אוכל  טעם החיים
מאומלט ועד סופלה - פטריות יער
יעל גרטי
פורסם: 30.10.05, 13:34
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 25 תגובות ב-25 דיונים
1. הצילום יפיפה.
איריס   (30.10.05)
2. פורציני
מישהו   (30.10.05)
מישהו יודע משהו על הפטריה הזו?? האם היא גדלה בישראל בכלל?? ואם כן באיזה איזור? האם בישראל יש אלטרנאטיבה לגרסה המיובשת?
3. כדאי לציין שהפטריות האלה, יותר מכולן
*   (30.10.05)
(עד כמה שידוע לי), בעלות נטיה לקבל מרקם גומי בבישול ארוך מידי. יש להיזהר שכן בישול הפטריה אינו תהליך ארוך ואם לא מפסיקים אותו בזמן התוצאה המוגמרת תקבל מרקם לא נעים.
4. פסטה
שף ניקולאי ,   טוסקנה   (30.10.05)
רוטב מחכה לפסטה. לא ההפך.
5. פטריות יער זה שם כולל
יהודה ברושי ,   פתח תקוה   (30.10.05)
לעניות דעתי פטריות יער זה שם כולל לכל הפטריות הגדלות ביער, אורניות, אחלמיות, ישעוריות ורבות אחרות שטובות למאכל. צריך להיזהר מאוד כי ביער יש גם הרבה פטריות מסוכנות למאכל. לדוגמה אכילת אמנית אחת עלולה להביא למוות בייסורים. חלק מפטריו היער גדלות על עצים וחלקן על האדמה, בין עצים או על דשאים ושדות בור.
6. פורצ'יני
איילה ,   רעננה   (30.10.05)
ניתן להשיג מיובשות במעדניות מובחרות או לבקש ממישהו שנוסע לאיטליה, שם יש אפילו בסופרמרקטים
7. פורציני לא גדלה בארץ
יעל   (30.10.05)
8. אהה.. שכחתם להזכיר שהן גם גדלות בר בארץ. אבל הן נדירות.
(31.10.05)
9. איך כדאי לנקות אותן?
(30.10.05)
10. האם הכותבת היא אותה ד"ר יעל גרטי מקפלן?
אמירה ,   אמירים   (30.10.05)
או שמא אני הוזה?
11. לטגן כמו שניצל
שרון   (31.10.05)
להשטיח קצת, לטבול בביצה ובפירורי לחם ולטגן עד שמזהיב. לאכול עם רטבים למיניהם....אלטרנטיבה נחמדה לצמחונים במקום שניתל מעוף
12. שניצלים מפטריות ירדן
לרה ,   מרכז   (30.10.05)
טובלים בפרורי לחם וביצה כמו עם שניצל רגיל רצוילטבל את הפרורים בעשבי טיבול ותלינים כמו פלפל שחור שום להגשה מכינים רוטהממיץ לימון מעט מיוית וחרדל-מעדן אמיתי שאצלי האורחים תמיד אוהבים
13. ולי אסור לאכול פטריות! כי יש לי יותר מדי מזה בגוף....
קנדידה   (30.10.05)
ולי אסור לאכול פטריות! כי יש לי יותר מדי מזה בגוף....
14. אני לא סובל את פטריות-היער האלה
(31.10.05)
עדיף סתם שמפיניון
15. להוסיף לפסטה אגוז מוסקט מגורר! מעדן!
צמחונית ,   רמת גן   (31.10.05)
16. ל-10- אני לא ד"ר ולא מקפלן
יעל גרטי   (31.10.05)
ככל הידוע לי
17. "שווארמה" צימחונית מפטריות ירדן - מתכון:
(31.10.05)
להפריד הגבעולים מגוף הפטריה ולקצוץ הגבעולים דק וקטן. את הפטריה עצמה לחתוך לרצועות כמו "שווארמה". להמיס חמאה במחבת ולצלות קודם את הגבעולים הקצוצים (הם קשים יותר) להוסיף הרצועות ולטגן עד שמשחימות נאה. להוסיף פלפל שחור ומעט מלח רק לפני ההגשה(אחרת יגירו נוזלים) בתוספת סלט...יאמי...אפשר להכניס לפיתה +טחינה.
18. תגובה ל-14
רונית   (31.10.05)
אל תאכל
19. יאמי, תודה
צמחונית   (31.10.05)
איזה כיף שאתם מפרסמים מתכונים שגם אחת כמוני מסוגלת להבין מה כתוב בהם, ואפילו לבצע. תודה.
20. ### חשוב לדעת שהרבה אנשים אלרגיים לפטריות ירדן ###
וחוץ מזה לדעתי ,   הן ממש דוחות........   (31.10.05)
21. וואי איך אני רעבה -בא לי.....
יאמי   (31.10.05)
22. פורצ'ינית..
א. ,   צפון (ת"א)   (02.11.05)
אני מת על פטריות, אבל למה כל המתכונים עם חמאה. שמתי לב שאת עונה לשאלות הגולשים. אז תגידי, יש מצב להחליף את החמאה בשמן זית?
23. ל-22 - א. מצפון ת"א
יעל גרטי   (03.11.05)
א. היקר רק אם ממש אסור לך חמאה... לטגן בשמן זית ואח"כ להפגיש עם שמנת לא כ"כ מסתדר לי אבל אם אין ברירה... יעל
24. פטריות מבולגריה או פולין
מרדכי ,   לוד   (06.11.05)
האם פטריות מיובשות מפולין או בולגריה נחשבות כמתחרות לפורצ'ני מאיטליה? מה דעתך ?.
25. משוב
אריק ,   צפון   (10.03.08)
את פטריות השמפניון לא מומלץ לשטוף. פעולה זו גורמת לפטרייה לספוג את הנוזלים ולאבד את הטעם. בשל תנאי הגידול של הפטריות מומלץ לקלפם בעדינות, תוך חיתוך רגל הפטרייה
חזרה לכתבה