אוכל  טעם החיים
ארטישוק ירושלמי - טיפול שורש
פיליס גלזר
פורסם: 14.12.05, 12:35
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 31 תגובות ב-31 דיונים
1. איך קוראים לארטישוק ירושלמי באנגלית?
(14.12.05)
2. איך להמנע מגזים בעת אכילת ארטישוק ירושלמי
(14.12.05)
השיטה מאאאאאד פשוטה - אין להרים את מכסה הסיר במהלך הבישול. פשוט להשאיר סגור. עצת "סבתא" שעובדת. בתיאבון!!!
3. נרקא גם קשביע / קסביע. למלא בשר או גבינה
חומד לצאן   (14.12.05)
למלא בשר טחון ובצל מטוגנים. להכניס לתנור עם יין ושמן זית עדין. למלא בעוף טחון ובצל, לאפות עם ציר עוף או יין. שדרוג - להוסיף חמאה לנוזל. למלא בגבינה : בולגרית / טברוג ופקורינו או קשקבל / ריקוטה / מוצרלה ובצל מטוגן. לתבל בשום ותבלינים. לטגן שום בחמאה, להוסיף יין לבן (מעולה עם שרדונה), להוסיף לתבנית.לאפות. למלא בדג, להוסיף לתבנית טחינה, לאפות. לא לשכוח לתבל .
4. 1- jerusalem artishok
(14.12.05)
5. מפליצים לרוב קוקי
בייב   (14.12.05)
6. ל-1:jerusalem artishock כאילו דה...........
אלמנטרי ווטסון   (14.12.05)
7. שאלה ל-2 , איך נמנעים מגזים בפסוליה (שעועית,בלעז) ?
איש ,   מקום   (14.12.05)
8. 500 גרם ארטישוק ירושל מי בערך בינוניים מקולף
איפה העורך? ,   מה עם הגהה?   (14.12.05)
9. Sunchoke - in English
sunny ,   TLV   (14.12.05)
jerualem artichoke = sunchoke
10. אין שום קשר לארטישוק,זאת בטטה ירושלמית
מספיק לשבש ,   שמות של בטטה   (14.12.05)
או בטטה כסביה ותפסיקו לשבש את השם לארטישוק
11. ל-7
(14.12.05)
משרים את השעועית במים ל-24 שעות לפני הבישול. מדי פעם מחליפים את המים.
12. ל 7
(14.12.05)
משרים במים עם סודה לשתייה 24 שעות לפני ההכנה
13. בסוף לא כתבת איך נפטרים מהגזים
חנה   (14.12.05)
14. Jerusalem Artishok
L   (14.12.05)
כך קראו לזה בתפריט במסעדה בלונדון
15. בערבית "טרטופה" או קסביה באנגית פארטטופה
(14.12.05)
16. תשובה ל - 7 מ - 2
(14.12.05)
השריה 24 שעות והחלפת המים כל כמה שעות.
17. ערך קלורי
בקי   (14.12.05)
מישהו יודע מהו הערך הקלורי של ארטישוק ירושלמי?
18. חמנית הפקעיות, אגב, זה השם המדויק בעברית...
אבשלומית   (14.12.05)
19. ל-1+4+6+9+14 לכל מי שרוצה לדעת
רוני ,   נגב   (14.12.05)
ארטישוק ירושלמי = Jerusalem Artichoke השם Sunchoke אינו מוכר במיוחד ונובע מהעובדה שהארטישוק הירושלמי שייך למשפחת החמניות (Sunflower). אגב הוא גדל בנגב המערבי ומשווק ע"י חבל מעון יצרן ה"דוד משה" (תפוחי אדמה...)
20. בעברית זה נקרא-חמנית הפקע ממשפחת
סומסום ,   פ"ת   (14.12.05)
המורכבים.ניתן למצוא עוד חומר וכן מתכונים בגוגל או וויקיפדיה.....
21. די עם השורש הדוחה הזה. מה האובססיה הזו?
(14.12.05)
כמו האובססיה הצרפתית לצנון יפני. למה שלא תעברו לכרובית, לא פחות גזים.
22. יש מלא תוצאות בגוגל לJerusalem Artichoke !
(14.12.05)
23. שאני אוכל את זה אני ישן שבוע בסלון לבד
קרלוס   (14.12.05)
24. ארטישוק
עצה   (15.12.05)
כדי להוריד את הגזים יש להרתיח אותו ולשפוך את המים ולבשל אותו מחדש
25. תגובה ל 7
(15.12.05)
משרים ל24שעות ומחליפים מים מידי פעם אחרכך מבשלים במים כ10 דקות מסננים ושוטפים את השעועית. לאחר כל התהליך הזה גם אם תירצו למלא את המעי בגז לא תצליחו.
26. ארטישוק ירושלמי?! - בטטהקשביעה!!!
(15.12.05)
27. +++ גזים?,אני כמעט נשאבתי לתוך הביוב בגלל הירושלמי הזה +++
אכלתי לפני שבוע ,   והתחת שלי עוד כואב   (15.12.05)
כשאכלתי חמין בחורף לא הרגשתי ככה. אני אתבע אתכם ynet על התעללות בכוונה תחילה.
28. איך נקרא ארטישוק ירושלמי באנגלית
מירב ,   כרכור   (15.12.05)
אולי מישהו יודע איך נקרא הירק באנגלית? תודה מירב
29. כיצב למנוע גזים בעת בישול/אכילה התפוח אדמה!
ארטיק ,   צפונית בונבונית   (15.12.05)
טיפ מצויין שעובד - מבשלים את הבטטה קישביאה עם גרגרי "אניס" ניתן לאכול כמובן את הגרגרים מים הסתם, פשוט אין גזים, זה עובד 10 - מניסיון. אניס מונע גזים !!!!
30. צריך אזהרה לפני המלצה כזו...אני הפלצתי שבוע אחרי אכילת
איציק לא מפליציק   (15.12.05)
בערך 250 גרם של הבטטה הירושלמית הזאת. עשו את זה עם כדורי בשר, ושכנעו אותי שזה מאד בריא. אז הגישו לי עוד ועוד תוספות ולא הבנתי למה צוחקים -הצילחו לעבוד עלי. אוי איזה לילה עבר עלי. מזל שהייתי רווק. מצד שני היה חורף. תארו לעצמכם: חורף, גזים, חלונות סגורים, והידיעה המענגת שזה עוד יימשך... כן, היה כיף להפליץ - היו זמנים.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה