אוכל  טעם החיים
ופל - המתנה של הבלגים לעולם
יעל גרטי
פורסם: 11.09.05, 15:39
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 70 תגובות ב-68 דיונים
1. רק גופרה, ללא שום תוספות
מוטי ,   גבעתיים   (11.09.05)
כמו שאוכלים בבריסל, שם אפשר להשתגע מהריח הנהדר של הגופרה, ולאכול חם מהמכשיר, ללא שום תוספות. למה כל דבר בארץ חייב לעבור שינוי ותוספות של מאות קלוריות? לא מספיק הסוכר הנמס שעל הוופל? ודרך אגב - אכלתי בבריסל במסעדת גופרה כל מיני סוגים ואף אחד מהם לא דומה (למזלנו) לאלתורים שעושים בארץ. הביאו לנו את המקור!! נמאס מחיקויים!!
2. שאלה על הגופרה
ג'ני ,   בני ברק   (11.09.05)
מעודי לא שמעתי עליה האם הכוונה ללביבה? מדוע "גופרה"? האם יש קשר בינה לבין עצי הגופר מהם עשה נח את התיבה? אתמהה עד מאד. ולתשובתך החביבה אצפה.
3. בבט - סיבה מספיק טובה לבקר בבירה!!
שלומית   (11.09.05)
הופל של בבט הוא סיום מתוק ובלתי נשכח לכל ביקור, סיור או סיבוב בבירה ירושלים. היחס האישי והביתי מוענק גם לאלו שאינם תושבי המקום ורק צריך להעזר בסבלנות. וזה שווה.
4. 3 - גופרה זה לא שם ישראלי - זה לועזי.
גולדן ,   מרכז   (11.09.05)
בטח תתפלאי ךשמוע שגופרה הוא לא השם הישראלי אלא שם שמגיע מלועזית - כן - לא הכל מתחיל ונגמר כאן...
5. הערה לכותבת ולמגיבים
(11.09.05)
קיימים בבלגיה שני סוגים עיקריים של ופל בלגי: ופל בלגי של בריסל - "גופרה דה-ברסלס" המלבני והמפורסם ו-ופל בלגי של ברוז' - "גופרה דה-ברוז'" שהינו עגול וקטן יחסית. את שני הסוגים ניתן למצוא בערים שונות בבלגיה.
6. ובכל זאת מה זה גופרה, או ךיתר דיוק מאיפה השם?
(11.09.05)
7. עוד תרומה של הבלגים: פדופיליה שיטתית בעידוד פקידים בכירים
(11.09.05)
8. בלגיה
dan ,   תל אביב   (11.09.05)
האוכל בבלגיה - מצוין. יודעי דבר אומרים כי האוכל הצרפתי הטוב ביותר נמצא בבלגיה. קשה מאוד ליפול שם. בכל מסעדה וגם בפשוטה ביותר האוכל יחסית זול ותמיד מצוין. כל סוגי האוכל לא רק ממתקים .שלא לדבר על הבירות שלהם.יש להם מאות (לא מגזים) סוגים. בקיצור הקולינריה שלהם משובחת מאוד. מומלץ למתעניינים.
9. שאלה!
(11.09.05)
איפה אפשר להשיג את המכשיר להכנת הופל הבלגי בצילום וכמה הוא עולה? תודה.
10. גופרה אמיתי בלי תוספות
(11.09.05)
הגופרה האמיתי שנקרא אצלנו בטעות וופל בלגי במקור הינו בלי שום תוספת!! ורק כך נהנים מטעמו המדהים ובלתי נשכח . הרטבים גלידות ושאר תוספות שניתנים פה באים לחפות על בצק בסיסי לא מוצלח...
11. לא רק גופרה!
אבי ,   ירושלים   (11.09.05)
וואלה הבלגים האלה יודעים לאכול ולהנות מהחיים. הגופרה היא מהמתנות היותר צנועות שלהן לעולם. הבירות הנהדרות והשוקולד האלוהי הן רק כמה דוגמאות למה שהעם החביב הזה יודע לעשות.
12. קיימים עשרות סוגים עיקריים של גופרה
איריס ז'ורלט   (11.09.05)
חלקם עם שמרים חלקם בלי ואז הם נקראים גאלאט חלקם מתוקים יותר וחלקם פחות להגיד גופרה בבלגיה זה כמו להגיד עוגה ויש המון המון מתכונים. אני הכי אוהבת את ה'גופרה דה לייז' הריח שלו תוקף אותך כבר ממאות מטרים...
13. ל-5 + ליעל גרטי
יורוקרטית   (11.09.05)
המלבנית היא המקורית ואינה של בריסל אלא של ליאז' (גופר דה ליאז'). ליעל גרטי: ההתייחסות לגופרה נחמדה, אבל למחזר רעיונות לכתבה של דורעם גונט ועוד באותו סופ"ש זה לא ממש מנומס...
14. לא לפתוח רשת
דניאל ,   חולון   (11.09.05)
במדינה כמו שלנו כל עסק רוצה להתרחב ולפתוח סניפים בכל הארץ. אבן-גבירול, בבקשה אל תפתחו עוד סניפים! הסניף באבן גבירול מספיק נחמד, אינטימי ושווה שיהיה רק אחד כזה ולא עוד בכל קניון וכו' בבט בירושלים היה ממש נחמד (אבל אף פעם לא ניכן בניקיון). הסניף ע"י המדרחוב ממש מגיל. הכי שווה בעמק רפאים, אבל אני לא יודע ם עדין קיים.
15. גלידריית אילגלאטו בחיפה
INBAL ,   חיפה   (11.09.05)
חובה לטעום את הופלים הבלגיים שם -יש להם גם טעמים מלוחים! הגלידרייה נמצאת במושבה הגרמנית והם מייצרים את הגלידות שלהם במקום שווה לנסות!
16. אין על באבט ונילי המקסימה!
(11.09.05)
כל התיכון שלי עבר במקום הזה, ועד היום אני מתמלאת נוסטלגיה בכל ביקור. אבל העיקר, הואפל המדהים והשוקו הכי טוב בארץ.
17. בבט היא הסיבה למצב האוניברסיטה
אלה ,   תל אביב   (11.09.05)
בירושלים (לא רע בכלל). אין סטודנט שיכול לעבור תקופת מבחנים בלי באבט. אין מזון שיגרום לך לחיוך חיוך טפשי כמו ופל בלגי עם קרם חמאה וגרנד מרנייה ופתיתי שוקולד מריר מעל, ושוקו חם ליד. תודה בבט. ואגב, ברחובות אנטוורפן נמכרת הגופרה עם פירות יער טריים ואבקת סוכר.
18. למספר 7
בלגית לעת מצוא   (11.09.05)
זה לא בדיוק בעידוד הם פשוט מעלימים עין מסיבות שנוחות להם. חלקם אף קשורים בפרשות אפלות. נ.ב. יש להם גם בירה נהדרת
19. יוסי פרימו מבריסל'ס
(11.09.05)
למה ללכלך על אחרים? לא מספיק לך לדבר רק על המקום שלך? וחוץ מזה התחלתם בזמן האחרון להתקמצן מאוד על התוספות! לתשומת לבך.
20. קניתי את המכשיר החשמלי של קרופס - מדהים ! ! ! !
ליאור מנור ,   תל אביב   (11.09.05)
קניתי את המכשיר של קרופס שצילמו "גרסת ההי טק" הוא ממש מושלם . יוצא יותר טוב מכל בית קפה. קיבלתי איתו מתכון מיוחד . המלצות למתכונים אצלי במייל http://www.lastprice.co.il/product.asp?productid=4053
21. תגובה למס' 6 - מה זה גופרה
נעמי   (11.09.05)
במקרה, ממש במקרה, התפרסמה אתמול במוסף "גלריה" של "הארץ" כתבה מצויינת של דורעם גורנט על הגופרה. שם תמצאי תשובות לכל מה ששאלת: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=622862&contrassID=2&subContrassID=23&sbSubContrassID=0
22. תשובה לג'ני -- "גופרה" ועוד...
דני   (11.09.05)
מקור השם צרפתי (מאה 13) ומשמעותו לוח אפייה בצורת חלת דבש. עיצובו, קבע את צורת הוואפלים. להלן לינק בנושא וגם מתכון, אף שכדאי לחשוב פעמים לפני שמשקיעים 250₪ במכשיר. http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=622862&contrassID=2&subContrassID=23&sbSubContrassID=0 --------------------------- http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=622863&contrassID=2&subContrassID=23&sbSubContrassID=0
23. ופל בלגי
ש ,   רחובות   (11.09.05)
בתור בלגית שעלתה לארץ לפני 10 שנים אני רוצה לומר שאין אבל אין על הריח של הופל הבלגי ברחובות בלגיה. וכמובן שהכי טעים זה המקור!!!!!
24. וופל בלגי . משקיעים !
אלעד ,   תל אביב   (11.09.05)
השקעות בנושא הוופל הלגי באיזור תל אביב והסביבה ליצור קשר עם המייל . ופל בלגי מתנועע באיזור תל אביב והסביבה. ליצור קשר. אלעד
25. הכי מומלץ בארץ!!!!!!!!!
ג"ג ,   בת ים   (12.09.05)
הופל הבלגי הכי טעים שאני אכלתי בארץ נמצא במקום קטן מאוד מאוד בירושלים ברחוב שמאי למטה. קוראים למקום החגיגה של בבט וזו באמת חגיגה. מומלץ ושווה מאוד לטעום!!!!!!!!!
26. יאללה בחיית תנו איזה מתכון איכותי משהו
star   (12.09.05)
27. וופל בלגי לה גופרה
יוסי אלימלך ,   רמת אביב   (12.09.05)
לכל העולים למיניהם בלגיה צרפת וכדומה אכלתי גופרה בעולם כולו ואם כבר גופרה בארץ אין ללה גופרה אפילו מתחרה סביר אחד, מומלץ בחום (אבן גבירול מול גן העיר)
28. הגופרה של דורון ואורלי בדיזינגוף
אלירון   (12.09.05)
הכי טובה ,דורון רכש את המתכון האמיתי מבריסל, הכי טעימה ללא תוספות אולי קצת אבקת סוכר, ריח משגע.
29. מתכון וופל בלגי
קלרה ,   צפון   (12.09.05)
ופל בלגי להכנת הופל הבלגי, יש צורך במחבת כפולה מיוחדת המיועדת לכך, וניתן להשיג אותה בחנויות לכלי בית. מצרכים: 4 חלמוני ביצה + 4 חלבונים 2 כוסות ריוויון 120 גרם חמאה מומסת כפית תמצית וניל 2 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפייה כפית סודה לשתייה קורט מלח תוספת של אבקת קינמון ופלפל אנגלי, לפי הטעם אופן ההכנה : 1. טורפים את החלמונים בקערה, מוסיפים את הריוויון הווניל והחמאה המומסת. 2. מערבבים את החומרים היבשים, מנפים את התערובת ומערבבים היטב. 3. טורפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים לאחר מכן לתוך התערובת. 4. אופים במחבת הוופלים ומגישים חם. המלצת הגשה: מומלץ בחום להגיש חם בתוספות ריבת חלב או שוקולד בלגי לפי הטעם, לפזר שברי אגוזים או בוטנים לפי הטעם ולהגיש עם כדור גלידה וקצפת רעננה. בתאבון : קלרה
30. החגיגה של בבט
יותם ,   ירושלים   (12.09.05)
אוכל שמוכן באהבה, מרגישים בטעם ובריח, באויר ובאוירה. ביקור במקום שהוא אגדה קיימת. נילי את מקסימה! שיהיה לכולנו רק טוב
תגובות נוספות
חזרה לכתבה