אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
חצילים כבושים
רותי קינן
פורסם: 14.09.05, 14:51
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 12 תגובות ב-12 דיונים
1. די לכיבוש!
(14.09.05)
(של החצילים, כמובן).
2. הכבוש משמין!
רחל   (14.09.05)
3. עוד חצילים מוחמצים
דנה   (14.09.05)
ערבבו צרור כוסברה, שום, כמון, פפריקה פלפל שחור,מלח, צ'ילי כתוש ושמן ותמלאו את החצילונים. אחרי שתדחסו את החצילים בתוך צנצנת מעוקרת שפכו לתוכה את תערובת החומץ כמו במתכון התורכי. חכו 7-10 ימים והתענוג בהתגלמותו.
4. איפה קונים חצילים קטנים ?
מוקי   (14.09.05)
5. האם יש מתכון כבישה במלח?
לי ,   ב"ש   (15.09.05)
שונאת חומץ!!! מתה על חצילים. בבקשה מתכון לכבישה עם מלח. תןדה
6. החצילים הסוריים הכי!
יאמי   (15.09.05)
7. מתכון מנצח
רחל 2 ,   מרכז   (15.09.05)
2 ק"ג חצילים קטנים לכבישה - רצוי סגולים 4 שיני שום דפוקים 2 חופנים של מלח גס 1/4 כוס חומץ הדרים 1 פלפל חריף ירוק 1 סלק אדום גדול הכנה: מבשלים את החצילים במים עד למצב שבו אפשר לתקוע מזלג. מצננים את החצילים כשהם בתוך מי הבישול. לא לזרוק המים -החצילים יתקמטו. בנתיים לתוך צנצנת גדולה שופכים מי ברז עד למחצית הצנצנת, מוסיפים פלפל, שום, מלח, חומץ ומחצית מכמות הסלק החתוך לפרוסות דקות. דוקרים את החצילים דקירה קטנה בסכין ומסדרים אותם : שכבה אחת חצילים שכבה שניה סלק. לכסות בנייר פרגמנט ולהשאיר את המכסה פתוח למשך 4 ימים. לאחר 4 ימים בודקים אם החמיץ - לסגור את המכסה ולהכניס למקרר. גם טעים בטירוף וגם יפה. בהצלחה.
8. איטום הצנצנת
(15.09.05)
הכדור פינג פונג של המימיות בצבא . .
9. נשמע מעולה ....בדיוק מה שחפשתי
נוי ,   ראשל"צ   (18.08.09)
תודה
10. עשיתי את המתכון של רחל...כנסו
נוי ,   ראשל"צ   (27.08.09)
פשוט מעולה....אין מילים....תודה
11. קדירה
משה ,   חדרה   (15.07.10)
קניתי לפני כמה ימים קדירה לירקות כבושים. הכלי עשוי מקרמיקה בצבע חום. הקטע הוא שהכלי אטום לאוויר ולכן נוצר תהליך של תסיסה ללא הופעת עובשיפם למנהם וריקבון. כבשתי חצילים קטנים בתוספת כרוב אדום וסלק ושאר דברים טובים ויצא חגיגה מזרח תיכונית.
12. חצילים כבושים
גלית ,   גדרה   (03.08.10)
אבקש מתכון של חצילים קטנים ממולאים עם פלפל חריף כמון ומלח...לא זוכרת את המתכון בדיוק
חזרה לכתבה