|
1. איך קוראים לארטישוק ירושלמי באנגלית?
|
|
|
2. איך להמנע מגזים בעת אכילת ארטישוק ירושלמי
השיטה מאאאאאד פשוטה - אין להרים את מכסה הסיר במהלך הבישול. פשוט להשאיר סגור. עצת "סבתא" שעובדת. בתיאבון!!!
|
|
|
3. נרקא גם קשביע / קסביע. למלא בשר או גבינה
למלא בשר טחון ובצל מטוגנים. להכניס לתנור עם יין ושמן זית עדין.
למלא בעוף טחון ובצל, לאפות עם ציר עוף או יין. שדרוג - להוסיף חמאה לנוזל.
למלא בגבינה : בולגרית / טברוג ופקורינו או קשקבל / ריקוטה / מוצרלה ובצל מטוגן. לתבל בשום ותבלינים. לטגן שום בחמאה, להוסיף יין לבן (מעולה עם שרדונה), להוסיף לתבנית.לאפות.
למלא בדג, להוסיף לתבנית טחינה, לאפות.
לא לשכוח לתבל .
|
|
|
|
|
|
|
6. ל-1:jerusalem artishock כאילו דה...........
אלמנטרי ווטסון |
|
|
(14.12.05) |
|
|
|
7. שאלה ל-2 , איך נמנעים מגזים בפסוליה (שעועית,בלעז) ?
|
|
|
8. 500 גרם ארטישוק ירושל מי בערך בינוניים מקולף
איפה העורך? , |
מה עם הגהה? |
|
(14.12.05) |
|
|
|
jerualem artichoke = sunchoke
|
|
|
10. אין שום קשר לארטישוק,זאת בטטה ירושלמית
מספיק לשבש , |
שמות של בטטה |
|
(14.12.05) |
או בטטה כסביה ותפסיקו לשבש את השם לארטישוק
|
|
|
משרים את השעועית במים ל-24 שעות לפני הבישול. מדי פעם מחליפים את המים.
|
|
|
משרים במים עם סודה לשתייה 24 שעות לפני ההכנה
|
|
|
13. בסוף לא כתבת איך נפטרים מהגזים
|
|
|
כך קראו לזה בתפריט במסעדה בלונדון
|
|
|
15. בערבית "טרטופה" או קסביה באנגית פארטטופה
|
|
|
השריה 24 שעות והחלפת המים כל כמה שעות.
|
|
|
מישהו יודע מהו הערך הקלורי של ארטישוק ירושלמי?
|
|
|
18. חמנית הפקעיות, אגב, זה השם המדויק בעברית...
|
|
|
19. ל-1+4+6+9+14 לכל מי שרוצה לדעת
ארטישוק ירושלמי = Jerusalem Artichoke
השם Sunchoke אינו מוכר במיוחד ונובע מהעובדה שהארטישוק הירושלמי שייך למשפחת החמניות (Sunflower).
אגב הוא גדל בנגב המערבי ומשווק ע"י חבל מעון יצרן ה"דוד משה" (תפוחי אדמה...)
|
|
|
20. בעברית זה נקרא-חמנית הפקע ממשפחת
המורכבים.ניתן למצוא עוד חומר וכן מתכונים בגוגל או וויקיפדיה.....
|
|
|
21. די עם השורש הדוחה הזה. מה האובססיה הזו?
כמו האובססיה הצרפתית לצנון יפני.
למה שלא תעברו לכרובית, לא פחות גזים.
|
|
|
22. יש מלא תוצאות בגוגל לJerusalem Artichoke !
|
|
|
23. שאני אוכל את זה אני ישן שבוע בסלון לבד
|
|
|
כדי להוריד את הגזים יש להרתיח אותו ולשפוך את המים ולבשל אותו מחדש
|
|
|
משרים ל24שעות ומחליפים מים מידי פעם
אחרכך מבשלים במים כ10 דקות מסננים ושוטפים את השעועית.
לאחר כל התהליך הזה גם אם תירצו למלא את המעי בגז לא תצליחו.
|
|
|
26. ארטישוק ירושלמי?! - בטטהקשביעה!!!
|
|
|
27. +++ גזים?,אני כמעט נשאבתי לתוך הביוב בגלל הירושלמי הזה +++
אכלתי לפני שבוע , |
והתחת שלי עוד כואב |
|
(15.12.05) |
כשאכלתי חמין בחורף לא הרגשתי ככה.
אני אתבע אתכם ynet על התעללות בכוונה תחילה.
|
|
|
28. איך נקרא ארטישוק ירושלמי באנגלית
אולי מישהו יודע איך נקרא הירק באנגלית?
תודה
מירב
|
|
|
29. כיצב למנוע גזים בעת בישול/אכילה התפוח אדמה!
ארטיק , |
צפונית בונבונית |
|
(15.12.05) |
טיפ מצויין שעובד - מבשלים את הבטטה קישביאה עם גרגרי "אניס" ניתן לאכול כמובן את הגרגרים מים הסתם, פשוט אין גזים, זה עובד 10 - מניסיון.
אניס מונע גזים !!!!
|
|
|
30. צריך אזהרה לפני המלצה כזו...אני הפלצתי שבוע אחרי אכילת
איציק לא מפליציק |
|
|
(15.12.05) |
בערך 250 גרם של הבטטה הירושלמית הזאת. עשו את זה עם כדורי בשר, ושכנעו אותי שזה מאד בריא. אז הגישו לי עוד ועוד תוספות ולא הבנתי למה צוחקים -הצילחו לעבוד עלי.
אוי איזה לילה עבר עלי.
מזל שהייתי רווק.
מצד שני היה חורף.
תארו לעצמכם: חורף, גזים, חלונות סגורים, והידיעה המענגת שזה עוד יימשך...
כן, היה כיף להפליץ - היו זמנים.
| |