אוכל  אוכל בווידאו
פתאי - השיבה לתאילנד
ynet
פורסם: 03.11.05, 13:32
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 131 תגובות ב-131 דיונים
1. חשוב להתאמן על הכנת אוכל תאילנדי
איריס   (03.11.05)
במיוחד לפני שנוסעים להתארח אצל חברים בחו'ל (-;
2. לא פתאי אלא פאד-תאי.
לומפיני   (03.11.05)
3. this isnt the way
aviyam ,   vienna   (03.11.05)
this is not the right way. what about the fish sauce? what about the tamarind
4. הפאד- תאי הכי טעים נמצא בקו סמוי במסעדה בצוונג ביץ
וזה בדוק   (03.11.05)
5. מסעדת "בית תאילנדי" המקום לאכול אוכל תאילנדי אמיתי!
עופר ,   תל אביב   (03.11.05)
כלקוח קבוע שמגיע לפחות פעם בשבוע (וואלה, יצא חרוז) אני שמח לראות שגם YNET גילה את מסעדת "בית תאילנדי" והקדיש לה מקום של כבוד באתר. אין ספק שזה מגיע להם. כאדם שהיה כמה פעמים בתאילנד, מכיר אוכל תאילנדי ויודע איך הוא אמור להיות, אני ממליץ בחום רב על מסעדה. מהיכרות עם מסעדות אסיאתיות באזור תל אביב ובארץ בכלל, אני מאמין שזו המסעדה התאילנדית הטובה ביותר ואפשר להגדיר אותה כדבר הכי קרוב לדבר האמיתי (ולפעמים אפילו יותר). מה שבטוח, יש לה את הפאד תאי הטוב ביותר בארץ! אז בקיצור, מומלץ בחום עד חובה לבקר, לטעום ולהתאהב!
6. שיחקתם אותה יצא פצצה!
(03.11.05)
7. מה זה הכוונה ל"שמן צמחי" ?
שושן ,   טהרן   (03.11.05)
8. שאלה
קוקו   (03.11.05)
איך קוראים לשתי הבלטות שמול הכיריים שעליהן נשים עומדות ומבשלות פתאי? מעמד האישה
9. ל 5, אם התפריט כולל כלב מטוגן, אני הולך.
אתה בעל המסעדה? ,   פרסומת בחינם הא?   (03.11.05)
10. לצלם שי רוזנצוייג
לשי רוזנצוויג   (03.11.05)
האם אתה גר במושב ירקונה? סתאאם
11. בתגובה ל-5: צודק ב 100% פצצה של מסעדה
תמר ,   רעננה   (03.11.05)
גם אני טיילתי במזרח ואכלתי לא מעט פעמים בבית תאילנדי ואהבתי מאוד. אני רק רוצה להוסיף לתגובה 5 שגם אני מאוד ממליצה על המקום אבל לא כתבת משהו חשוב שאותו אני חייבת להוסיף - כתובת המסעדה ברחוב בוגרשוב 8 פינת בן יהודה, בתל אביב. כדאי וממליצה מאוד מאוד
12. האם באמת מכינים את זה עם סויה ובלי מי דגים?
דינה ,   רמת גן   (03.11.05)
13. סיפור אמיתי כל תיירת בתאילנד שראתה גור כלבים במסעדה
אמר, ולא יסף   (03.11.05)
תיירת שביקרה בתאילנד, חלפה ליד מסעדה וראתה גור כלבים קטן וחמוד בתוך מכלאה. כידוע, אוכלים כלבים בתאילנד. התיירת לא יכלה לשאת את המחשבה שיאכלו אותו והחליטה לבקש מהמסעדה לקנות אותו ובכך להצילו. היא נגישה לאחד מעובדי המסעדה ואמרה לו שהיא רוצה לקנות את גור הכלבים והצביעה על הגור. עובד המסעדה הביט עליה ועל הגור, חשב לרגע ואמר "נו פרובלם". הוא הלך והוציא את הגור מהכלוב והתיירת המתינה לקבל את הגור. כעבור כ 15 דקות חזר העובד אל התיירת, ומשהיא לא ראתה את הגור, היא שאלה אותו היכן הוא. העובד הביט עליה בהפתעה והציג לה את החבילה בנייר הכסף שהיתה בידיו למרבה חרדתה של התיירת. העובד הבין שהתיירת ביקשה לקנות את הגור כארוחה, וכך נצלה הגור האומלל ונעטף בנייר כסף אחר כבוד. ובכך סיים את תפקידו בעולם עוד מוקדם יותר משהיה צפוי.
