בריאות  מגזין מנטה - ישן  תזונה ודיאטה
דובדבנים: פצצות בריאות קטנות ואדומות
חדוה בן משה
פורסם: 13.12.05, 09:06
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 41 תגובות ב-41 דיונים
1. אני מעדיף את הקצפת, גם בריא?
ערן   (13.12.05)
2. הכי טוב,ישר מהעץ.
איש ,   מקום   (13.12.05)
3. לא עברה העונה של הדובדבנים כבר?
סטאלין בוזגלו   (13.12.05)
4. דובדובן חמוץ
דובדובני ,   פתח תקוה   (13.12.05)
הכי בריא זה דובדובן חמוץ ,להכין ממנו ריבה לימי חורף וזה טוב לכאבי גרון-ממש תרופה
5. מי יודע איך מכינים ריבת דובדבנים?
אמא ,   בבית   (13.12.05)
6. פעם הדובדבנים היו טעימים,
(13.12.05)
היום הם לא מתוקים ויש להם טעם פלסטיק,ככה דרך אגב כל הירקות והפירות היום.
7. ריבה
דובדובני ,   פתח תקוה   (13.12.05)
ריבת דודובנים חמיצים -את הדובדובנים שוטפים טוב טוב מססנים ושמים בקערה עמוקה מוסיפים סיכר ומים ומבשלים קרוב לשעתיים-שלוש עד שמקבלים צבע כמעת חום אבל על אש קטנה. על כל קילו דובדובן יש לשים קילו סוכר וכוס מים (200 גר) הריבה נשמרת הרבה זמן אם מבשלים טוב-טוב ושומרים בצנצנת -בהצלחה.
8. בריא גם לספרדים או שוב רק לאשכנזים?
יעקוב   (13.12.05)
9. רק צריך לשים לב לתולעים!!!
(13.12.05)
10. ריבה- קונפיטורה
אני ,   גבעתים   (13.12.05)
אחרי שמבשלים את הדובדבנים והסוכר כ2-3 שעות על אש קטנה להוסיף מיץ לימון בערך חצי כוס מלימונים סחוטים. ניתן גם לשים קילו סוכר על קילו דובדבנים ולהשרות כל הלילה המיץ יוצא והטעם גן עדן קונפיטורה. טעים גם על גלידה. ניתן גם לגלען את הדודדבנים לפני הבישול ב ת יא ב ון
11. ומה בדבר הריסוס שעליהם???
אריק ,   צפון   (13.12.05)
האם ידוע למישהו כמה מרססים ? במה מרססים?ואם הפרי סופג את הריסוס או שיורד בקלות עם מים? הגיע הזמן שיכתבו גם על זה
12. לדובדבן למרבה הפלא ערך גליקמי נמוך כמו אשכולית
סוכר ,   חום   (13.12.05)
בריא כמנת פרי יומית לסכרתיים
13. מה אינדקס גליקמי?
וויויאן   (13.12.05)
14. רלוונטי לקיץ אבל מה עכשיו ?
אלון ,   ת"א   (13.12.05)
כתבה רלוונטית לקיץ אבל עכשיו איםה אני בכלל יכול להשיג ודבדבנים ועוד אחרי שעשולי חשק.
15. מאז לא נוגעת בדובדבנים
כמעט אכלתי תולעת ,   ארץ הדובדבנים   (13.12.05)
נגסתי בחצי דובדבן והיה לו טעם קצת מוזר, יותר נכון- רקוב, ואז הסתכלתי על החצי השני שהיה ביד שלי וראיתי שם ת-ו-ל-ע-ת למזלי היא הייתה שלמה לחלוטין ושחתה במי הדובדבן, אם הייתי נותנת ביס 2 מ"מ יותר-הייתי טועמת גם את התולעת הקטנה. לא מומלץ לנסות בבית.
16. דובדובנים
אורנה ,   בת ים   (13.12.05)
תגובה למס' 15 אין על כל הדובדובנים תולעים!!!!!!!!!! מציעה לך לא לוותר לאכול אותם. רק מציעה לך בגדול להסתכל טוב טוב על מה שאת מכניסה לפה שלך!!!!!!!!!!!!!! תולעים יכולים להגיע לכל פרי ולא רק על דובדבן. זו לא סיבה לא לאכול אותם!!!!!!!!!!
17. דובדבנים וריסוסים
ZE   (13.12.05)
הדובדבן הוא עץ ממשפחת הורדיים, כמו שזיף, תפוח, אגס, אפרסק, שקד וכו'. עצי הפרי ממשפחה זו רגישים מאד למזיקים, ולכן יש צורך לרסס אותם בתדירות גבוהה. באופן כללי יש הוראות בטיחות לכל סוגי חומרי הריסוס, ויש להפסיק להשתמש בהם זמן מסויים לפני הקטיף. בפועל רוב החקלאים מצפצפים על ההנחיות ומרססים עד יום לפני הקטיף - ובמיוחד הדרוזים שהם המגדלים העיקריים של דובדבנים ותפוחים. אין מידע מדעי ברור (לפחות לא מידע גלוי וזמין) בנושא ספיגת חומרי הדברה שונים בפרות וירקות. סביר להניח שיש ספיגה מסויימת. בכל מקרה, ככל שהפרי קטן יותר כך גדול יותר שטח הפנים ביחס לנפח, ובהתאם לכך תהיה ספיגה גדולה יותר. אגב, עכשיו לא בדיוק העונה להשיג דובדבנים, אז לא ברור למה הפרסומת באה דווקא עכשיו. אולי יש יבואן חדש שהתחיל לייבא דובדבנים?
18. מדוע דובדבן אינו בריא
ג'ורג'י ,   אי שם   (13.12.05)
במחיר של 19 שקל לסלסלה קטנטונת, כאשר הילדים שיהיו בריאים צריכים דובדבנים, מאה גרם בהחלט לא יספיקו להם, והם ידרשו כמה קילוגרמים טובים. לכן אני צריך לעבוד שוב שעות נוספות. כאשר אני מוסיף לעצמי עוד ועוד שעות נוספות מתפתחות אצלי בעיות עצבים, כאבי גב, עייפות כרונית ועיניים דומעות. אחרי כמה כתבות כאלו בYNET הבעיות מחמירות עד שאני נופל למשכב. איפה הבריאות לעזאזל ?
19. דובדבן בריא ????
מידע מבפנים   (13.12.05)
אולי דובדבנים בגידול אורגני הם בריאים, אבל ידוע לי מאדם שעבד שנים בענף זה שלא כדאי בכלל להתקרב לדובדבנים(!), ועד היום, שנים רבות לאחר שעזב תחום זה הוא לא מכניס הביתה דובדבנים. פשוט יש בהם כמות אדירה של חומרי ריסוס שספוגים בפרי, וכך קדמת הטכנולוגיה מזיקה לצערי הרבה יותר מיתרונות הפרי בטבע.
20. 8 - אתה דביל גזעני
משה ,   תל שבע   (13.12.05)
21. Who doesn't like cherries?
ME ,   The North   (13.12.05)
22. יקרררררר לאללה , להוריד את המחיר!!!
(13.12.05)
23. פתרון ל-18: במקום לקנות תגדל בעצמך.
נתנאל.   (13.12.05)
וכך גם תדע בדיוק מה אתה אוכל.
24. אסרולה - דובדבן האמזונס
בני   (13.12.05)
עשיר מאוד בויטמין סי ונוגדי חימצון טעם בין מנגו לפסיפלורה לפרטים www.amazonia.co.il
25. למי שלא בונה רק על פירות מרוססים שיעשו את העבודה
(13.12.05)
מומלץ להיכנס לאתר הבא http://www.upto120.com/?u=keren
26. אסאי - פרי אנרגטי מהאמזונס
אבנרי   (13.12.05)
עשיר בויטמינים מינרלים וסיבים תזונתיים לפרטים www.amazonia.co.il
27. אךך דובדבן, הפריי שמחרמןן אותיי (:
דנה ,   צפון.   (13.12.05)
28. האם אםשר להקפיא עם הגרעינים?
לא מבינה   (13.12.05)
לא הבנתי למה צריך להתעסק עם הוצאת הגרעינים?
29. ל- 23 נתנאל בעל הפתרונות
דובדבנית יפה וחיננית ,   בגינה של נתנאל   (13.12.05)
נתנאל המפונק שאינו יודע חסר מה הוא, מציעה לך קודם כל לעבוד ולפרנס את עצמך ואחר כך את ילדיך ומשפחתך. מאחלת לך שיהיה לך מספיק כסף כדי שלא תרגיש מחסור וגם שתקבל קצת רגישות לאחרים שאין להם. ולא, לא לכל אחד יש בית פרטי עם גינה שיוכל לגדל עצים לעצמו.
30. מגיב מס. 18 - אתה המגיב החכם ביותר פה בסביבה
מודעת ליתרונות הפרי ,   אך מחוסרת עבודה   (13.12.05)
כל מילה בסלע ! ואגב, למה באמת מחיר הדובדבנים כל כך יקר???
תגובות נוספות
חזרה לכתבה