אוכל  טעם החיים
עושים כבוד לדלעת - 4 מתכונים כתומים
פיליס גלזר
פורסם: 05.01.06, 11:49
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 42 תגובות ב-41 דיונים
1. מרק ירקות עם דלעת פשוט וטעים
מיכל ,   נתניה   (05.01.06)
לבשל בסיר גדול קוביות גדולות של דלעת, גזר, תפוא, ברוקולי, קישואים, בטטה, עלי פטרוזילה שלמים, פלחי שום חתוכים לחצי ובצל. להוסיף לבישול אבקת מרק לפי הטעם (אפשר במקום זה מלח ים), פלפל חריף לפיקנטיות, כורכום. לבשל שלא ייצא רך מדי. מעדן פשוט,זול, בריא ומשביע. ניתן להכין מראש סיר גדול ויש אוכל לכמה ימים.
2. דל קלוריות... מה עם מתכון דיאטטי ולא עתיר שומן????
...   (05.01.06)
3. איפה נמצאת מסעדת "הסביח" בת"א?
ה   (05.01.06)
זאת לא המסעדה שהיתה באחד העם ונסגרה? האם היא עברה למקום אחר?
4. מה אינדקס גליקמי של דלעת?
רועי   (05.01.06)
5. פאי דלעת
מתעניינת   (05.01.06)
אשמח לקבל מתכון של פאי דלעת. האם ניתן להשתמש ב-בטטה במקום בדלעת.
6. כתבה מעולה, אני מדפיסה ומנסה...
ענבל ,   חובבת קובות   (05.01.06)
אנחנו אוכלים קובה דלעת. הדלעת מאוד בריאה.... תעשו ממנה מרק סמיך... יאמי...
7. איפה קונים
יודינקה ,   מרכז   (05.01.06)
איפה ניתן להשיג דלעות כמו בתמונה
8. מה עם מרק דלעת?
יעל   (05.01.06)
יאמי
9. במתכון "לחם דלעת" ניתן להמיר הדלעת בגזר מגורד
(05.01.06)
10. ללא ספק הירק הטעים ביותר! איך עושים (אשתי..) פשטידת פאי??
עידו הרעב ,   נהריה   (05.01.06)
11. מרק
מירי ,   תל אביב   (05.01.06)
היי. אשמח לקבל מתכון למרק דלעת רצוי בלי שמנת אבל שיהיה מלא בטעם, כי בעיני הדלעת היא מעט תפלה.... תודה רבה
12. דלועים! מה זה דלעות? קצת עברית...
תומר   (05.01.06)
13. דלדועים!!!! לא דלעות. מצטרף ל 12
אלי ,   חיפה   (05.01.06)
14. סלט הת'ירשי מדהים!!!!
תוניסאית גאה:)   (05.01.06)
15. האם יש קובה צימחונית?
(05.01.06)
16. אין כמו הדלעת של העירקים
לדלעים עירקית   (05.01.06)
חמוץ . מתוק עם קובות אם למישהוא יש מתכון אז בבקשה
17. ל-1. תודה ! נשמע פשוט זול ואחלה ! ננסה מחר !
סינדרלה   (05.01.06)
18. מתכון לקובה דלעת
רוני ,   מרכז   (05.01.06)
לקובה :חצי קילו סולת לערבבעם כוס מים ומלח עד לקבל בצק יציב. 300 גר בשר קצוץ לא טחון! להוסיף לבצק 500 גרם בצל קצוץ סחוט מלח פילפל . לערבב ולמא את כדורי בצק הסולת. לרוטב: כמה עגבניות מרוסקות רסק עגבניות שום מטגנים מוסיפם מים סוכר ומלח לימון { להיזהר עם מלח לימון} לבשל הקובות עם הדלעת על אש קטנה לתקן תיבול להגיש עם אורז בסמטי בתיאבון
19. דלעת כזאת קונים באינטרנט
אחת שיודעת ,   דלורית   (05.01.06)
20. מתכון למרק דלעת ללא שמנת
mkelly ,   רחובות   (05.01.06)
1 בצל 2 שיני שום כפית אבקת ג'ינג'ר כפית אבקת קארי בערך קילו דלעת 2 תפוחי אדמה בטטה גדולה קופסה של קרם קוקוס/חלב קוקוס מלח מזהיבים בצל במעט שמן, מוסיפים שום קצוץ, ג'ינג'ר וקארי. חותכים את כל הירקות לקוביות ומוסיפים לסיר. ממלאים מים עד גובה הירקות ולא יותר, ומבשלים עד שהירקות רכים. מורידים מהאש. מוסיפים פחית חלב קוקוס. בבלנדר מוט מערבלים את הכול ומוסיפים מלח. בתאבון!
21. ל-15 - לקובה צמחונית תשימי שבבי סויה במקום.
(05.01.06)
22. Peter Peter Pumpkin eater- עוד שימוש לדלעת...
Peter ,   Mother Goose   (05.01.06)
Peter Peter pumpkin eater Had a wife and couldn't keep her... He put her in a pumpkin shell - There he kept her very well !!
23. קובה צימחונית
zeev ,   מרכז   (06.01.06)
התערובת דומה ללא בשר ןעים גרגירי חומוס מבושלים -יש לימעוך אותם .להוסיף לתערובת ביצה טריה ולטעם מיוחד אפשר להוסיף כף תרכיז רימונים
24. עברית- דלועים זו ה"משפחה" דלעות = רבים של דלעת
סינדרלה ,   צפון   (06.01.06)
25. Thanks for the recipe!
Meital ,   Chicago   (06.01.06)
26. קצת עברית בבקשה:
אבשלומה ,   השפלה   (06.01.06)
אם כבר אז: דלועים - הכוונה למשפחת הדלועים - כלומר, שם כל קבוצת הירקות. לדוגמא: דלעת, קישוא, מלון וכו'. דלעות - זה (אכן) - פשוט יותר מדלעת אחת... בתאבון!
27. ל 5 ניתן להחליף את הדלעת בבטטה
חומד לצאן ,   חומוסית קיבוץ עינת   (06.01.06)
28. תוספת למתכון של מס' 1
עפרה   (06.01.06)
לא להכניס אבקות מרק, גם אין צורך, תפו"א יסמיכו במקום אבקות המרק., לאחר שהכל התבשל, מוציאים מספר פרוסות של הגזר, קישוא, קוביות דלעת, שומרים את הירקות האלה על צלחת, בעזרת ממחה ידני מרסקים את כל תכולת המרק, מחזירים את הירקות שהוצאו והמרק הוא פשוט מעדן. בתאבון.
29. תבשיל דלעת כמו צימעס
רגינה ,   חולון   (06.01.06)
אני מבשלת את הדלעת,במיקרו כ6 דקות, מרסקת,מוסיפה מיץ לימון,קינמון,ומעט דיאטיפ. יוצא טעים ודיאטטי. בתאבון!!!!!
30. החלפת קמח לחם
יפה ואופה   (06.01.06)
האם ניתן בלחם הדלעת להשתמש בקמח לא שגרתי שאינו מכיל גלוטן כגון קמח תירס, תפו"א חומוס וכו'?
תגובות נוספות
חזרה לכתבה