אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
ביצה עלומה - מלכת הבראנץ'
רותי קינן
פורסם: 15.11.05, 10:03
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 64 תגובות ב-62 דיונים
1. טיפ !!
אור ,   מרכז   (15.11.05)
בכדי שהביצים העלומות יצאו כמו שצריך בלי שערות של חלבון לכל כיוון משצריך לעשות זה לקחת מטרפה ידנית או כף ופשוט לערבב את המים במהירות עד שנוצרת מערבולת קטנה באמצע ואז לשבור את הביצה לתוך המערבולת הסיבוב של המים ישמור על צורה נורמאלית ואחידה. בתאבון.
2. ביצי בנדיקט וכשרות
דקויות   (15.11.05)
ביטול רוטב החמאה/מיונז, מיזערי ביחס לביטול השימוש בקתלי חזיר Bacon--Ham; מין הראוי היה לציין זאת בכתבה!
3. טיפ להכנת ביצה עלומה סימטרית
אופיר   (15.11.05)
לפני שמחליקים את הביצה למים, צריך ליצור "מערבולת" בתוך המים ע"י ערבול מהיר של המים. כשהביצה מוחלקת לתוך המערבולת, היא נשארת במרכז (המים מסתובבים סביבה), והיא נשארת סימטרית לחלוטין :-)
4. ביצה לא מבושלת מספיק - מסוכנת !!!!
סימונה מדימונה   (15.11.05)
5. איפה קונים את הכלי המיוחד
ללי   (15.11.05)
או בקיצור איך משיגים מחבת לביצים עלומות? תודה מראש ללי
6. 3 למה אתה מעתיק מ 1??? חברה' תרגעו, כולה ביצה קשה לא מבושלת.
תרנגול   (15.11.05)
7. פיתפותי ביצים :-)
(15.11.05)
נו, זה היה מתבקש
8. למי בכלל יש מצפון לאכול כאלה דברים?
יוגב   (15.11.05)
אני מקבל נקיפות מצפון כשאני אוכל בייגלה, אז...
9. למה קוראים לה "עלומה" ??
סקרנית   (15.11.05)
10. פוצ'ד אגס
(15.11.05)
פוצ'ד פוצ'ד פוצ'ד - איזו מילה מצחיקה- למה אומרים פוצ'ד אגס?
11. תשובה ל9- ..הסבר לעלומה
(15.11.05)
יען כי לאחר החלקת הביצה לסיר, "מעלימים" את החלמון ע"י כיסויו בחלבון. לשם כך, משתמשים בכף תוך משיכת החלמון מעל לחלבון - יש להיזהר שלא לנקב את החלבון.
12. מים מסתובבים בגובה 4- 5 ס"מ?
עלמה   (15.11.05)
אם מחליקים את הביצה לתוך המים הרדודים , יהיה קשה ליצור "מערבולת" בנוסף, הביצה תפגע בתחתית הכלי. מה היתרון של מים רדודים על פני עמוקים? האם לא כדאי למלא מים עמוקים?
13. ל- 5
חובבת בישול   (15.11.05)
נסי בחנות 4 SHEF בקרליבך או ברח' חרוצים (בת"א כמובן). אני מניחה שיש פרטים ב"דפי זהב" או באינטרנט. בהצלחה.
14. מתכון נוסף - ארוחת בוקר תורכית
(15.11.05)
מערבבים 3-4 כפות יוגורט עיזעים עם שום כתוש מלח ופלפל. ויוצקים לקערה. על היוגורט מניחים 2 ביצים עלומות ועליהם יוצקים חמאה מומסת עם פפריקה. מנגבים עם חלה או סתם לחם טרי. מעדן-מלכים!!!
15. האגס בנדיקט של דיקסי הכי טעים שיש
אלון ,   ת"א   (15.11.05)
מי שרוצה להתנסות ולטעןם מוזמן לאכול אגס בנדיקט בדיקסי. מנה מצויינת ומשביעה.
16. ל-10: Poached Egges
גיא   (15.11.05)
Poached - חלוט Eggs - ביצים :-) ביחד - ביצים חלוטות
17. ל-11: חלבון אי אפשר לנקב :-)
גיא   (15.11.05)
18. תגובה ל 10
מודיעין   (15.11.05)
poach eggs ביצה שלוקה. זה הפירוש המילוני!
19. מה עם שפעת העופות וסלמונלה, זה לא מסוכן?
(15.11.05)
20. השתגעתם לגמרי??
צליל ומיטל   (15.11.05)
מתכון כשר לאגז בנדיקט, מה נסגר אתכם? קשה לתאר את אכזבה והטמטום שהיכו בי כשראיתי את הכותרת ורצתי בשמחה למתכון של המנה האהובה עליי רק בשביל לגלות שהיא עשויה ממיונית ופסטרמה. תתביישו לכם!
21. שמעתי שהסינים לוקחים ביצה שלמה ומטגנים בשמן עמוק עמוק שמעתם
שמועה   (15.11.05)
22. מאכל משעמם
איילת ,   שרון   (15.11.05)
אף פעם לא מצאתי משהו מעניין בביצים עלומות לעומת ביצי עין מטוגנות כראוי עם חלבון בדרך לשרוף וחלמון נוזלי , מצטערת...
23. לכל שומרי הכשרות זה בסדר אבל זה לא זה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בנדיקטוס   (15.11.05)
24. בגלל הדתיים המתכון נהרס...
עוכר שמחות ,   שרימפ-סיטי   (15.11.05)
...וגם כל המדינה
25. אין על האגס בנדיקט של בראסרי
ניקול ,   תל אביב   (15.11.05)
26. ביצים זה רצח!!!
רן ,   פתח תקוה   (15.11.05)
27. נכון בתמונה למעלה הסלמון נראה כמו אוזן??????
ש.ש.   (15.11.05)
חחחחחחחחחח
28. זה ביצה ימין או שמאל ?
הנושך בסוסים   (15.11.05)
29. חברה מה אתם מבלבלים את הביצים !
mali   (15.11.05)
30. עדיף להכין ביצי אפיפיור עם סלמון מעושן ורוטב חלבי
ידידיה   (15.11.05)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה