אוכל  טעם החיים
לא רק אורז - ארוחת חג צמחונית
יעל גרטי
פורסם: 02.10.05, 11:34
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 38 תגובות ב-38 דיונים
1. חג שמח, טעים ובריא
הצמחונית   (02.10.05)
יעל היקרה, כצמחונית וותיקה (25 שנה) אני בהחלט מבינה את מה שאת מתארת. תודה על המתכונים אך לא ציינת לכמה סועדים הכמויות האלו מספיקות?... בסלט השני האם יש חלופות לאגס המיובש - משהו טרי או פרי יבש אחר אפשרי?.. ושתהיה לנו שנה טובה וחג שמח, טעים ובריא!.
2. תודה! נשמע טעים ומעניין!
צמחונית ,   צפון   (02.10.05)
3. לכל הצמחונים באשר הם...
nat   (02.10.05)
אני, באופן אישי... לא צמחונית- אני אמנם לא אוכלת הרבה בשר ועוף, מן הסיבה הפשוטה שלרוב המרקם לא טוב בעיני (סטייקים, עוף בצורתו הטבעית וכד') אבל את הסוגים שאני כן אוהבת - אני הכי אוהבת!!! צלעות, פורק, פירות ים ושניצלים,בולנז,המבורגרים.... לבי עליכם צמחונים שלא אוכלים בשר מטעמי מצפון... כי יש מאכלים נורא טובים שחבל לעבור את החיים מבלי לטעום.. אבל- אם כבר החלטתם.. אז אני מאחלת לכם המון תאבון, והצלחה מסביב לשולחן החג !! שנה טובה : )
4. תשובות ל-1
יעל גרטי   (02.10.05)
אפשר לוותר על האגסים המיובשים ואפשר להוסיף במקומם אפרסקים מיובשים כמויות: סלט סלרי: 3-4 מנות סלט רוקט-4 מנות ארטישוק ירושלמי-4-5 מנות ירקות שורש בתנור-6 מנות פילו-25-30 סיגרים שנה טובה יעל
5. מאכלים לצמחונים
(02.10.05)
אפשר להכין פשטידות ומאכלים מסויה
6. איך מקלפים חבושים????
מיואשת   (02.10.05)
7. גם לי יש בעיה כזו בכל מקום בו אני מתארחת
(02.10.05)
כשאני מסתפקת בסלט ירקות ובפרוסת לחם עם חומוס, המארחים נעלבים ובפעם הבאה יכינו משהו במיוחד.
8. ל-6 שמעתי שאפשר לבשל אותם כ- 10 דקות ואז לקלף
אורנית   (02.10.05)
9. קיש בטטה טעים
לילי ,   ירושלים   (02.10.05)
לכבוד הבנות הצמחוניות במשפחה אני אכין קיש בטטה מוצלח: לפרוס שתי בטטות לפרוסות די דקות. טוב בפורס הפלסטיק. מטגנת במחבת בצל (אם יש סגול, מה טוב)מוסיפה את הבטטות,מעט מים ,(רבע כוס) ומבשלת עד שהבטטות רכות.10-15 דקות. לבצק:2 כוסות קמח.אני משתמשת בקמח שיפון. חמאה אחת, ביצה אחת ומעט מים. אפשר מעט מלח. לעבד לבצק. לשמן תבנית פאי, לשטח את הבצק עם דפנות יפות. לבטטות להוסיף 3 ביצים ושמנת מתוקה מעורבלים יחד.אפשר להוסיף מלח פלפל.לשפוך לבצק, לאפות שעה. בתאבון!!
10. סוף סוף קצת התחשבות בצמחונים
(02.10.05)
במדורי האוכל חדשות לבקרים נותנים תפריטים לארוחות, ודרך קבע משמיטים מהן את הצמחונים.
11. קיש בטטה, אפשר עם פטריות במקום בטטות
לילי ,   ירושלים   (02.10.05)
בדרך כלל עשיתי זאת עם 2 כרישות פרוסות.
12. כל הכבוד על הכתבה ההומאנית!
לא אני   (02.10.05)
13. תגובה ל-3
עומר ,   נס ציונה   (02.10.05)
האם ליבך גם אל אלו שצמחונים מטעמי בריאות?
14. מאכלי סויה!
רונית   (02.10.05)
יהיה נפלא אם יפורסמו מתכונים שבאמת מחליפים בשר. משהו מסויה - שירשים אם אוכלי בשר. לא פשוט להגיע למתכונים כאלה, יהיה נפלא אם יפורסמו. שנה טובה
15. מזדהה...
יעל   (02.10.05)
יעל אני עברתי פעם ליל סדר כזה... בלתי נשכח...כשהשולחן גדוש להתפקע בבשרים ודגים ומרק עוף ואני מכרסמת מצות בייאוש... שנה טובה לכולם
16. תשובה ל 3
צמחונית ,   כפר סבא   (02.10.05)
אין לך מה לרחם עלינו. תאמיני או לא, אפשר לחיות חיים מלאים ומאושרים עם אכילה אוכל צמחוני בלבד! יש קצת יותר בחיים מאשר אכילת בשר ולי זה לא חסר בכלל. ומי שלא אוכל בשר למרות שכן רוצה, מגיע לו כבוד על המוסריות ולא לגלוג.
17. ל-3 , עד פשוט משעשעת ומתוקה
ליאור   (02.10.05)
בתור צימחוני חדש - דנדש (אפילו האטיקט עוד עלי) שיודע מה הוא מפסיד, שעשעת אותי. תהני.
18. מתכון ממולאים עם סויה טחון של טבעול
מרים   (03.10.05)
1. לטגן בצל גדול קצוץ בשמן. 2. לרסק על פומפיה(בחורים הגדולים) את הפנים של גמבה, להוסיף לבצל לטגן מעט, להוסיף 2 שיני שום כתושים. 3.לחצות עגבניה להוציא הגרעינים לרסק עם פומפיה להוסיף לשאר החומרים שבמחבת ולאדות. 4. להוסיף כוס אורז רחוץ. 5.להוסיף כוס מים. 6. להוסיף תבלינים: 1 כפית אבקת מרק פרווה, פלפל שחור, מעט פפריקה, מעט מלח, לבחוש הכל לכסות המחבת על אש קטנה עד שהמים נספגים. 7 לקרר את הכל, כשהכל קר להוסיף חצי מחבילת הטחון(יש בחבילה 2 חתיכות) לפורר ולערבב את כל החומרים, להוסיך ביצה אחת ולערבב. למלא פלפל, עלי גפן, קישואים חצילים,,למעשה אפשר למלא כל ירק אפילו קובה. את הירק מכניסים לסיר, מעל שופכים בעדינות מים רותכים, רסק עגבניות בנדיבות, לתבל כל אחד לפי טעמו. שיהיה חג שמח ושנה טובה. את עלי הגפן אני לא מבשלת עם רסק עגבניות, אלא על המים מוסיפה רבע כוס שמן,מלח, פפריקה מתוקה, חומץ לפי הטעם.
19. קציצות מטחון של טבעול,ולזניה עם טופו
שושו ,   חיפה   (02.10.05)
לטבעול יש משהו שנקרא "טחון מן הצומח" או משהו כזה. אני מכינה רוטב עגבניות עשיר- מקופסת "'עגבניות מרוסקות",לזה מכניסה חתיכת דלעת, קישוא, גזר, פטרוזיליה, שום ,תבלינים,מה שמתאים, מבשלת 15 דקות או עד שמתרכך , ואז טוחנת את הכל יחד עם בלנדר יד. מתקבל רוטב עשיר ובריא. מהטחון אני מכינה קציצות. מוסיפה 3 ביצים, קמח אורז כחצי כוס, או קמח אחר, אפשר טופו מרוסק, תבלינים,מקבבת קציצות ומבשלת בסיר הרוטב כ15 דקות. עם הרוטב העשיר אפשר להכין לזניה,אבל צריך להוסיף לו כ1.5 כוס מים,וקופסת רסק עגבניות בינונית. מכינים תערובת מגבינות-קוטג או סקי,כל מה שיש במקרר. טופו מגורד- כחצי חבילה, אני שמה גם גבינה בולגרית כבשים, קצת גבינה צהובה . ואז עורכתאת הלזניה. משמנת תבנית מלבנית גדולה. מניחהאת עלי הלזניה היבשים בשכבה אחת בחפיפה- אחד קצת על השני ,כך שמתקבלות למעשה שתי שכבות. על זה חצי מעיסת הגבינות, עליה שליש מהרוטב. שוב שכבת עלי לזניה, יתר הגבינה, רוטב. שוב שיכבת עלי לזניה, רוטב-בכל מה שנשאר ממלאים את התבנית עד כדי כיסוי כל העלים,ומעל מגרדים גבינה צהובה. הרוטב צריך להיות מספיק מימי כי במים אלו למעשה מתבשלים עלי הלזניה, כמו פסטה. אופים כשעה. אצלי בבית, החיילים טורפים את זה קר מהמקרר.
20. פיגוע צימחוני
ספר רייבס ,   בצלעות   (03.10.05)
תיקוותי שבשנה הבאה תימצא כבר את השכל שלך גולם צימחוני
21. שנה טובה לכל הצמחונים/ות!
עמית   (02.10.05)
22. לי יש פתרון מושלם לצמחונים בארוחות משפחתיות
דני ,   תל-אביב   (02.10.05)
גם אני סבלתי, כצמחוני, מבעיית היחס המקפח בארוחות, אבל מצאתי פתרון פלאים והנה הוא: 1-700-506-070. אז מה זה המספר הזה (וזו לא פרסומת) - זה המספר שיסדר לכם, לכל הצמחונים, את החיים. אני כמארח מאמין שכשמגיע אורח צריך לארח אותו ומברר מה בדיוק הוא אוהב. אני גם מאמין בגישה ההפוכה, אלא שבשנת הנישואין הראשונה שלי בכל האירועים החברתיים הכל נדפק: החל מאורז עם בשר ועד לתפוחי אדמה ברוטב ברווז. לא היה לי מה לאכול. לא שזה רע לא לאכול בארוחות משפחתיות ולהוריד במשקל במקום להעלות, אבל זה ממש לא היה לעניין והתוצאה הייתה שכל הזמן רבתי עם אשתי. עד שגיליתי את המספר הקסמים. אז מה זה מספר הקסמים: זהו מחלקת ההזמנות של פיצה האט. זה אולי ישמע קיצוני, אבל אני הייתי נואש והחלטתי ללכת על זה. באחת הארוחות בהן לא היה לי מה אכול, אבל כלום! התקשרתי למספר הקסמים. עשיתי את זה. הזמנתי פיצה רגילה עם תוספות שהגיע תוך 30 דקות. זה אמנם הייתה ארוחה שלא ניתן לשכוח אותה: היה שם המון כעסים ויכוחים וצעקות, אבל קודם כל, לשם שינוי, מאד נהניתי מהארוחה, והכי חשוב - זהו! לאחר האירוע הקשה הזה בכל ארוחה היה אוכל שכל צמחוני היה מתגאה בו. אז תזכרו את המספר: 1-700-506-070 הוא יכול להציל את חיי הצמחונות שלכם. דרך אגב, זה עובד נפלא גם במסעדות בהצלחה - דני
23. יש הרבה מה לאכול בחג
מירי הצמחונית   (02.10.05)
במקרה שלי המשפחה שלי מכינה המון סלטים טעימים, חוץ מזה אוכלים תפוחי אדמה, אורז טעים עם ירקות ועוד ועוד. ככה שאני בתור צמחונית לא סובלת . כולה לא אוכלת בשר ועוף , אז מה ,לא מפריע לי. חג שמח לכולם , המון אושר ובריאות ושקט ושלוה למדינתנו היקרה.
24. עוד תשובה ל- 3
עוד צמחונית ,   כפר סבא   (03.10.05)
לבי עליך הקרניבורית שחושבת שמאכלים מסוימים הם משהו שלא שווה לעבור את החיים בלעדיהם. אני חושבת שחבל לעבור את החיים בלי להכניס להם קצת תוכן ועם גישה מזלזלת ברעיון שהוא הרבה מעבר לאם משהו טעים או לא. שנה טובה.
25. ל14-חפשי בפורומים
(02.10.05)
בפורומים לצמחונות בתפוז ובנענע יש המון מתכונים נפלאים מכל הסוגים, גם תחליפי בשר .
26. כתבה נהדרת, תודה!
(02.10.05)
27. שנה טובה ומבורכת ליעל הצמחונית
ג'ני ,   ב"ב   (02.10.05)
תודה על כל מתכוניך המלבבים שלמדתי מהם השנה דברים רבים ומרובים ומצרכים נעלמים שעדיין לא הגיעו למחוזותינו (הרוקט מיהו?) הלוואי שתתחדש עלינו שנת שלום וצדק, ולך אציע בדחילו, אולי אולי תשקלי לכבוד השנה החדשה לאכול בשר? שנאמר: "לָכֵן שָׂמַח לִבִּי.. אַף-בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח" בשר או עוף או דג? איזה חג הוא בלי בשר ויין? לשיקול דעתך המוחלט! ומכל מקום המשיכי במתכוניך החמודים, ושנה טובה ומבורכת לך ולבני ביתך ולכל ע"י אמן! וגם לי!
28. אנחנו אוכלים היום ארוחה צמחונית והריהי:
אום חבצלת   (03.10.05)
מרק כרישה ותפו'א קר כרוב ממולא אורז וירקות, חמוץ מתוק עגבניות ממולאות כוסמת ועדשים חצילים עם בצל ירוק בנוסח סיני סלט תרד ורוקט עם רימונים סלט סלק סורבה רימונים כל המתכונים קלים וטעימים והשתדלתי לבנות מערך תזונתי מלא וגיוון בטעמים. (לעקשנים יהיה גם סטייק סלמון בפרג.) חג שמח ושנה טובה!
29. ל-3
צמחוני   (03.10.05)
תודה רבה מקרב לב על שאת מאשרת לי להיות צמחוני למרות שאת אוהבת בשר. איזו גדלות נפש! כמה זה ודאי קשה לך שלא לשפוט אותי לחומרה. מי יתן וירבו אנשים כמוך, כדי שאנו הצמחונים נקבל את האהבה מהחברה שאנו חיים בה כשווים בין שווים.
30. תגובה ל3
אלונה ,   ת"א   (02.10.05)
כצמחונית שאכלה עוף ובשר לפני 15 שנים, כל מה שאת אוהבת לאכול עושה לי הרגשת קבס וחשק להקיא. אז שיהיה לך הרבה בתאבון כשאת אוכלת נבלות. שנה טובה לכל אוכלי הנבלות באשר הם.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה