אוכל  טעם החיים
לא רק פולני - ארבעה מתכוני חמין
חנוך בר-שלום
פורסם: 22.12.05, 13:57
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 22 תגובות ב-21 דיונים
1. חה.....חה....חה...גילתם את אמריקה חמין ספרדי...
כ   (22.12.05)
2. מה עם חמין צמחוני?
יפה   (22.12.05)
3. חמין הוא ספרדי טשולנט הוא אשכנזי
(22.12.05)
זו ממש בורות להגיד שיש "גם" חמין ספרדי כי יש למעשה רק חמין ספרדי ולגרסה האשכנזית קוראים כידוע: טשולנט
4. חיטה/גריסים
לילי ,   רומניה   (23.12.05)
האם אפשר לשים את החיטה בתוך שקית קוקי? והאם להוסיף מים?
5. טבית/חמין
דץ   (23.12.05)
לעירקים יש מעין חמין שנקרא טבית
6. טבית עירקי
תמי   (24.12.05)
הכי טעים שיש גם עוף גם ת"א. גם ביצים גם ש"זיק שזה מעיים ממולאים לא עם קמח אלה עם בשר חבל על הזמן
7. ל 6 מה שנכון נכון
??   (25.12.05)
8. מה זה שפונדרה?
יעל   (25.12.05)
9. "חמין" צמחוני הוא כול "חמין"...
נתנאל.   (25.12.05)
כול "חמין" שאוכן בלי בשרים, ביצים, מוצרי חלב ודבש. ("חמין" זה רק שם לתבשיל שאחרי הכנתו חומם בתנור עד שהוכן סופית)
10. חמין צמחוני
tamatco   (27.12.05)
אני עושה חמין צמחוני מאוד טעים אז כחה אני מבשחת את השעועית מכינה רוטב עם 3 שיני שום 2 כפות רסק פפריקה כרכום וכמון מבשלת על אש קטנה ולאחר מכן שמה את השעועית ומבשלת ביחד כ30 דקות אפשר להוסיף לשעועית גם חיטה וביצים תפוחי אדמה.
11. תגובה ל- 3
סמסרה   (29.12.06)
סחינה אצל המרוקאים
12. אין כמו טבית עיראקי , עם עוף ממולא ו'טכנה'
דויד, ליברפול   (30.12.06)
הכי טעים בעולם. ו...ברור שאף אחד לא מכין את זה יותר טוב מאימי שתהייה לנו בריאה. כמו שתמי כתבה: זה חמין שיש בו ה-כ-ל ולא מדובר רק בכמויות גם באכויות. אם יודעים לבשל אותו נכון (את מילוי העוף תופרים ממש- בחוט ומחט!!!) וגם מבשלים בתוכו ביצים ללא קליפה. ... אוי הריח שמציף את הבית והטעם... חבל על הזמן!
13. לחמין של בני סיידא לא כתוב כמה זמן בתנור.
ששש   (26.04.07)
14. א
(04.06.07)
יש גם חמין של טריפולטאים
15. מוזר...מי לא יודע ש"חמין" זה אוכל ספרדי ???
הכתב הזה קצת מבולבל   (15.11.07)
16. קציצות טלה??????????????
חגית   (13.01.08)
בחמין החיטה וקציצות הטלה... איפה לעזאזל קציצות הטלה ואיך הן הפכו לקציצות סולת???? נא להתעורר באגף העריכה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17. חמין=טשולנט=צ'ונט
צ'ונט ,   טבריה   (26.09.08)
מה זה משנה.לדעתי החמין (צ'ונט)הטוב ביותר הוא מצפון מערב פולין ואיזור ליטא. מבוסס על בשר הרבה תפוחי אדמה הרבה בצל שעועית חיטה שום, חריף, מפלפל שחור ופפריקה.וכמובן הקישקע המדהימה.סיר בנפח של עשרה ליטר נגמר בדקות ספורות.תמיד נשאר טעם של עוד. אגב ארחנו זוג יפנים והם אכלו לא מתוך נימוס ונהנו.
18. חמין- כיצד עושים חשבון
שפרה ,   קריות   (18.11.08)
כיצד לעשות חשבון כמה קיטניות עלי לשים לחמין עבור 10 איש. שני את הקישקע אני אופה בתנור וכשהיא חומה ואפויה מכניסים אותה לסיר למעלה משתדלים לא ברוטב אלא בהדים הנוצרים בסיר מלמעלה
19. אזה רשימה ארוכה רק ראיתי נבהלתי
דנה ,   ירושלים   (26.02.10)
20. מתכון לחמין של גוי- לא כשר אבל טעים בטירוף
קודקיוס   (16.12.10)
זה גרסא לחמין שאני המצאתי והוא משלב את כל האהבות שלי בסיר אחד .
לאחר שכלול של כמה שנים כל מי שטעם אמר שהוא יצירת מופת קולינרית.

לאחר הכנת חמין קלאסי (שעועית , לבנה אדומה בצל ותפו"א וכיו"ב)

בנוסף אני מוסיף את הרכיבים הבאים:
חיטה.
עדשים אדומות
שניים שלושה סטייקים לבנים עם עצם (בתחתית הסיר לריפוד)
נקנקיות צוריסוס.


תבלון:
כף פפריקה אדומה מתוקה
שום
חצי כף מלח אטלנטי
כף פלפל לבן
חצי כף דבש

מוקדם בבוקר אני קם ומרפד את כל התבשיל מלמעלה בבצק פילו
שטיפה הומלח ושומן בשמן זית.

התוצאה ב12:00 היא פצצת קלוריות ושומן - אבל אנחנו אוכלים את זה רק פעם בשנה (עם תחילת החורף).

בתאבון
21. עדיין אסור לבשל בשבת
עדן   (14.10.11)
לידיעתך- עדיין אסור לבשל בשבת...זה שאנשים עושים את זה לא מבטל את האיסור
חזרה לכתבה