14. האם את האטריות משרים במים קרים או רותחים
אני   (03.11.05)
אשמח אם מישהו יענה לי.
15. השף מטעה בכתבה
הייתי שם ,   ואכלתי המון פתאי   (03.11.05)
אני מציע לשף הנכבד שיסע לתאילנד ויזמין פתאיבכל מיני מקומות. הוא יתפלא לגלות שאת הפתאי כ ן עושים עם גזר, וכרוב, ולפעמים גם עוף, וסוגי אטריות שונים (מאורז אמנם, אבל ברוחב ועובי שונים) ומכניסים פנימה גם רוטב דגים (חובה) ולפעמים גם רוטב צדפות. ומפזרים מעל שבבי פלפל אדום חריף מאוד ובוטנים. כל מקום עושה פתאי קצת אחרת, וכדאי לו לבקר במקומות שהם דווקא לא מתויירים כדי לראות את המנה המקורית, ולא את זו שעושים בשביל התיירים בעלי החיך המערבי. חוץ מזה שכמעט אף פעם לא ראיתי טופו בפתאי בתאילנד (חוץ מבמקומות של תיירים) אז שלא יבלבל את המוח.
16. שאלת אטריות
בשלנית   (03.11.05)
אני יודעת איפה מוצאים אטריות אורז רחבות כמו לפאד תאי. אבל אני תוהה כבר הרבה זמן: איפה מוצאים את האטריות הדקות והשקופות הנקראות באנגלית cellophane noodles?
17. ל-9 אני ממש לא הבעלים, רק לקוח מרוצה..
עופר ,   תל אביב   (03.11.05)
9 אני ממש לא הבעלים, סתם עוד לקוח מרוצה שגר לא רחוק מהמקום ושאוהב מאוד את המסעדה הזו. שמחתי לראות שמפרגנים למקום וגם אני חושב שמגיע למסעדה הזו שיפרגנו לה ויפרסמו את המטעמים והתבשילים המדהימים שהיא מציעה. ובנוגע לנקודה ה-2 שכתבת, רואים כמה שאתה ממש לא מבין באוכל תאילנדי ומושפע מסיפורים על כלבים, חתולים וכדומה... בקיצור, אני לא מאמין בעין צרה ובקנאה, אני מאמין בפירגון ובמתן מחמאות ומילים טובות כשצריך. שיהיה לך בתיאבון!
18. תיקונים
(03.11.05)
א. יותר מדי סוכר. מה זה 6 כפיות סוכר?! קינוח?! ב. כמו שאמרו, אפשר להוסיף כרוב, גזר מגורר, קצת פטריות ועוד עלים לגיוון. ג. מכינים גם עם נתחי עוף או שרימפ במקום טופו. ד. רוטב דגים ו/או רוטב צדפות, אבקת צ'ילי, ומיץ לימון, כמו שמוגש בתאילנד.
19. ל-16: אטריות אלה נמכרות בארץ תחת השם אטריות שעועית
עמרם ,   הפסיכי   (03.11.05)
והן אכן עשויות מקמח שעועית המונג (מונג דאל), או בשמה היותר מוכר בארץ - מאש. בבישול במים הן נהיות שקופות וחלקלקות. התאילנדים מתים עליהן במרק צח עם המון כוסברה. אח, עשית לי געגועים.... אה, וניתן להשיג אותן בכל חנות למוצרים מהמזרח, צרכניות של מושבים (מחזיקות מלא אוכל לתאילנדים , לפעמים אפילו דברים שאין להשיג במכולות סיניות מתמחות) ונדמה לי שאפילו ראיתי כאלה בטיב טעם.
20. תגובה ל 15 - למה אתה חושב שאתה יודע הכל?...
שחר ,   רמת גן   (03.11.05)
זה שהיית, טיילת, אכלת, טעמת לא אומר שאתה גם יודע בדיוק ולעומק איך זה צריך להיות. ברור שניתן להכין פאד-תאי בכמה צורות אבל השף שמדגים לא מטעה וכנראה יודע טיפ טיפה יותר ממך איך דברים אמורים להיות. אני מאמין שהוא לא היה מהאנשים שאכלו רק במוקומת מתויירים וממוסחרים וסביר להניח שגם לא אכל שניצלף ציפס וישראלי סלט אצל שושנה שקאווסן. בהמשך למה שכתבת, אני הייתי בתאילנד ואכלתי פאד-תאי עם עוף, עם טופו וגם עם שרימפס. הנה אולי למדת עוד משהו.
21. אחלה מסעדה! מומלצת בחום!
לקוחה קבועה לשעבר   (03.11.05)
לא ביקרתי בתאילנד, ובכ"ז אני ממליצה על המסעדה. ראשית כל, הבעלים מקסימים (מספיק שתראו את הילדה שלהם - חצי תאילנדית, חצי ישראלית - ותתאהבו) ושנית כל, מקום חמוד, אוכל טעים. מה עוד צריך? בעיקר מומלצת מנת הטפיוקה לקינוח. אח, איך שבא לי עכשיו..
22. במה להשרות את האטריות? במים?
תודה. רעיון נפלא.   (03.11.05)
23. פד תאי...
(03.11.05)
24. מתכון רע מאד.לא לנסות בבית
תמיר   (03.11.05)
ראשית את איטריות האורז יש להשרות במיים שרתחו ל8 דקות.זה מספיק.מה פתאום לערבב אחר כך 8 דקות לריכוך...שנית איפה התמרינד?איפה רוטב הדגים?8 כפות סויה???זה יצא מלוח בטירוף.בבית תאילנד השף ישראלי?מוזר מאד.כל כוך שמכבד את עצמו לא יעז לתת לשף ישראלי להקפיץ אוכל אורינטלי.
25. רק כך עושים פאט-תאי = המשפט הכי דבילי
(03.11.05)
26. 15 צודק מאוד
kuki   (03.11.05)
27. אין כמו למון גראס! שום מסעדה תאילנדית/סינית/יפנית לא משתווה
מכורה לאגרולים   (03.11.05)
למון גראס זו המסעדה התאילנדית/סינית הכי טעימה שיש. בכל מסעדה אחרת שאכלתי, אף פעם לא נהניתי כמו שאני נהנית בלמון גראס. לא נראה לי שיש מנה אחת בלמון גראס שהיא לא טעימה. האטריות שלהם הכי טעימות, וזה לא משנה באיזה אופן עושים אותן, האגרולים הכי טעימים, הרטבים, אפילו הבשר (הסאטה מצויין) פשוט ה-כ-ל. הקינוחים דווקא די רגילים.. רק את הבננה המטוגנת אני אוהבת.. בזוזוברה, שנגרילה, לא משנה איזו מסעדה, פשוט לאף אחד אין אוכל טעים כמו של למון גראס. הדבר היחיד שיש למסעדות אחרות שיותר טעים ממה שיש בלמון גראס אלה הקינוחים.. בזוזוברה יש קינוח של בננות בקרמל, פשוט מדהים (בהתחשב בעובדה שזו מסעדה תאילנדית/סינית) הקינוח האהוב עליי. ויש גם את המרקיז, שהוא כבד אבל מצויין. בקיצור, אין כמו למון גראס, אולי הם באמת שמים גראס באוכל, כי אני יכולה להעיד על עצמי ועל עוד הרבה אנשים שפשוט מכורים לאוכל שלהם, ומתחילים לפרפר כשהם לא מקבלים את המנה שהם זקוקים לה. אני כבר מתחילה להזיל ריר... נ.ב. בשביל להכין אטריות כמו במסעדה או במתכון שפרסמתם זקוקים ללהבה ענקית, כמו שיש במטבחים של המסעדות האלה, אם עושים את זה על הלהבה הביתית הטעם לעולם לא יהיה טעים כמו במסעדה.
28. 15 צודקת - המתכון המצורף אינו פאד תאי
מאוכזב מה"שף"   (03.11.05)
15 צודקת - המתכון המצורף אינו פאד תאי גם אני אכלתי בהמון מסעדות, חורים וברחובות תאילנד. המתכון שצורף נראה פולני לחלוטין למתכון בתאילנד שהוכן המון פעמים מול עיננו הכניסו חתיכות עוףו/או בשר חזיר ו/או שרימפס ותמיד גם חריף ורוטב דגים.
29. בית חב"ד בקוסומוי
jak   (03.11.05)
אני אוכל כשר ככה שבתאילנד לא ממש יצא לי לאכול פאד תאי מה שאני כן יכול להגיד זה שהפאד תאי של בית חב"ד בקוסומוי היה פשוט חבל"ז
30. בית תאילנד.השף ישראלי???
מומחה לאוכל אורינטלי   (03.11.05)
אוכל תאילנדי טוב רק בלמון גראס אבל רק בסניף אבן גבירול!יש הבדל אדיר מסניף עזריאלי שהאוכל שם עלוב.גם בתאי פוד בשינקין יש פאד תאי מצויין.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה