" והפכה גושית עם הרבה שומן צף? השתמשתי ב SKIPPY.
|
|
|
16. בסוהו במנהטן יש פאב תאילנדי ושם..
שם מגישים שיפודים כאלה ומאכלים תאיים מהירים אחרים ככה על הבר ליד הבירה ויתר המשקאות,פשוט חוויה . ב-20 דולר אתה אוכל ושותה בכיף ולא שוכח לצ'פר את הברמן שיזכור אותך בפעם הבאה. בצמוד לפאב(אני אהבל כי אני לא זכור את שמו) יש מסעדה תאילנדית אמיתית למי שרוצה להרביץ ארוחה של ממש,מקום ואווירה מדהימים מלא בפו"פ אחרי שעות העבודה. הייתי שם כמה פעמים אבל זה היה מזמן כשהייתי רווק ו..(אופס,נסחפתי..)
|
|
|
חמאה וחלב עם בקר? יש לכם מצפון ואמונה? ממש בושה וחרפה!!!!! האם זה לא אתר ישראילי?
|
|
|
18. יהיו משועממים שיקראו לי
יהיו שיקראו לי טפשה אולי (כמו רוב התגובות בד"כ), אבל בכל זאת אנסה : המתכון של הבוטנים נראה נהדר אבל, לא אוכלת בשר. האם יש אפשרות, רעיון לאכול עם משהו אחר?
אשמח לקבל תשובה.
|
|
|
19. ל-17 החשוכה חלב קוקוס אינו חלב!!!
חמאת בוטנים,איננה חמאה!!!!!!!!!!
|
|
|
סאטה נקרא על ידי האינדונזים רוטב: "פינדה" ונהוג לאכול אותו עם שיפודי עוף, אין הרבה בקר באינדונזיה. נוסף על כך באיים שבהם אין הרבה מוסלמים הוא גם נאכל לרוב עם שיפודי חזיר, וסלטים טריים למיניהם.
אפשר להכין סאטה מתערובות שונות, אם זה מעניין אתכם כתבו אלי ואשלח לכם מתכון. מעבר לכך ניתן למצוא את התערובת מוכנה בטיב טעם וסופרים שמתעסקים עם דברים קצת יותר .... "אוריגינליים".
בתיאבון
|
|
|
|
|
22. עם קציצות מ"טחון טבעול"
|
|
|
פינדה = בוטנים בהולנדית; PInda Kaas
= גבינת בוטנים, קרי חמאת בוטנים.
| |